Duben
ohodnotit

Komentáře k filmu Doom

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 61
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.7.2022
Hrůza všude kolem
Povedená adaptace známé   hry. Zejména poslední   půlhodina z pohledu první   osoby připomíná téměř   hraní videohry. Což je   originální nápad. Triky i   momstra jsou povedený, a   příběh i herci jsou   vzhledem k žánru ideální.   Lepší než novější film   ze série Doom.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.3.2022
Původně jsem chtěl dát   kdysi dávno plný počet.   Nyní po letech dávám   „jen“ osm. Přece jen mi   vadí ty tmavé scény a   několik zbytečných   dialogů. Mimochodem ve hře   vám obludy určitě nedávaly   čas si přebít zbraň jako   tady v závěru filmu při   záběrech z pohledu hráče.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.9.2021
PROCESOR!
Hru neznám, takže se tím   nebudu zdržovat a půjdu   rovnou na film. Za mě to   není určitě další tupá   vyvraždovačka, kde parta   marináků si hraje na chlapy.   Bylo tam i napětí a dokonce   i nějaký ten humor, takže   minimálně o stupínek   lepší než podobný dílka.
charlie1612
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2020
Přiznám, že jsem svého   času pařil DOOM docela   mocně – dvojku i trojku. A   proto jsem ochotný filmu   ledacos slevit. Atmosféra je   navozená docela obstojně,   ale ke hře to má daleko. Hra   je uzpůsobena pro jednoho   mariňáka, který plní roli   pátrače. Zde je tým,   složený z poměrně   nestejnorodých a evidentně   psychicky nevyrovnaných   jedinců. Ve hře je nástrah   a různých potvor daleko   více. I děj a jednotlivé   úkoly a prostředí, kterými   se musí hráč probít, jsou   daleko pestřejší. Film se   soustředil na pouhé   prolézání setmělými   chodbami a laboratořemi. Co   ale stojí za pochvalu je   závěrečná sekvence,   střílečka z pohledu   střelce („hlediskový“   záběr), která diváka uvede   do situace hráče a navodí   ten správný pocit, pro   který to hrál – ta nemá   chybu.
Daeroxmonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.9.2019
Jelikož jsem fanatický   fanoušek Dooma, tak jsem se   musel na tenhle film podívat.   Četl jsem o tomto filmu, že   je dost špatný a já   nesouhlásím. Ono už je dost   těžké udělat film podle   Dooma, zvlášť když v   Doomovi moc postav nejsou   (tedy kromě trojky). Film   nebyl úžasný, ale podle mě   je nadprůměrně dobrý.   Není to úplně podle Dooma,   ale měl tu stylizaci Doom 3.   Dost věci bych tam úpravil   (například BFG by měl   střílet zelenou plasmu, ale   tohle je drobnost :D), ale   jinak to špatný film opravdu   není. Dwayne Johnson a Karl   Urban byli ve filmu skvělí.
red.mann
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 27.4.2019
Další nepovedený převod   hry na film. Nějaká ta akce,   ale celkem nuda. Není to ani   akční nářez, nemá to   napětí ani po technické   stránce nic zvláštního.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.8.2017
Doom jsem kdysi hrál, dlouho   mě nebavil. Je to dost na   jedno kopyto. Film celkem nic   jiného neukázal.   Střílečka, kde nemáte   ovladač a nemůžete děj   ovlivnit. Koukat se na to dá,   ale žádnej zázrak.
Xpojntman
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.6.2017
Ta ono natočit film, podle   tak dobrý PC střílečky   jako Doom jde hodně těžko.   I když se tady musí nechat   ta snaha. A Rock je dobrej.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.6.2017
PC Rh pozitivny...
Ako PC hrac som sa dostal k   filmu po dlhych   rokoch.Vzhladom k neblahym   skusenostiam som bol   skepticky.Nastastie vsetko   dopadlo dobre.V prvom rade   musim spomenut vynikajuce   herecke obsadenie   /Johnson,Urban,Pike/ a obcas   vtipne odkazy na hernu   scenu.Efekty vzhladom k   nizsiemu rozpoctu sice   slabsie,ale zaverecna scena   ala FPS shooting bola   vynikajuca a prinutila ma dat   vysoku znamku.
Jednoznacne doporucujem PC   pozitivnym hracom.
Alirak
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.11.2016
Tohle ne....vím že film   podle hry vetšinou není   dobrý ale tohle byla fakt   hrůza čekal sem od toho   hodně ale bohužel mě to   zklamalo...1/10
roox
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.2.2015
Mám docela rád Karl Urbana   (z Riddicka) a Rosamund Pike   (z Bondovek), takže jsem si   přišel na svý. Když v tom   nehledáte nějaký zásadní   poselství, ale berete to jako   adaptaci PC hry, s kupodivu   docela zajímavým dějem, tak   z toho režisér i producent   vytřískali co šlo. Jednou   sem kouknul, možná na to   hodím oko ještě někdy, až   to půjde v bedně. No čekal   jsem horší výsledek ;-)
PORTER
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 1.1.2015
Nejsem hráčský maniak   takže nemůžu nějak   posuzovat podle hry pro mě   některé záběry jako ve   hře kde je vidět při   střílení jenom zbraň   přišla spíš na   obtíž,herecké obsazení   docela dobré, občas se   objevila docela povedená   obluda.
dj.blond
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.6.2014
Ujde
Není to zas tak špatný ale   hra mne zaujala víc,tak už   to u těchto filmů je když   zfilmují hru tak je to ta   trochu jiný,kromě silent   hill ten mne mile překvapil.
Nikii
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.9.2013
Legendární hra
Hrála jsem všechny DOOMovky.   Znám je na zpamněť, když   jsem jen zaslechla, že bude,   nebo je film podle této   legendární střílečky, tak   jsem nemohla odolat. Film jsem   si pustila a vzpomínala si na   hru, ale tento film s ní   nemá vůbec nic   společného... vydržela jsem   jen 20minut, potom jsem to už   musela vypnout. To by mě   zajímalo jestli páni   režiséři, tuto hru vůbec   někdy hráli... Z velkého   nadšení a vzrušení   přišlo jen velké   zklamání.
prvosenka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.6.2013
DOOM

