Duben
ohodnotit

Dr. House [TV seriál]

House M.D.

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
45 minut, 177 dílů
„Nevyléčitelná nebo nediagnostikovatelná nemoc? Pro doktora Gregoryho House to není žádný problém. Má totiž na diagnózy podivných nemocí tým lékařů. Je to jeho práce.“

Obsah filmu Dr. House

 
Cynický, necitelný, neotřelý a hulvátský. Jen několik označení, která na doktora Gregoryho House sedí s naprostou přesností. Autoritami pohrdá, pacienti ho nezajímají, podřízené terori-zuje svými nároky. A nejspíš právě proto je kapacitou ve svém oboru. Skvělý diagnostik v Princeton-Plainsboro odhalí prakticky každou známou nebo i neznámou chorobu či onemoc-nění. Dalo by se očekávat, že někdo tak hrubý a neurvalý bude mít problém udržet si místo. Ale House je (i přesto, že je závislí na lécích proti bolesti a je neskutečně vzteklý, když mu někdo odporuje nebo nemá pravdu) velmi žádaný a jeho šéfka si ho snaží udržet za každou cenu.

Autor: prima.niki
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Greg YaitanesGreg Yaitanes (30 dílů) 
Deran SarafianDeran Sarafian (22 dílů) 
David StraitonDavid Straiton (16 dílů) 
Daniel AttiasDaniel Attias (8 dílů) 
Daniel SackheimDaniel Sackheim (7 dílů) 
Miguel SapochnikMiguel Sapochnik (6 dílů) 
hraje:
Hugh LaurieHugh Laurie.....Dr. Gregory House   (176 dílů)  
Robert Sean LeonardRobert Sean Leonard.....Dr. James Wilson   (171 dílů)  
Omar EppsOmar Epps.....Dr. Eric Foreman   (170 dílů)  
Jesse SpencerJesse Spencer.....Dr. Robert Chase   (165 dílů)  
Lisa EdelsteinLisa Edelstein.....Dr. Lisa Cuddy   (152 dílů)  
Jennifer MorrisonJennifer Morrison.....Dr. Allison Cameron   (108 dílů)  
Peter JacobsonPeter Jacobson.....Dr. Chris Taub   (98 dílů)  
Olivia WildeOlivia Wilde.....Dr. Remy '13' Hadley   (67 dílů)  
Kal PennKal Penn.....Dr. Lawrence Kutner   (37 dílů)  
Odette AnnableOdette Annable.....Dr. Jessica Adams   (21 dílů)  
Charlyne YiCharlyne Yi.....Dr. Chi Park   (21 dílů)  
Anne DudekAnne Dudek.....Dr. Amber Volakis   (19 dílů)  
Jennifer CrystalJennifer Crystal.....Rachel Taub   (17 dílů)  
Amber TamblynAmber Tamblyn.....Martha M. Masters   (15 dílů)  
Stephanie VendittoStephanie Venditto.....Brenda Previn   (11 dílů)  
Sela WardSela Ward.....Stacy Warner   (10 dílů)  
scénář:
Peter BlakePeter Blake (24 dílů) 
David FosterDavid Foster (20 dílů) 
David FosterDavid Foster (20 dílů) 
Lawrence KaplowLawrence Kaplow (18 dílů) 
Thomas L. MoranThomas L. Moran (18 dílů) 
Russel FriendRussel Friend (17 dílů) 
námět:
David ShoreDavid Shore (176 dílů) 
hudba:
Jason DerlatkaJason Derlatka (175 dílů) 
Jon EhrlichJon Ehrlich (175 dílů) 
Christopher HoagChristopher Hoag (1 díl) 
Jeremy SweetJeremy Sweet (1 díl) 
kamera:
Gale TattersallGale Tattersall (120 dílů) 
Roy H. WagnerRoy H. Wagner (35 dílů) 
Anthony GaudiozAnthony Gaudioz (12 dílů) 
Walt LloydWalt Lloyd (9 dílů) 
Newton Thomas SigelNewton Thomas Sigel (1 díl) 
Cort FeyCort Fey (1 díl) 
střih:
Dorian HarrisDorian Harris (37 dílů) 
Chris BrookshireChris Brookshire (35 dílů) 
Amy M. FlemingAmy M. Fleming (27 dílů) 
Kimberly RayKimberly Ray (20 dílů) 
Bonnie KoehlerBonnie Koehler (8 dílů) 
Marta EvryMarta Evry (6 dílů) 
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV seriál]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Dr. House >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.5.2022
Základní obsahovou premisu tohoto seriálu   raději ponechám stranou, protože jde nakonec   "jen" o televizní seriálový konzum. Z   mého pohledu tenhle seriál dostává nad   průměr především výborný Hugh Laurie v   titulní roli a i další obsazení je na produkt   tototo druhu nadstandardní. Pro českého diváka   je tu ještě jeden bonus v podobě velmi dobrého   dabingu. Takže vezmu-li to za sebe spravedlivě,   musím s hodnocením nad průměr, protože jsem   určitě viděl víc seriálů, které byly   horší, než těch co byly lepší.
