Zari
ohodnotit

Čertova nevěsta

Další název:
Devil's Bride
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
101 minut
Premiéra v ČR:
28.4.2011
„O lásce a zlém pekelníkovi“

Komentáře k filmu Čertova nevěsta

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
setler
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.6.2011
Asi nejlepší film, který   jsem letos zatím viděl.   Původně se mi do kina vůbec   nechtělo, ale nakonec jsem   odcházel spokojený. Na   české poměry opravdu   solidní práce (   scénář,režie, herci i   efekty).
Leonardo2106
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2019
Pohádka, která se povedla
Nevím, co tady zase   předvádějí   antipohádkáři, ale pohádka   je to dost povedená a kecy o   tom, že by se Božena   Němcová obracela v hrobě,   to může jen napsat jen   idiot, který asi dělá jen   to, že kritizuje a kritizuje   ????????????
nikit
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.12.2014
moc pěkná pohádka
tahle pohádka se mi moc   líbí mají moc hezký   kostýmy zvlášť princezna   Štěpánka, Troškovi se   pohádka moc pobedla a s   nějakýma komentářema   nesouhlasím, pohádku moc   doporučuji
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2014
Pohádkový zámek, les, princezna a čerti
Viděl jsem včera večer   film, v pokoji byla tma,   vánoční stromeček ještě   svítil světélky, tajemno   bylo v koutech pokoje a na   obrazovce se odvíjel   příběh, ve kterém bylo   vše co k pohádce patří -   princezna, kluk co se do ní   zamiluje, pohádkový les a v   něm ježibaba, postevník s   dobrou radou, čertův mlýn,   víla. Čerti byli jak se   patří a z Lucifera šel na   děti strach. A ten čert co   smlouval se Štěpánem, to   byl snad nejlepší filmový   čert, co sem kdy viděl.   Příběh o Čertově   nevěstě nebyl doslovným   přepisem tištěné pohádky,   ale byl jedním z nejlepších   pohádek natočených u   nás!!! Filmařsky jedna z   nejlíp natočených pohádek   nejen po r. 1989, ale i dob   minulých, a to mam pohádky   rád. Výborná kamera,   krásné interiéry, kulisy -   (čertův mlýn), kostýmy,   parádní triky a skvělá   hudba, která místy až brala   dech, herci dobře obsazení i   tvořící, vše ve filmu se   povedlo.

Když   to shrnu - nejlepší Troškou   natočená pohádka, jedna z   pohádek, které se zapíšou   do zlatého fondu české   kinematografie, což ocení   až ti po nás. Jen je mi   smutno, že je nyní módní   kydat na Trošku hnůj - proč   to děláte? Obvzášť na   csfd co tam ti   intelektuálové, píší v   komentářích, to je smutné.   Uvědomují si vůbec, že je   to natočená pohádka pro   děti? Dal bych 8 bodů, ale   jelikož je ta pohádka zde   módně davově podhodnocená   dávám devět. A pokud vy co   budete číst můj komentář,   se stydíte napsat o Troškovi   něco hezkého, nebo se   stydíte dát tomuhle jeho   filmu víc bodů - nemusíte.   Neboť toto je pohádka,   která se mimořádně   vyvedla, i když ji natočil   tolikrát zatracovaný Troška
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2020
 
Krásný vizuál,   nádherné kostýmy a výprava   a do toho občas nějaká   hláška. Skoro na plný   počet. Ale pokazil to   závěr. To s tím vlasem bylo   hodně trapné a už tu bylo   několikrát. To nemohl pan   scénárista vymyslet něco   nového? Přesto se mi   pohádka moc líbila.  
  