Film podle   počítačové hry.

Počítačové hry nehraju   a tak svět PC her jde zcela   mimo mne. Absolutně netuším   o co ve hře Doom jde. Zato   mám ráda sci-fi a to můžu   skoro v každé podobě. Já   vím, uzavřený prostor, ze   kterého není úniku,   neznámá potvora, která   pronásleduje a případně   likviduje jednoho člena po   druhém, to už tu bylo   mockrát. Stokrát obehraný   scénář, člověk tuší co   přijde, ale přesto se mi to   docela líbilo. Některé   postavy mi byly sympatické,   jiné byly vyloženě otravné   a tak jsem se bavila tím, že   jsem tipovala, kdo bude teď   na řadě jako svačinka pro   mutanta. Místy jsem se   zasmála, místy se pobavila.   A dobří a spravedliví   nakonec zvítězí, tak jak to   má být.

Doom   je vyloženě nenáročná   oddechovka, od které jsem   čekala jen pobavení a   odreagování od problémů   všedního dne. A to jsem   dostala. Mise byla splněna.
hledaseniki
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.12.2012
Doom
Já jsem velkým příznivcem   počítačových her, ale   Dooma jsem nikdy nehrála to   se přiznám a tak srovnávat   nemohu, i když na jednu   stranu je to možná dobře.   Doom nabízí především   akci, řekneme velký kopec   akce a tak máte o zábavu   postaráno navíc pro ženy je   tu Dwayne Johnson nad kterým   nemůžete ohrnovat nos a pro   pány tu je Rosamunde Pike u   které je tomu zrovna tak.   Doom má skvělou atmosféru,   hudbu a dokáže diváka   chytit, i když asi   především toho, který s   hrou Doom neměl nikdy co   dočinění.
S prací   režiséra Andrzeje   Bartkowiaka jsem už měla tu   možnost se setkat a i když   se většinou nejedná o   akční bomby, ráda se k jeho   filmům vracím (Romeo musí   zemřít, Lovec policajtů).
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.7.2012
Dwayne "The Rock"   Johnson v hlavní roli filmu   vytvořeného na motivy   počítačové hry, bohužel   poněkud nezdařilém.
FLA
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.11.2011
Hrál jsem Doom, Doom2, Doom3   vše pro mě jsou kultovní a   velmi slušné hry. Když jsem   se dozvěděl, že se chystá   film podle hry Doom3 moc jsem   nejásal ale v koutku duše se   i malinko těšil. To co jsem   uviděl mě totálně dostalo!   Ze hry si režisér nevzal   nic, kde je napětí,   hororová atmosféra, dech   beroucí akce, zajímavé   lokace?? Vznikl nezáživný   paskvil, alespoň pro mě a   jediné co malinko věc   zachraňuje je herec Dwayne   Johnson.
SvoKar
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 5.11.2011
I filmové adaptace PC her   mohou být jakžtakž   zajímavé, ale tohle   rozhodně není ten případ.   Víc než o ději to je o   tricích. Stupidita vysokého   kalibru.
Hamann
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Myslím si, že tento film je   dost podhodnocován. Herecké   obsazení podle mě bylo   dobré, hudba také a   zápletka dost zajímavá. Je   pravda, že za horor to   považovat nelze, ale akcí je   to nabité.
ergotoxin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Béčko na nudný večer. U   filmu jsem se bohužel ani   vteřinu nebál (což se o   hře Doom 3 rozhodně říct   nedá :)). Herci nezaujali,   "vědkyně" by si   možná měla koupit   podprsenku, a záběry z   první osoby byly jen   laciným pozlátkem, které   ve filmu vážně nemají co   dělat.

