Duben
ohodnotit

Kauza CIA

The Good Shepherd

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
167 minut
Premiéra v ČR:
1.11.2007
„Temný svět špionáže. Nikdy nevyprávěný příběh.“

Obsah filmu Kauza CIA

 
Edward Wilson, jediný svědek sebevraždy svého otce, během svých studií člen organizace tajné organizace Skull and Bonesthe. Edward je mladý muž odhodlaný, rozvážný a velmi čestný, hrdý na to, že je Američan. Tyto vlastnosti ,mu mohou pomoci odstartovat skvělou kariéru v nově založené společnosti CIA /Central Inteligence Agency/. Během jeho práce pro CIA se jeho ideály mění díky studené válce, která probíhá kolem. Vzrůstá nedůvěra ke všem u a ke všem v jeho okolí, která nebere konce. . .

O filmu: „Skrz různé flashbacky udržuje film rytmus, ale nikam zvlášť nespěchá – má obrovskou vnitřní sílu. Tím se dostáváme ke scénáři, který je...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Oficiální stránka:
www.thegoodshepherdmov...
 
 
Distributor v ČR:
Intersonic
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Distribuční verze:
s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Kauza CIA >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

beneva
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.6.2020
Není chybou režiséra, že jsem děj příliš   nepochopila. Politické šarády nikdy moc   nechápu... Myslím, že Matt Damon předvedl   velmi zdařile proměnu nadaného mladíka s   traumatickým zážitkem z dětství do chladně   uvažujícího muže, který řeší problémy po   svém. Daleko víc mě však zaujal Eddie   Redmayne, který v té době měl ještě před   sebou roli Stevena Hawkinga a Mloka Scamandera.   Už v tomto filmu je znát, že je to mimořádný   herec, který dokáže neuvěřitelným způsobem   rozzářit své oči.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.1.2014
Tak Robert de Niro jako režisér pěkně propad.   Ať se radši věnuje herectví, protože tenhle   film v jeho podání dopadl katastrofálně,   poněvadž se ani nedá dokoukat! Tolik nudných   scén! Tolik nic neříkajících dialogů! Tolik   nesrovnalostí! Tolik nechápovostí! Rozhodně   jsem čekal od herecké legendy víc. Tenhle film   mohl být klidně o dvě hodiny kratší, je tak   nudný! A Matt Damon jako student nějaké   zaprděné školy mi teda do této role moc   nesedl, to mohli obsadit mladšího herce a ne   35ti letého Damona.
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.7.2013
Film je sporý na akční scény, kterých je   velice poskrovnu, ale sledujeme psychologické   drama, Matt Damon ikdyž ženatý a je otcem,   sledujeme veliké rozpětí jeho pracovních   aktivit, žije samotářským životem. Ve filmu   můžeme sledovat další veliké americké   herecké esa, jako Angelina Jolie,Robert De Niro,   Alec Baldvin. Kdo má rád tyto špionážní   příběhy, o soupeřících dvou světových   velmocí, tak si film nenechá utéci. Jeden   vtíravý blbý postřech, když kamera zabírá   Matta Damona, v jeho bílém plášti ze zadu, tak   je určitě vidět, že mu nesedne a připadám   si, že si ten plášť půjčil od Columba...
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2013
Špionážní filmy a knihy z dob "Studené   války".... hm - tak to je moje parketa   :-).
Takže jsem nemohl nevidět tento film. Je   sice poněkud delší, ale to mně nijak nepálilo   :-). A ani M.Damon není můj oblíbenec, ale   ztrávil jsem ho - navíc svou roli tady zahrál   skutečně věrohodně.
Hlavně mně šlo o   celkový příběh filmu, který ( a to jsem rád   ) mě nezklamal. Konečně někdo něco takového   natočil.
Mimochodem překvapením pro mně byl   režisér :-). Ten se toho zhostil na jedničku.   No a pak už jsem se ani moc nedivil hereckému   obsazení. Je zjevné, že když Robert DeNiro   zavolá, tak asi málokdo odmítne :-).
Já jsem   byl maximálně spokojen.