Martal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2018
Dr.House
Zezacatku jsem tento serial nemusel, jen jsem se   podival na par dilu, ted na podzim ho tv Nova   zacala opet visilat a tak mne zaujal, ze jsem se   stal dr. House velkym fandou.
Hodnocení:
Přidáno: 6.8.2018
Veľmi dobre si spomínam na ten deň, keď som sa   stal nekompromisným fanúšikom tohto seriálu.   Na začiatku som vedel len toľko, že v TV   vysielajú „nový“ lekársky seriál a v   podstate to bolo všetko. Avšak potom som sa   rozprával s mojim veľmi dobrým kamarátom,   ktorý povedal že sa musí ponáhľať domov, aby   nezmeškal aktuálnu epizódu spomínaného   seriálu. Potom som si povedal, že sa na to doma   taktiež podívam. A musím uznať, ten seriál ma   chytil (Bola to epizóda z 1. série – „Tri   príbehy“)!! Od tej doby som bol verným   fanúšikom! Ako všetci vieme, seriál sa   skončil po ôsmych sezónach (podľa mňa včas   – aby z toho nebol „prepadák“). Prečo je   míľnikom tento seriál vo svojom žánru?   Význam tohto seriálu spočíva hlavne v tom, že   naveky zmenil náš obraz o zdravotníctve, o   stereotype lekára (zaujímavá analógia so   Sherlockom Holmesom) a aj o nás, pacientoch. V   podstate základná myšlienka seriálu je   neskutočne geniálna: nepátrame po zločincoch   ale po chorobách, čili liečime choroby a nie   pacientov! Na základe toho vzniklo niekoľko   kultových viet, ktoré však nesú v sebe   skutočnú pravdu: „Everybody lies!“ „It´s   a basic truth of the human condition that   everybody lies. The only variable is about   what.“ „Normal is overrated“ alebo „It´s   never lupus“ . Keď mi dovolíte, tak nebudem   rozobrať charaktery jednotlivých postáv – to   už bolo prediskutované mnohokrát. Ale ešte raz   by som chcel zdôrazniť to, že Hugh Laurie je   génius! Jeho herecké predstavenie a koncert v   roli Dr. Housa (a aj šarm) boli pre tento seriál   kľúčové! K tomu ešte citom vybrané pesničky   podali obzvlášť výnimočnú eufóriu. Úprimne   sa priznám, že nevedel by som vybrať   najobľúbenejšiu epizódu, lebo každá má   svoje výnimočné momenty a nezabudnuteľné   scény. O kvalite daného seriálu nesvedčí len   vysoký počet vyhraných trofejí, ale aj fakt,   že v roku 2008 bol najsledovanejším seriálom   na Svete! A keby toho ešte bolo málo, tak v roku   2012 sa dostal aj do Guinessových knihy rekordov,   ako najviac obľúbený seriál na Svete   (približne to sledovalo 81,8 miliónov   ľudí)!!!! Osobné hodnotenie jednotlivých   sezón : 1. sezóna 100% (*****) , 2. sezóna 100%   (*****) , 3. sezóna 100% (*****) , 4. sezóna 98%   (*****) , 5. sezóna 98% (*****) , 6. sezóna 98%   (*****) , 7. sezóna 98% (*****) , 8. sezóna 98%   (*****) . Celkové osobné hodnotenie seriálu   HOUSE M.D.: 100%
mikee007
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.10.2017
"Není to chřipka,
...je to zlomená noha."
Ale Housi, rentgen   nic neukázal a ten chlap má horečku a   chrchlá.
"Říkám vám, že má zlomenou   nohu..."
Tam kde má pan Monk přihlouplého   kapitána Stottlemayera a Randyho Dishera, tam kde   má Sherlock Holmes oponujícího dr.Watsona a   inspektora Lestrada, tam dr.House bojuje s   předsudky a znalostmi celé kupy kolegů.   Stanoví diagnózu a tvrdě jde za její   obhajobou. A diváci sykají a říkají si   "au, takovýho chlapa bychom ve svém okolí   mít nechtěli, ale až nás něco píchne, budeme   volat právě jemu".
Tisíckrát omleté   klišé a k tomu navíc prostředí nemocnice.   Fungovalo to vždycky a funguje to i v tomto   případě. Není to vůbec špatné, ale Monk a   Cvach pro mě stejně zůstávají   zábavnější...
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
