Drobečky z perníku (2000) [TV inscenace]

Drobečky z perníku
84 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Česká republika
    Délka: 83 min.
„Televizní adaptace divadelní hry Neila Simona. Působivý komorní příběh o tom, jak se stát i ve středním věku dospělým a odpovědným člověkem.“
Nehrdinskou hrdinkou hry Drobečky z perníku je Evy Mearová, barová zpěvačka, které se pod vlivem alkoholu podařilo pořádně si zpustošit život. Evy se vrací z protialkoholního léčení do zanedbaného bytu. Je bez zaměstnání, bez nálady a bez perspektivy. Ani dva dobří přátelé - stárnoucí kráska Toby a neúspěšný herec Jimmy jí chuti do života nepřidají. Zahrnou ji svými starostmi, takže Evy pochopí, že jsou stejní ztroskotanci jako ona sama. A pak se objeví Polly, její sedmnáctiletá dcera z rozvedeného manželství, a hodlá se svou matkou bydlet. Přestože se obě navzájem potřebují, soužití není jednoduché. Evy nemůže odolat alkoholu, protože s tímto pokušením jsou nejrůznější nástrahy osudu mnohem snesitelnější... Simonovu hru o bytostné potřebě lásky a přátelství, o tom, jak se stát i ve středním věku dospělým a odpovědným člověkem, natočil režisér Pavel Háša se zaujetím a s citlivým smyslem pro komorní, nicméně silný a působivý televizní příběh. Všechny ctitele hereckého umění potěší svými mimořádnými výkony i čtveřice protagonistů.

režie:
Pavel Háša
 
 
hraje:
Taťjana Medvecká (Evy Mearová), Vendulka Křížová (Polly Mearová), Viktor Preiss (Jimmy Perry), Eliška Balzerová (Toby Landauová)
 
 
námět:
Neil Simon (divadelní hra)
 
 
scénář:
Helena Šimáčková, Pavel Háša
 
 
kamera:
Jiří Kadaňka
 
 
hudba:
Petr Mandel
 
 
výprava-architekt:
Miloš Ditrich
 
 
kostýmy:
Libuše Pražáková
 
 
střih:
Marie Pačajová
 
 
zvuk:
Zdeněk Stropek
 
 
produkce:
Dagmar Bautzká
 
 
dramaturgie:
Helena Sýkorová
 
 
asistent kamery:
Miroslav Hurt
 
 
překlad:
Ivo T. Havlů
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.