Zari
ohodnotit

Hledání Země Nezemě

Finding Neverland

Další název:
Hľadanie Krajiny - Nekrajiny; Wenn Träume fliegen lernen
Rok:
2004
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
3.3.2005
„Věřte svým snům, jsou branou do kouzelného světa fantazie.“

Komentáře k filmu Hledání Země Nezemě

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 46
jitush.b
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.1.2010
Krásný lehce vyprávěný   film plný naděje a fantazie,   který zákonitě dojme a   potěší každého. Já po   jeho shlédnutí začala opět   věřit na víly.
payo1555
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.6.2015
Já vím jde o pohádku, ale   mám tento film moc rád. Depp   i Winslet jsou úžasní a pak   ožívá postava Petra Pana.   Líbí se mi ztvárnění té   doby, líbí se mi i trochu   vypočítavá tragedie, ale   vše do sebe zapadá jako   kamínky mozaiky. Je to   krásný sledovat , jak se   rodí sny a jak se   uskutečnˇují. Hned má   člověk lepší náladu.   Nedám na tento film dopustit.
davidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2007
Film o zřejmě   nejdůležitější části   života spisovatele James   Matthew Barrie. Peter Pan je   jedna z nejkrásnějších   pohádek. Já věřím na   víly a jo, a jo!
Peykka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Tenhle film mě opravdu   dostal. Je skvělý. Příběh   je poutavý a výkony herců   super. Vím ze zkušenosti,   jaké to je mít nemocnou   maminku, takže pokaždé na   konci filmu brečím. Prostě   nádherný film. Krásný   příběh a Depp s Winslet   opět nezklamali.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.5.2010
Nádherný film s ještě   překrásnějším Johnnym   Deppem, asi poprvé Johnnyho   vidím ve filmu jako   uhlazeného elegána.. možná   ještě ve veřejných   nepřátelích.. :) tam byl   taky velký elegán.. :-)
biscutstar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2010
Toto je můj oblíbený film   ve kterém zažijete legraci   smutek naději okouzlení a   samozřejmě zemi nezemi tento   film má prostě duši
tuwanakha
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.11.2006
věřte svým snům
Neskutečně skvělé výkony   Johnnyho Deppa a Freddieho   Highmorea dělají z tohoto   laskavého filmu opravdový   divácký zážitek.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2008
Na tento film mě donutila   jít naše škola. Říkal   jsem si, že se prostě po   chvíli vytratím domů jako   vždy. Ovšem když jsem   zahlédl Johnyho Deppa   znejistěl jsem. Jeho herecké   výkony pevyšují alespoň v   mých očích všechny herce   světa a proto jsem setrval   až do konce. Od té doby   sháním tento film na DVD.   Bohužel zatím jsem neměl   štěstí. Je to jedna z mála   věcí na škole, na které s   radostí vzpomínám.
Tento film troufám si   říct je momentálně můj   asi nejoblíbenější, neboť   se tak trochu poznávám ve   dvou naprosto odlišných   postavách. Jednak je to   Peter, který odmítá   projevit svou představivost a   snaží se co nejrychleji   dospět.
Ovšem také   se poznávám v panu Barriem,   kterýžto naopak má   představivost naprosto   neuvěřitelnou a díky tomu   zůstává duší dítětem.   Tyto dvě postavy se u mě   nepravidelně a   nepředvídatelně   střídají. Někdy se ptám,   kterou z nich bych chtěl   být. Zatím je odpověď   jednoznařná sir James   Matthew Barrie.
ane15
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2009
nekonvenční film se   zajímavým námětem a   skvělými herci. Je zábavný   i dojemný a opravdu stojí za   to, vidět ho. Johny Depp   nikdy nezklame a ostatní   herci jsou také velmi   dobří.
prostě   nádherná podívaná
Dawidek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.2.2005
Bomba.... doporučuju jeden z   nejlepších filmů
insomniac
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2007
Čo dodať... Strašne krásny   a láskavý film (možno   naozaj trošku prvoplánovane)   s nádhernou hudbou. Nevadilo   mi však na tom absolútne   nič - ani to, že som sa   posledných asi 15 minút   pozeral cez slzy:))
PS   to "lemurek80":   Prečo by nemal zaujať   mužov, to som fakt   nepochopil...
popcorn_cola
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2009
Krásny emotívny film, ktorý   poukazuje na život   spisovateľa s veľkou   fantáziou. Aké sú rozdiely   medzi fantáziou a realitou?   To nám ukáže vynikajúci   Johnny Depp...
Renuleee
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.5.2008
Když jsem na tom byla v   kině, říkala jsem si   "jojo, hezký film".   Ale až když jsem se na něj   podívala doma, naprosto mě   uchvátil!!! Skvěle udělaný   film o nejúžasnějším   příběhu všech dob!.... a   stejně věřím na víly;)
Erkul
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.8.2011
Myslím si, ež tenhle film   pro své kvality nemůže   zestárnout. Bude sdílný a   emočně nabitý, a to i přes   lehce pomalejší tempo.
261972
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.8.2011
Moc krásně natočený   dramatický příběh s Johnym   Deppem v hlavní roli. Na   tomto filmu je vidět, že byl   předem dobře promyšlen než   se začal natáčet a že   tvůrci na něm opravdu   poctivě pracovali
Snura
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.7.2006
