Jeden svět
ohodnotit

Drákula

Dracula

Další název:
Dracula (SK); Bram Stoker's Dracula
Žánr:
Rok:
1992
Délka:
127 minut
Premiéra v ČR:
26.3.1993
„Láska nikdy neumírá.“

Komentáře k filmu Drákula

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 50
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.8.2020
Dobré ale ne nejlepší   filmové zpracování   slavného románu Brama   Stokera. Režisér Coppola je   příliš dobrý a zkušený   aby takovou notoricky známou   látku nedokázal využít k   natočení prvotřídního   filmu obzvláště, když měl   k dispozici tak kvalitní   obsazení. Po technické   stránce je to brilantní ale   verze z roku 1979 je pro mě   celkově lepší. Kamerové   experimenty v nichž si FFC   libuje mi v tomto případě   přišly trochu   kontraproduktivní a film tak   nemá úplně dokonalou   atmosféru. Navíc Dracula v   podání Gary Oldmana nesahá   démonickému charismatikovi   Franku Langellovi z roku 1979   ani do pasu. I s těmito   výhradami jde ovšem o dost   dobrý film, který určitě   stojí za podívání a   příznivce tohoto žánru   jistě nezklame.
naineko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.10.2019
Film, který má nejblíž a   zároveň nejdál ke knižní   předloze. Nejblíž v tom,   že takhle nějak si příběh   Draculy všichni předtavují.   A nejdál, jelikož knižní   předloha je opravdu otřesná   - není to nic jiného než   brakový román, kterých v   té době vycházely mraky.   Film navíc přidává vrstvu   jakési pocty kinematografii   využíváním různých   obrazových prostředků.
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.6.2015
Existuje mnoha filmů o   Draculovi, ale žádné   nedosahují tak kvalitních a   dokonalých triků jako   "Dracula" z roku   1992 režiséra Francise Forda   Coppoly. Mistrovské dílo a   příběh obohacený něčím   víc, než bylo v původní   španělské a americké verzi   (jsou to 2 verze). Spisovatel   Bram Stoker přispěl do   horrorové kinematografie   svojí knihou o hraběti   Draculovi a převést tuto   kniho do filmové podoby bylo   dobrým nápadem a velkým   úspěchem, především pro   verzi z roku 1992. Skvělé   herecké výkony herce Garyho   Oldmana a mladého, v té   době netalentovaného, herce   Keanu Reevese, který byl   takové nevinné kuřátko,   ale zaujal. Do toho skvělý   Anthony Hopkins jako van   Helsing, který roli dostal   díky svému úspěchu ve   filmu "Mlčení   jehňátek". Skvělý   scénář Jamese V. Harta mě   dostal do větších a   větších útrob a jakoby   jsem cítila, že Dracula   semnou sdílí moje lože.   Každopádně film byl tak   dokonale napínavý a plný   krvavých scén, kdy jsem ani   nedutala, bylo pro mě slastí   koukat na tento film a   dvouhodina byla pro mě tím   nejlepším ve filmové   branži a přímo jsem se   vyžívala v Draculově krvi   jeho obětí jako kdybych   kapičku ochutnala. Dracula   mě vtáhmul do své mysli a   do svého příběhu. Byl pro   mě dokonalým zážitkem, kdy   jsem nevnímala nic okolo, jen   ten film. Je to skvělý   horror na který nedám   dopustit a rozhodně si ho   příště vychutnám ještě   více, než minule :)
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2012
Francis Ford Coppola je nade   všemi. Troufám si tvrdit,   že všechny ostatní filmy o   krvežíznivém hraběti   (jakkoli třeba i ryzí,   stoprocentní filmařina) jsou   v podstatě o tomtéž –   hlavně o tom vysávání. K   tomu samozřejmě někdy i   trochu toho milostného   příběhu ve vedlejší   linii.
