Duben
ohodnotit

Kazatel

Priest

Další název:
Kazateľ (SK)
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
88 minut
Premiéra v ČR:
12.5.2011

Komentáře k filmu Kazatel

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
PetrGDF
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.4.2013
Pěkný film.
Moc krásný film který má   skvělí příběh. Stojí za   zkouknutí, ale ten konec mohl   být takový napínavjejší   ale i tak 10/10
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.3.2016
Kazatel (v originále   Preacher) je především   americká komiksová série   napsaná Garthem Ennisem a   ilustrovaná Stevem Dillonem,   který spojuje žánry   western, gangsterka a fantasy   horor. Během četby se   čtenář dostane do všech   koutů Texasu, USA a zavítá   na chvílí i do Francie.   Komiks zahrnuje mnoho   nadpřirozených či   mytických bytostí, jako jsou   upíři, Bůh, andělé   (serafové a cherubíni),   ďábel, démoni a jiné.   Tolik praví Wikipedie. A   přesně takové je i toto   filmové zpracování, které   svým pojetím, vizuální   stránkou a fantasy dějstvím   pobouří snad jen neznalé   onoho komiksu. Filmové   pojetí samozřejmě musí   mít své neopodstatněné   přednosti, ale dá se říci,   že výsledek není vůbec   špatný. Ano, ve své   podstatě je to takový   podivný žánrový myšmaš,   ale komiksová předloha je   jasně daná a nebylo vůbec   jednoduché se mu věrně   přiblížit. Jedná se o   žánrový snímek, jaký tu   ještě nebyl a tak ho nelze   doporučit skutečně jen   těm, kteří o komiksu   naprosto nic nevědí, neboť   budou mít ohromný problém   tento snímek pochopit.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2014
Docela povedený a svižný   horůrek,nechybí jak akční   scény tak dobrý upírský   obludy,chvílemi mi přišlo   trošku na obtíž to   pobožný modlení ale   naštěstí tam toho tolik   nebylo,s hereckými výkony   taky spokojenost takže dobrá   podívaná.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.1.2012
Tenhle film je pro mě asi   největší překvapení   uplynulého roku. Nejdříve   mě naprosto pohltila   úžasná gotická atmosféra.   Pote mě překvapila podoba   upírů. Děj byl svižný,   napínavý, sem tam se objevil   i nějaký povedený vtípek.   Rychle mi utekl a ve filmu se   pořád něco dělo. Paul   Bettany mi do hlavní role   opravdu sedl. Výborný film,   příjemná akce. Jsem velmi   spokojen.
p.a.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2018
Hurá poctivé "B"!!!
"B" jak vyšitý. A   proč ne?? Dějově nic   překvapivého, ale alespoň   tam děj není jen pro ozdobu.   Bettany je slušnej, Maggie Q   pěkná a Karl Urban je za   solidního zloducha. Po   dlouhé době jsem zase   zahlédl Brada Dourifa a   nezklamal. (Stephen Moyer jako   upíří oběť - to se mi   líbilo). Hudba dobrá, triky   a režie taky dobrý. Celkově   se mi takové filmy zamlouvaj   a tenhle mě navíc mile   překvapil. Po přečtení   různých kritik a   komentářů jsem čekal   horší spektákl. Naštěstí   jsem se nenechal odradit.
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.9.2012
Zajímavé pojetí filmu.
Temné a ponuré   upírské sci - fi - dobrý   nápad i s tou církví, ta   tady měla velmi význačné   místo.
Výborně to   zahrál taky Paul Bettany, ten   mě tady vyloženě   potěšil.
O efektech   snad ani není třeba mluvit -   ty motorky byly dobré teda   :-).
Každopádně, pro   toho, kdo chce vidět poněkud   netradiční sci - fi, můžu   jenom doporučit.
reby
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2011
Podle traileru jsem si   představoval přece jenom   trošku víc, mělo to hodně   nevyužitýho potenciálu, ale   na konec to nebylo tak   špatný, dobrá oddechovka
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.6.2011
Čekala jsem víc,   především podle traileru, i   když je to letní béčko,   tak je to slabé béčko.   Nelíbilo se mi degradování   upírů na slizké kousavé   potvory, myšleno slizké, že   z nich pořád něco kape. V   tom případě nechápu, proč   si s nimi lidé za ta staletí   neporadili, protože   inteligence evidentně moc   nepobrali a královna to   všechno nezachránila.   Myšlenka s kněžími a s   církví byla hodně dobrá,   Paul Bettany je zarputilý ve   svém přesvědčení až dost   a jde za svým cílem,   vybarvuje se Cam Gigadnet,   který se už slušně   projevil ve Varieté.   Závěrečná scéna s vlakem   byla dost dobrá a pak...byl   najednou konec. Krátká   stopáž filmu byla opravdu na   škodu, přece jenom   potenciálu bylo dost. Kdyby   se Kazatel jmenoval pilotní   díl k seriálu Van Helsing,   tak by to tak možná   odpovídalo tomu co jsem   viděla - škoda.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.8.2012