stanko
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Myslím si, že je velice   povedená. Nezobrazují se   trapné scénky. Hlavní   přínos je krásná příroda   a její bezchybná   zachycenost, která se již   těžko v pohádkách vidí.   Pohádka obsahuje pohádkové   bytosti, dobro, zlo a   romantiku. Co si přát více.
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2018
Konečně normální děj,   konečně hezká princezna a   konečně pořádná pohádka.   Dost mi přišlo, že v   poslední době se moc   hezkých a takových těch   klasických pohádek, moc   nepovedlo. Tenhle příběh se   mi líbil hodně a koukám na   ni vždy, když ji náhodou   pustí v televizi na svátky.   Němec je pro roli Lucifera   jako stvořený.
JSM
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.4.2011
Tentokrát režisér Zdeněk   Troška dal důraz v pohádce   spíše na výpravu, než na   komický nádech. Je pravdou,   že to zdůraznil již před   promítáním na   královéhradecké   předpremiéře, na které   jsem byl přítomen. Pohádka   má trvalý napínavý děj.   Překvapily mě pasáže, ve   kterých byly vtipné   narážky na jiné pohádky.   Herec František Němec v roli   lucifera je opravdu cool.   Rodičům samozřejmě   doporučuji, aby pohádku se   svými ratolestmi shlédli. A   pokud možno v kině a ne až   to poběží v televizi. To je   vlastně vzkaz Zdeňka   Trošky, kterou touto cestou   tlumočím. :-)
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Chválím pěknou hudbu a   nádhernou výpravu, ale   příběh jako takový   bohužel moc ne. Hlavnímu   hrdinovi Štěpánovi jakoby   chyběl dostatek vlastního   fištrónu, akorát plní, co   mu kdo nakuká.Dobrý nápad s   oživlou (a dokonce mírně   uraženou) soškou sv.   Kryšpíny a s princeznou,   vznášející se mezi   životem a smrtí. Nedá se   říct, že by se mi pohádka   vyloženě nelíbila, ale od   takového machra, jakým   Zdeněk Troška je, jsem   čekala něco víc... tohle je   tak na slabších 70%.
řepešínský
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.5.2011
čertovou nevěstou troška   dokazuje, že je filmových   pohádek skutečně král.   neošizená výprava,   skutečné reálie, výtečná   hudba, nosná kamera s   celkovými úžasnými   obrázky a k tomu všemi   mmísty i dostatek patřičné   dynamiky, rytmu i napětí,   ale skutečně bohužel jen   místy. ačkoliv jsou víly   éterické, jak mají být,   ať se snaží soška svaté   kryšpíny být kouzelná k   těm, co chce o to víc,   zbytek hereckých výkonů   jaksi pokulhává. jindy v   troškových filmech   výtečná laurinová, zde   coby královna, teď najednou   neví, jak a co hrát,   suchařípa, jako král, i   zima, v roli hlavního čerta,   jí ve stejné vlně i s celou   plejádou dalších herců a   hereček sekundují. zato   hardt v postavě maestra všem   kolegům jen dokazuje, že i   na malém prostoru se dá   vytvořit skvělá   charakteristika postavy s   nuancemi hereckého projevu   danému prostředí. před   výkonem antonína hardta   skutečně kloubouk dolů, a   pro diváky je jistě jen   dobře, že se tak výrazné   figury na plátně nakonec   dočkal, i když na skonku   