Největší trapas je   ale celá změna kánonu   Dooma; místo pekelníků   zde máme jakousi genetickou   mutaci. Promiňte, ale s   politickou korektností   jděte k šípku, satanské   motivy nesly v Doomu i Quaku   vždy nejlepší   atmosféru.

I   tak jsem byl ale spíše   potěšen, čekal jsem to   ještě horší.
DoubecekJan
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.2.2011
Konec filmu
Když to shrnu film není zas   tak špatný, ale ten konec.   Ptám se proč? Proč to tak   zkonili!! Na vyřešení   zápletky jsem se těšil a   pak tohle - to mě uplně   odradilo. Kamera, zápletka   děj no prostě hrůza. K   tomuto filmu se asi jen tak   nevrátím, ale ke hře   určitě ano
Akana
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.1.2011
Rutinní chlapácká sci-fi.   Jako ignorant v oblasti   počítačových her se s ní   nutně míjím i když úplné   zatracení si taky   nezaslouží. Hudba je ale   opravdu bídná.
malinik007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2011
extra hukot praskot film :)   konec nejlepši čas filmu   klidne se na to podivam znova   a znova proste nadhera :)
Agostino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.1.2011
Na tomto filme mi vôbec nič   nesedelo, herecké obsadenie,   dej a efekty, skratka nič.   Samotný Dwayne Johnson tu   nejako svojím hereckým   obzvlášť výkonom neoslnil.
wena
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.1.2011
Nevím proč ale nějak mi   nesedělo herecké   obsazení.Jinak film drží   diváka ze začátku v   napětí až na ten konec   něco mezi komedií a pc hrou   podle které snímek vznikl.
Phreaker
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.8.2010
Film naprosto nesplnil mé   očekávání. Děj se zrovna   dvakrát nevydařil. První   polovina filmu totální nuda,   druhá polovina už jen nuda.   Hudba neurazila, i když od   Mansella jsem čekal více. V   podstatě jediné, na co se   dalo na filmu koukat, byla   Rosamund Pike a Karl Urban.
MaKy92z
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.2.2010
Celkom jednoduchý akčný   scifihoror z napínavým a   strhujúcim dejom. Svojím   skvelým výkonom ho tak   trocha vyzdvihol náš hlavný   hrdina.
Warrior7
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Filmy navržené podle   počítačových her se občas   povedou a občas taky ne. Doom   bohužel patří do té druhé   skupiny. Čekal jsem mnohem   lepší příběh, který bude   něčím zajímavý. Takhle to   byla prostě nuda. Pětku   dávám jedině za dobré   herecké výkony Karla Urbana   a The Rocka, kteří jinak   úplně nezábavný film   pozvedli do nějakých   dobrých hodnot.
hellercz
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.12.2009
Jakožto fanda PC her a i   Doomu musím říct hned, že   se filmová adaptace nepovedla   a s hrou nemá film takřka   nic společného. Ale pokud to   vezmu z takového hlediska,   že nebudu porovnávat hru -   film, tak podíváním se na   film Doom jsem rozhodně   neudělal zle. Na jedno   podívání se v nudný večer   ideální i pro mě. Lepší   průměr tomu dávám.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 17.11.2009
Film typicky se snážící   vytěžit maximum ze své   slavné předlohy. Bohužel se   mu příliš nezdařilo a   raději si zahraju   originální hru než koukat   na její nepříliš   podařenou filmovou kopii. Ale   abych nebyl zas až tak   tvrdý. Je to prostě   oddychovka na kterou kouknete   jednou a až se vám po x   letech vykouří z hlavy tak   na ni možná kouknete znova.
Henry123
Hodnocení:
Přidáno: 15.11.2009
Doom se dá definovat, jako   bezhlaví film, který si vás   nezíská ani atmosférou, ani   triky, zkrátka a dobře,   nezíská si vás ničím. Na   plac je letmo postaveno pár   herců a ti jsou postupně   vybíjeni zrůdami, které   vás nezaujmou a zrůdí pitva   je sice malinko nechutná, ale   o tom, že by se na ni nedalo   dívat, o tom tu nepadlo ani   slovo a ani nepadne. Takhle   bych mohl doomu vytíkat   spoustu dalších věcí, ale   abych to shrnul- mrzí mně,   že jsem večer zaplácal   tímto filmem a radši jsem se   nepodíval na bouři století   Stephena Kinga...
