Duben
ohodnotit

Duch doby: Film

Zeitgeist: The Movie

Žánr:
Rok:
2007
Délka:
116 minut

Popis / Obsah / Info k filmu Duch doby: Film

Obsah se zatím připravuje.
Pokud se chcete stát publicistou anebo napsat krátký obsah k filmu můžete zde.
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Peter JosephPeter Joseph  
scénář:
Peter JosephPeter Joseph  
  Nahrát trailer k filmu
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Duch doby: Film >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

red_dragonfly
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.3.2012
Konspirační teorie, manipulace, blábol..   Možná bych se k těmto zaslepeným,   zpohodlnělým názorům taky přidala, kdyby tu   nebylo už dost jiných děl všech možných   žánrů ze všech možných odvětví,   naznačujících to samé. Od níže zmiňovaného   Huxleyho nebo Orwella, Čapka ve světě knižním   po např. Matrix, Network nebo Klub rváčů z   filmů. A to uvádím jen nejznámější   příklady toho, co se nám mnozí umělci snaží   naznačit už poměrně dlouho, jen to zůstává   nepochopeno v širších souvislostech. Krásně   se tady uvádí do života heslo: Sytý hladovému   nevěří. Stejně tak zábavou, jídlem a sexem   přesycené masy nebudou věřit, že je cosi   prohnilejšího v tomto světě, než co je nám   médii předkládáno - samozřejmě se   zvířátkem nakonec. Jen se ale zkusme alespoň   jednou z té zku*vené historie poučit. Byly   doby, kdy spokojená veřejnost nevěřila na   koncentráky, gulagy a jiné lágry. Dokonce se   najdou tací "frajeři", popírající   je dodnes. Uvědomte si, že byly doby, kdy se   upalovalo za to, když někdo tvrdil, že se   zeměkoule otáčí kolem Slunce..
Zimmy871
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.3.2012
No o tomhle psal už před lety Aldous Huxley, že   jednoho dne bude boj mezi lidmi, kteří si   chtějí zachovat svůj pohodlný konzumní život   a kupovat si věci, které ve skutečnosti   nepotřebují a lidmi, kteří tohoto systému   budou mít dost a budou proti tomu brojit. Diskuze   podemnou je toho důkazem. Osobně se řadím mezi   ty, které tato situace rozčiluje k   nepříčetnosti. Ale aspoň vím, že má mysl je   svobodná narozdíl od zmanipulovaných.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 29.2.2012
My jediní to zaručene vieme
Konšpirácie lákali od nepamäti. Lákajú a   lákať určite budú naďalej. Preto majú dnes   úspech podobne zamerané dokumenty. Niektoré   niečo majú do seba a prinášajú zaujímavé   hypotézy a svojské myšlienky, minimálne nad   niektorými zapremýšľame. Na tejto populárnej   vlne sa vezie i pomerne rozšírený Zeitgeist.   Ide o svojský dokument rozdelený do troch   častí. Prvá časť je o kresťanstvu, že je   všetko inak. Lenže tieto teórie sa tu objavujú   už 2 tisíc rokov, takže nič nové. Keď ešte   do toho zamiešame inšpiráciu z primitívnych   mytológii, tak je to riadne na hlavu. Autor má   asi takú pravdu ako veriaci tú svoju. Viera nie   je veda, preto sa to nazýva viera. Druhá časť   je už zaujímavejšia. I keď opäť   jednostranný pohľad, ale tú sú už argumenty   zaujímavejšie. Ide vlastne o to, že 11.   september si vlastné vláda spravila sama.   Nakoľko je to pravda, to sa asi nikdy nedozvieme,   ale rozhodne táto časť mala čosi do seba.   Tretia časť je o tom ako nás veľkí žraloci   finančne ovládajú a zdierajú. No toto nie je   nič nové pod slnkom a mnoho ľudí je o tom   presvedčených. Toto je v kocke dokument,   ktorého problémom je, že mám pocit sa snaží   hlavne šokovať, a všetko podáva prispôsobené   svojmu pohľadu a faktom, ktoré pokladá za   pravdivé a nespochybniteľné
argenson
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.10.2011
Blábol o tom, že jsme manipulováni, podán   ovšem neméně manipulativní formou lacině   spojující témata zdánlivě spolu   související. Ale vymyšlené je to docela   chytře, to se musí nechat. Nejsem úplně ryzí   pragmatik a ochotně přistupuju na starou známou   pravdu, že všechno je jinak, tohle mě nicméně   celkem minulo. První část o tom, že Ježíš   nebyl. Fajn, nebyl, to je mi ale surprise.   Zakončeno ve stylu nostradamovských a   mayovských legend o konci světa. Jsem v klidu,   zejtra to nebude. Druhá část, 11. září. Že   to všechno proběhlo jinak, než nám   předkládají oficiální verze, je jasný, ale   málokdo z nás se někdy dostane k informacím,   které by znemožnily takovýhle patetický   výklad o konspiraci mocných proti vlastním   občanům. Třetí část o vládě peněz. Kdo se   jenom trochu zajímá o historii, opět nic   nového, jsou to obecně známé věci, tady   ovšem bez ladu a skladu podané jako odhalená   supertajemství. Závěrečný emocionální   výkřik zaměřený na americký patriotismus. To   vše podložené účelově vybranými citáty   chytrých pánů, kteří by se asi divili, čemu   tady posloužili. Moje hodnocení? Znechucení.   Takhle blbou masáž a útok na stupeň mého   vzdělání jsem nečekal.
davesmolik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2011
Je to dokument a ne jen nějaký film!
Už je to celkem dlouho,co jsem viděl první díl   Zeitgeistu a některé věci tam přeci jenom byly   nedostatečně podloženy apod.,ale jinak mě   velice překvapil.Zaznamenal jsem tu   komentáře,že to bylo něco otřesného a   nekoukatelného.K tomu mohu dodat jediné:Ten kdo   čeká celovečerní napínavý trhák,by si   neměl pouštět dokumenty!
Tento dokument   doporučuji lidem,kteří se zajímají o stav   naší společnosti,náboženství,záměry   nejmocnějších elit světa apod.Ten,kdo se s   těmito věcmi setká poprvé,ten to buď   bezmyšlenkovitě zavrhne nebo naopak.Prostě je   třeba držet si zdravý odstup a případně si   začít ověřovat pravdivost.
Potom,co jsem   viděl všechny tři díly,jsem si uvědomil jak   vyjímečný tento dokument je.Konečně jsem   někde uviděl pohled na celou naší společnost   z úplně jiného úhlu a myslím,že ta kritika   naší společnosti je oprávněná.
  Doporučuji všechny 3 díly a dávám 10*
Mikola
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.1.2011
No film jsem viděl.Respektive přetrpěl...   Nevím jestli je všechno myšleno vážně, ale   připadalo mi to, jako naprostý a neuvěřitelný   blábol. Kritika všeho, se v tomto   "dokumentu" stává, paradoxně,   bezzubou a poměrně hloupou.