V prostředí kde se House pohybuje, je určitý   řekněme odstup na místě. Chladná-perfektní   analýza netypického případu, kam emoce nesmí.   Nebo jo, ale pak syndrom vyhoření na sebe   nenechá dlouho čekat. Soucit s nemocným je   jaksi žádoucí, to ho ale nevyléčí při   stanovení diagnózy. To, že je House cynický a   sarkastický i ke svým kolegům a i v životě je   nabíledni. Přece nebude pracovat a pak žít s   jinou maskou na tváři. Myslím, že mnozí,   kteří jsou nuceni si tu pomyslnou masku   nasazovat mu mohou jen závidět. Jako dobrý tah   mi přijde, jeho "boj" s nohou. Posouvá   ho totiž paradoxně z cynické do lidské roviny   a mnohé vysvětluje.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.8.2017
Doktor Hause
Jeden z nejlepších seriálů z lékařského   prostředí. Čas od času si jej pouštím   opakovaně. Nenudí a Hugh Laurie je prostě   skvělý.
GeorgeB
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.8.2017
Hulvát na jedničku
Doktor House?
Cynický, necitelný, neotřelý a   hulvátský jak je popsán v obsahu tohoto filmu ?   Jistě!
Arogantní namyšlené doktorské prase a   hovado v jednom, jak uvádí ve svém komentáři   níže M.A.G.? Jistě!
A doplnil bych ještě   ješitný, náladový, ale hlavně neuvěřitelně   inteligentní! A to všechno zabaleno do seriálu,   který je stejně inteligentní, kde z pohledu   laika všechny diagnosy do sebe zapadají.   nemusím seriály z nemocničního prostředí,   svědí mě z nich celé tělo, ale jsem rád, že   se tato větev filmu vyvinula tímto   inteligentním směrem, kdy můžeme přemýšlet   společně s filmem a nechat se překvapovat   rozuzleními v každém díle.
H. Laurie je v   této roli nepřekonatelný a člověk ho musí   buď milovat, nebo přetáhnout jeho holí, a nebo   obojí.
Xpojntman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.5.2017
Pro mne - jako tragického fobika skrz nemoci a   jiné lahůdky - je tenhle seriál něco jako cukr   a bič...na jednu stranu mně dělají šíleně   dobře všechna ta fakta a technické možnosti   medicíny, na straně druhé jsem si schopen   vsugerovat po každém díle tytéž příznaky a   neméně závažné diagnozy jako pacienti z   tohoto seriálu.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2016
Už dlouho jsem se chystal k tomu, že napíšu   komentář k tomuto seriálu. Nějak mě to   pořád nevycházelo.
Co k tomu říct?
Od   prvního dílu, který jsem viděl ( nejsem si   jistý, jestli to byl zrovna první díl seriálu,   ale na tom nesejde :-) ), mě to hned   zaujalo.
Zajímavé pro mně byly ty nemoci,   řešení jejich léčení atd.
No a rozhodně   jsem od tohoto seriálu začal víceméně vnímat   a uznávat herce H.Laurie. Velice se mně totiž   líbilo jak dokázal bravurně zahrát to   "arogatní namyšlené doktorské prase a   hovado" v jednom :-), které má víceméně   téměř pokaždé pravdu.
Já se přiznám - já   jsem mu tu roli skutečně věřil - pro mě to   byl velmi přesvědčivý výkon.
100000052556420
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2016
Seriál
Výborný seriál.Hodnotím jej 8/10.Laurie zde   exceluje.Můj oblíbený seriál...Je to vcelku i   zábavné!Dnes již populární.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih48312minih48312Foylova válka (2002) [TV seriál] 
Foyle's War n
minih54623minih54623Ponyo z útesu nad mořem (2008) 
Gake no ue no Ponyo n
minih13246minih13246Muži v černém (1997) 
Men in Black n
minih12684minih12684Mluv, mluv...zajímáš mne (1979) 
Cause toujours... tu m'intéresses! n
minih153461minih153461Planetární masakr (2016) [TV film] 
Earthtastrophe n
minih56775minih56775O divokém poníkovi (1961) 
Misty n
minih96777minih96777Superžralok (2011) 
Super Shark n
minih138707minih138707Miss Hanoi (2017) 
Miss Hanoi n
minih55015minih55015Kosmas a paní Božetěcha (1974) [TV inscenace] 
Kosmas a paní Božetěcha n
minih66880minih66880Megažralok vs. obří chobotnice (2009) [Video] 
Mega Shark vs Giant Octopus n


Hodnocení:n12345678910
Dr. House (2004) [TV seriál]Dr. House (2004) [TV seriál]Dr. House (2004) [TV seriál]Dr. House (2004) [TV seriál]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10