Úprava komentáře   po přečtení některých ostatních kom.:
Ani   se moc nedivím, že to někoho nebavilo a taky to   připadalo moc dlouhé.
Tento film si najde   fanoušky jenom mezi těmi, kdo se o dané téma   aspoň trochu zajímá.
Pro ostatní bude   sledování tohoto špionážního filmu ztráta   času.
Dejte na mě - vím o čem mluvím :-).
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.4.2013
Velmi náročný snímek na soustředěnost,   pochopení a složité konverzace. Se scénářem   si opravdu někdy vyhrál, ale až natolik, že na   první shlédnutí se snad nedá vše pojmout.   Chvílemi jsem se ztrácel a nad koncem jsem se   musel dlouz zamyslet. Nakonec však hodnotím   kladně a za nějakou dobu se na film rád znovu   podívám a dojasním si některé pasáže.
reby
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.2.2011
Docela nudný film, který jsem skoro nepochopil,   asi je na mě svět CIA moc složitý, samé   temné scény, světla v tom filmu je fakt   minimum, dokoukal jsem to jen kvuli hereckému   obsazení a režisérovi kterého mám fakt moc   rád, ale bohužel promě toto není
gabikazavacka
Hodnocení:
Přidáno: 1.12.2010
dosť krutý a smutný film. USA sa pekne   odvdačuje svojím verným. nie je to jediný   film, ktorý tak kritizuje USA štátnu službu,   kde je povolené vraždiť v mene štátu. Je na   tom dosť pravdy.
Honey0105
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.11.2010
Hodnotím asi velice přísně, ale musím se   přiznat, že mi taky dlouho trvalo, než jsem   film dokoukala celý. A je vlastně pravda, že   jsem spíš jen poslouchala a už ani moc   nekoukala, protože mě story nezaujala.  
Hvězdičky udílím následovně:
První za   velice dobrou hudbu. Musím se přiznat, že ta   mě tam brala nejvíce a nevadilo mi jen   poslouchat, protože se tam hrálo stále a žánr   hudby do tohoto filmu padnul skvěle.
Druhou   hvězdu za obsazení. Vlastně to byl ten důvod,   proč jsem si film koupila. Zaujala mě hlavně   Angelina Jolie a Robert De Niro. Angelina svojí   roli zvládla a film trochu oživila svými   scénami. Robert De Niro mě zde moc nezaujal.   Pouze jsem se smála, jak ho do filmu vymódili. A   Matt Damon? Tak jeho výkon mě nezaujal vůbec!   Takovej docela nezáživnej herec v tomhle filmu.   Vlastně mě dále docela mátlo, že podle mě   skoro nestárl. Angelina bych řekla, že   postaršená pak byla, ale Damon vypadal stále   jako maximálně třicetiletej chlapík. Líbil se   mi tu aspoň tedy Alec Baldwin.
A třetí   hvězdička patří prvním třiceti minutám. To   je takový ten čas, kdy film teprv začíná a vy   čekáte, co se stane a jak to bude pokračovat.   Bohužel musím říct, že po pětatřiceti   minutách už jsem spala a film jsem si znovu   pustila až dneska a zase mě tak nějak zajímalo   jen těch prvních třicet minut. Pak mě   příběh nudil skoro až do konce. Myslím si,   že kdyby se snímek trochu ostříhal, tak by   vznikl takový hodinový a ne tak špatný film,   ale tohle bylo moc roztahané a už mě ani   nezajímalo to podstatné.
Film se mi také ale   nelíbil kvůli tématu. Ti, kteří tyhle věci   mají rádi a zajímají se o ně, tak na to   hledí asi trochu jinak. Já jsem se v tom   ztratila a vlastně se mi ani nechtělo koukat se   znovu a zjistit o co u konce šlo. Myslím si, že   aby film zaujmul i lidi, kteří se zajímají   spíše o jiné věci, tak se měl De Niro trochu   více zapřemýšlet a pokusit se o jiné   ztvárnění.
Jinak tedy nechci tu mluvit za   všechny, protože vidím hodnocení a je tu   hodně osmiček a to já nikomu neberu, ale pro   mě to byla poměrně ztráta času. Hlavně asi   proto, že jsem se v tom prostě ztratila a už   jsem se nevymotala.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.2.2009
Špionážní filmy nejsou můj oblíbený šálek   čaje, navíc tady byla dlouhá stopáž, ale   vydržela jsem statečně.Není to totiž jenom o   špionáži, na konci příběhu mě napadlo   pořekadlo: Kdo s čím zachází, tím také   schází. Zajímavá Angelina, naprosto suchý M.   Damon, výborný J. Turturro.Až později jsem   zjistila, že kousek režíroval Robert de Niro -   slušný počin.
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.8.2008
Velice zajímavý film, který se sice tváří,   že bude vyprávět jak to chodí v CIA ale   rozhodně to není jediné téma filmu. Film je   plný známých a výborných herců ale trochu   trpí na roztahanost a plyne dost pomalu. Film se   rozjede až po 40 minutách a i potom se občas   stane, že film dává divákovi informace, které   by ani nepotřeboval pro další průběh   příběhu. Další problém je ve velkém   množství postav ve kterém se může divák   snadno ztratit. Ale i tak se jedná o snímek,   který opět přináší nové a hlavně   zajímavé informace.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih145754minih145754Světlo mezi oceány (2016) 
The Light Between Oceans n
minih20191minih20191Šíleně smutná princezna (1968) 
Šíleně smutná princezna n
minih40004minih40004Sbohem, pane profesore (1969) 
Goodbye, Mr. Chips n
minih47835minih47835Babylon A.D. (2008) 
Babylon A.D. n
minih42039minih42039Krok za krokem (1991) [TV seriál] 
Step by Step n
minih29076minih29076Popelka (1950) 
Cinderella n
minih109849minih109849Tomb Raider (2018) 
Tomb Raider n
minih61206minih61206Modré z neba (2008) [TV pořad] 
Modré z neba n
minih57263minih57263Hostinec na Temži (1962) 
Das Gasthaus an der Themse n
minih16959minih16959Princezna nevěsta (1987) 
The Princess Bride n


Hodnocení:n12345678910
Kauza CIA (2006)Kauza CIA (2006)Kauza CIA (2006)Kauza CIA (2006)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190549
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376576
Obsahů a biografií: 178277

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10