Duben
ohodnotit

Dům tisíce mrtvol

House of 1000 Corpses

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
88 minut

Komentáře k filmu Dům tisíce mrtvol

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 24
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.5.2016
Proč ty retrospektivy? A   když už, proč ty debilní   filtry? Ten konec mi zas   nějak unikl, ale musím   uznat, že byl bombastický.   Hlavně ty bizarní postavy a   PROTO zvyšuji hodnocení na   20%.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.5.2016
Správně ujetej horor od Roba   Zombieho, nechyběl černej   humor, napínavé momenty i   nějaké to GORE, hodně   divnej filmeček a není to   myšleno zle...
M.A.G.
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Jezkovi oci.No jeden z nej   strasnejsych filmu,ktere jsem   videl.Rob Zombie neni zas tak   spatny rejza,ale toto mu teda   fakt hrube nevyslo..........no   hruza a des teda.A hlavne ta   kamera.....ta byla uplne v   prde........li
Petra.Barbie
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 31.12.2008
Tak nejhorší to nebylo, ale...
...samozřejmě zázraky od   tohoto filmu čekat v   žádném případě nelze.   Přesto mi to na horor   tuctového béčkového typu   přijde docela slušné.   Takový průměr...nebála   jsem se, ale aspoň jsem   narozdíl od jiných hororů   vydržela do konce a byla   soustředěná, jak vše   nakonec dopadne. Souhlasím s   citací v minulém   komentáři, hlavní hrdinové   byli daleko méně   sympatičtí nežli ona   úchylná rodinka, která si   libovala v masovém   vraždění. Mám raději   horory, jako je třeba Hostel,   to je poněkud tvrdší   záležitost, ale přece jen   tohle není zas tak nejhorší   film svého žánru. Zkrátka   průměr.
Chrustyn
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Coooo??? Co to bylo?? Trochu   uchylárna ne?? Tak tohle mě   fakt nebavilo. Nic proti   masakrům ve filmech (i když   tady to tak hrozný nebylo)   ale tohle bylo prostě ujetý   a divný. Dřív než tenhle   výtvor jsem viděl Vyvržence   pekla (mělo by jít o jakési   volné pokračování týhle   pytloviny) a ani ty mě nějak   extrémě nechytli. Ale tohle   to je prostě....divný,   nudný a hlavně trapný.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.6.2013
Ano, jsem natolik malicherná,   že i od hixploitationu   očekávám víc, než jen   rychle odžité štítivé   zhnusení a v poslední   nekonečné desetiminutovce   otupělý stav, ve kterém se   nuda odhaluje jako silně   podceněná forma utrpení,   srovnatelná s traumatem   posledního přeživšího...
Robinson
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.2.2012
Tímhle mě Rob Zombie dost   nečekaně překvapil a   neskutečně potěšil.   Výborný horor ve stylu   sedmdesátkových vidláckých   vyvražďovaček (určitě   vzpomenete na Texaský masakr)   a se skvělými záporáky.   Menším mínusem mohou být   menší fantasmagorie ke   konci, mě to ale vůbec   nevadí, naopak některé   momenty jsou naprosto   geniální, a to především   scéna s otevřením stodoly a   závěrečné zjevení pana   doktora i jeho povedeného   pomocníka. Super, na   Vyvržence pekla jsem víc   než zvědavý.
Snura
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.7.2007
Ne, že bych byl nějaká   měkkota, ale vyvražďovačky   tohoto typu mě nikdy moc   nebavily. Navíc tohle už   bylo k vidění tolikrát v   jiných béčkových filmech,   které taky mají v názvu   House of... Chyběl tomu   nápad, něco nového. Tohle   nebylo strašidelné, tohle   bylo nudné. A přitom má   režisér tak pěkně stylové   jméno - Zombie.
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.6.2013
NEPOUŠTĚJTE SI TENTO FILM !
Mohli byste mu oprávněně   dát nízké hodnocení.   ODLOŽTE HO DO ŠUPLÍKU a   nejprve zkoukněte jeho volné   pokračování, Vyvržence z   pekla. Vím, co říkám, já   jsem to takhle (byť jen z   neznalosti) udělal a nemělo   to chybu. Vyvrženci jsou   natolik ďábelskou jízdou   jedné pošahané rodinky   masových vrahů z vidlákov,   že Mickey a Mallory z   Takových normálních   zabijáků by mohli jen tiše   závidět. Pekelní vidláci   jsou totiž nejen neskutečně   zvrácení, ale i   vychechtaní. Mordují   radostně, terorizují s   gustem. Přitom jsou reální,   jako ze života. Brrr...

