Jeden svět
ohodnotit

Druhá strana postele

El otro lado de la cama

Další název:
The Other Side of the Bed
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
20.11.2003
„Trochu hořká komedie o nevěrách a lžích v lásce.“
Popis / Obsah / Info k filmu Druhá strana postele
Paula oznámí svému příteli Pedrovi, že se s ním rozchází. Ten hledá útěchu a radu u svých přátel Javiera a Sonii, aniž by tušil, že právě jeho nejlepší přítel je novým milencem Pauly. Pedro je posedlý touhou zjistit, kdo je oním záhadným mužem a požádá o pomoc svého kamaráda Javiera. Ten, kromě toho, že musí vše před Pedrem utajit, si není jistý, zda má opustit Soniu kvůli novému vztahu, který udržuje s Paulou. Od tohoto okamžiku se hlavní protagonisté nezadržitelně dostávají do víru událostí a chtě nechtě se zamotávají do svých vlastních lží a svého pokrytectví.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Druhá strana postele
Paula oznámí svému příteli Pedrovi, že se s ním rozchází. Má jiného a jeho jméno odmítá prozradit. Nešťastný Pedrohledá radu u svého nejlepšího kamaráda Javiera a jeho přítelkyně Sonii. Pedro ani Sonia ale netuší, že oním novým mužem v Paulině životě je praáavě Javier, s nímž se půvabná dívka už jistou dobu tajně schází.

A jak podezření ze vzájených nevěr narůstá, vrhnou se všichni do zkumání pravidel hetero, bi i homosexuálních vztahů ve svém okolí.

Express DVD


Popis / Obsah / Info k filmu Druhá strana postele
Krásná Paula se rozejde s milencem Pedrem, protože má jiného. Zhrzený muž netuší, že je to jeho nejlepší přítel Javier, který tak podvádí nejen jeho, ale i svou milenku Soniu. Později se pro změnu Pedro sblíží se Soniou. Avšak původní páry se po řadě peripetií opět sejdou, protože ta pravá láska nakonec vždy zvítězí a sex s přítelem nejlepší přítelkyně či s přítelkyní nejlepšího přítele přece není zas až tak velké provinění. Alespoň podle tvůrců španělské milostné komedie Druhá strana postele. Tradiční žánrové schéma je přešito na míru dnešní frivolní době, kdy je dovoleno téměř vše a kdy na nějaké morálce příliš nezáleží. Režisér Emilio Martínez-Lázaro děj navíc ozvláštnil několika ležérními muzikálovými čísly, jež se odehrávají v běžném prostředí madridských ulic či kanceláří. Zmíněné vstupy sice pokulhávají za svými americkými vzory a leccos je ve filmu poněkud klopotné či naivní, ale španělským divákům se vcelku svěží dílko velmi líbilo. K ohlasu přispěly zejména bezprostřední herecké výkony čtveřice protagonistů. - Název je odvozen od tvrzení, že jedna strana postele patří homosexuálům a druhá strana heterosexuálům.

Tomáš Bartošek Filmový přehled 2003/11


Popis / Obsah / Info k filmu Druhá strana postele
Druhá strana postele je svěží komedie natočená ve stylu úspěšných muzikálů, jako jsou u nás Rebelové nebo Starci na chmelu.
Dva páry - Javier / Sonia a Rafa / Paula - jsou nejlepší přátelé. Jednoho dne však Paula ukončí svůj vztah s Rafou kvůli jinému „záhadnému“ muži, kterým není nikdo jiný než Javier. Rafa je ale posedlý touhou zjistit, kdo je oním záhadným mužem. Požádá proto o pomoc svého nejlepšího přítele Javiera. Ten, kromě toho, že musí vše před Rafou utajit, si není jistý, zda má opustit Soniu kvůli novému vztahu, který udržuje s Paulou.

Režisér Emilio Martínez Lázaro natočil úsměvný příběh dvou mladých, atraktivních párů, které si tajně vymění své partnery a čím dál více se zamotávají do drobných podvodů a lží. Jediná místa, kdy se „hrdinové“ filmu chovají statečně a upřímně, jsou taneční a hudební vstupy, které nenápadně posouvají děj kupředu.

Druhá strana postele je jedním z nejúspěšnějších španělských filmů. Při svém uvedení doma trhal rekordy návštěvnosti. Velký zájem sklidil též na Mezinárodních filmových festivalech v Torontu, Moskvě a v Miami.

V letošním roce film získal několik nominací na prestižní španělskou cenu Goya (mj. nejlepší film, nejlepší režie, nejlepší herec a nejlepší herec a herečka ve vedlejší roli) a zvítězil v kategorii „Nejlepší zvuk“.

Druhá strana postele bude u nás uvedena na prvním ročníku Festivalu evropských filmových úsměvů v Mladé Boleslavi, a to 17.9.2003 za osobní účasti režiséra Emilia Martíneze Lázara a některých herců.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10