Coppolův   majstrštyk Dracula je o   něčem úplně jiném. Je o   neuvěřitelně silné, až   zoufalé lásce... Co jsem   tenkrát cítil při   prožívání jeho silného a   tragického příběhu o   rozchodu s Bohem?   Především smutek.   Nesmírný, hluboký smutek,   ale současně i prudkou   spalující touhu po lásce. A   zároveň se mne dotkl i   záblesk naděje... To, jak na   mě Dracula zapůsobil, to se   asi nedá vysvětlit. To   musíte vidět a prožít.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.8.2012
Počúvajte! Deti noci. Akú sladkú hudbu robia
Stokerov Dracula je vlastne   povinnosť a ja som si ju   splnil už dvakrát. Je to   vynikajúce dielo. Tak som   samozrejme bol zvedavý ako si   popasovali s knihou filmoví   tvorcovia. Jedno z   najznámejších (ak nie   najznámejšia) je práve toto   sfilmovanie, avšak ja som mal   česť až nedávno, keď to   dávala ČT2. Takže hlavný   dojem je mierne až väčšie   sklamanie. Keby som nečítal   knihu asi by sa mi to páčilo   viac, ale "žiaľ"   čítal som ju. Preto aj keď   sa v mnohých bodoch drží   románu, v mnohých si to   prispôsobuje pre seba a   hlavne ruší to čo by sa   rušiť nemalo. Začnem   negatívami. Herci až na   Oldmana a Reevesa slabé.   Nemôžem si pomôcť, ale tie   dievčiny (pozor nemyslím   teraz tie zmyselné upírky,   tie boli fajn) mi nesedeli ani   trocha, dokonca Hopkins hral   niečo iné akoby mal,   pretože Van Helsing by mal   byť vážny profesor a vedec   a nie veselá kopa sypajúca   cynické hlášky, keď   odrezáva upírke hlavu, uff.   Scény z Londýna boli (až na   útek vlka) dosť nudné. Či   už u Lucy, či v meste, keď   na Minu poľoval Tepes. A   najviac to zaklincovala Minina   náklonnosť pre Draculu, to   som nechápal, po tom všetkom   čo spravil, smutne to sklzalo   do nelogickej romantiky. Na   druhej strane je tu i mnoho   pozitív. Reeves bol dobrý,   údajne si to ale režisér   nemyslel, ech. Oldman ako   Drakula tiež, i ked síce   niekedy to haprovalo, musím   uznať že v tom cylindri a   okuliaroch bol skvelý.   Krásne scény príjazdu na   hrad. Temnota, tajomno,   strašidelno. Krásni vlci.   Mnoho vyšperkovaných   detailov. Jendoducho prvá   polhodinka bola vkusná, potom   to riadne klesalo. No a   nesmieme zabudnúť na super   laškovanie s upírkami na   hrade, že sa tomu Jonathanovi   chcelo utekať preč. Dalo sa   to pozrieť, i keď ten kto   čítal knihu určite   spokojný nebude a i tak bez   toho prečítania by mi tu   nejaké veci vadili, na druhej   strane, dalo sa to pozrieť.   Ešte dve poznámočky.   Chýbala mi tu tá kultovná   poznámka z knihy o Slovákoch   a potom záplava vlkov na   námestí, keď tá žena   išla späť po dieťa. Ale   zas nemôžem chcieť všetko
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Tak jsem byl velmi zvědavý   na to, jakého Drákulu nám   naservíruje režisérský   mág F.F.Coppolla. Mám pocit,   že se mu dílo povedlo a   vytvořil děsivý   psychologický snímek.
K dispozici měl výborné   herecké obsazení v jehož   čele stanul v roli upíra   Gary Oldman. Maskéři na něm   odvedli velmi kvalitní   práci.
V malé roli   sexy upírky mě potěšila   Monica Bellucci.
SvoKar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.11.2011
Pro fanoušky   "klasických"   hororů to může být modla,   a ač občas taky nějaký   horor shlédnu a některé se   mi i "líbí", tohle   teda ne. Triky sice na svou   dobu slušné; ale příběh   podle 100 nebo kolik let   staré knihy - a to možná je   ten "problém". Dnes   už se píše jinak, i kdyby   se to mělo odehrávat před   těmi X lety.
alberteinstein
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2011
V distribúcii označovaný   film ako "Bram Stoker's   Dracula" by sa asi mal   skôr označovať   "Francis Ford Coppola's   Dracula", čo uznávam   znie podivne, ale bolo by to   pravdivejšie. Film sa novelou   B.S. len inšpiroval a príbeh   je vystavaný dosť odlišne.   Každopádne ale zaujme.
Antonio.M
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2011
Pro mne zatím nejlepší   zpracování Draculy, Anthony   Hopkins jako Van Helsing je   skvělý... ale Gary Oldman   jako Dracula je   nezapomenutelný. Hudba také   výborná, deníkové   vyprávění také z části   zachováno, a atmosféra filmu   opravdu výborná...
