Červený trpaslík - Zpátky na Zemi (2009) [TV minisérie]

Červený trpaslík - Zpátky na Zemi (Red Dwarf: Back to Earth)
69 %
 
 

Red Dwarf: Back to Earth

    Žánr: sci-fi / komedie
    Země: Velká Británie
    Délka: 25 min., (cca na díl, celkem 3 části)
„Posádka vesmírné lodi Červený trpaslík znovu zasahuje!“
1.

Tvůrci kultovního sci-fi britcomu natočili návrat oblíbených postav po devíti letech. Do svých rolí se vrátila původní herecká sestava. Nové díly vtipně reflektují postavy a vesmír, v němž žijí i jejich fanouškovskou základnu.

Posádka vesmírné lodi Červený trpaslík - Lister, Rimmer, Kocour a Kryton - se setká s hologramem bývalé vědecké pracovnice Kateriny Bartikovské, která zbaví Rimmera velení a objeví způsob, jak otevřít dimenzionální bránu a poslat Listera do jiné dimenze pro ženu, s jejíž pomocí by obnovil lidskou rasu.

2.

Po otevření dimenzionální brány se posádka vesmírné lodi Červený trpaslík ocitne na Zemi v jednom londýnském obchodním domě na začátku 21. století. Zde chlapce čeká šokující zjištění o povaze vlastního bytí. Tím začíná jejich metafyzická odysea, která je ve stylu slavného snímku Blade Runner přivede až k jejich stvořiteli.

3.

osádka vesmírné lodi Červený trpaslík po mnoha peripetiích konečně stane tváří v tvář svému stvořiteli a po menší potyčce získá sílu, s kterou může kompletně přepsat svou budoucnost a splnit si tak všechny sny.

Dokument:

Dokumentární film o natáčení nových dílů Červeného trpaslíka, které spojuje podtitul Zpátky na Zemi, představuje jakousi tečku za návratem k tomuto oblíbenému seriálu. Nabízí pohled do zákulisí, rozhovory s herci a dalšími tvůrci, přibližuje nové technologické možnosti, které byly při natáčení využity a především zachycuje atmosféru, která při vzniku nových epizod panovala. Slovy Chrise Barrieho alias Rimmera to byla hlavně velká psina.

režie:
Doug Naylor
 
 
hraje:
Chris Barrie (Rimmer), Craig Charles (Lister), Danny John-Jules (Kocour), Robert Llewellyn (Kryton), Sophie Winkleman (Katerina), Tom Andrews (prodavač), Karen Admiraal (žena), Jon Glover (muž)
 
 
scénář:
Doug Naylor, Rob Grant
 
 
kamera:
Andy Martin
 
 
hudba:
Howard Goodall
 
 
výprava-architekt:
Mark Harris
 
 
kostýmy:
Howard Burden
 
 
zvuk:
Chris Ashworth
 
 
výtvarník:
Alex Lemonis
 
 
dabing:
Martin Sobotka (Dave Lister), Miroslav Vladyka (Kocour), Zdeněk Dušek (Kryton), Kamil Halbich (Chris Barrie)
 
 
koordinátor kaskadérů:
Marc Cass
 
 
vizuální efekty:
Mike Seymour
 
 
masky:
Christine Allsopp, Andrea Finch, Sarah Pickering, Norma Webb
 
 
výkonný producent:
Doug Naylor, Charles Armitage
 
 
producent:
Helen Norman
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.