Duben
ohodnotit

Akta X: Chci uvěřit

The X-Files: I Want to Believe

Další název:
Akty X: Chcem uveriť (SK)
Rok:
2008
Délka:
105 minut
Premiéra v ČR:
24.7.2008
„Agenti FBI Mulder a Scullyová vyrážejí za dalším případem, jehož vyšetřování nás zavede do světa paranormálních jevů...“

Obsah filmu Akta X: Chci uvěřit

 
Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo...

Zdroj: FTV...
 
Související odkazy
 
Recenze: Akta X: Chci uvěřit

Paranormální jevy a vztah Muldera a Scully, to byly dvě hlavní věci, proč série Akta X měla a stále ještě má po světě tolik fanoušků. Někdo, koho šílenství... číst dál

 
 
RECENZE: Akta X - více krve a zamotaných vztahů, méně záhad

Tentokrát v tom nemají prsty mimozemšťané, spíše víra a také láska. Nová Akta X se otevírají s příběhem Chci uvěřit, který nabízí záhady z pozemského světa. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal trailer
Distributor v ČR:
Bontonfilm Česká republika
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
česky, dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 15 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Akta X: Chci uvěřit >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

T2
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.12.2018
║Rozpočet $30miliónov║Tržby USA   $20,982,478║Tržby Celosvetovo $68,369,434▐   Tržby za predaj DVD v USA $15,741,783 //počet   predaných kusov 781,861║ Príbeh už neponúka   na dnešnú dobu žiadnu prevratnú výpoveď,   ktorá by mohla ohúriť, priniesť neistotu,   zdesenie, otriasť našou vierou, či privodiť   zimomriavky. Tento film by sa bez problémov mohol   rovno začleniť svojou úrovňou do radu   priemerných častí tohto kultového seriálu. A   ja osobne na vzdory určitej pasivity, či už v   prepracovanosti postáv, dialógov, som si aspoň   ako tak zaspomínal na staré dobre časy, keď   seriály nezachádzali do nejakých extrémov či   brutálnych scén ako je tomu dnes. Som radšej   keď sa o nechutnej scéne len povie ako keby sa v   tom malo premieľať a pitvať celé vyšetrovacie   oddelenie. A aj preto som si túto trošku   rozťahanú seriálovú epizódku aspoň z časti   užil. Z nedostatkov filmu najviac vyčnieva   dvojica agentov Mulder a Scullyová. Ide o ich   súhru, ktorá robila vždy to príjemné   protipólne iskrenie týchto postáv ale teraz to   už nebolo to pravé. Aj keď to zas nebola zrovna   katastrofa ale bolo tam cítiť dlhoročné   odlúčenie od týchto postáv. Tým pádom to   stráca na uveriteľnosti ich správania a   taktiež tomu moc nepomáhajú ani ostatné   vedľajšie postavy(Amanda Peet, Billy Connolly),   ktoré by mohli o niečo spestriť dej a vymaniť   sa z priemernosti. Po technickej stránke to je   dosť slušne zvládnuté, hlavne strih, ten hneď   na začiatku navodí tu správnu skľučujúcu   atmosféru tajomna, škoda že potom to už mierne   začne škrípať a do deju sa začnú dostávať   hluché miesta čo odradia našu pozornosť.   Trikovej animácie je našťastie minimum, lebo za   ten malí rozpočet čo mal film, by si moc toho   dovoliť nemohli. Občas poteší aj nejaké to   vtipkovanie, odľahčenie, asi najviac pobaví   obraz prezidenta Busha zavesení na stene a hlavne   keď popri tom zaznie ústredný hudobný motív   tohto seriálu. Akoby bola pre režiséra záhada,   že sa stal prezidentom dotyčný človek. Koniec   filmu ostáva otvorený, pre možné pokračovania   ale pre slabý úspech je dosť nereálne   očakávať návrat k filmovej sérii. A tým sú   Akty X, na vždy uzavreté! /videl v kine: 65%/
Blackhawk13
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.3.2015
Od tohohle filmu jsem čekal něco víc když jsem   viděl i serial, ale byl to taky dobrý film. Sice   bych tam rači uvítal mimozemšťany, ale budiž.   Mě se vždy líbyla ta hudba jak je to i na   začátku serialových dílů. Jenom doufám že   Chris Carter zase vymyslí nějaké to   pokračování.
luckyluck001
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.9.2014
Není to taková pecka, jako byl seriál, ale   svoji tajemnost to má taky. Až na hovadinu   Scullyové a její transplantování je to dobré.
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.5.2014
I když to není takové sci-fi jako některé   díly seriálu spíše je to klasický thriller,na   jedné straně Scullyová která se věnuje   doktořině a na druhé straně Mulder který se   vrací k FBI aby pomohl najít ztracenou agentku   kterou unesli obchodníci s orgány.Docela dobrá   napínavá podívaná,chvílemi trošku   nudnější ,ale dalo se to.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.9.2013
Natahování
Už nesčíslněkrát bylo řečeno, že snaha   natažení série tématu ublíží a přesto se   točí série filmů. Tohle to jen dokazuje.
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.7.2013
Nikdy jsem nepřišel na chuť seriálu Akta X.   Nyní nán za sebou jeden film, který je jedním   z volných příběhů ze zmíněného seriálu.  
Z celého filmu mne zaujala jedna věc -   nelogická. Sculliová pracuje jako doktorka, a co   všechno nestihne během dvou dnů? Má na   starosti jednoho malého pacienta, jehož nemoc je   podle všech dostupných údajů nevyléčitelná.   Už nevím, jaký ta nemoc měla pojmenování.   Ale - jeden den si Murderovi posteskne, že   takového pacienta má a hned druhý den pomocí   kmenových buněk se rozhodne tohoto pacienta   léčit. Co mezitím stihne? Vygoogluje způsob   léčby, přesvědčí vedení i radu nemocnice o   léčbě a pustí se do samotné léčby. To vše   za 48 hodin? Kde googlovala? Na českých   stránkách doktorka.cz či zpovednice,cz? Ta   situace s tím chlapcewm je ve filmu podružná.  
Jde tu o jinou záhadu o pátraní po zmizelé   agentce. To mi řekněte ještě jednu věc. Oni   mají obecně pracovníci FBI na mundurech   napsáno že to jsou od FBI? A to tak velkým   písmem, že jej lze přečíst i z letadla? ňák   se mi to nezdá.
Dialogy jsou tradičně   příšerné plné klišé hlášek.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.6.2013
Druhý celovečerní film slavného fenoménu je   co se týče paranormálních věd trochu   zklamání. Jedno "médium" to   nezachrání. A co je nejhorší, divák musí   znát předešlý seriál, jinak nepochopí vztah   Muldera a Scullyové a vůbec o čem se vlastně   mluví, když se připomíná něco z minulosti.   Jako thriller je však tento snímek natočen   velice zdařile. Atmosféra se buduje svým   přijatelným tempem až do svého zdárného   finále, který je však na druhou stránku docela   předvídatelný. Nejsou tu nudící uměle   prodlužované scény, na které dojel onen   seriál, a tak co se týče napětí, rozhodně   nezklame. Škoda jen té seriálové návaznosti,   na to si měli dát tvůrci pozor. Jinak je film   jako krimi thriller přijatelný. Fanoušky   seriálu bohužel nenadchne.
superfilmar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.6.2012
Akta X už byla vyřešena a kult skončil
To už na světě nezbyl jediný paranormální   jev, nebo co? Akta X: Chci uvěřit jsou v   podstatě jen obyčejnou detektivkou, bez   jediného nádechu tajemna, jak jsme si u Muldera   a Scullyové už zvykli. Je to sice jen   detektivka, ale v podstatě napínavější a   místy i temnější. Tvůrce seriálu Chris   Carter šel v tomto snímku hlavně do psychologie   hlavních hrdinů a minulosti, kterou prožili   nejen spolu. Film ztrácí dech až ke konci,   jinak se na to ale dalo poměrně slušně dívat.   Už to natočeno být nemuselo, všichni by se bez   tohoto filmu asi obešli. Přesto je to poměrně   dobré připomenutí kultu X. Ale jen dobré.   65%.Rozhodně jsem čekal více napětí, více   záhad a alespoň více UFO. Bohužel. Aspoň jsem   se párkrát pobavil.
slajd
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.5.2011
Akta X nikdy nebylo mým favoritem a tento film   jen upevnil mé důvody. Vše je velmi   předvidatelné a nebýt Davida Duchovnyho ani   bych se nedokoukal do konce
prvosenka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.4.2011
AKTA X – CHCI UVĚŘIT