Přiznám se, že jsem nikdy   nepřišel na chuť   příběhům Petra Pana,   kapitána Hooka nebo víly   Zvoněnky, ale po shlédnutí   tohoto snímku budu muset   svůj pohled na tuhle fantasii   patrně přehodnotit. To   proto, abych si užil trochu   krásné tvůrčí   představivosti Jamese   Barrieho a kterou v sobě   dozajista také mají   režisér Marc Forster a   Johnny Depp.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.10.2008
Jednoduše krásný a hluboce   dojímavý snímek , ke   kterému jsem zprvu   přistupoval mírně skepticky   , ovšem po pár minutách   sledování jsem naprosto   změnil názor a poté si už   jen užíval tuhle fantaskně   dramatickou podívanou ,   která mě dokázala mohutně   chytit za srdce. Vřele   doporučuji!
Brikca
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.5.2009
Johnny Depp se na tyto role   podivínů hodí. Tentokrát   ztvárňuje spisovatele, co   má fantazii jako malé děti   a proto se od nich nechá   inspirovat k napsání svého   největšího díla. Neznám   Petra Pana, ale po shlédnutí   Hledání země nezemě to   okamžitě napravím.
Verik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.1.2009
Na tento film jsem se moc   těšila už proto, že tam   hraje můj oblíbený herec   Johny Depp. A jako obvykle   nezklamal. Role podivínů mu   prostě sluší a je přece   hezké vidět někoho kdo je   dospělý, který se nesnaží   chovat tak dospěle. Film mě   pro mě své kouzlo a byl i   smutný. A dovíme se jak   vlastně vznikl legendární   Petr Pan.
kaylin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Johnny Depp v současné době   natáčí skutečně velké   množství filmů, tenhle sice   patří mezi ty méně   přetřásané, alespoň co se   týče médií, ale to   neznamená, že by byl nějak   horší. Rozhodně není a je   to takový malý Deppův   koncert. A Petr Pan? Ten byl   vždycky můj oblíbený   hrdina, takže trocha ze   života jeho tvůrce rozhodně   nešodí.
alus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.3.2009
Od filmu jsem nečekala nic a   dostala jsem mnoho.Výborní   jsou nejenom Depp a   Winsletová, ale i dětští   hrdinové, především   Freddie Highmore v roli   malého Petra. Nedoporučuji   ovšem těm, kteří jsou   tvrdě zakotveni v realitě,   těm, kterým dětské snění   už vůbec nic neříká,   těm, kteří se neradi   nechají dojímat. Jen tak   mimochodem - už při prvním   zakašlání Kate Winsletové   jsem věděla kolik uhodilo...
kllatenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2009
Petra Pana mám moc ráda,   kluka co nikdy nevyroste. A   příběh o jeho autorovi je   velmi zajímavý. Čekáte,   kdy Freddie 'Karlík'   konečně otevře okno a   odletí do Země nezemě.
Ale i když žádný   kouzelný zvrat nepřijde, na   konci si říkáte že ten   smutný konec je i lepší.  
Krásný film, k   zamyšlení.
Petík
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.3.2005
Krásný film o fantazii a   přátelství s neskutečně   podmanivou hudbou.This is   neverland-tak na tato slova se   dá jen těžko zapomenout.
zakoba
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.5.2009
Neverland
Film je skvělý.Člověk se   cítí v tu chvíly opravdu   jako dítě.Protože se   snaží dívat na to   dětskýma očima.Je to   vlastně obyčejný příběh   a zároven něco co Vás   dostane.A k tomu hlavní role   Johnny Depp a Kate Winslet je   skvělá dvojka.Johnny Depp se   hodí na filmy ze starší   doby a tato role mu opravdu   sedí.Pokud máte rádi   příběh o Petru Panovi tak   se Vám to bude určitě   líbit.
gilbert
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.4.2011
Nádherný snílek ten pan   J.M.Berri a ještě k tomu   výborně zahraným dalším   nádherným člověkem Johnnym   Deppem.Po zhlédnutí filmu mu   jen závidím tu nádhernou   dětskou představivost,kterou   já postrádám už dlouho.Ale   díky tomuhle snímku jsem se   alespon na chvíli vrátila   zase do dětství. Diky pane   Berri a pane Deppe.
pataamat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2009
Dojemný film , celý čas som   dúfal , že to skončí   troška inak , ale nakoniec aj   názov filmu nám dáva   vedieť , že Sylvia sa   nakoniec predsa len dostane do   Zeme nezeme ...škoda...
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Krásný filmek,který   dokáže chytit za   srdíčko.Kvalitní herecké   obsazení.Johnny Depp ve své   vynikající roli.Ten člověk   umí zahrát snad   cokoliv.Můžu jenom   doporučit.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Jak Johnny Depp dospívá   začíná si vybírat samé   skvělé role. A jednu si   vybral právě v tomto filmu.   Opravdu moc pěkný film plný   fantazie se skvělými herci.
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2007
Pohádka o Peteru Panovi mě   nikdy nenadchla. Zato tenhle   dojemný film o umění dívat   se kolem sebe, o talentu   vyprávět příběhy, ať už   svoje nebo příběhy   druhých. O schopnosti   vybočit z té obyčejnosti   všedního dne. No nic ...   někdy v budoucnu dám   pohádce Peter Pan ještě   další šanci, ale spěchat s   tím určitě nebudu.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2008
Krásný a divácky velmi   vděčný film, který těm   citlivějším z nás dokáže   zalézt hluboko pod kůži.   Velice působivé a účelné   prolínání reality s   fantazií, fantastický Johnny   Depp (slova „fantastický“   a „Depp“ píšu společně   už tak často, že mi to je   až trapné :-)) a moc   krásná hudba. Ale ta   atmosféra! Místy jsem si   připadal skutečně jako v   pohádce, dokud mne film zase   nemilosrdně nestrhnul zpět   do reálného světa. Marc   Forster mne již dříve   uchvátil Plesem příšer a   nyní, po zhlédnutí Země   Nezemě, se ještě více   těším na jeho novou   bondovku.