Samozřejmě   chápu, že každý má jiný vkus, někomu se ten   film může líbit a dokonce i oslovit.Mně se   nelíbil, ale hlavě to byla pekelná nuda!
jakuza29
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.3.2010
niekedy sa treba staci otvorit oci a film sa stane   skutocnostou.velmi ma to nadchlo bolo to skvele   skoda,ze kazdy takyto dokument je s titulkami
JanaKas
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 22.3.2009
Čas duchů nebo Duch doby?
Ten film mě neuchvátil, ale dokoukala jsem ho.   Celou dobu jsem čekala, kdy konečně přijde to,   proč ho tak chválí, a nepřišlo nic. Dost   průhledná propaganda, ale on tomu určitě   někdo uvěří.
Zeitgeist česky neznamená čas   duchů, ale duch doby nebo duch času, ale ten,   kdo ten film sem vložil, ten titulek vybral   dobře. Ducha doby ten film nevystihuje. Ale že   je čas, kdy se na strašení duchy dá   vydělávat, to je fakt. :-)
fred.appl
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.3.2009
Tak tohle je podle mého opravdu dost blábol, a   ještě ke všemu blábol nudný. Dvě hvězdičky   dávám možná jen proto, abych měl rezervu,   jestli se na FDb objeví 'Zeitgeist: Addendum' -   ten totiž pokládám za ještě horší.
prof.Fiedler
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.2.2009
Mockument jako vyšitý!
Nepodložená tvrzení, nepravdivé údaje,   trapná rádobyserióznost. Co k tomu dodat?   Učebnicový případ demagogie, mockument jako   vyšitý.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41602minih41602Zatmění všech sluncí (1987) [TV inscenace] 
Zatmění všech sluncí n
minih11543minih11543Lolita (1997) 
Lolita n
minih34328minih34328Naqoyqatsi (2002) 
Naqoyqatsi n
minih6012minih6012Démoni (2007) 
DémoniI n
minih53391minih53391Mapa zámořských objevů (1978) [TV inscenace] 
Mapa zámořských objevů n
minih44819minih44819Temný rytíř (2008) 
The Dark Knight n
minih83040minih83040La cara oculta (2011) 
La cara oculta n
minih61751minih61751Netrpělivost srdce (1995) [TV inscenace] 
Netrpělivost srdce n
minih108071minih108071Babovřesky 2 (2014) 
Babovřesky 2 n
minih9395minih9395Jarní píseň (1944) 
Jarní píseň n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10