Ferry to Hong Kong (1959)

Ferry to Hong Kong
    Žánr: akční / dobrodružný / drama
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 112 min.
Dobrodružný film v mezinárodní koprodukci s hvězdným obsazením pod vedením režiséra Lewise Gilberta, který je později podepsán i pod několika filmy s Jamesem Bondem.

Hlavním hrdinou příběhu je dobrodruh Mark Conrad (Curd Jürgens), který je nucen v rychlosti opustit Hongkong. Důvodem je rvačka a pronásledování místní policií. Nalodí se na trajekt do Macaa, ale ani tam není vítaným hostem, protože místní úřady mu nepovolí pobyt. Je přinucen vrátit se zpátky na trajekt, ale jeho kapitán Hart (Orson Welles) není jeho návratem nadšený. Ale loď a oba hlavní hrdiny čekají další problémy, když se nejprve dostane do bouře a poté loď přepadnou piráti. Teprve v tu chvíli Hart ocení kvality zkušeného Marka Conrada ...  Autor: curil

režie:
Lewis Gilbert
 
 
hraje:
Curd Jürgens (Mark Bertram Conrad), Orson Welles (kaptán Hart), Sylvia Syms (Liz Ferrersová), Jeremy Spenser (Miguel Henriques), Noel Purcell (Joe Skinner), John Wallace (policejní inspektor), Roy Chiao (Johnny), Milton Reid (Yen), Margaret Withers (slečna Carterová), Shelley Shen (Foo Soo), Louis Seto (Tommy Cheng), Ronald Decent (portugalský major), Don Carlos (Archdeacon), Nick Kendall (druhý policejní inspektor), Kwan Shan Lam (ochránce), Lucille Soong (nevěsta)
 
 
scénář:
Lewis Gilbert, Vernon Harris, John Mortimer (dialogy)
 
 
kamera:
Otto Heller
 
 
hudba:
Kenneth V. Jones
 
 
střih:
Peter R. Hunt
 
 
zvuk:
Bill Daniels, Archie Ludski, Arthur Ridout, C. C. Stevens
 
 
zvláštní efekty:
Sid Pearson
 
 
masky:
Bob Lawrance
 
 
výkonný producent:
Earl St. John
 
 
producent:
George Maynard
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.