AshT
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.9.2009
U tohohle filmu byla celkem   nuda.Bavil mě jen záběr ze   3 osoby což tam bylo tak asi   5 minut jinak nic moc.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.8.2009
vcelku je tento film   převedení z počítačové   hry
povedení   obsazení je v celku velmi   slušné a efekty jsou
taky skvělé
LenC2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2009
Andrzej Bartkowiak režíroval   mé oblíbené akční filmy a   Doom jsem si nemohl nechat   ujít. Akce a napětí je zde   dost ikdyž dělat film podle   počítačové hry není   snadné. Dalším tahákem pro   diváka je The Rock.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2009
Hru jsem taky nehrál,no   filmové spracováni je dobrej   film se skvělou   atmosférou.Sklamal mě   samotný tahoun filmu Dwayne   Johnson tedy The   Rock.Nepředvedl nám žádny   pořádny kousek,až když se   z něho stáva zombie.Je to   konec,kterí je prosákli   akcí.Hrdinou je tedy Karl   Urban.Děj se odehráva v   uzavřetých místnostech ve   tmě.Je to tam zdlouhavý a   někdy i nudný.Akce se   múžete dočkat až po první   polovine.Mohlo to být   lepší...mnohem lepší..
Defied_Master
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.3.2009
Filmy navržené podle   počítačových her se občas   povedou a občas taky ne. Doom   bohužel patří do té druhé   skupiny. Čekal jsem mnohem   lepší příběh, který bude   něčím zajímavý. Takhle to   byla prostě nuda. Pětku   dávám jedině za dobré   herecké výkony Karla Urbana   a The Rocka, kteří jinak   úplně nezábavný film   pozvedli do nějakých   dobrých hodnot.
ZuzikD
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.1.2009
Na začátek musím říct,   že hru neznám, nehrála jsem   a vlastně ani hrát   nebudu.....Film tak nějak o   ničem, elitní komando   vyslané na záchranu Mars a   tam se utkají s monstry   které mají o jeden gen   navíc, jediné na co se dalo   koukat bylo scéna, která   připomínala hru....ta mě   opravdu nadchla a pak dvojice   Karl Urban a The Rock,   vlastně kvůli nim jsem to   dokoukala do konce :-)
Amthauer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2008
Nevím, proč jsem po hrání   všech tří dílů hry měl   pocit, že bude i film v onom   duchu, totiž klasicky   ID-zvráceně (zajímavý   přívlastek, vezměme v   úvahu série Doom a Quake)   pojatý survival horor s litry   krve a vystřílených kulek.   Nestalo se tak, nicméně   špatný film to také nebyl a   poslední půlhodina velmi   potěší. :)
Markst
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.10.2008
Nemám rád předělávky z   her,ale řekl bych že tahle   je jedna z těch celkem   povedenejch,není to špatná   akce,průměrný béčko.
Kmotr95
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.8.2008
Zadna slava tento film teda   neni, radsi nez film tak si   zkratim cas hrou doom ktera je   rozhodne lepsi nez fiml
Langley
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.5.2008
Že by se jednal o nějaký   filmový zázrak se zrovna   říct nedá.Málo herních   příšer, tmavé interiéry a   scénář také není zrovna   moc zajímavý.
Cash89
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Doom hry jsou teda lepší   než film,to určitě.Co bych   vytkl,je výběr herců.Role   velitele měla být svěřena   někomu jinému než   dřevěnému The Rock.Pokusy o   pochmurnou atmosféru byly   místy až směšné.Doom   není nic vyjímečného,ale   dá se na něj dívat,ale na   konci,lol,pohled první osoby   jako ve hře,to bylo vážně   žalostné.
Peto508
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2008