své dlouholeté umělecké   kariéry. Veliká škoda také   je, že f. němec v postavě   lucifera nedostal více   hereckého prostoru. čertova   nevěsta se jistě zařadí   mmezi ty pohádky, které se   budou ve světe líbit, ale v   kritické sondáži do   samotné troškovy tvorby i v   kontextu s dalšími díly   světové kinematografie se   týmu povedlo natočit jen   jedno z nejlepších děl   střední třídy světové   kinematografie, což je jistě   škoda. samotný námět,   technické možnosti a   maximální filmový výraz se   skvěle zobrazeným   přízrakem zakleté princezny   štěpánky v čertově   nevěstě jistě měli na   víc.
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.11.2013
Král a jeho žena podepíší   smlouvu čertu, že se jim   narodí dítě. a když se ve   věku princezniných 18 let se   přihlásí pekelný kníže o   svůj nárok, princeznu   Štěpánku se rozhodl   vysvobodit mladík Štěpán a   z čertovského zajetí ji   osvobodit. Další pohádka   známého režiséra Trošky,   jeho pohádky jsou všeobecně   známé.
Matematicka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.11.2011
Režiséra Zdeňka Trošku moc   nemusím, není mi blízký   jeho humor. Ale jeho pohádky   mi nevadí. Překvapila mě   už na první pohled velice   nákladná - tím pro mě až   nečeská - výprava. Líbil   se mi představitel Štěpána   - jako obyčejný chlapec z   podhradí (ne nějaký   přihlouplý krasavec), Němec   jako Lucifer a Sabina   Laurinová jako marnivá   královna, která si vedle   svého nevýrazného manžela   prosadí, co chce, ať už   jakoukoliv cestou. Líbily se   mi i některé myšlenky: za   chyby se platí, je lepší   spoléhat na pomoc svatých   než pekla (ta však není   tolik   "automatická") a   nejlepší zbraní je mít   čistou duši bez hříchu. V   tomto je tato pohádka   poměrně odvážná a   objevná. Jinak je děj   dostatečně pohádkový, ale   v mnohém (např. v jazyce a   dialozích postav) je pohádka   na můj vkus až příliš   moderní a málo pohádková.
K.I.T.T
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.4.2012
Čekal jsem sice lepší   pohádku, ale přesto je to   jedna z těch povedenějších   za poslední léta! Velmi mě   mrzí, že tam měl velmi   málo prostoru František   Němec, kterému tu roli   "ušili" přímo na   tělo. Musím však pochválit   nádherné kostýmy a   exteriéry, herecké obsazení   se velmi povedlo (až na   čerta, který se mi tam   vůbec nelíbil)! Je vidět,   že si tvůrci na pohádce   dali záležet.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.3.2012
U Čertovy nevěsty je   tradičně nadstandardní   výprava, především   kostýmy a nádherné   exteriéry, jak jsme ostatně   zvyklí u všech filmů pana   Trošky. Nnicméně toho kdo   vymyslel úvodní titulky ve   žluté barvě, když se   promítají záběry s   východem slunce, bych   přinutila se na to dívat   alespoň dvě hodiny v kuse,   mě stačily bohatě úvodní   dvě minuty. Vtipné momenty   (s Dorotou Máchalovou a s   ptákem mě rozesmály   nejvíc), ústřední pár tak   nějak normální, královna   Sabiny Laurinové byla na   ránu a David Suchařípa   šarmantní, byť mě jeho   dialogy tahaly nejvíc za   uši. Aby král řekl, že je   něco " blbě", tak   to se mi do pohádky nehodí a   může si říkat každý co   chce, stačí, že už   toleruji pražské koncovky   typu - chytrej, milej apod.   