Duben
ohodnotit

Dokonalá bouře

The Perfect Storm

Další název:
Dokonalá búrka (SK); Der Sturm
Rok:
2000
Délka:
130 minut
Premiéra v ČR:
14.9.2000
„Příroda nemá slitování, pocítíte její zuřivost.“

Komentáře k filmu Dokonalá bouře

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 26
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2010
Skvěle natočený film o   marném boji posádky malé   rybářské lodi proti   obrovské a doposud nepoznané   bouřce.Škoda toho   konce-fandil jsem jim.Je zde   velmi kvalitní herecké   obsazení.Líbil se mi   G.Clooney v roli kapitána a   taky J.C.Reily.
Karlos_S
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.11.2003
Napínavý děj
V prvních patnácti minutách   filmu se příliš toho   neděje. Avšak pak začne   děj, od kterého se   stoprocentně neodtrhnete.   Prostě báječné podívání   pro milovníky dramatických   filmových zážitku. A   nakonec i trochu té romantiky   se špatným koncem.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Opět jedno výtečné   dobrodružné drama se   smutným a dojemným   koncem.Rybáři se vydávají   na moře lovit ryby bohužel   netuší že to bude pro   všechny poslední   plavba.Samé herecké esa   G.Clooney,M.Wahlberg,D.Lane,W.   Fichtner a J.C.Reilly.
Kuvik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.6.2009
Výborne spracovanie   skutočného príbehu   rybárskej lode Andrea Gail,   ktorá zmizla v októbri 1991   počas extrémnej búrky v   Atlantickom oceáne. Skvelá   režia , výborné efekty a   nakoniec aj skvelé herecké   duo G. Clooney a M. Wahlberg.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.9.2018
║Rozpočet   $140miliónov║Tržby USA   $182,618,434║Tržby   Celosvetovo $328,718,434║   Tento film mi neskutočne   sadol, výborné obsadenie,   skvelý smutný dramatický   príbeh, trikovo tiež k   maximálnej spokojnosti, plus   podmanivá hudba od Jamesa   Hornera. /videl v kine: 95%/
diamant
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.6.2011
Velmi dobře udělaný film.   Působí hodně realisticky   kromě poslední scény. Ta mi   přišla trochu   neskutečná..., no ale jak to   ztvárnit, že ? Film mne nic   neláká vidět znovu ale to   je tím, že je postaven na   napětí v očekávání co se   stane a to prostě už   podruhé zažít nelze, když   víte co bude následovat.   Rozhodně doporučuju.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Perfektní a od druhé   poloviny neuvěřitelně   strhující katastrofický   snímek natočený podle   skutečných událostí ,   který se vymyká klasické   popcornové hollywoodské   produkci. Musím ještě   vyzdvihnout famózní efekty z   dílny ILM , nádherný   hudební doprovod , hlavní   herecké duo Clooney -   Wahlberg a samozřejmě   výbornou režii. 89%
MaKy92z
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.2.2010
Vynikajúce filmové   spracovanie tohto príbehu.   Obsah tohto filmu nám   ukazuje, že aký dokáže   byť niekedy oceán   nevyspytateľný a   nebezpečný, najmä počas   hurikánu Grace, kde sa ocitne   posádka rybárskej lode   Andrea Gail, ktorá je   nútená bojovať o svoje   životy v 30 metrových   vlnách. Nachádzajú sa   totiž v nesprávnom čase na   nesprávnom mieste, a to sa im   aj stane osudným okamihom.   Wolfgangovi Petersenovi   réžia tohto filmu vyšla   vynikajúco. Kus práce tu na   odviedol aj George Clooney   spoločné zo svojou hereckou   posádkou, ktorej sa darilo   skvelé.
Medousek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.3.2008
Jak už jsem psala   několikrát,katastrofické   filmy já můžu a tento se mi   líbil moc!Nejlepší je   vidět jej v kině(což už   asi teď nejpíš   nepůjde),aby jste si   pořádně vychutnali vysoké   mořské vlny,nebo stačí   pořádné domácí kino!;-)
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2009