trochu rozpoluplný film   natočený podla PC hry,ktorá   mala velký úspech.Tento film   až taký úspešný   film,nebude,najhoršie sú   herecké výkony,a akcia je   až príliš prehnaná,ale   napriek tomu je tento film   zaujímavý.
foxx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.11.2007
Natočit film podle   stejnojmenné počítačové   předlohy je nápad poměrně   neotřelý a zajímavý.   Zvlášť, když se jedná o   PC hru, která se stala ve   světě počítačových   herních   "fajnšmekrů"   doslova fenoménem. U toho   bych ale skončil. Jednak bude   vždy srovnáván s kvalitami   hry a taky podle toho budou   očekávány přiměřené   výkony hlavních   protagonistů. To se však   nestalo. Výkony byť herců   známých a zvučných jmen   jsou mdlé, i když snaha o   akčnost a napětí, je jistě   znát. Závěrem tedy..pokus o   stejnou slávu, jakou si   získal Doom na klávesnici a   herních konzolích, zase   jednou bohužel nevyšel.
davidek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Film natočený na motivy   kultovní počítačové hry a   docela dobrý počin. Skvělé   efekty, to hodnotím, ale film   mi celkem nic nedal.
Chrustyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Tak trochu rozporuplný film.   Je zde celkem slušná   atmosféra (připomínající   třeba Vetřelce) ale pak si   postupně uvědomujete, že se   ve filmu vlastně nic neděje.   Občas se sice objeví   nějaký ten lekanec ale jinak   nic. Herci jsou samozřejmě   otřesní (ovšem maximálně   cool) a triků se zde moc   nenajde. Avšak jako   příležitostného hráče PC   her mě dost pobavil cca 3   minutový záběr kde   sledujete průchod chodbami a   vraždění monster očima   hlavního hrdiny jako ve   stejnojmenné hře.
resino
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Slabý odvar toho co znám z   pc hry Doom. Málo příšer.   Spíše psychologický horor.   The Rock v roli záporňáka.   Režiser buď Dooma nikdy   nehrál nebo neměl dostatek   financí. Toto skutečně   nemá s Doom nic společného.   Podprůměrný film mohl být   natočený někdy v 70 letech   a né v 21. století.
kaylin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Herní adaptace moc nemusím a   Doom mě rozhodně zklamal.   Rock je sice no rozhodně ne   charakterní herec, ale je to   herec, na kterého se docela   dobře kouká, zvlášť když   někoho vezme po hlavě, což   mu jde docela dobře. Ale ani   on Doom nezachránil, ani   sekvence přímo z   počítačové hry, která mi   přišla spíš zbytečná a   trapná než nápaditá a   zajímavá.
Tom_Hardy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Čím více herních adaptací   vzniká, tím více si   začínám vážit filmů   Mortal Kombat, Resident Evil a   jeho pokračování. Doom se   tváří, že je věrný své   herní předloze, ale spíše   si z ní bere prvky a vydává   se vlastním směrem (pekla se   kupříkladu bohužel divák   nedočká). První hodinu   filmu se toho moc nestane.   Banda mariňáků sice není   úplně nezajímavá (a   dokonce je od sebe rozeznáte,   což je v tomhle žánru   poměrně vzácné), ale   jednotlivé postavy   postrádají lepší dialogy i   výraznější střety mezi   sebou. Procházení temných   chodbiček sice funguje ve   hře, kde člověk postavu   ovládá, ale v případě   filmu to prostě nefunguje,   protože první hodinu se   opravdu NIC nestane. Mnohé   scény navíc padají na tom,   že Rock se snaží být   ultratvrdý seržant, ovšem   se srdcem a to mu nesežere   ani maniak předlohy s US Army   obtiskem ze žvejkačky na   rameni. Rock se mimikou tak   moc snaží hrát, že je až   osvěžující minimalismus   Urbana, který je zarostlý a   nakrátko střižený dvakrát   stylovější, než Rock   koulející očima.   Závěrečná půlhodinka   naštěstí tu koncentrovanou   nudu přeci jen bortí,   protože se konečně   začíná něco dít,   začínají padat hlavy,   monstra jsou na každém rohu   a pětiminutová sekvence z   vlastních očí si možná   vyslouží i kultovní status   (na druhou stranu, po TAK   nudné první hodině by bylo   osvěžující prakticky   cokoli). Pár stylových   záběrů, trocha roztomilých   zvrhlostí (ruka v úvodu je   fajn) a cool závěrečná   bitka nemůžou zastřít   skutečnost, že Doom jako   celek nefunguje ani jako   herní adaptace, ani jako   béčkový akční výplach...