Čertisko tupé, Lucifer mi   při čarování připomínal   Imhotepa z Mumie, když se   obnovoval:-), nápad s   mluvící soškou svaté   Kryšpínky se mi líbil. V   UPP si opět dali práci se   speciálními efekty a ty se   opravdu povedly, hudba a   závěrečná píseň mě moc   neoslovily. Taky nevím,   proč byla princezna   předabovaná Jitkou   Ježkovou, pořád jsem měla   pak tendence jí v záběru   hledat. Závěrem -   převažují pozitiva, když   už nemáme ty sociální   jistoty.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.5.2011
Další pohádka natočena pod   taktovkou Zdeňka Trošky.   Oproti dřívějším   Troškovým dílům není tak   ukřičená. Na druhou stranu   i zde skoro všechny postavy   vystupují v maximální snaze   být roztomilými. Čert v   této pohádce už není   ztělesněn Yvettou   Blanarovičovou, ale Karlem   Zimou, nicméně poskakuje   stejně debilně, akorát bez   hlášky „Malej, ale   šikovnej“.
Postrádal jsem v celém   ději humor, ač se pohádka   snaží být veselou. Takový   ten klasický vtip a kouzlo,   které měly pohádky jako   jsou Princ a Večernice, či   Jak se budí princezny. Chybí   dnes u nás komediální   herci. Snad se nějací časem   vychovají.
Postrádal   jsem i jistou míru napětí,   která by u pohádek býti   měla. Troška se nepustil ani   do žádné větší   zápletky. Vše se velice   rychle vyřeší. Ať už je   to proces výběru prince jako   ženicha princezny nebo   Štěpánovo vyplňování   tří úkolů. Hlavní hrdina   Štěpán má hned na všechno   ty správné metodické   pokyny, které dostane třeba   od poustevníka nebo od Svaté   Krišpínky.. Jak získat   kouzelný kvítek, jak získat   kouzelné zrcadlo, či jaký   úkol dát knížeti pekel.  
Lze ocenit kostýmní   výpravu, která patří k   tomu nejdražšímu, co zvedlo   cenu, respektive náklady,   filmu.
Ale nakonec   budu na pohádku hodný, jako   oddychovka je vhodná pro   každého. Nebude však   patřit k mým favoritům.
Poklonu skládám   Antonínovi Hardtovi, který   již nepatří k příliš   obsazovaným hercům. I   další obsazení jsou   zajímavá. Alexandr Hemala   přišel o svoji profesi   televizního hlasatele a zde   jej můžeme vidět v roli   ceremoniáře. Oblíbil jsem   si také jednoho z našich v   zahraničí   nejobsazovanějších herců.   Tedy pokud jde o role   malililililinkaté. Jan   Kuželka zde hraje postavu   poustevníka.
Představitelé hlavních   postav Štěpána (Václav   Šanda) a Štěpánky (Eva   Josefíková) dřívějším   představitelům mladých   princezen a princů svým   výkonem nesahají ani po   kotníky. Do značné míry za   to může kvalita scénáře.
decepticon
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.5.2012
/spoiler/
no co   rozpravka od Trosku nicim   neprekvapi ale ani neurazi.
Pekna CGI postavicka   sv.Kryspiny aj ked mozno   zbytocne...
Hudba velmi   dobra, nevtierava. Sabina   "povysila" z   princezny na kralovnu. :)