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.6.2011
Příliš efektů
Film je dobře, řemeslně,   filmařsky natočený, jen je   v něm až moc efektů, např.   mne "dostala"   scéna, ve které se   setkávají cestovní   dostavník Jonathána s   kočárem hraběte a hrabě   pak "vysunovací"   rukou vytáhne Jonathana do   svého kočáru. Ve filmu mi   chyběla atmosféra   tajemna,leckdy stačí náznak   než vidět vše in natura,   Dle mého názoru nejlepší   natočený Drákula, je Hrabě   Drakula (1970), který je   výborně natočen a drží se   věrně předlohy, zajímavou,   tísnivou atmosféru mu   dodává, že je natočen na   černobílý film. Jinak -   vše podstatné k tomuto   Draculovi (1992) napsal ve   svém komentáři   Tom_Hardy.

/   Já jsem Drákulu četl, když   mi bylo 15 let a ten příběh   na mne tehdy silně   zapůsobil. Pamatuji si jsem   jednu kapitolu četl večer   "naložen" ve vaně   při koupeli v koupelně a pak   jsem (protože jsem byl sám   doma), měl velice   nepříjemný pocit strachu,   když jsem měl z koupelny   vyjít ven. Příběh je to   silný a strašidelný. Škoda   že větčina lidí nyní   nečte, kniha Drákula je   zážitek a strašidelný k   tomu !
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.6.2011
Dracula
Snímek Dracula je důkazem   toho, že se dá natočit   vynikající film, který   vznikl na motivy knižní   předlohy. Film jsem viděla   ještě dřív než jsem   četla knihu, přesto se   Dracula hned zařadil mezi mé   oblíbené.
Je to   tajemné, strašidelné a   přesně takové jaké to má   být. Francis Ford Coppola je   geniální režisér o tom   žádná. Výběr herců byl   stejně vynikající, ale   vyzdvihla bych především   Garyho Oldmana, kterého si v   roli hraběte Draculy   zamilujete, díky téhle roli   jsem se do něj totiž   zamilovala i já a od té doby   na něj nedám dopustit.
Vynikající film!!
Roux
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.3.2011
Pro mě jeden z nejlepších   filmů. Nikdy na něj nedám   dopustit a vždycky se u něj   budu bát, i když ho znám   už tolik let a pouštím si   ho velmi často. Velmi dobré   herecké obsazení. Není nic   co bych mu vytkla.
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2011
Kdysi jsme si kamarádkou   (jako asi desetileté   holky)vzaly do stanu Draculu   (v knižní podobě tedy) -   jak se nám potom spalo, si   asi můžete domyslet. A já   si raději domýšlet nebudu,   jak by to s námi tenkrát   dopadlo, vidět tenhle   film!!! To bysme se asi   opravdu po...
Velice   dobré zpracování, které se   všech důležitých bodech   drží knižní předlohy, ale   přitom ji slepě a otrocky   nekopíruje.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2010
Stejný příběh - stejné   postavy - ale FFC tomu dal   jiný kabát efekty a náboj.   Film téměř nemá hluchá   místa a člověk musí dávat   pozor, aby všechno stihnul   pobrat.
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2010
Velice zvláštní film...   těžko ho hodnotit. Herecké   obsazení je bez diskuzí   bravurní. Je zde vidět snaha   zachytit tu správnou   atmosféru literární   předlohy. Tu jsem bohužel   neměl příležitost   přečíst, proto jsem místy   objevil několik   nelogičností a párkrát se   mi zdál děj docela   průhledný a málo   napínavý. To jsou ale pouhé   drobnosti. Celkově film   vyzní tak, jak má.   Reinkarnovaná Elisabeth se   svými city, jenž v ní   ukrývá propast minulosti,   působí stejně skvěle, jako   charisma nemrtvého hraběte.   Určitě by si tento film   zasloužil remake, hlavně   kvůli vizuální stránce.
neklan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2010
odpověd irunce4
Pro ty, kteři neznají   Stockra, možná řiká malo.   Ale, jak byl zpravně napsano,   rozpracováné bylo   mistroství. Hudba má také   moji pochvalu
jirunka4
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 9.7.2010
z hodnoceni a kladnych   komentaru jsem se na tento   film moc tesila...ale po   zkouknuti jsem si rikala   jestli jsem videla opravdu   tento film,protoze byl ten   ktery jsem videla ja byl   katastrofalni...fakt strasna   nuda,radu veci jsem nejak   nestihla pochopit ...2 body   davam jen za dobre obsazeni
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2010
Skvělé zpracování Draculy.   Gary Oldman jako krvelačný   hrabě Dracula, který se   dokáže ještě zamilovat byl   mysteriozní a charismatický.   Krásná a křehká Winona   Ryder jako Mina, elegantní   Reeves jako Jonathan a   vynikající Antony Hopkins   jako Dr. Abraham van Helsing.   Coppola se toho ujal opravdu   bravurně.
