Eden (2006)

Eden
60 %
 
 
    Žánr: romantický / drama
    Země: Spolková republika Německo / Švýcarsko
    Délka: 98 min.
Mimořádně tlustý a obzvlášť nápaditý kuchař Gregor provozuje v lázeňském městečku ve Schwarzwaldu malou soukromou restauraci, kam mají přístup pouze vybraní hosté a znalci dobré kuchyně. Přicházejí si sem pochutnat na jeho „cucině erotice“. V lázeňské kavárně se Gregor seznámí s Eden, mladou vdanou ženou, která kouzlu jeho erotické kuchyně naprosto podlehne. Stejně jako její pětiletá dcera. Eden se v noci vkrade do Gregorovy kuchyně a jako v transu sní všechno, co tam najde, a uteče. Druhý den se přijde omluvit a časem začne Gregora navštěvovat v jeho kuchyni pravidelně. Oba nachází v těchto setkáních zalíbení, zapomínají při tom na svoji tristní každodennost, manželství Eden dokonce znovu ožije. V maloměstě ale nezůstane nic utajeno. Když i manžel Eden pozná Gregorovu erotickou kuchyni, musí rychle jednat, aby svou ženu neztratil. Eden je film o moci lásky. Na filmovém festivalu v Rotterdamu získal v roce 2006 cenu diváků.
Kino Světozor

režie:
Michael Hofmann
 
 
hraje:
Josef Ostendorf (Gregor), Charlotte Roche (Eden), Devid Striesow (Xaver), Max Rüdlinger (Ludwig), Leonie Stebb (Leonie), Ueli Jäggi, Pascal Ulli (Toni), Roeland Wiesnekker (Frank), Manfred Zapatka (Edenin otec)
 
 
scénář:
Michael Hofmann
 
 
kamera:
Jutta Pohlmann
 
 
hudba:
Christoph M. Kaiser, Julian Maas
 
 
kostýmy:
Carol Luchetta
 
 
střih:
Isabel Meier, Bernhard Wießner
 
 
zvuk:
Florian Beck, Ansgar Frerich
 
 
produkce:
Michael Jungfleisch
 
 
koproducent:
Christian Colmorgen, Frank Evers, Ulrich Herrmann, Andi Huber, Lilian Räber, Peter Reichenbach, Claudia Simionescu, Volker Uri
 
 
masky:
Kathi Kullack ((jako Kathi Zimmermann))
 
 
výprava:
Jörg Prinz
 
 
casting:
Ruth Hirschfeld
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.