Duchové Marsu (2001)

Duchové Marsu (Ghosts of Mars)
60.9 %
 
 
 
Film na Blu-ray

Ghosts of Mars

    Žánr: sci-fi
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 1.10.2001        
    Délka: 89 min.
„Na žádné planetě není takový teror“
POZOR, SPOILER

Do stanice přijíždí vlak, nikdo jej neřídí. V něm je nalezen jediný živý člověk - poručík Melanie Ballardová. Ta měla za úkol převážet vězně. Nyní stojí tato dívka před vyšetřovací komisí, vypovídá takto. - Přijela do Zářícího údolí se svým týmem a velitelkou Helenou Braddockovou. V týmu jsou ještě Jericho Buttler, Michael Descanso a dívka Bashira Kincaid. Mají za úkol vyzvednout a převézt vraha zvaného Mlátička Williams. Na místě není ani noha, což je velmi divné. Skupina se tedy rozdělí a Mel s Jerichem jdou do vězení. Zbylí tři do zábavního areálu. Ale zde najdou jen mrtvoly, s nimiž bylo zacházeno stejně, jak to činil Williams.

Ve vězení jsou nalezeni lidé, a to lehčí žena Akooshay a děda Cimrman a Benchley. Také je zde žena jménem Whitlocková. Je to doktorka, utekla pomocí meteorologického balonu z města, kde vypukla vzpoura. Melanie a Jericho najdou i Williamse, ale ten se s nimi nebaví. Ještě naleznou jednu ženu a muže zavřeného ve vozidle. Ten se však podřízne.

Když se Mel vrací do kriminálu, má Williams rukojmí. Mel se ihned nabídne na její místo, na což Williams přistoupí a Mel jej ihned sejme. Jenže on jí stihne dát ránu - a ona se odebere do říše snů. Williams prchá a ona jej jde hledat. Nalézá pár lidí a je napadena. Nebýt Williamse, který jí pomohl, mohla být pod drnem. Pak jej na oplátku zachrání ona a dovleče zpět. On zde vypráví, co se stalo. Přijel, viděl peníze, tak je vzal, ale nikoho nezabil. Sám však neví, co se tu semlelo.

Jericho mezitím hledal velitelku, ale našel už jen její hlavu. Pak se podíval do dolu a tam byla skupina lidí, zřejmě zfanatizovaných a s chutí vraždit. Jericho prchal a ukryl se u třech mužů, kteří přežili. Ti všichni přicházejí sem. Jeden z mužů vysvětlil, že v dole byli horníci a pak se najednou zbláznili a sekají lidem hlavy. Stalo se tak po bouři. Jak se však ukáže, ti tři jsou s Williamsem a hned se to projeví. Jenže Mall se podaří je zavřít do cely. Po chvíli přijdou na to, že chtějí být raději spolu. Williams představí své „komadres“. Černoch je Uno, plešatý Dos a indián Dres.

Ballardová rozhodne o útěku, jenže vlak tu není. Proto Wiliams zavelí k útoku na nakažené a začínají jatka. Zpět se jich vrátí o dost méně. Jericho začne svádět Ballardovou a už by k něčemu došlo, když je vyruší střelba. Ballardová se pak nakazí a je položena ven. Jericho jí dá drogu a ona se vzpamatuje, ale to už na ni doráží další nakažený. Chudák netuší, do koho se to obul, a Melanie mu upraví ciferník. Pak vleze zpět do objektu a chce dovnitř. Protože už vypadá normálně, je vpuštěna. Následně už je vlak zde, a tak se do něj ta zbylá skupinka probije. Když odjedou, míní se Ballardová vrátit. Chce totiž zastavit ty nakažené, aby se nenamnožili po celé planetě. Ne každému ovšem její plán vyhovuje…  Autor: Pitryx

režie:
John Carpenter
 
 
hraje:
Ice Cube (Desolation Williams), Natasha Henstridge (Melanie Ballard), Jason Statham (Jericho Butler), Clea DuVall (Melanie Ballard), Pam Grier (Helena Braddock), Joanna Cassidy (Whitlock), Richard Cetrone (Big Daddy Mars), Rosemary Forsyth (Inquisitor), Liam Waite (Michael Descanso), Lobo Sebastian (Dos), Rodney A. Grant (Tres), Peter Jason (McSimms), Wanda De Jesus (Akooshay), Robert Carradine (Rodale), Rex Linn (Yared), Matt Nolan (Miner), Danielle Burgio, Lena Milan, Duane Davis (Uno), Doug McGrath (Benchley), Rick Edelstein (Zimmerman), Eileen Weisinger (bojovnice), Harry Knowles (hlava na kůlu)
 
 
scénář:
John Carpenter, Larry Sulkis
 
 
kamera:
Gary B. Kibbe
 
 
hudba:
John Carpenter, Anthrax
 
 
výprava-architekt:
William A. Elliott
 
 
střih:
Paul C. Warschilka
 
 
zvuk:
John Dunn, David E. Stone
 
 
zvláštní efekty:
Gino Crognale, Steve King
 
 
masky:
Gregory Nicotero, Jake Garber, Howard Berger, Robert Kurtzman
 
 
producent:
Sandy King
 
 
kaskadér:
Dana Lynn Hee (double: Natasha Henstridge), Diana R. Lupo, Eunice Huthart, Ming Qiu, Bridgett Riley, Donna Evans, Danielle Burgio, Henry Kingi, Tom Elliott
 
 
asistent střihu:
Scott Shadden
 
 
casting:
Reuben Cannon, Ayo Davis (asistent)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.