MaKy92z
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.2.2010
...Podľa môjho názoru ide   jednoznačné o najlepší   film, o grófovi Draculovi.   Fracis Ford Coppola si dal   nesmierne zaležať, aby tento   film vyzeral čo najlepšie.   Tu na sa zameral aj na citovú   stránku grófa Draculy.   Taktiež bol zvolený veľmi   kvalitný výber hercov do   daných roli. Dej je   napínavý a strhujúci. Po   vizuálnej stránke je tento   film výborné prepracovaný.
lukino81
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2010
TENHLE HOROR PATŘÍ U MNĚ NA   PRVNÍ PŘÍČKY. JE   PERFEKTNĚ NATOČEN POJAT TAK   TROCHU DIVADELNÍ FORMOU, NO A   OPĚT SKVĚLÉ OBSAZEN! 10/10
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.12.2009
Jedno z nejlepších   filmových zpracování   Draculy s naprosto hvězdým   obsazením a výbornou   atmosférou. Vizuální   stránka filmu je výborně   propracovananá a funguje zde   jako další herec. Kéž by   bylo víc takových   kvalitních filmů.
Zimmy871
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2009
Asi nejlepsi zpracovani   drakuly. Vynikajici herecke   obsazeni. Hopkins jako Van   Helsing a Oldman jako dracule   jsou jedinecnymi charaktery.
viana
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.10.2009
Dracula
Nejúžasnější horror jako   takový...nádherní herci-v   čele s Gary Oldmanem-skvělá   kamera,úchvatná   hudba,nejlepší režisér   F.F.Coppola.To vše je   zárukou bezchybně   zpracovaného příběhu o   lásce v temném   pojetí....:))
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.6.2009
Mocc povedený film o   rumonském hraběti   Drákulovi. Skvělí herci   Gary Oldman, Anthony Hopkins,   Keanu Reeves atd. Plus   skvělý děj !!
Naomi21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2009
Skvělé vizuální   zpracování, režisér,   který se se záběry mazlí a   jen tak je neodbývá.   Originální pojetí   příběhu ze pohledu, kdy   není Dracula jen tak   obyčejný padouch, který jen   vysává krev z nevinných   obětí, ale člověk, který   "jen" hledá lásku,   kterou před lety ztratil.   Vyjímečné herecké   obsazení, kterému kraluje   Gary Oldman - pokud je na   plátně (obrazovce) on, jeho   charisma už nedovolí nikomu   jinému více vyniknout. Pak   je tu taky Anthony Hopkins   jako Van Helsing, který   odvádí slušnou prácičku v   záběrech, kde není hrabě.   Nostalgici si navíc jistě   rádi připomenou Winonu Ryder   v době, kdy jí to seklo (ne,   že by to teď bylo   katastrofické, to teda   opravdu ne) a byla nadějnou   herečkou.
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.5.2009
Coppola sa fak činil ,   pretože tot je jedno z   najlepších zpracovaná   románu , Oldman a jeho temný   pohľad sa fakt stotožnily s   postavou Drakuly a skvele je   dopĺňaný Van Helsingom .
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Možno najlepšie spracovanie   filmu o Draculovi, čo som   kedy videl.
Obsah tohto   filmu je dosť výstižný a   napínavý. Navyše je tu   zaujímavé herecké obsadenie   hviezd.
suil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2009
U tohoto filmu jsem si nebyla   jistá komu fandit, jestli   záporákovi Drákulovi nebo   klaďasovi Jonathanovi.   Každopádně film je to   dobrý, začátek trochu   prapodivný, ale pak se to moc   pěkně rozjede.
Vig
Hodnocení:
Přidáno: 13.1.2009
Dlouho jsem ten film   odkládala a doteď nevím   proč. Strhující příběh,   mrazilo mne z úchvatné   kamery, kostýmů a výpravy.  