Ja vám dám, upíri škaredí
Na úvod dojem z filmu, za   prvé to také najhoršie   nebolo, za druhé, kde len   tvorcovia chodia na tak   šialené námety.   Budúcnosť, vojna medzi   upírmi a ľuďmi, cirkev,   ktorá chráni ľudstvo,   kňazi, čo vyhladili upírov   a už sú nepotrební. Avšak   jeden únos a je jasné, že   upíri sú späť. Tak jeden   neohrozený kňaz sa vzoprie a   ide oslobodiť sestrenicu zo   spárov upírov. Nu slušná   zlátanina, no na počudovanie   fungovala dobre a celkom ma to   i chvíľami bavilo. Nejdem tu   sypať negatíva, je ich   dosť, len spomeniem, že ten   šerif bol strašne   nesympatický. Spomenie skôr   čo sa mi páčilo. Záporný   hrdina bol slušne   charizmatický (toto sa často   pri podobných filmoch stáva,   neviem ako to robia, ale fakt   mi to príde, že prevyšuje   kladného hrdinu). Malo to   pekne potemnelú atmosféru.   Vlak bol nádherný a tie   scény aj keď boli poriadne   mimo fyzických zákonov aj   bavili. Upíri ani nevyzerali   ako upíri, neboli ani   najkrajší, ani charizmy moc   nepobrali, ale odporní boli   rozhodne a celkom tu do tej   atmosféry sedeli. No hlavne   fajnová hudba. Síce typicky   bombastická a priam   klišovitá (tvorená do   podobných snímkoch), ale mne   sa neskutočne páčila a   výborne tu sadla. Hlavne keď   spustili tú vrcholovú časť   (keď upíri masakrovali   mesto) z Mozartovho Requiem,   vtedy obskúrnosť tej   potemnelej atmosféry dosiahla   vrchol
decepticon
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.2.2012
/spoiler/
+originalne   spracovanie upirov, ktory sa   po zabiti "efektne"   nerozsipu na digitalny   prach
+soundtrack made   in christopher young
-americke stupidity: akoze   smrt hrdinu, hyperakcny   azijsky priest zlozeny jednou   ranou zaporaka...
Roux
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.10.2011
Přiznávám, že od Kazatele   jsem očekávala patřičně   víc. Začátek vypadal celkem   zajímavě, ale ten utnutej   nezajímavej konec byl tedy   příšernej. Jediný plus v   celém filmu byli upíři,   kteří byli zpracováni zase   trošku jinak. Už mě docela   unavují klasičtí upíři a   mnohem víc mě unavují   zženštilí upíři, kteří   momentálně hýbou světem.   Mám pocit jako by se v   dnešní době nedokázal   natočit pořádnej upírskej   film. Pěkný byl i animovaný   začátek Kazatele.
luongovae
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.8.2011
vzhledem k tomu,ze tocit filmy   podle comicsove predlohy neni   porad OUT, vznikl celkem   zajimavy snimek, byt bez vetsi   hustoty. Zajimavy z pomerne   kladneho vztahu k nabozenstvi   a s batmotocyklem.
anetaaneta
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.12.2011
Paul Bettany je bezesporu   talentovaný herec, ale ani   tento ponurý snímek jeho um   nezachránil. Záčatek -   super, konec a střed hrůza.   Čekala jsem víc.
ergotoxin
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.7.2012
Podprůměrný hollywoodský   film, který začíná skvěle   (úchvatné gotické   zpracování, vyobrazení   totalitního   fundamentalistického státu),   pak už to jde ale jen do   kytek - především díky   problémům se scénářem a   gradací děje.
prediger
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Je mi líto, ale nemůžu   plýtvat chválou. Námět   filmu byl zajímavý, ale   vesměs se ve filmu nic   nedělo. Děj o jediné   zápletce a ještě s   otevřeným koncem mě hodně   zklamal. Natož, že upíři   žijí odjakživa vedle   člověka, tak jsou   vylíčení jako zabijáčtí   retardi. Kdyby jim autor vnukl   aspon nějakou inteligenci   mohlo se jednat o   kvalitnější horor. Takhle   ho řadím hůř jak   Béčkový horor
kvietek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.6.2011
Film příběhem nepřekvapil-   prostě boj lidí a upírů,   kterých už bylo natočeno   habaděj. Naopak co se mi   líbilo, že upíři nebyli   lidi. Dost drsná byla i   postapokaliptická doba..a to   je asi tak vše.
radegaster
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.8.2015
Promarněná šance
