Encrypt (2003) [TV film]

Encrypt
48.3 %
 
 
    Žánr: sci-fi
    Země: Kanada / Spojené státy americké
    Délka: 86 min.
Zemská atmosféra je poničena válkami a tábory přeživších spolu bojují o zbytky potravy. Hlad je velký a jediný zdroj masa je lidské tělo. Garth byl před zpustošením světa vzorným a čestným vojákem s hodností majora. Do Garthova tábora přijde Lapierre, kterého zná Garth z vojska, přinese konzervy broskví a chce, aby s ním Garth odjel za Antonem Reichem. Garth jede a zjistí, že Reich žije v luxusu obklopen uměním. Reich má pro Gartha práci, chce další umělecké předměty, které se nacházejí v nejlépe střeženém sídle s názvem Vincentova usedlost. Garth nemůže nabídku odmítnout, neboť jeho odměnou je jídlo i léky pro jeho tábor. Garthovi jsou k dispozici další vojáci včetně Lapierra, s nímž se Garth nemá moc v lásce. Garth se s dalšími členy týmu, Hernandézovou, Kingem, Abershawem a Lapierrem vydává do usedlosti. V usedlosti jsou provázeni hologramem Dianou, která je zároveň šéfem bezpečnostních opatření a neustále je nabádá, aby odešli. Sídlo je navíc chráněno kybernetickými bojovníky a záhy tým přijde o Abershawa a Hernandézovou.

Garth s Lapierrem a Kingem se dostanou až k litinovým vratům, za nimiž je ukryto energetické centrum. Zatímco Garth odpočívá, Lapier s Kingem pracují na otevření dveří a sotva je otevřou, Lapier Kinga omráčí. Hologram Diana vzbudí Gartha při čemž mu oznámí pravý důvod toho, proč sem byli posláni. Anton Reich je chamtivý a sabotoval Vincentův vynález. Vincent vytvořil mikroorganismy, přenosné semeny a ty, když se rozpráší do ovzduší, jsou schopné do deseti let znovu obnovit ozónovou vrstvu. Garth ví, že Reich vynalezl organickou náhražku jídla a proto nechce dopustit vypuštění organismů do ovzduší, na obnovu Země. Garth nakonec vyhraje boj s Lapierrem, získá ovladač a na pokraji smrti vypustí organismy do ovzduší. Diana nechce, aby ji Garth opustil a udělá s ním to samé, co udělal Vincent s ní, aby spolu mohli být dál, i když jen virtuálně….

Zdroj: FTV Prima

režie:
Oscar L. Costo
 
 
hraje:
Grant Show (Garth), Vivian Wu (Diana), Steve Bacic (Lapierre), Hannah Lochner (Mandy), Matthew G. Taylor (King), Naomi Gaskin (Hernandez), Carolyn Goff (Elaine), Art Hindle (Anton Reich), Jeff Kassel (Rat), Wayne 'Crescendo' Ward (básník Ebershaw)
 
 
námět:
Richard Taylor
 
 
scénář:
Richard Taylor (televizní hra), Robinson Young
 
 
kamera:
Michael Galbraith
 
 
hudba:
Misha Segal
 
 
kostýmy:
Ruth Secord
 
 
střih:
Andrew Cohen
 
 
zvuk:
Daniel Colman (supervize), Doug Madick
 
 
produkce:
Derek S. Rappaport
 
 
výtvarník:
Jon P. Goulding
 
 
dabing:
Lucie Musílková (dramaturg dabingu)
 
 
koordinátor kaskadérů:
Steve Lucescu
 
 
vizuální efekty:
Allan Magled (supervize)
 
 
výkonný producent:
Marcy Gross
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.