Duben
ohodnotit

Drakula 2000

Dracula 2000

Rok:
2000
Délka:
99 minut
Premiéra v ČR:
20.9.2001
„Touha a hřích jsou staré jako lidstvo samo“
Popis / Obsah / Info k filmu Drakula 2000
Draculův vstup do roku 2000 začíná celkem nečekaně - skupina technologicky vyspělých lupičů se vloupe do zdánlivě nedobytně zabezpečeného trezoru obchodníka s uměleckými předměty.

Jsou velmi překvapení, když zjistí, že místo vzácných uměleckých děl skrývá trezor bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřená posledních sto let. Tato krypta umožní Draculovi rozpoutat jeho starověký teror vůči modernímu světu a vůči všem, kteří se s ním setkají.

Dracula se po století stráveném v zajetí náhle ocitá v 21. století plném chaosu a pokušení, obchodů s hudebními nosiči a podzemními kluby, do kterých přesně zapadá. Jeho první kroky vedou do USA – ideálního místa pro jeho charismatické svůdcovství mladých děvčat i pro neutuchající touhu po moci. Má ale i jiný důvod jít právě tam. Někde v New Orleans totiž žije dívka, kterou musí najít... jediná bytost na zemi, s kterou sdílí své temné dědictví.


Autor: Paulina.m

Popis / Obsah / Info k filmu Drakula 2000
Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let.
Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají.

Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Drakula 2000
Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých dél, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let.
Diky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem. kteří se s ním setkají.
Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem - jeho pomocníkem, se vydají na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt.Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributoraDobře organizovaná skupina lupičů vnikne v noci do kanceláře movitého obchodníka s uměleckými předměty. Ve sklepních prostorách očekávaně objevují trezor. Avšak namísto vzácných uměleckých děl, hromady zlata a drahokamů, naleznou starou kamenou kryptu, která působí dojmem, že nebyla otevřena minimálně posledních sto let.....Po otevření této krypty je nalezeno velké zinkové pouzdro, které je snad konečně naplněno zlatem a starožitnými poklady a rozhodnou se jej odcizit s myšlenkou na pozdější otevření. Po náročném odklopení víka se však místo vysněného pokladu zablýskají Draculovi špičaté zuby... A tak je hraběti opět umožněno opusit svůj hrob a rozpoutat starověký teror vůči celému světu a všem lidem.Autor/Zdroj: /mraveniště


Popis / Obsah / Info k filmu Drakula 2000
Americký horor Dracula 2000 opět oživuje legendární postavu z románu Brama Stokera, kterou tentokrát přivádí do ulic současného Londýna a New Orleansu. Tvůrci filmu navíc přišli s neobvyklou, byt' značně průstřelnou teorií o upírově „skutečném " původu. - Upírský hrabě vězí sto let ve stříbrné rakvi v pečlivě střežené podzemní kobce u svého odvěkého nepřítele Abrahama Van Helsinga. Ten se udržuje při životě s pomocí Draculovy krve a marně hledá odpověd' na otázku, jak lze démonického hraběte opravdu zlikvidovat. Obvyklé metody s usekáváním hlav a probodáváním srdce dřevěnými kůly, účinné u „nakažených " nemrtvých lidí, totiž na Draculu neplatí. Upír je v roce 2000 náhodně probuzen skupinou lupičů a vydá se do masopustního New Orleansu, kde žije nic netušící nevinná Van Helsingova dcera Mary. Teprve jí je dáno s pomocí Van Helsingova asistenta Simona odhalit Draculovu pravou identitu a jeho slabinu. - Snímek volně a se sofistikovanou nadsázkou parafrázuje děj Stokerova románu i postavy jeho protagonistů. Tvůrci přitom neskrývají svou poučenost nejlepšími filmovými adaptacemi a opírají se o zavedenou charakterizaci titulní postavy jako noblesního šlechtice, oplývajícího přirozenou i nadpřirozenou psychickou silou, a přitom hluboce trpícího svým prokletím. „ Gotická " působivost tajemných hrobek, krutostí, temných vášní a personifikovaného zla funguje i ve spojení s technologickými atributy moderního světa (upír obdivuje temný heavy-metalový videoklip, nezobrazuje se v zrcadlech ani na televizních monitorech, panenská Mary nosí na tričku nápis Virgin jako logo hudebního nakladatelství a prodejny). Navzdory fyzické přitažlivosti ovšem Gerald Butler v hlavní roli přece jen postrádá charisma svých předchůdců Maxe Schrecka, Bely Lugosiho, Christophera Leeho, Klause Kinského či z poslední doby Willema Dafoea. - Obdobným způsobem zpracovali Stokerův příběh tvůrci britského hororu Dracula A.D. 1972 (1972; r. Alan Gibson) s Christopherem Leem v titulní roli..
Zdeno Kubina Filmový přehled 2001/8/7

Autor/Zdroj: Kubina Zdeno/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

42 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Příběhy divočiny

06:50 - 07:45

17 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Denver - Poslední dinosaurus (...

06:20 - 07:10

47 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:55 - 07:25

12 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10