Takový potenciál nejen v   hercích a takhle to   odfláknout.Tohle vypadá,   jako že má někdo rád   Equilibrium, upíry a Paula   Bettanyho , ale nemá moc   filmařského talentu a   udělá si malou,   osmdesátiminutovou radost.   Pobavil mě ten nápad, že   upíři pijí krev a církev   také pije krev.
FLA
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.12.2011
Náborový snímek,který si   určitě zaplatily   pánbíčkáři, pro ty je to   asi silný film, pro   bezvěrce, asi moc né. Zcela   vážně je to přeplácaný a   nereálný blábol, kterému   dávám 30% za lokace,   občasnou hudbu - někdy i   unavovala a herce. Paula   Bettanyho a Maggie Q. Velké   zklamání,,,,
goranchorvat
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.9.2011
Další pekelná hrůza
Doufal jsem že p.Stewart si   Legií vybral maximum   filmového braku do dna, a   již se nikdy k filmařině   nepřiblíží. Marně.   Kazatel je lobotomicky   vybrané céčko které   nechápu kdo, a hlavně s   jakým cílem dal do   kinodistribuce. Scény bez   sebemenší logiky   přeskakují jedna za druhou,   dialogy často ani nesouvisí   s tím co se ve filmu dělo,   děje nebo má stát. Kazatel   uprostřed pouště káže,   létá , seká, a samozřejmě   medituje. Slizké gumové   medvídky seká pomocí   krucifixů jako by se   nechumelilo, a do toho se   modlí. Bohužel to nejhorší   je že se Kazatel chce brát   vážně, což je to   nejhorší co se mu mohlo   přihodit. Tohle totiž není   ani k smíchu. Bettanyho mi   bylo po Legii líto že   zřejmě neveděl do jaké   hrůzy šel, teď již vím   že 2x do stejné řeky   vstoupit lze a tím pádem se   vyprofiloval do hlavního   hrdiny největších braků   posledních 2 let. 25%
Naki
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Takovej Bullshit jsem už   hodně dlouho neviděl. Post   apokalyptické filmy jsou dnes   zřejmě v módě. Všichni   režiséři, kteří natáčí   podobné filmy se zřejmě   přitom modlí, aby se jim   dostalo začátečnického   úspěchu a věří, že   tenhle žánr je správným   krokem do světa show   businessu. Kazatel je bohužel   ukázkou nezdařilé výpravy,   která zanechá stopu v   každém kdo je zvyklý koukat   pouze na filmy Christophera   Nolana nebo nemá kolem sebe   stroužky česneku. V mém   případě jsem připraven na   všechno a nenechám se   zastrašit bandou slepých   upírů a ukázkové,   pohledné a klamající   atmosféry, která vyplachuje.
korbelludek
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.7.2011
Další upíří béčko
Kněz-válečný veterán, pro   kterého není ve společnosti   místo; naštěstí mu unesou   neteř=dceru, poruší slib a   sám se vzpříčí proti   rozhodnutí církve a vydává   se na záchrannou misi,   doprovázen   šerifem=přítelem své dcery   do pustiny vyhubit to   prokleté plémě upírů,   kterému už vyhnálkov   nestačí a proto si vyrazilo   do města spěšným vlakem,   aby pod vedením bývalého   kolegy kněze-nyní mutanta   člověka a upírské   královny vydobylo zpět   zašlou slávu. Jak tomu už   bývá, upír míní a   člověk mění, podle všeho   nás čeká pokračování,   neboť upíří královna se   stále někde courá v úlu a   chystá odvetu :-D
Swarzneger
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.4.2016
Kravina
Jezisi, to byla ale blbost,   neskutecna... fujtajbl.   Slatanina, upiri versu   futuristicky Vatikan, ze to   vubec nekomu stalo za tu   namahu to natacet, svet filmu   celi totalni tvurci krizi.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih84384minih84384Král Škorpion - Bitva osudu (2011) [Video] 
The Scorpion King 3 – The Battle for Redemption n
minih47266minih47266Akta X: Chci uvěřit (2008) 
The X-Files: I Want to Believe n
minih149804minih149804The Thinning (2016) 
The Thinning n
minih51231minih51231Stínu neutečeš (2009) 
Stínu neutečeš n
minih15006minih15006Operace: Zlomený šíp (1996) 
Broken Arrow n
minih53178minih53178Panenka (1980/1) [TV inscenace] 
Panenka n
minih37882minih37882Svět zítřka (2004) 
Sky Captain and the World of Tomorrow n
minih49267minih49267Slepota (2008) 
Blindness n
minih18821minih18821Sicilský klan (1969) 
Le Clan des Siciliens n
minih82134minih82134Dvojitý agent (2011) 
The Double n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:10

21 minut již uběhlo
79 minut zbývá do konce

ČT2 - Hartheim: Nacistický zámek hrů...

12:05 - 13:05

46 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:40

26 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

21 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10