Díky tomu, že   jsem napřed zhlédl   pokračování, jsem se pak   sem, do Domu tisíců mrtvol,   už vracel jako domů... Za   svým taťkou klaunem a vůbec   za všemi těmi magory, z   nichž každý by vystačil na   jednu plnokrevnou noční   můru. A užil jsem si to na   plné koule a veškeré   nedostatky filmu jsem měl na   háku. Včetně toho   přeplácaného finále. Těch   nedostatků jsem si nevšímal   asi i proto, že mi Bejby   sebrala brýle :-).

Shrnuto: je to   ujeté, je to zvrhlé, je to   kýč. Je to prostě   filmařský Halloween!   Včetně soundtracku. Bohužel   ano, filmoví kritici, já se   téměř celý film královsky   bavil - no tak mě zabijte...
Zimmy871
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.11.2009
Je to strasne uchylnej film.   Poprve kdyz jsem ho videl,   nemohl jsem ho dokoukat ani do   pulky, jak me nebavil, ale po   pat letech jsem se na nej   kouknul znova a dost se mi to   libilo. Ma to skvelou muziku a   Sid Haig jako Kapitan   Spaulding je super. Sceny a   kostymy jsou taky perfektne   namaskovany a namaskovanej Dr.   Satan na konci vypada jako   Megngelo po par letech   rozkladu. Mne se to osobne   libilo.
marci22
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.7.2009
tenhle film mě teda   nebavil.do filmu jsou vloženy   nějaké scény z minulosti   či co a skáče to z jednoho   místa na druhý.
TILL.87
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.2.2009
rob zombie se pokusil   kombinovat humor s hororem,   což se mu docela i povedlo,   protože některý hlášky   mě fakt rozesmáli.jinak bych   to přiřadil k dobrýmu   béčku. námět bych řek,   že nebyl až tak moc   originální.hodně mi to   připomělo texaský masakr,   ale itak se na to dalo koukat.   ale kdo čeká nervy   drásající horor, tak se   zklame
Faustka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2010
Začínám týhle uchylárně   přicházet na chuť,   každopádně je to   "jiný" a dost to   vyrajcovalo mé zvrhlejší   pudy. Zamlouvám si taky jednu   "jízdu smrti"...a   hurá za Dr. Satanem.
Strength
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Viděla jsem ledasco, ale   tohle je skutečně fraška   jak má bejt. Naprostá   blbost, hlavu ani patu to   pořádně nemělo. Opravdu   nechápu, jak tohle mohli   pustit ven. Jen ty scény byly   docela dobrý a to prostředí   k tomu dokonale sedělo, ale   stejně viděla jsem lepší!   Tohle bych rozhodně nikomu   nedoporučovala. Možná   záleží na názoru, ale   pochybuji o tom.
foxx
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.11.2007
Tyhlety snímky si   získávají velkou popularitu   a já jsem nikdy nepochopil   proč. Je to pro mě záhadou.   Stejně tak jako je pro mě   záhadou, proč mám tolik   přátel a známých, kteří   pěli ódy na HOSTEL. I když   rozhodně netvrdím, že mají   tyhle dva snímky podobný   námět. Celý děj jsem   propřemýšlel nad tím, co   mě, jako divákovi chtějí   tvůrci sdělit. Viděl jsem   už dost filmů s podobným   scénářem, jako například   PACH KRVE, nebo TEXASKÝ   MASAKR... Ale ne, tohle se   prostě zase jednou nepovedlo.
cynik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 30.12.2008
Naprosté zklamání
Když jsem viděl Zombieho   remake klasiky Johna   Carpentera Halloween, byl jsem   celkem spokojen, protože v   dnešní záplavě remaků   hororů ze 70. a 80. let   nevalné úrovně šlo o   vcelku podařený kousek.
O to větší zklamání   jsem zažil u Zombieho   staršího filmu Dům 1000   mrtvol. Největší chybou   tohoto snímku se fakt, který   potkává většinu hororů -   atmosféru strachu si autoři   pletou se zobrazováním   rádoby šokujících   nechutností. Je smutné, že   u hororů obecně se místo   budování atmosféry (viz.   např. Čelisti I.) sází   více na zobrazování   krvavých jatek, která ovšem   hravě trumfne kdejaký   záběr třeba z operačního   sálu.
Vraťme se ale k   filmu Dům 1000 mrtvol. Po   celkem klasickém (čti   triviálním) úvodu do děje,   který kopíruje začátky   jiných filmů podobného   ražení, se čtveřice   hlavních hrdinů vydává po   stopách tajemného   sériového vraha Doktora   Satana. To je asi   nejzajímavější část   snímku. Tedy až do doby, kdy   podivná rodinka, která je   nalákala do svého domu, jim   opraví auto, které předtím   schválně poškodila a řekne   jim, aby odjeli. Tím vše   zajímavé končí.
