Jeden svět
ohodnotit

Já, Frankenstein [2k digital]

I, Frankenstein

Žánr:
Rok:
2014
Délka:
93 minut
Premiéra v ČR:
30.1.2014
„Drží v rukou klíč, který má moc vyhladit celé lidstvo.“

Obsah filmu Já, Frankenstein

 
Adam, bytost vytvořená doktorem Frankensteinem, i dvě stě let po svém šokujícím zrození stále chodí po tomto světě. Film se odehrává v antiutopické současnosti, kde spolu ostražití chrliči a děsiví démoni válčí v bitvě o osud lidstva. Adam se ocitá lapen mezi oběma stranami, které se snaží odhalit tajemství jeho nesmrtelnosti.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 27.12.2014 HBO

oficiální text distributora
 
Související odkaz
 
Recenze: Já, Frankenstein

Po filmech Já, robot, Já legenda, Já padouch a Já padouch 2 přichází do kin další s tímto... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Stuart BeattieStuart Beattie  
hraje:
Aaron EckhartAaron Eckhart.....Adam [46]   
Yvonne StrahovskiYvonne Strahovski.....Terra [31]   
Miranda OttoMiranda Otto.....Leonore [46]   
Bill NighyBill Nighy.....Naberius [64]   
Jai CourtneyJai Courtney.....Gideon [28]   
Socratis OttoSocratis Otto.....Zuriel [43]   
Aden YoungAden Young.....Viktor Frankenstein [41]   
Caitlin StaseyCaitlin Stasey.....Keziah [23]   
Mahesh JaduMahesh Jadu.....Ophir [31]   
Kevin GreviouxKevin Grevioux..... Dekar   
Deniz AkdenizDeniz Akdeniz.....Barachel [23]   
Christopher PangChristopher Pang.....Levi   
Goran D. KleutGoran D. Kleut.....Rekem [38]   
Steve MouzakisSteve Mouzakis..... Helek [40]   
Sherrydayne TaelaSherrydayne Taela  
Virginie Le BrunVirginie Le Brun.....Elizabeth Frankensteinová [33]   
scénář:
Stuart BeattieStuart Beattie  
námět:
Kevin GreviouxKevin Grevioux.....komiks (2009-2010)   
Stuart BeattieStuart Beattie  
hudba:
Reinhold HeilReinhold Heil  
Johnny KlimekJohnny Klimek  
kamera:
Ross EmeryRoss Emery  
střih:
Marcus D'ArcyMarcus D'Arcy  
trailer
Distributor v ČR:
A Company
 
 
Typ:
[2k digital]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
širokoúhlý
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky, 3D s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Surround 7.1
 
