Duben
ohodnotit

Fighter

The Fighter

Žánr:
Rok:
2010
Délka:
115 minut
Premiéra v ČR:
24.2.2011
„O každý sen se musí bojovat.“

Komentáře k filmu Fighter

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 18
Peykka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.3.2011
Souhlasím s kolegou přede   mnou. Je to hlavně o   mezilidských vztazích,   Christian Bale podal   vynikající výkon, Oscara za   vedlejší mužskou roli si   zasloužil, i když bych   spíš řekla,že hrál na   úrovni hlavní role!
Salám
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.2.2011
film nejen o sportu
Pěkná podívana. Film není   jenom o boxu, ale spíše o   vztazích. Příjemné   bylo,že je film inspirován   skutečnou událostí.
Za sebe můžu určitě   doporučit, hlavně proto, že   je to něco jiného, než jsme   zvyklí - nejedná se o   klasické mlácení od   začátku do konce :)
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.12.2013
Film chytne asi tak od   padesáté minuty, do té doby   jsem marně ve filmu hledal   nějakou zálibu. Ze začátku   jsem si nemohl zvyknout na   roli Christiana Bale a říkal   jsem si, že se ten chlap   hodí jedině na Batmana, ale   pak mě o svém výkonu   přesvědčil a on a jeho   vtipné hlášky mě   dostávali.
Jak už   jsem psal, snímek chytne   zhruba od padesáté minuty,   do té doby nicmoc, stereotyp,   který připomíná Rockyho 5,   ale pak se film konečně   rozjede a napínavost zaujme   své místo a nakonec se mi   film i zalíbil. Kdyby byl   děj trošku zuajímavější   a snímek obsahoval trošku   víc hudebního doprovodu, byl   by to druhý Rocky.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.7.2013
Scénáristicky ani   příběhově nic   neobvyklého, nečekaného a   už vůbec ne překvapivého.   Aniž by člověk četl   popisku k filmu, už po   několika minutách mu je   jasné, jak se bude snímek   vyvíjet a jaká je pointa.   Nicméně i přesto dávám   80% a důvod? Christian Bale.   Po pravdě se vůbec nedivim,   že se u posledního Batmana   nechal slyšet, že si masku   tohohle maskovanýho hrdiny   nasadil naposledy. On to   opravdu nemá zapotřebí,   protože prostě a   jednodušše zahraje všechno.   Tenhle talentovanej brit je   přesnou ukázkou toho, jak se   pozná dobrej herec. Dejte mu   masku Batmana, nechte ho   zahrát kouzelníka(Dokonalý   trik), vysloužilýho   vojáka(3:10 Vlak do Yumy)   nebo   zkrachovalýho,vyfetovanýho   boxera a on to prostě   zahraje. Nejen to, on to   zahraje bezchybně. Nejen, že   je schopen řádově v   několika měsících nabrat   nebo shodit 20 kilo svalový   hmoty, ale dokáže se do své   role neskutečně vžít a   dává do toho všechno. To   jsou důvody, díky kterým ho   momentálně považuju za   jednoho z nejlepších herců   Holywoodu. Toho Oscara dostal   po právu, protože tenhle   film staví hlavně na něm!   Těšim se na jeho další   počin
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2018
║Rozpočet   $25miliónov║Tržby USA   $93,617,009║Tržby   Celosvetovo $129,190,869▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $13,969,595 //počet   predaných kusov 653,566 ║   Tržby za predaj DVD v USA   $21,635,796 //počet   predaných kusov 1,441,429║   Chriastian Bale((vytiahol zo   skrine smrtku)) a citeľne   opäť ako živel si ukradne   film pre seba, Oscar pre neho   zaslúžene, aj keď to mal   byť už aspoň v poradí   tretí(Mechanic+Drsné   časy=boli nedocenené   výkony). Neokukaná réžia a   tým pádom v celku dobrý   prírastok do boxového   súdka, Wardova rodina skoro   ako z horroru tie niektoré   jeho sestry fakt des, dobrá   kamera, Wahlberg v pohode.   /80%/
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2012
No nebylo to špatný ale ani   žádná pecka.Jednou se na to   kouknout dá.Je to dost   podobné filmu Warrior který   byl uváděn ve stejnou dobu   ale tolik se o něm nemluvilo   a všude se   nepropagoval.Standartní   příběh jak jinak než podle   pravdy...Walhberg hrál tak   jako vždy ale hvězdou filmu   je pro mě Bale, o tom se ví   že je šílenec a pro roli je   ochotnej udělat vše...oscara   si plně zasloužil.Dávám 8.