Prírodne živly nemajú   zľutovanie. Často   pociťujeme ich zúrivosť.   Atlantický oceán sa vzdúva   do tridsať metrových vĺn.   Vietor zúri na maximum! V   októbri 1991 sa tri   poveternostné fronty - medzi   nimi aj hurikán Grace -   zrazili do doposiaľ   najväčšej zaznamenanej   búrky, ktorú meteorológovia   nazvali "Dokonalá   búrka". V tomto filme   istá posádka rybárskej lode   Andrea Gail bojuje s   najmocnejšími živlami, aké   kedy príroda pustila z   reťaze. Podľa bestselleru   Sebastiana Jungera.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Dokonalá bouře je skvěle   natočený film v režii   W.Petersona, který vsadil na   vynikajícího G.Clooneyho,   který jako rybař a kapitán   na najmuté lodi vyplouvá na   životní lov. Lov se zdařil   mají plnou loď ryb, ale   přiroda je mocná a   připraví na cestě zpět   neuvěřitelnou bouři.   Příběh, který
je   natočený podle skutečné   udalosti je diky specialním  
efektům skvělá   podívaná.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Velice kvalitní a napínavý   katastrofický snímek s   dobrými herci. Kdyby byli   lepší triky mohlo být   hodnocení ještě lepší.   Konec mě docela nemile   překvapil.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2019
Velice slušný snímek,   který vůbec nenudil. Ale   stačí to jen jednou.   Největší zklamání je pro   mě dost podobná hudba s   Trojou. Kdyby mi někdo pustil   jeden nebo druhej film a měl   bych zavřený oči, tak v   určitých stopážích bych   vůbec nevěděl, kterej   snímek to je. Trošku   smutné, ale jinak film na   pohodu a kdo neviděl, jdetě   do toho 80%
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2014
Režisér W.Peterson nezklamal   a natočil další trhák,   který si zaslouží vysoké   hodnocení. K dokonalosti sice   něco chybí, ale po stránce   herecké a efektů to opravdu   je perfektní. Smutný a   dojemný konec filmu.
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.10.2020
Zajímavý film z   rybářského prostředí –   tedy toho „velkého“   průmyslového, mořského.   Přibližuje těžkou práci   rybářů, vystavených   fyzickému i psychickému   napětí. Sladit posádku   není také jednoduché. A   když se k tomu přidá   mimořádná přírodní   událost, je na malér   zaděláno.
Film se mi   líbil, zaujal mne a rád se k   němu vracím. Herci jsou   věrohodní, efekty jsou OK.   George Cloonyho a Williama   Fichtnera mám rád – a tak   jsem byl spokojený.
Ocean
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.10.2009
Herecké obsadenie je skvelé.   Vizuálne efekty sú   špičkové. A aj dramatická   poetika filmu je veľmi   príjemná. Skoro celý tohto   filmu sa odohráva na   otvorenom mori, kde istú   rybársku loď číha veľké   nebezpečenstvo - hurikán   Grace. Samotný dej napínavý   a strhujúci zo smutným   koncom.
Poe64
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.10.2008
Veľmi milé prekvapenie,tento   film si rozhodne nenechajte   ujsť Cloonyho najlepší film   v kariére:vynikajúca hudba,a   fascinujúce katastrofické   scény
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.5.2009
Zajímavý příběh,   dechberoucí efekty a   kvalitní herecké výkony,   avšak zážitek je to pouze   chvilkový. Podruhé bych to   vidět nemusela. Také se mi   zdálo, že občas až   příliš   "ždímali" city.
pataamat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.5.2009
Čo sa týka napätia my tento   film pripomína Petersenovu   Ponorku , len tu chýba   výraznejšia kvalita   hereckých výkonov .
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2012
Stahují se mraky. I mezi   hrdiny filmu. Přesto vypluli.   Vlny jak sviňa. Víc vln,   černější mraky. Bouřka   jak cyp. Dokonalá bouřka.   „Hele, vlna... ta bude asi   naše...“ „Jo vidím, vlna   jako kráva. Ta je   dokonalá.“ „Asi   sbohem.“ „Tak čau...“  
A pak že neumím   napsat stručný komentář. A   čtyři bodíky jsou doma   ;-)
p.s. abych tomu   filmu zbytečně nekřivdil,   třeba si ho ještě někdy   pustím. Teda ne celej, to   bych asi nedal a usnul.   Spokojím se zhruba s pěti   minutami završenými Vlnou...
klasifikátor
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.9.2020