Doslova mne příběh   pohltil a naopak mi nakonec   bylo Drákuly líto. Skvělé   herecké obsazení!!!!!
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.12.2008
Dracula
Bohužel mě film tak trochu   zklamal. Rozjezd úplně   super, Keanu Reaves uvězněn   na hradě Draculy v   Transylvánii, ale pak se   příběh úplně přesunul do   Londýna, kde začal sledovat   osud zase jiných lidí. To se   pak stalo celkem ještě   dvakrát.
Jinak je to   rozhodně zajímavě   natočeno, to se musí nechat,   a kdyby se film táhl v duchu   první půlhodiny, byl bych na   sto procent spokojen.
Dracula vypadá skvěle,   mladý Keanu také (skvělé   jak během filmu šedne) a ty   holky, hmm - radost   pohledět:-)
clara.bow
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.10.2008
Dracula
Na návštěvě v   transilvánských Alpách jsem   jak jinak musela na zámek   hraběte Draculy. Jako s   uděláním se setmělo,   začalo pršet, hromy a   blesky, a nakonec jsme po   zámku chodili se svíčkama.   Super atmosféra, a právě   taková je obsažena i v   Coppolově zpracování,takže   i já konstatuji, že lepší   zatím nebyl natočen....
shizuka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.10.2008
Nadherny film,coppola je   opravdu mistr a gary   oldman(jeden z mych   nejoblibenejsich hercu) se pro   tuto roli snad narodil,takto   si predstavuju opravdoveho   draculu zmitaneho vasni a   bolesti.Uz uvodni scena ZRIKAM   SE BOHA je nejpusobivejsi   zacatek filmu co jsem kdy   videla.Po shlednuti tohoto   svou pusobivosti az   omracujiciho snimku jsem se   zacala zajimat o upirskou   tematiku.Nejlepsi DRACULA po   vsech strankach,herecky a   rezijne naprosto   neprekonatelne dilo!
ZuzikD
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2008
Moc upírské a hororové   filmy nemusím, ale tento mě   dostal (možná proto že to   ani tolik horor není :-)),   Hopkins jako VanHelsing   famózní, Rider jako Mina   krásně romantická a   křehká, Reeves jako Haker k   sežrání, Oldman jako   Drakula je neskutečný. A   F.F.Coppola jako režisér je   mistr!
Wish
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2008
Krvavý horor pokryt mlhovinou   chtíče a sexu:) heh, to se   mi povedlo:) ale teď vážně   - opravdu úžasně a   působivě zpracovaný   Dracula. Temná atmosféra a   velmi dobré herecké   obsazení (+ moje slabost pro   Garyho Oldmana;-))
Papaja73
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.8.2008
Coppolův Dracula je poněkud   jiný než další filmová   zpracování o tomto   nejslavnějším upírovi na   světě.Především se   poctivě drží předlohy,z   filmu na nás dýchne   zvláštní strašidelná   atmosféra,nehledě na to,že   samotný Dracula nahání   strach sám o sobě.Pro mě   nejlepší snímek o hraběti   Draculovi.
Prasoid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.6.2008
Gigantické dílo
které i přes viditelné   nedostatky a absenci   exteriérů vyniká   nadstandardními hereckými   výkony, známými tvářemi a   především předloze věrně   odpovídajícím dějem. Jeden   z nejlepších a   nejpropracovanějších   Drákulů.
Lienocka22
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.6.2008
Podľa mňa jeden z   najlepších hororov na tému   Dracula vôbec. Zvláštna   atmosféra spolu s plejádou   výborných hercov v hlavnej   úlohe s Gary Oldmanom, tak to   už áno! :o)
mikee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.5.2008
V prvé řadě musím uznat ,   že se jedná o nejlepší   zpracování tohoto dnes již   klasického románu o hraběti   Draculovi. Režisér nám   nabízí vizuálně   vytříbený snímek (ikdyž   některé prostřihy a výjevy   se mi zrovna dvakrát   nezamlouvaly) , ve kterém se   výbornými hereckými výkony   nešetří a absolutorium si   zaslouží hlavně Gary Oldman   , jehož ztvárnění pána   zla je naprosto bezchybné.   Ovšem celý příběh je   mírně zkratkovitý a   zároveň paradoxně místy   trošičku nudící , ale   pokud tyto menší nedostatky   pomineme , jedná se o velmi   působivý a atmosférický   snímek , který ovšem né   každý bez problémů   stráví. 79%
Halleluja
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Barevný, líbivý horror
Věrně z předlohy si to   ale vzalo jen (poprvé) jména   postav, Luciiny nápadníky a   hlavní motiv. Motto   "Love never dies" by   ovšem u knižní předlohy   sedělo na Jonathana a   Minu...