ondry
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.1.2012
Každý tady píše jak to   není špatny film .. ale   podle meho ten film měl velky   potencial jen někdo udelal   chybu ve scenaři hlavně u   konce .. je to podle měho   nějak rychle ukončeno čekal   jsem tam ješte neco víc ...   jinak děj není špatny je to   i trochu o živote jak se   vyrovnat s drogami.. a   vyhoupnout se nahoru ...   skvěle herecke výkony. Film   určite stojí za shlednutí..   rozhodně to není strata   času ( pěkna povidaní )
ThePest
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.8.2011
Tento film je průměrným   životopisným snímkem, ale   něco je na něm přece jen   nej a to Christian Bale. Když   jsem ho poprvé uviděl tak   mi hned bylo jasné, že je   zde herecký výkon hoden   Oscara. A za pár dní se i   tak stalo.
legenda
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.9.2011
Tuctový príbeh boxera,   ktorý musel spadnúť na dno,   aby sa postavil na vlastné   nohy a víťazil. Film zdobia   skvelé herecké výkony   Bale-a a Wahlberg-a. Až je mi   ľúto plytvanie hereckými   výkonmi pre takýto   priemerný scenár. Komerčne   určite zaujímavý,   nenáročný film, navyše   ocenený 2 Oscarmi.
ras84
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.10.2012
Fighter (2010)
niet co vytknut, ani   pochvalit. ak mate zivotopisne   filmy a dramy o rodine, dobra   volba. fighter je poctiva   drama o rodine a hodnotach v   "biednejsej" casti   ameriky (rozumej ziadne   hotely, miliony, ziadna   stredna trieda, len ludia   pretlkajuci sa zivotom), kde   potesia kvalitni herci a dobre   spracovanie.
a predsa,   christian bale je vazne   perfektny, film sa oplati uz   len kvoli nemu.
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
První polovina filmu je   podána především   dramatickou životní etapou,   v které Micky hledá sám   sebe a působí introvertním   a pesimistickým dojmem.   Překvapením pro mne je, že   Mark Wahlberg (Micky) jako   plachý chlapec velmi   přesvědčivě zapůsobil,   přesto chci říct, že se   mně Wahlberg v této roli   příliš nepáčil. Sice to   může být taková ohraná   písnička, ale ani na chvilku   jsem nezavzpomínal na   Rockyho. Přišlo mi, jakoby   nadšení boxovat nebylo   žádné a vlastně není se   čemu divit. Ve filmu se   totiž především   soustředíme na rodinné   vztahy, jenže potom film   ztrácí na efektivitě. Ve   snímku jsem dá se říct   neviděl hlavní postavu,   která by mě učarovala.   Samotný příběh   sociálního dění zaujme,   ale nedojme. Z ničeho nic se   dostávám do druhé poloviny   filmu, která se ulehčí pár   scénami v ringu cestou za   konečným nepřesvědčivým   boxerským vítězstvím.   Daleko více Marku slušela   role Vince Papaleho ve filmu   Nepřemožitelný. Film   rozhodně není ale špatný.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.7.2013
Christian Bale - zachránce   tohoto filmu.
Nikdy   bych totiž nevěřil, že je   schopný zahrát takovou   "bláznivou nebo   ztřeštěnou" roli -   jeho výkon byl pro mně   vynikající.
Kdybych   si z tohoto filmu nevzpoměl   na nic - tak na jeho roli už   asi nezapomenu.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.5.2021
Ch.Bale vypadal jako   skutečná fetka,jejich ségry   pěkný obludy ,M.Wahlberg   vypadal že se sám nemůže   rozhodnout a jejich máma to   tam dirigovala jak   Růžičková ve Slunci   seno,průměrná podívaná.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.6.2012
Připojím se k většině   komentářů - žádná pecka,   ale koukatelné to rozhodně   bylo. Warrior mě tedy nadchl   mnohem více a přes   zajímavé herecké obsazení   a inspirací ze skutečnosti   neměl Fighter takovou jiskru.   Nemastné neslané, ale za   jedno zhlédnutí stojí.
Sanchez
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.3.2011