 
Přístupno:
od 12 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Já, Frankenstein >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2019
Frankie-comics hero...
Tak toto dielko sa snazi tvarit strasne cool a   tvrdacky.A posobi presne opacne, skoro az   smiesne.Eckhart ako komiksovy hrdina, Miranda   "Stitnica z LOTR" Otto ako nosicka   svetla, Yvonne "serial Chuck" Strahovski   super sexi vedkyna.Mazec...Specialne efekty   biedne.Ale ked sa cez to vsetko povznesiete a   budete sa snazit brat pribeh vazne pobavi   Vas.
Film s vyhradami doporucujem vsetkym Rh   komiks pozitivnym.
Pozn.:6 uhorov po 500 joulov=1   Frankenstein...Loooool...
SNCIS
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.12.2017
Blbost!
Hrozná kravina... Hrozně trapný a je to   blbost... Jediný důvod proč jsem vydržel až   do konce - Yvonne Strahovski. Když mě se na ní   tak pěkně kouká:D Jinak Film - Totální   kravina o ničem. Efekty hrozné. Nemá žádné   další plus.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.11.2015
Vizuálně velice pěkné, dějově bohužel už   poněkud slabší. Čili: řemeslně zvládnutá,   ale jinak naprosto tuctová řežba mezi dobrem a   zlem, do které se v podstatě nechtěně   připletlo Frankensteinovo monstrum,   přejmenované tu na Adama. Na druhé straně film   nepředstírá žádné vyšší umělecké   ambice, drží se svého žánru a v jeho rámci   si vede vcelku obstojně. Ona i nepříliš   inteligentní béčková slátanina někdy   dokáže slušně pobavit...
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2015
Producenti snímku 'Underworld' sáhli po   Frankensteinovi a vytvořili žánrovou temnou   fantasy podívanou, kde se kupodivu nejvíce   blýskl Bill Nighy v ukázkově bravurním   záporákovi. Tvůrci vsadili na neznámé období   Frankensteinova života a vytvořili takový   epitaf neznámé a svým způsobem i šokující   životní linie tohoto tvora. Pro mnohé velmi   těžkopádný snímek, ale při nahlédnutí do   hloubky děje a takové té filozofie hraničící   mezi životem a smrtí, si lze toto dílo   náležitě vychutnat. Je však nutno přiznat,   že atmosférou se to celé skutečně podobá   'Uderworldu' a tak komu se nelíbí ten, zavrhne i   tento. Netypický příběh, ale žánrově velice   přijatelný.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.3.2015
Proč se zde nedá hodnotit odpadem?
Frankenstein v současnosti? To je každému   jasné, jak to dopadne. Tohle není Frankenstein,   kterého každý očekával - hybridní film s   rekvizitami z Adams Family například (právě   sluha z Adams Family by Frankensteina mohl hrát).   A hlavně to bez debat chtělo dějiště jednoho   času, klidně času Jacka Rozparovače a   venkovních kulis ponurého Londýna. Tyhle   rozvětvené dimenze syntézy středověku,   akčních figur, času Absinthu a současnosti,   člověka mohou bavit maximálně u scifi filmu,   do kterého legendu o postavě Frankensteina   bohužel přiznásilnili. Touhle osudovou chybou   tvůrců, film pozbyl na jakékoli ponurosti,   očekávaného sevření na duši, či až deprese   obyčejného, tmavého, deštivého dne. I Tim   Burton se svou animací oživlého psa a i postava   v Penny Dreadful jsou zdařilejšími renovacemi   postavy Frankensteina. Tak snad někdo natočí   novou, zdařilou verzi... Ještě jsem zvědavá   na E.A.Poea, jestli alespoň z poloviny uspokojí   mé očekávání, protože Havran mohl být také   lepší. Zatím jednoznačně vede atmosféra,   rekvizity, masky, herecké výkony i celý   scénář Vlkodlaka s Beniciem del Torem - ten se   pro tu roli narodil. I zfilmování přesného   znění Strašidla Cantervillského rukou   současné americké kinematografie by mohlo stát   za místo na externím disku :), tenhle Frantík   ne.
curil
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.12.2014
Na film jsem se poměrně těšil. Zárukou pro   měl byli Aaron Eckhart a Bill Nighy. O to   větší bylo moje zklamání. Oživlí chrliči a   na druhé straně démoni, najednou všechno   létalo a skákalo, měl jsem v tom zmatek. Do   toho všeho hlášky typu "Nešetřete   je!", prostě bída. Frankensteina si   představuju jinak, než fešáckého Eckharta s   několika klikyháky na ksichtě. Stále je ve mě   vzpomínka na postavu vytvořenou Boris Karloffem   ve stejnojmenném filmu Jamese Whalea z roku 1931.   V tomto příběhu je spleteno páté přes   deváté za účelem akce a pofidérního   napětí. Létající bytosti, deník stvořitele   Victora Frankensteina, který je stěžejním   předmětem ve filmu, prostě tvůrci nešetřili   novými nápady, které mi nejsou pochuti.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.9.2014