Filmu ovšem   vévodí teatrálně krásné   kulisy a perfektní herci:   praštěný Hopkins,   démonický Gary Oldman,   půvabná
Winona Ryder,   sexy rusovláska Sadie Frost,   magická Monica Belluci...
Jeden z posledních   upírských filmů, kde se   nestřílí...
Stegr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.3.2008
Krásné a mrazivé   zpracování klasiky s   okouzlujícím Gary Oldmanem v   roli Drákuly a frajersky   neupraveným Anthony Hopkinsem   v roli Van Helsinga...
Medousek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2008
Snad jediný Dracula,který se   věrně drží knižní   předlohy,když opomenu   úvod,úplný závěr a   Draculův červený   "hábit"(v knize   neměl rád Dracula žádnou   barvu kromě černé)bílé   vlasy svázané do tvaru   zadní části těla a   občasné "slzavé   údolí".:-)Až na tyto   drobnosti super zpracování!
friday
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Velmi výpravný film, jeden z   prvních, které Drákulu   nezobrazují jako zrůdu bez   citu. Právě pozadím jeho   zrození jako upíra a   hledáním své lásky, se   liší od všech do té doby   natočených.
Kachy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Dracula legendární upír,   který se dočkal spousty   filmových zpracování. Mám   rád téměř všechny filmy   kde se Dracula objevuje (Vlad   Narážeč, Dracula 2000), ale   ty které se inspirovaly   přímo knihou Brama Stokera   ty mám nejraději.   Christopher Lee v Hraběti   Drácula byl skvělým   Draculou, ale Gary Oldman je   podle mě nejlepší a Anthony   Hopkins jako Van Helsing je   snad nepřekonatelný. Winona   Ryder v roli křehké Miny   také záři. Toto   ztvárnění Stokerova díla   je podle mého názoru   nejlepší. Nádherné kulisy   a nádherně barvitá   atmosféra neomrzí ani po   několika zhlédnutí.
alfonzcepicka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
najlepsi horor aky som kedy   videl (a pritom nie   najsurovejsi, lebo tieto dve   vlastnosti si mnohi   zamienaju). atmosfera je   priserne strasidelna. citit tu   nabozenstvo-ruhacstvo,   zahrobie, eroticno, laska,   tajomno. ostatne horory by si   mali zobrat priklad z draculy   a jeho atmosfery
Tom_Hardy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Vezmu Drákulu ze dvou   pohledů. 1) Jako člověk   nezasažený předlohou jsem   byl zasáhnut atmosférou a   pěknou (leč trochu moc   Schumacherovsky barevnou)   výpravou, překvapen řadou   karikatur a tísnivých scén,   což bylo na slabších (ale   slušných) 8 hvězdiček. 2)   Po přečtení knihy jsem   občas netušil, zda se nemám   začít smát. Z   přemýšlivého Arthura je   úchylný podivín, ze   živelné Lucy pomalu   nadržená děvka, ze   ctnostné Miny je nevěrná   puberťačka a chladně   racionální Drákula se   chová jako nebezpečný   maniak již od prvních minut   (scéna, kdy tasí meč na krk   Jonathana je přinejmenším   divná). Van Helsing v knize   budí respekt a úctu, ve   filmu vypadá jako posedlý   starý blázen a naprosto   postrádá nonšalantní   nádech své předlohy   (těží pouze ze samotného   Hopkinse). Tyto podivné   postavy, které mi moc   neseděly již před   přečtením knihy (takové   malé muzeum kuriozit), jsou   tedy pouhou exhibicí   samotného filmového díla a   nikoli knižní předlohy.   Často jsou ve filmu hrátky   se stínem, který však v   předloze Drákula nehází a   též se zapomnělo (až na   závěr) na hostii, jednu z   nejdůležitějších částí   protiupířího arzenálu.   