nash
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.3.2005
Finding neverland je hodně   přijemnej filmeček, který i   když vyznívá trochu   melancholicky, rozhodně   nezapadá do kýčovitosti.   Trochu mi to připomíná   filmy Tima Burtona (Big Fish,   Střihoruký Edward).   Příjemná atmosféra,   zajímavý příběh o   zajímavých lidech a v   hlavní roli pan herec.
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.8.2010
Hodně pěkně udělaný i   zahraný. Je skvěle vidět   kontrast mezi fantazií,   romantikou staré doby a   věčným maloměšťáctvím   a rodinnými tragédiemi. Fakt   dobrý.
Ivett
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.1.2008
Už si ani nepamtuju, kdy mě   naposledy nějaký film s   Deppem zklamal. Je to prostě   jeden z nejlepších herců   současnosti. A když se   spojí se sympatickou Kate   Winslet, nápaditým   scénářem a velmi dobrou   kamerou, vznikne film, který   stojí za to vidět. A to i   přes jistou snahu filmařů   hrát nám na city.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2008
Krásný příběh,který ve   vás přímo rozbouří   emoce,vtáhne vás do   fantastického pohádkového   děje,který se tak krutě   prolíná s realitou.O   rozdílech mezi sněním a   opravdovým životem vás   provede nezapomenutelný   Johnny Depp.......
foxx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.12.2007
Musím se přiznat, že   filmové zpracování Petra   Pana když jsem jej musel   povinně absolvovat se svými   dětmi, mě nadchlo víc.   Hledání Země Nezemě už   mě tolik nepřitáhlo. Snad   jsem byl stále pod dojmem   vlivu pohádky a tohle už tak   docela jen pohádka nebyla.   Musím ale přiznat, že i   když pro mě Pan Dokonalý,   Johnny Depp, svou roli zahrál   opět, jak jinak, než   dokonale. Je to vynikající,   všestranný herec, který   opravdu dokáže   přesvědčivě zahrát   každou postavu. Výborná   byla rovněž Kate Winslet i   když sebe samou z Titanicu   nepřekonala. Moc hezký film,   který určitě mohu   doporučit.
simca.talpi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Krásný snímek o dětské   fanzii. kdo by se netoužil   podívat k indiánům nebo na   loď pirátů? Johnny Depp ani   Kate Winslet nezklamali.   Dětské role byly výborně   obsazené. Konec je smutný a   dojemný, ale rozhodně bych   film doporučila. Skvělé!
mirhasik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
První polovina filmu je   hodně pomalá, ale druhá   polovina je emocionální   nářez nevídaných   rozměrů...
Emzak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.3.2005
Opravdu překvapivý výtvor o   tvorbě slavného díla pro   děti Petra Pana, ve kterém   si zahrál hlavní roli Johhny   Depp. Ztvárňuje část   života Jamese Berriho opravdu   podmanivým způsobem, takže   i pokud nejste jeho   příznivci ani jeho žánru,   zaručeně vás osloví. Je   málo filmů, které by se   dali doporučit širší   veřejnosti. Asi každý musí   nutně po shládnutí   závidět Jamesovu   neuvěřitelnou fantazii,   ovšem je to jenom film a   skutečnost byla možná   odlišná.
Ell3
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2010
Tenhle film opravdu umí   ohromit a ohromit umí i   Johnny Depp.Dva prolínající   se světy.Země Nezemě.Peter   Pan se mi líbí sám o sobě   a tento film vypravějící o   jeho premiéře,no pro mě   zážitek.
xCindy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Tento film určitě   doporučuji shlédnout. Johnny   Depp a Kate Winslet se ujali   svých rolí skvěle, klobouk   dolů. Film má spád, je   zábavný, smutný,   zvláštní a inspirovaný   životním příběhem Sira   Jamese Matthewa Barrieho,   který je autor známého   Petera Pana. Ještě   poznámka, jestli uroníte   slzu, tak se za ní nestyďte,   nebudete určitě sami :-)
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.12.2011
Niekedy je lepšie zostať dieťaťom
Pekný príbeh. Taký pokojne   plynúci, zo všetkého dýcha   pokoj, mier. Myslím, že   časom bude cenený pomerne   dosť. Záver bol dojemný.   Depp zahral ako vždy   perfektne
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.11.2005
Zajímavý film, který je   jednak plný fantazie ale   také silného příběhu.   Nevím nakolik se blíží   skutečnosti ale bylo   krásné, kdyby jí byl hodně   blízko. Doporučuji zejména   jemnějšímu pohlaví.
lemurek80
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.4.2007
Film ukazuje část života   autora Petra Pana,kterého   stvárnil Johnny Deep.Mě   osobně tenhle film přišel   děsně utahanej,ale to u   filmů který rekapitulujou   část života někoho   slavnýho bývá.Ve filmu   hraje i skvělá Kate   Winslet,která hraje matku 4   chlapců,s kterými si chodí   hrát Johnny Deep a kde   nabírá inspiraci pro své   životní dílo.
Nevím   podle mě je to film pro   ženský...muže moc   nezaujme..
decepticon
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.8.2012
Velmi divna az posahana   zalezitost, rovnako ako samtny   Peter Pan. Zdalo sa mi to   neskutocne dlhe a pacila sa mi   na tom akurat hudba a premiera   na konci v divadle.