Wolfgang Petersen patří mezi   mé nejoblíbenější   režiséry ale už jsem od   něj viděl podstatně lepší   filmy. Tady se dá ocenit   superhvězdné obsazení, pár   opravdu dobrých hereckých   výkonů a poutavě vedená   kamera ale to je vše.   Příběh sám mi připadá   dost nepravděpodobný a skoro   praštěný a nepovedla se po   mém soudu ani hudba. Od   spojení Petersena a hvězd   jako jsou George Clooney, Mark   Wahlberg, Mary E.   Mastrantonio, Diane Lane,   William Fichtner a další   jsem čekal něco extra ale   tohle je "jenom"   lehoulince nadprůměrný film   což je škoda.
beneva
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.5.2019
Bohužel, příliš dobře a   realisticky vykresleno, jak se   stále bezcitně drancují   oceány a jak je pro některé   lidi tento způsob lovu pouze   cesta, jak si vydělat.   Bezhlaví tuňáci jsou k   pláči. Ulovený žralok,   který ještě stačí   naposledy kousnout, dává   jasně najevo, že kdo kouše   naposled, ten kouše nejlíp.   Tak nějak mi pak těch   utonulých v bouři nebylo   líto. A pak že Posseidon   není...
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2013
Skvělé obsazení a efekty   moře. Fádní scénář a   táhlý děj. Několik celkem   nereálných scén a nakonec   Superbouře dosahující   epických katastrofálních   následku sundá jeden   vrtulník a převrátí   rybářkou loď. Vcítit se do   kůže rybářů člověka až   mrazí, ale sám film a jeho   děj není ničím   zvláštním či zajímavým.
DejnaDee
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.11.2010
výborné herecké výkony
Od Dokonalé bouře jsem   očekávala mnohem víc, než   co jsem shlédla. Nějak jsem   se nemohla prokousat dějem a   do filmu se vcítit, Dokoukala   jsem ho jen díky skvělému   hereckému obsazení George   Clooneyho a Marka Wahlberga,   kteří celý film táhli na   svých bedrech. Jen díky   jejich hereckému umění   dávám 70%.
SvoKar
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.3.2012
Inspirace skutečností,   budiž. Úžasné triky, to   ano. Ale jinak mě film   nikterak nezaujal; leda tím,   jak se asi člověk cítí na   moři v bouři - do toho se   asi vcítit musí být hrůza.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.1.2017
Tak vysoké hodnocení   totální slátaniny?!   Člověk už pomalu po   odeznění titulků ví, kdo   tu plavbu nepřežije. Rádoby   drsné kecy drsných   námořníků. Patetické   dialogy i výrazy. Hvězdné   obsazení a výsledek? Nudná   hloupost. Jak to ten Clooney   dělá, že má samé   propadáky a je přitom   slavný herec? To mi hlava   nebere.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39378minih39378Nový svět (2005) 
The New World n
minih114854minih114854Zachraňte generála Yanga (2013) 
Jang ťia ťiang n
minih192455minih192455Svatý pavouk (2022) 
Holy Spider n
minih42369minih42369Pomsta bratra (2003) 
I'll Sleep When I'm Dead n
minih39242minih39242Zahulíme, uvidíme (2004) 
Harold & Kumar Go To White Castle n
minih19589minih19589Star Trek: Generace (1994) 
Star Trek: Generations n
minih37154minih37154Kill Bill 2 (2004) 
Kill Bill: Volume 2 n
minih51385minih51385Jsi chytřejší než páťák? (2007) [TV pořad] 
Jsi chytřejší než páťák? n
minih17911minih17911Rocky 3 (1982) 
Rocky III n
minih5211minih5211Stalo se (2008) 
The Happening n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Deepwater Horizon: Moře v plamenech (2016)

 Deepwater Horizon: Moře v plamenech (2016)
Deepwater Horizon: Moře v plamenech n
Deepwater Horizon
Žánr: akční / drama / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Peter Berg

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Černí baroni (1992)

20:10 - 21:50

63 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

ČT2 - Plavba za ledem

21:00 - 21:55

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina

20:20 - 21:40

53 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

58 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190546
Osobností: 697838
Fotografií: 763966
Plakátů: 376543
Obsahů a biografií: 178275

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10