Poté už nasleduje jedno   klišé za druhým   ozvláštněné pouze   infrazáběry jako "z   pohledu Predatora" a   divák si od poloviny filmu   přeje, aby úchylná rodinka   povraždila už celou   čtveřici (na to, že jsou   jen čtyři, tak jim to trvá   zbytečně dost dlouho) a   ukončila tím nejen trápení   hlavních hrdinů, ale i   diváka, který omylem vsunul   tento film do přehrávače.
BiTch_
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2008
Film byl vcelku dobrej než se   tam ukázal ten dedek a jeho   jakejsi robosluha...opravdu   silně psychopatická a hodne   rozvetvená rodina.Nekteré   zábery sou celkem sila.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.12.2008
Uff, totálně ujeté :-). Je   potřeba to brát s hodně   hodně velkým nadhledem a   mít na to žaludek. Ale   docela dobrý. Kdo má rád   úchylné horory nevalné   kvality, ať se kouká. Já se   tomu nevyhýbám. Beru to   spíš tak nějak s humorem -   takže, proč by ne :-)
WFan
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.4.2008
Naprostá hloupost kromě   povedené úvodní scény. Za   hodiny a půl ani náznak   děje.Už to je dost špatný.
Thomax
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.4.2008
Totální hovadina. Nevím co   si od toho autor sliboval. Ale   ať to bylo cokoliv, tak se to   nepovedlo. Film nemá hlavu   ani patu . Naprostá   zbytečnost.
Nannar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Velmi zajímavý snímek.   Režijní debut Roba Zombieho   se docela povedl. Avšak jeho   pokračování, filmu   Vyvrženci pekla, nesahá ani   po kotníky. Bohužel závěr   filmu docela przní toto dílo   a sráži hodnocení. Tam Rob   docela hodně zafantazíroval   a ujel. Ještě oholený Bill   Moseley coby Otis   nepředvádí tak dobrý   výkon jako ve Vyvrženci   pekla. Sid Haig hraje   kapitána Spauldinga velmi   dobře a Sheri Moon Zombie(ano   manželce režiséra Roba   Zombieho) neleze nic   vytknout(zvlášť když se   jedná o jeji první větší   roli)
TSZ
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.6.2007
Trochu netradicne jsem se   podival nejdrive na   "dvojku" - tedy   Devils Rejected a teprve pote   na tento,prvni dil.Urcite je   vice   "satanisticky",vice   uchylny a bohuzel i o neco   mene kvalitni.Tim vsak nerikam   ze je spatny,naopak bych tento   film doporucil vsem horrorovym   nadsencum a ja se jiz jen   tesim na novy pocin Roba   Zombieho,coz nebude nic   mensiho nez legendarni   Halloween.PS:A hudba tu byla   lepsi nez ve dvojce,country me   moc nebere,ale Robovo hudebni   orgie...to je jine kafe.
MADSpilkaPdy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.4.2017
Zvlastni styl hudby zvladtni   styl filmu. Ja v tom vidim   poctu staremu hororovemu   remeslu. Bavilo me to Rob ma   svuj styl a kasle na zavedeny   pravidla. Pro me prekvapeni   toho roku videl jsem to poprve   v sestnacti a vim ze urcite   filmy se mnou zustanou cely   zivot.. Za me plny pocet pro   originalitu a svehlavost   Roba...
hracice
Hodnocení:
Přidáno: 15.2.2007
Tak jsem shlédla tento   "horor" a musím   říct,že jsem byla docela   zklamaná, čekala jsem   větší efekty a více   strachu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih21281minih21281Trhala fialky dynamitem (1992) 
Trhala fialky dynamitem n
minih5934minih5934Deathstalker (1983) 
Deathstalker n
minih136344minih136344Noc oživlých protinožců (2014) 
Wyrmwood n
minih28272minih28272Matrix Reloaded (2003) 
The Matrix Reloaded n
minih144918minih144918Zloději zelených koní (2016) 
Zloději zelených koní n
minih69670minih69670Doba ledová 4: Země v pohybu (2012) 
Ice Age: Continental Drift n
minih27684minih27684Trhák pana Bowfingera (1999) 
Bowfinger n
minih82380minih82380O chytrém šachovi (1983) [TV inscenace] 
O chytrém šachovi n
minih122370minih122370November Man (2014) 
The November Man n
minih22532minih22532Vinnetou a míšenka Apanači (1966) 
Winnetou und das Halbblut Apanatschi n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Vyvrženci pekla (2005)

 Vyvrženci pekla (2005)
Vyvrženci pekla n
The Devil's Rejects
Žánr: horor / akční / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké / Spolková republika Německo
Režie: Rob Zombie

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697752
Fotografií: 763812
Plakátů: 376391
Obsahů a biografií: 178214

Poslední komentáře

Jízda králů (1989) [TV inscenace...

Jízda králů
Jako rodáka z jižní Moravy   mě tady pár věcí   potěšilo, ale obecně vzato   si myslím, že tenhle   televizní kousek potěší   asi víc milovníky více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10