Jak jde čas, tak   čím dál tím víc ztrácí téma filmu na   přitažlivosti. Film byl docela zklamáním. Po   letech jsem se těšila na osvědčenou zábavu s   příchutí tajemna, ale zůstala jsem někde   hodně daleko za očekáváním. Prostě u tohoto   filmu se žádný comeback nekonal. A mně to bylo   líto, ale je to tak.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih100919minih100919POST MORTEM (2010/1) [DVD] 
n
minih41728minih41728M.A.S.H. (1972) [TV seriál] 
M*A*S*H n
minih36920minih36920Smrtící andílci (2002) 
Chik yeung tin si; Closer n
minih3391minih3391Až do konce (1984) 
Až do konce n
minih49765minih49765Půlnoční vlak (2008) 
The Midnight Meat Train n
minih3739minih3739Bel Ami 2000 (1966) 
Bel Ami 2000 oder Wie verführt man einen Playboy? n
minih140509minih140509Barva vítězství (2016) 
Race n
minih124923minih124923Cesta do Palomy (2014) 
Road to Paloma n
minih47955minih47955Dům na špatné adrese (2008) 
Lakeview Terrace n
minih31534minih31534Jak, kdy, proč (1969) 
Come, quando, perché n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

The X-Files (2015) [TV minisérie]

 The X-Files (2015) [TV minisérie]
The X-Files n
 
Žánr: mysteriózní / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris Carter

(pokračování)

Akta X (1993) [TV seriál]

 Akta X (1993) [TV seriál]
Akta X n
The X Files
Žánr: sci-fi / drama / mysteriózní
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: David Nutter, William A. Graham, Rob Bowman

(spin-off)

Akta X: Chci uvěřit (2008)Akta X: Chci uvěřit (2008)Akta X: Chci uvěřit (2008)Akta X: Chci uvěřit (2008)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376543
Obsahů a biografií: 178275

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10