/4.8.12/ cz dab Tvůrčí   skupina Josefa Petráska pro   SPI International 2005 [pip]
michal33
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Ke sledování tohoto filmu   musíte být asi správně   naladěni,což se mi   nestalo...Johnny Depp podle   mě až tak dobrý herec není   a celkově na mě působí   fakt jako úchyl,v některých   rolích mu to sedne,ale tady   se to moc   nepovedlo.Nezáživný snímek   o tom, jak vznikl slavný Petr   Pan, mi nic zajímavého   nepřinesl ani nezaujal...
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.10.2012
Nadhodnocený příběh muže   s duší dítěte a jeho Petra   Pana, který mě nikdy   neokouzlil, což teď mohu   říci i o jeho zrození. Jako   bych tušila, oddalovala jsem   zhlédnutí snímku na dobu   neurčitou a rozhodně jsem v   uplynulých osmi letech   nezmeškala nic, co by mě   mělo výrazněji ochudit. Na   druhou stranu filmu nelze nic   vytknout, jen je určen pro   diváka, který má schopnost   vidět věci, jež mě   spolehlivě míjejí. A   ještě k Johnnymu - mám   silné podezření, že   nekritická gloriola, která   jej obklopuje, je hlavní   příčinou oné   nadhodnocenosti, ne   zpracování samotné.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih32884minih32884Solaris (2002) 
Solaris n
minih45728minih45728Tudorovci (2007) [TV seriál] 
The Tudors n
minih43084minih43084Robinsonovi (2007) 
Meet the Robinsons n
minih5548minih5548Černý přízrak (1986) 
The Wraith n
minih32008minih32008Dralion (2000) 
Dralion n
minih44102minih44102Julie Lescautová (1992) [TV seriál] 
Julie Lescaut n
minih31722minih31722Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (2000) [TV seriál] 
Případy detektivní kanceláře Ostrozrak n
minih4408minih4408Bohové se zase zbláznili (1994) 
Heung Gong wun fung kwong n
minih41644minih41644Silent Hill (2006) 
Silent Hill n
minih20019minih20019Světáci (1969) 
Světáci n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

27 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

42 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:30 - 08:15

2 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:20 - 07:50

12 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Reklama