Bruno1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Komentář
Doo film měl být podle   hry,ale není.Prostředí ve   filmu vůbec neodpovídá   herní předloze a příběh   také.Jsem zklamán z toho,že   to mohl být hit ale   nebyl.Graficky kvalitní film   hlavně když se na Mars   přsunovali přes   archu.Impové(osmioké obludy   byli ve filmu iděni jen   chvíli.Také tam nebyli jiné   obludy než imp a pes na   kolečkách.Bylo to   zklamání.
kali.4
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.3.2007
Extrémní   "hororové" béčko,   u kterého se sice nebudete   bát, zpočátku se budete   půl hodinky nudit a nad   stupiditou některých   hlášek budete asi kroutit   hlavou, NA DRUHOU STRANU je to   ale docela legrace, efekty   jsou jednoznačně   nadprůměrné, na Rosamund   Pike se hezky dívá a dvojice   The Rock/Urban je (hlavně   prvně jmenovaný) vcelku   charismatická. K tomu si   připočtěte chvilkový   zpestřující pohled z první   osoby (hru Doom 3 to však   nenahradí :-))) a   překvapivě dobře   zvládnutý závěr, a   zjistíte, že znáte i daleko   horší snímky s obdobnou   tématikou (například   Resident Evil 2).
dave86
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 14.2.2007
Hlavní roly měl podle mě   hrát Kurt Russell. Ten kdo   alespoň viděl DOOM3, tak   kdyby se Kurt ostříhal a   nabarvil vlasy na černo byla   by to paráda. Místo toho   typická skupinka, která   pojednom pokape. Místo pekla   DNA. Tři body jsem dal za BFG   a tu zcénu z prvního phledu,   která byla alespoň   béčkově srandovní.
Pauleta
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.1.2007
Kdo zná hru, film se mu   líbit nebude. Čekal jsem   pořádnou řežbu   přitaženou za vlasy (i když   normálně takový filmy   nevyhledávám). Místo toho   nuda. Kdo dooma nikdy nehrál,   film se mu taky líbit nebude,   protože příběh je tak   stupidní, až to bolí.
IceCold
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.8.2006
Kto hral hru bude určite   sklamaný,pretože je veľmi   málo akcie a keď už sa   nejaká objavý tak veľmi   rýchlo je preč...Slabý   príbeh,slabý režisér a   slabé výkony   "hercov",ktoré   zachránili efekty a jedna   pekná(záverečná)   vystrelovačka.
Hayastan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.4.2006
Príbeh nie je zlý
Mnohí ľudia vyčítajú   tomuto filmu príbehové   odklonenie od hry. Myslím,   že keby tvorcovia filmu brali   z hry príbeh, film by   skončil v úplnej stoke   filmovej kinematografie. V hre   sa totiž otvorí brána do   pekla a len 1 človek má   vystrielať všetky obludy a   všelijaké iné stvorenia.   Pre filmové plátno to zneje   až príliš jednoducho, ba   až smiešne. Myslím, že   autori filmu podali heroický   výkon k vykonštruovaniu   takého príbehu s   chromozómom 24. Podľa mňa   teda bolo lepšie, že film   má vlastný, iba trochu   podobný príbeh. Ostatné   veci vo filme považujem za   priemerne zvládnuté. Hoci   nie som nejaký fanúšik   hernej predlohy, film sa mi   páčil. Aj keď chýbal mi   moment preľaknutia alebo   moment, kedy by som sa naozaj   bál. Ak máte doma internet,   tak si film stiahnite alebo si   ho zadovážte inou bezplatnou   cestou. Váham nad tým, či   by som peniaze do kina zaň   vyhodil.
notime
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.3.2006