/27.5.12/ videne   po 2x na prvy pokus som zaspal   :)
hlavsa5
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Inu Troška - krásná   výprava i hudba. Je to   laskavá pohádka,   nenáročná a dívatelná. Je   pěkné, že v každé své   pohádce má jiného Satana a   každý je pěkný.
jarda53
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Guláš ala Troška se jí se   zapřením, několik pohádek   je poskládaných do   kuchařských inkrediencíc a   jistě některé scény nám   připomínají příběhy již   v minulých létech   natočených. O uřvané   figurky nás režisér nemohl   ochudit a proto královna   ječela, což na královnu to   není patřičné a dělala   takové psí kusy, které se   na šlectičnu s modrou krví   nehodí. Lucifer byl ze všech   Luciferů nejhorší, co jsem   kdy viděl. Když Lucifer ve   svém vysokém věku se   obhlíží po nějaké   dvacítce a malý čertík   Bertík, to už jsme takové   pískle také někde viděli.   Jedinný klad filmu vidím v   rukách kameramana, některé   obrázky jsou velice pěkné.   Naše máma pohádek, Božena   Němcová se asi musí obracet   v hrobě. Poetika pohádek z   doby Zdeňka Trošky je fuč a   chodit za 150 kč do kina na   tyto podpásovky na diváka   není vůbec šťastné. Pane   Troška, natočte novou   pohádku, dejte si na ní   záležet a neodflákněte   jí. V první řadě je   scénář a když ten nebude   dobrý, tak film ať je   nákladný jak může být, to   mu nepomůže...
petrusmev
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.3.2016
Stejně jako v   Nejkrásnější hádance má   začátek dobrý švih,   ohromí bohatostí výpravy,   kostýmů a komparsu,   přeslazenou kamerou, oživlou   svatou Kryšpínkou.   Hihňání postav se dá   přežít. Postupně však   tempo upadá, příběh   začíná být   překombinovaný a nudný a   čeká se už jen na   očekávaný konec.
Xpojntman
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.10.2018
No jo Troškovina, zase Troska   v rámci pohádek neni tak   špatný jako u Kameňáků a   Babovřesk.A ženský postavy   taky nejsou obsazeny špatne.
Karius
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 2.12.2014
Kdepak! Tohle nefungovalo! Na   kouzlo našich kultovních   pohádek tahle Troškovina   pohlíží ze Saturnu. A ti   herci? Lol, velmi smutnej   příběh. Boženka Němců se   během natáčení asi   obracela v hrobě ---->30%
Lute44
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Začátek průměrný,druhá   část filmu docela   nuda.Výkon herců v hlavní   roli docela   slabota,obzvlášť Václav   Šanda v roli   Štěpána,podruhé už vidět   nemusím.
teta.Essie
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.12.2011
Když si představím jak to   Božena Němcová napsala   krásně tuhle pohádku a   když se pak podívám na to   co ten Troška z toho udělal   tak je mi na zvraceni.Čert   není čert ale   buzerant!!!Všichni mezi sebou   mluví jak mimina a mimo jiné   pohádka má mít nějaké   poučení nebo rozumovou   rovinu...tahle pohádka je   infantilní,nerozumová,hloup?   ? a naprosto   hrozná....NEDAVEJTE TROSKOVI   UZ NIC DO RUKY NA KOLENA   PROSIIIIIIIIIIIIIM
korbelludek
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.9.2011
Pohádkový průser roku
Zdeněk Troška opět   nezklamal a natočil   pohádkový paskvil hodný   Oskara :-D Totálně špatný   výběr herců, Štěpán se   svým odchlíplým horním   rtem se spíše hodí do role   nějakého hlupce, čert   tradičně troškovsky   přihřátý(jde z něj   opravdu hrůza), přihlouplé   dialogy krále s královnou,   když jdou do mlejna(mluví   spolu spíše jako   kamarádi),a kde chodí na ty   jména postav??? Úsměvné je   i připomenutí klasiky S   čerty nejsou žerty, avšak   zcela nevhodně, neboť tohle   je úplně jiný level, snad   jediné co je třeba   pochválit je příchod   Lucipera na námluvy a   zakletí princezny Štěpánky   (pan Němec byl jedinečný)a   nádherná scenérie okolí   Židovy strouhy.
znalec
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.3.2016
Typická tupá Troškovina
Asi tak nehrát tam   Jozefíková vynikající   mladá herečka(a má   platonická láska :-D )ani   bych nepouštěl!
Pohádka sebraná se všech   Troškovo škvárů   "herci" co jinde   nehrají!
Hnus hnus hnus   přiznám se že jsem v   půlce odpadl a konečně   dočet kníhu.
Troško   už toho natáčení nech   stojí to za hovno!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih65205minih65205Čertova nevěsta (2011) 
Čertova nevěsta n
minih65875minih658754teens (2011) [TV seriál] 
n
minih21225minih21225Toy Story - Příběh hraček (1995) 
Toy Story n
minih61619minih61619Princezna Ano (2010) [TV film] 
Princezna Ano n
minih65218minih65218Sucker Punch (2011) 
Sucker Punch n
minih78398minih78398The Poughkeepsie Tapes (2007) 
The Poughkeepsie Tapes n
minih13632minih13632Návrat do budoucnosti (1985) 
Back to the Future n
minih64856minih64856Tupíři (2010) 
Vampires Suck n
minih28805minih28805Pokémon (1997) [TV seriál] 
Poketto monsutâ n
minih62138minih62138Paranormal Activity 2 (2010) 
Paranormal Activity 2 n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:35 - 11:30

16 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

10:20 - 11:15

31 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

81 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:15 - 11:15

36 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Brian Milliken

Milliken Brian

Naposled navštívené:
Brian Milliken

Milliken Brian