Duben
ohodnotit

Hunger Games

The Hunger Games

Další název:
Hry o život (SK); Die Tribute von Panem - The Hunger Games
Rok:
2012
Délka:
143 minut
Premiéra v ČR:
22.3.2012
„Vítězství je sláva a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hry začínají...“
Popis / Obsah / Info k filmu Hunger Games



V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Obyčejní lidé tam musí bojovat o každé sousto a ctít kruté zákony. Po krvavém pokusu o převrat byl jeden z krajů srovnán se zemí. Poté vláda rozhodla, že jako trest za vzpouru musí každý ze zbývajících dvanácti krajů každoročně obětovat chlapce a dívku ve věku 12 až 18 let. Tito splátci budou vybráni losem a převezeni do veřejné arény, kde budou bojovat na život a na smrt, dokud nezůstane jediný vítěz. Ten bude zahrnut bohatstvím a stane se živoucí připomínkou velkorysosti Kapitolu. Do hry o přežití vstupuje šestnáctiletá Katniss, která chce zachránit svou sestru a místo ní nabídne svou účast dobrovolně. Překvapivé výsledky zápasu povzbudí obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hunger Games



V temnej, pochmúrnej, no nie príliš vzdialenej budúcnosti, na troskách Severnej Ameriky vznikol totalitný štát Panem rozdelený na 12 krajov, so sídlom moci v hlavnom meste Capitol. Každý rok sa v Paneme konajú Hry o život, ktorých sa zúčastňujú mladí ľudia vylosovaní v lotérii - jeden chlapec a jedno dievča z každého kraja. Táto televízna reality show, vysielaná v celej krajine, predstavuje nielen zvrátenú zábavu pre jej obyvateľov, no slúži hlavne ako demonštrácia sily totalitnej moci a krutej nadvlády Capitolu nad občanmi. Zároveň je pomstou súčasného panovníka, prezidenta Snowa, za vzbury a povstania ľudu v minulosti. Dvadsiati štyria účastníci súťaže sa musia navzájom fyzicky likvidovať vo virtuálne upravenej obrovskej aréne v snahe zachrániť si vlastný život a všetci občania krajiny sú povinní sledovať ich smrteľné súboje v priamom televíznom prenose.

Šestnásťročná Katniss Everdeenová chce zachrániť svoju malú sestru, ktorú vyžrebovali do súťaže z najchudnobnejšieho 12. kraja a dobrovoľne za ňu ponúkne výmenu - seba. Intenzívne trénuje pod vedením Haymitcha Abernathyho, bývalého šampióna Hunger Games, aby zostrila svoje zabijacké inštinkty. Ak chce prežiť túto hru a vyjsť z nej ako víťaz, musí mladá bojovníčka zapojiť všetky svoje schopnosti. Môže však uspieť v súboji so silnejšími protivníkmi, ktorí na tieto vražedné hry trénovali celý život? Bude schopná v rámci hry zlikvidovať aj slušného chlapca z jej vlastného kraja, druhého súťažiaceho Peetu Millarka, ktorý jej v minulosti pomohol a ktorého tajne miluje?

Zdroj: JOJ


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hunger Games



Jsme v budoucnosti, kde Severní Amerika neexistuje. Na jejím místě vyrostl Panem a národ se rozdělil do dvanácti okresů. Každý rok všechny okresy vyberou ze svých řad z každého pohlaví dospívajícího jedince (tzv. Odměna), aby prověřili jejich sílu v soutěži zvané Hunger Games. Televizní hry (zčásti zábava a zčásti brutální odplata za minulá povstání) jsou vysílány po celém Panemu. Čtyřiadvacet účastníků je nuceno eliminovat své konkurenty, zatímco obyvatelé Panemu jsou nuceni jejich počínání sledovat. Když je Katnissina mladší sestra vybrána jako Odměna 12. okresu, Katniss dobrovolně přebírá její místo a trénuje pod vedením násosky a bývalého šampiona Hunger Games, Haymitcha Abernathyho, aby zostřila své zabijácké instinkty. Pokud chce přežít tuhle hru a vyjít z ní z ní jako vítěz, musí mladá bojovnice zapojit všechny své schopnosti.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 27.10.2013 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hunger Games