Na filmové zpracování této   dost dobré hry jsem byl   zvědavý. Bohužel o to   větší zděšení to pro mě   bylo po závěrečných   titulcích. Nečekal jsem   kdovíjaký zázrak, ale to co   nám tvůrci předložili byla   jedním slovem katastrofa.   Snad jediným světlým   momentem je akce z vlastních   očí kousek před koncem, ale   ani ta nemůže zachránit   hrůzný dojem z celého   filmu. Než točit takovéhle   filmy, tak se na to radši   vykašlat a netočit nic.
Kabrina
Hodnocení:
Přidáno: 20.2.2006
byla jsem mrtvola na planetě Mars..
Tak, před lety počítačová   hra DOOM znamenala zlom v   grafice .DOOM je legendou a   není snad žádný mužský   hráč, který by ji neznal.   Tak snad proto se v   koprodukciFrancie,   USA..stvořil stejně zvaný   akční film DOOM. Tvůrci se   snažili oživnout postavy z   hry a dát jí tak i duši...   Já se přiznám, nebyla   nikdynebyla fanouškem pro mě   nechytlavých filmů..kde se   honí střílející maníci..   a tady za zombie..
Ozvali se mi z nabídkou -   zahrát si mrtvolu v tomto   filmu. Kdo by odmítl.. Tak   nás dva malý tranziti vozili   ještě za tmy do atelieru   (napadený Mars) maskéři na   nás denně nalili litry krve,   přilepily škrábance a to   už jsme se podle potřeby   pana režiséra - bud kupily   na hromady..či se špunty v   uších , nehnutě v palbšě   ze samopalu..byli   "mrtví"... Fain,   tento film jsem ještě ale   neměla možnost vidět -   čekám na DVD - tam snadbudou   bonusy.. ale já mám
z natáčení fotky,   takže sdtačí   "kliknout" a DOOM je   tady.. (stačí říct.. -   kabrina - ahoj
AcidBurn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.11.2005
Po dlouhé době konečně   jeden z filmů, který   splňuje přesně to, co od   něj čekáte. Některé jeho   fáze připomínají   atmosféru Aliens, a jedna   zcela netradiční kamera   těsně před koncem, hmm,   Doom vůbec není špatný   film a dívat se na něj   můžete i bez znalosti   počítačové hry, ale budete   z ní mít míň.
Pardal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.11.2005
Pro fanousky hry 7/10
Pro ty co hru neznají, je   tento film pouze průměrnou   akční podívanou se   slabším dějem (což je   bohužel u tohoto žánru   zvykem), příznivci hry budou   tímto titulem zcela jiste   více nadšeni ale ani ta   filmová atmosféra se   nevydařila jako ta herní v   Doom 3.
hvezdyn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.11.2005
Tak tento film asi nejvíce   zaujme skalní příznivce   stejnojmenné hry. Kdysi jsem   k nim patřil i já. Co se   týče vizuální stránky a   zvláštních efektů, je film   skvělý. Co se týká   vlastního děje je film   slabší. Divák se zde jistě   nabaží krvavých scén.   Možná jsem to přeslechl,   či titulek špatně přečetl   ale v jedné fázi je tam   zmínka o vzdálenosti Marsu   od Země. Tvůrci by si měli   uvědomit, že se nejedná o   světelné roky. To jen na   okraj. Mně osobně stačilo   tento film vidět jen jednou.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih98694minih98694Oživlá Mumie (2005) 
The Fallen Ones n
minih161034minih161034Zajatci času (2017) 
Time Trap n
minih7740minih7740Frankenstein (1931) 
Frankenstein n
minih8570minih8570Host do domu (1942) 
Host do domu n
minih10820minih10820Krokodýl Dundee 2 (1988) 
Crocodile Dundee II n
minih184674minih184674Bartkowiak (2021) 
n
minih38539minih3853913 mrtvých mužů (2003) 
13 Dead Men n
minih183885minih183885Temný dům (2020) 
The Night House n
minih158311minih158311Chata na prodej (2018) 
Chata na prodej n
minih26667minih26667Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou (1965) [TV inscenace] 
n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

28 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Svatá kněžna Ludmila

11:10 - 12:05

48 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Tescoma s chutí (2009) [TV poř...

11:45 - 12:00

13 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

28 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani