Dva podobní (1983)

Dva podobní (Two of a Kind)
70.8 %
 
 

Two of a Kind

Další název: Dva téhož druhu; Jeden jako druhý; Nebeský pár; Second Chance

    Žánr: fantasy / komedie / romantický
    Země: Spojené státy americké
    Délka: 88 min.
Bůh se vrací po pětadvacetileté dovolené a vůbec se mu nelíbí, že na Zemi vládne naprostý chaos. Rozhodne se tedy, že je nejvyšší čas začít od začátku a tohoto lidstva se zbavit. Čtyřem andělům – Charliemu, Earlovi, Gonzalesovi a Ruth –, kteří ho po dobu dovolené zastupovali, se to nelíbí a žádají ho, aby si to ještě rozmyslel a lidstvo nezničil. Ukáží mu na muže, který nervózně postává na ulici, že to je určitě dobrý člověk. Je to vynálezce Zack, jenž není moc úspěšný, ale zadlužený, a právě má schůzku se Stuartem, kterému má dnes vrátit peníze. Stuart chce peníze zpět do šesté hodiny, vyhrožuje, že jinak Zackovi uřízne uši. Zack se rozhodne vyloupit banku a v převleku jde k přepážce, kde obsluhuje milá slečna Debbie Wylder. Ta mu dá plnou tašku, ale on až doma zjistí, že si z banky odnesl místo peněz nastříhané papírky. Druhý den si přečte v novinách, že ukradl patnáct tisíc. Dojde mu, kdo peníze má, a tak se vydá hledat Debbii...Bůh dává lidstvu ještě poslední, byť velmi nejistou šanci: pokud se oba tito typičtí zástupci lidského rodu – vynálezce Zack a bankovní úřednice Debbie – dokážou zbavit svých nedostatků a hříchů, konec světa se konat nebude. Dokážou to ale uskutečnit?

Zdroj: FTV Prima

režie:
John Herzfeld
 
 
hraje:
John Travolta (Zack), Olivia Newton-John (Debbie Wylder), Charles Durning (Charlie), Oliver Reed (Beasley), Beatrice Straight (Ruth), Scatman Crothers (Earl), Richard Bright (Stuart), Toni Kalem (Terri), Ernie Hudson (Det. Skaggs), Jack Kehoe (p. Chotiner), Robert Costanzo (kapitán Cinzari), Castulo Guerra (Gonzales), Kathy Bates, Charlie Picerni, Vincent Bufano (Oscar), James Stevens (Ron), Warren Robertson (sebe), Deborah Dalton (Angie), Tony Crupi (detektiv Bruno), Pamela Bowman (přítelkyně Jeta Settera), Deborra Hampton
 
 
scénář:
John Herzfeld
 
 
kamera:
Fred J. Koenekamp
 
 
kostýmy:
Tom Bronson
 
 
střih:
Jack Hofstra
 
 
zvuk:
David M. Ice
 
 
produkce:
Roger M. Rothstein, Joe Wizan
 
 
zpěv:
Olivia Newton-John ("Twist of Fate", " Livin' in Desperate Times", "Shakin' You", "Take a Chance"), Patti Austin ("It's Gonna Be Special")
 
 
zvláštní efekty:
Sam Nicholson (supervize)
 
 
koordinátor kaskadérů:
John Moio
 
 
vizuální efekty:
William Mesa (supervize)
 
 
výprava:
Albert Brenner
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.