Dej sa odohráva v nie príliš vzdialenej budúcnosti v Severnej Amerike. Krajina je oslabená suchom, ohňom, hladomorom a vojnou. Krajina je rozdelená do Kapitolu a 12 okresov. Raz za rok sú vybraný zástupcovia z okresov do súťaže. Táto súťaž je vysielaná naživo. Všetkých 24 účastníkov vybraných do hry o prežitie je nútených likvidovať svojich konkurentov. Medzi vybranými je i 16-ročná Katniss, ktorá bola na to tvrdo cvičená. Boj o prežitie sa môže začať.


Autor: pataamat

Popis / Obsah / Info k filmu Hunger Games



Napínavý postkatastrofický akční thriller Hunger Games (česky Hladové hry) vznikl podle prvního dílu úspěšné knižní trilogie Suzanne Collinsové, jejíž fenomenální obliba převyšuje upírskou ságu Twilight. Příběh, odehrávající se v pochmurné budoucnosti, nezastírá inspiraci řeckou bájí o Théseovi, gladiátorskými zápasy a především současným trendem televizních reality show. - Po dávno poražené vzpouře v zemi Panem (narážka na latinské úsloví Panem et circenses - Chléb a hry z období z císařského Říma) na severoamerickém kontinentu musí každý z dvanácti krajů vylosovat a poslat do hlavního města Kapitolu dva „splátce“, chlapce a dívku, kteří se v přímém přenosu ve virtuálně upravené obří aréně utkají o život. Splátců je čtyřiadvacet, vítěz může být jen jeden. Šestnáctiletá Katniss, která se dobrovolně přihlásí místo vylosované sestry, a její spolusplátce Peeta, jenž ji od dětství tajně miluje, pocházejí z nejchudšího kraje. V Kapitolu jsou všichni vylosovaní představeni a vyzpovídáni před krvelačným bohatým publikem. Jejich prvním úkolem je najít si sponzory. Po čtyřdenním tréninku může boj o život začít... – Tvůrcům se podařilo navodit vražednou atmosféru, jež je nedílnou součástí Her a jež je o to působivější, neboť se jedná o mladistvé, vržené do divočiny s úkolem přežít za každou cenu. Navíc s nimi může ďábelský režisér Seneca díky technickým vymoženostem manipulovat a mařit jejich šance mnohdy drastickým způsobem. - Napínavý snímek se odehrává ve svižném tempu, má sympatickou dvojici protagonistů, nápaditou bizarní výpravu a kromě kritiky totalitní moci ukazuje též vypočítavou tvář showbyznysu. – Film se stal třetí nejúspěšnější premiérou všech dob. Před ním jsou snímky Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (FP 8/2011) a příběh o Batmanovi s názvem Temný rytíř (FP 9/2008).
-kat-, Filmový přehled 2012/5


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Hunger Games: Síla Vzdoru 2. část (2015)

 Hunger Games: Síla Vzdoru 2. část (2015)
Hunger Games: Síla Vzdoru 2. část n
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
Žánr: válečný / drama / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Francis Lawrence

(pokračování)

Hunger Games: Síla Vzdoru 1. část (2014)

 Hunger Games: Síla Vzdoru 1. část (2014)
Hunger Games: Síla Vzdoru 1. část n
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
Žánr: akční / dobrodružný / drama / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Francis Lawrence

(pokračování)

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013)

 Hunger Games: Vražedná pomsta (2013)
Hunger Games: Vražedná pomsta n
Hunger Games: Catching Fire
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Francis Lawrence

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sardinky, aneb život jedné rod...

14:45 - 16:00

7 minut již uběhlo
68 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

14:30 - 15:20

22 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:30 - 15:30

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

22 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178280

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10