Na život treba sa dať skopať elektrickým úhorom?
Shellyovej knihu som čítal dávno dávno a viem,   že sa mi vlastne nepáčila. Ale bol som zvedavý   na toto moderné poňatie, info hovorí o komikse.   Ten zas nepoznám. Film má dva extrémy. Prvý   totálne blbý námet, samé klišé a plno   nelogickostí. Vymyslieť blbosť ako sa mlátia v   dvoch starších zámkoch či hradoch dve sekcie   tých z hora a tých z dola a ľudstvo si toho   nevšimne, navyše sa do toho zapletie kedysi   jeden pokus o vyrobenie človeka, či už s   dušou, ťažko povedať. Očividne sa podarilo,   ale teraz treba tieto výskumy pretaviť, aby   mohli čerti ovládnuť svet. Ono po príbehovej   stránke to bol des, ale zas musím povedať aj o   tej druhej rovine. Má to slušnú atmosféru,   niektoré scény mali čo to do seba a hlavne ma   potešili moje obľúbené herecké hviezdy   Miranda Otto a Bill Nighy, ktorí boli famózní.   Inak slabší film. Navyše možno budem vyzerať   ako na hlavu, ale fakt mi pripmínal Eckhart tu   Lamberta. Inak celý film mi tiež často   pripomínal, že to robia asi už borci, čo   kedysi museli mať niečo s Underworldom, keďže   to chvíľami vyzerá dosť klonovane, ale   samozrejme sa na neho nechytá
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2014
Nebýt toho názvu, tak by šlo o celkem slušné   fantasy, protože do hororu měl tento film dost   daleko. Příběh standardní, na Aarona Eckharta   se hezky koukalo, lidí pomálu, žádné   výrazné herecké výkony, efekty průměrné,   nic objevného, ale zase nic strašného.
Jen   znovu opakuji, kdyby se film jmenoval jinak, tak   by to rozhodně nesvádělo ke srovnávání s   klasikou.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.6.2014
Nebyl to zase takový průser,vizuálně to docela   ušlo,příšery taky docela dobrý,akční scény   taky dobrý,příběhově to byla blbost ale na   přemýšlení jsou jiný filmy takže na oddych   to stačilo,s většinou hereckých výkonů   spokojenost.
Langley
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.6.2014
Už jsem čekal, kdy vyskočí zpoza rohu   latexově oděná Kate Beckinsale, aby pořádně   pokosila ty všechny počítačem nepovedený   zrůdičky v tomto filmu s namodralým filtrem.   Musel jsem si ale vystačit jen s Aaronem   Eckhartem. Né, že bych proti němu něco měl,   ale tady nemá co hrát. Bill Nighy se v roli   dalšího záporáka evidentně nudil a já mu to   ani neměl za zlé. A Miranda Otto? To jako   vážně, že se nechala do tohohle ukecat? Nebude   trvat dlouho a počítám, že už zítra si na   tenhle snímek ani nevzpomenu. Tvůrci se snažili   být cool, ale v mých očích se jim to nějak   nepodařilo. O pokračování nestojím, jak   napovídal závěr.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih22443minih22443Vesmírný lovec (1983) 
Spacehunter: Adventures In The Forbidden Zone n
minih23470minih23470Záhadný kontraband (1964) 
Échappement libre n
minih82720minih82720Talisman (2012) 
The Lucky One n
minih46378minih46378Oko bestie (2007) [TV film] 
Eye of the Beast n
minih21500minih21500Ringo, tvář pomsty (1966) 
Los cuatro salvajes n
minih16950minih16950Seveřan (1978) 
The Norseman n
minih145332minih145332Láska a cestování časem (2016) 
Chronesthesia n
minih156526minih156526Hvězdice (2016) 
Starfish n
minih10233minih10233King Kong (1976) 
King Kong n
minih100789minih100789Pád Bílého domu (2013) 
Olympus Has Fallen n


Hodnocení:n12345678910
Já, Frankenstein (2014) [2k digital]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190389
Osobností: 697537
Fotografií: 763185
Plakátů: 375866
Obsahů a biografií: 178014

Poslední komentáře

Nemocnice na kraji města po dvac...

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech
Kdo viděl, dobře zná a má   rád původní seriál, jeho   precizní provedení,   propracovanost děje i postav   a herecké výkony, ten musel   být, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Gilmore Girls: A Year in the Lif...

Gilmore Girls: A Year in the Life
Zajímavý pohled na postavy   (a herce) po deseti letech.   Někteří se téměř   nezměnili, jiní jo... K   hrdinkám mám rozpolcený   "vztah". Je více >

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10