Z řady očekávaných   filmových trháků se tento   počin, dle mého, řadí do   té horší kolonky. Spousty   reklam na 'novodobého   Rockyho', které po   zhlédnutí prušuměli jako   silný šumák. Nekonalo se   žádné pořádné boxerské   představení ani hrubá   pouliční bitka. Celý tento   film je primárně zaměřen   životní boj, drogy a   těžké vztahy v rodině.   Samotný box hraje pouze   druhé housle, i když je   ztvárněn hodně působivě,   mé očekávání se   nevyplnilo. Velký důraz na   kvalitu je tvořen díky   perfektním hereckým   výkonům dvojice Wahlberg a   Bale. Kvalitní film, který   by si ale zasloužil více   'té akční' složky.
sajnym
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.4.2012
Průměrný životopisný   snímek o rodiném zázemí   kde se vše točilo kolem boxu   a drog. Podobných filmů bylo   již natočeno nespočet a   tento počin nevytáhlo z   průměrnosti ani velice   dobré herecké obsazení   hlavních rolí.
MARi0
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.4.2011
Fighter
Úplné zklamání. Ne že   bych od Boxera něco extra   očekával, ale aspoň v   průměrnou podívanou jsem   doufal. První co mě začalo   hned od začátku odrazovat   byla kamera. Nemám tento typ   záběrů rád a dost mě to   celou dobu rušilo. Herecké   výkony mě také dvakrát   neoslnili, jak mohl Christian   Bale získat Oscara za   nejlepší mužský herecký   výkon ve vedlejší roli?   Vždyť už to vůbec není   ten charizmák z   "Batmana", dost   silně mi připomínal Ela   Bundu ze seriálu   "Ženatý se   závazky". Osobně si   myslím, že po "Temném   rytíři" neměl žádnou   dobrou roli.
Jinak k   příběhu - Based on the true   story. Je sice pěkné, že se   filmaři nechali inspirovat   skutečným příběhem, ale v   tomto případě si moc dobře   nevybrali. Cesta Mickyho Warda   za boxerským titulem   velterovy váhy. Tak   obyčejný a celkem i o ničem   příběh. Ne že by tento   sportovec nic nedokázal, ale   v jeho kariéře nebyl   žádný zvláštní osud,   který by byl zajímavý.   Nejsem prostě zastáncem   zfilmovávání sportovních   příběhů, ještě aby tak   příště natočili snímek o   španělském titul z   mistrovství světa ve fotbale   2010...
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.3.2011
no jo...
tak jako dalo se na to dívat,   ale jednou a dost. Jako   snímek, na Oscarech tolik   propíraný je to dost slabé   kafe. Ani nevím, jak je   možné, že se tento film   dostal tak vysoko. Také   herecké výkony - ne, že by   byly špatné, obsazení bylo   famózní, ale nějak   náročné role, zasloužené   k nominani na Oscara neměli.   O boxu se také mluvit nedá -   téměř žáden box, což   skoro ušetřilo hercům   hodiny dřiny v tělocvičně   před natáčením, aby se   zacvičili jako praví   boxeři. Christian Bale   vypadá jako nemocný, vůbec   se mi nelíbí takhle   pohublý, Melissu jsem nemohla   nejdřív poznat a sladkou Amy   z "Přestupného   roku" také. Nemastné,   neslané. Oscarový nádech to   ve mne nezanechalo...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih25712minih25712Jdi a dívej se (1985) 
Idi i smotri n
minih5608minih5608Čest rodiny Prizziů (1985) 
Prizzi's Honor n
minih46135minih46135Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel (2008) [Video] 
Starship Troopers 3: Marauder n
minih39172minih39172Hledání Země Nezemě (2004) 
Finding Neverland n
minih40476minih40476Noc s nabroušenou břitvou (2003) 
Haute Tension n
minih50107minih50107Počátek (2010) 
Inception n
minih57228minih57228Správci osudu (2011) 
The Adjustment Bureau n
minih64286minih64286Tucker & Dale vs. Zlo (2010) 
Tucker & Dale vs Evil n
minih120226minih120226Android Cop (2014) 
Android Cop n
minih32593minih32593Zelené peklo (2003) 
Basic n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

17:20 - 18:10

46 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

36 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

11 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190568
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178286

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10