Děj se často odklání od   předlohy (úvod, uvěznění   Jonathana) a v některých   momentech jsem nabyl dojmu,   že snad sleduji úplně jiný   příběh. Především   "románek" Miny a   Drákuly je trpkým   poupravením děje. Fakt, že   jde o pouhý výplod   samotného filmu, by zas tolik   nevadilo, ale tyto scény   značně podkopávají jednu   ze základních myšlenek   knihy a sice absolutní   věrnost tomu, koho milujeme   (tento klíčový prvek knihy   je vůbec ve filmu celkem   často opomíjen a díky tomu   není tak úplně jasné,   proč některé postavy   jednají jak jednají). To,   kde se film a kniha   rozcházejí, by vydalo na   esej o několika stránkách a   z některých zdejších   komentářů jsem nabyl dojmu,   že řada lidí, kteří zde   hodnotí jako "věrné   předloze", buď nikdy   předlohu nečetli a nebo si z   ní už naprosto nic   nepamatují. Ale abych   nekřivdil, několik scén je   úchvatným převedením   knihy, je jich však pomálu.   Mé výsledné hodnocení   filmu je tedy hodnocením   člověka, jehož kniha   naprosto uchvátila a   nezávisle na faktu, že   atmosféra ve filmu funguje   tak, jak má, je nyní pro mě   osobně Drákula F. F. Coppoly   "pouhým" solidním   gotickým hororem a   především pak těžce   nezvládnutou adaptací, u   které by šlo akceptovat   změny v ději, kdyby ovšem v   úvodu filmu nebylo hrdě   proneseno <b>Bram   Stoker's Dracula</b>...
Hellish_Satanica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.8.2006
Tento film je moc moc dobrý a   i když je na můj vkus na to,   že to má být horor, trošku   moc "zamilovaný",   tak u tohoto dílka to   absolutně odpouštím,   protože atmosféra a určité   eroticko-temné dusno, které   tento film má, je prostě   nepřekonatelné a vždy se na   to ráda a s chutí podívám   :-)
Kate.Hopkins
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.6.2005
Dracula Brama Stokera?!
Film byl poutavý s výborným   hereckým obsazením, ale   jedna věc mi na tom strašně   vadí:
Proč to   pojmenovávají podle autora   veleznámé knihy a pletou do   toho nějaký románek mezi   Mínou a hrabětem?
Tohle se Coppolovi nedá   odpustit.
Ziidgaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.10.2004
Drákula dobrý nebo zlý?
Pod taktovkou F.F.Coppoly za   přispění vynikajících   herců vznikl působivý   příběh o hraběti   Drákulovi, kde hned na   začátku zjistíme, že on   vlastně ten zubatý starý   pán z Transylvánie nebyl   vždy tak hrozný...
I   na konci s velkou slávou   přihlížíme dokonání   díla - zabití Drákuly - a s   úlevou připouštíme, že   jsme rádi, když po tolika   letech dostál klidu a   opravdové smrti.
Kristi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2004
Jiné filmy o hraběti   Draculovi jsem sice neviděla,   tudíž nemohu porovnávat.   Ovšem pokud jde o tento film,   líbily se mi herecké výkony   a strašidelná hudba. Kamera   též odvedla dobrou   práci.
Gary Oldman,   jako vždy, odvedl v hraní   záporných rolí (?) dobrou   práci.
Byford
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.12.2003
Barvitá a kvalitně obsazená   verze Draculy. Ovšem chybí   tu kouzlo které měly filmy s   Christopherem Lee a Belou   Lugosim. Hammer Film a jejich   Draculové zůstávají   atmosférou nejblíže   knižní předloze.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih167896minih167896Sněží, sněží... (2019) 
Let It Snow n
minih4873minih4873Bylo nás deset (1963) 
n
minih36080minih36080Terminál (2004) 
Terminal n
minih37974minih37974Chobotnice z II. patra (1986/1) [TV seriál] 
Chobotnice z II. patra n
minih2333minih2333101 dalmatinů (1996) 
101 Dalmatians n
minih45902minih45902Karneval duší (1962) 
Carnival of Souls n
minih36376minih36376Dahmer (2002) 
Dahmer n
minih58302minih58302Tisíc mil pro tatřičku (1983) [TV film] 
Tisíc mil pro tatřičku n
minih46793minih46793Saw 5 (2008) 
Saw V n
minih19628minih19628Statečné srdce (1995) 
Braveheart n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697528
Fotografií: 763185
Plakátů: 375846
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10