Duben
ohodnotit

Doba ledová

Ice Age

Další název:
Doba ľadová (SK)
Žánr:
Rok:
2002
Délka:
82 minut
Premiéra v ČR:
17.10.2002
„Přišli. Rozehřáli. Zvítězili.“

Komentáře k filmu Doba ledová

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 75
SvoKar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2012
Zejména díky skvělému   dabingu, ale nejen němu, se   snímek řadí mezi vůbec   nejlepší animáky. "Tak   už to v tlupě bývá."
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Tak tenhle kreslený film   úplně miluju! Největší   pecku tam má veverka, škoda   jen, že se tam v tomto díle   objevuje tak krátce a málo!!   Určitě pro vaše ratolesti   pěkný dárek!!
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Doba ledová, je prostě doba   ledová. Byl to jeden z   prvních filmů, který   představil v plnohodnotném   celovečerním animovaném   filmu zábavu nejen pro děti   - a v podstatě celou hranou   jen zvířaty. Hlavní   devízou tohoto filmu je však   humor - úžasný vtip a   nadhled, s kterým tvůrci   popisují putování mamuta   Manfreda a jeho   "kamarádů".
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.12.2018
Příjemná záležitost se   skvělým dabingem přičemž   jsem si vždycky myslela, že   lenochod je líný obecně,   takže i v mluvení, ale   evidentně to není pravda.   Občas drsné, občas smutné,   ale když tlupa drží   pohromadě, tak co nějaká   doba ledová. Veverka je na   speedu:)
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.12.2011
Moc hezký a dojemný   film,který má dobrý   humor,hezký příběh a   pěknou animaci a stal se taky   velkým hitem,který má   další dvě pokračování a   myslím že tu animační   explozi odpálil právě   on,ačkoliv animáky a   kvalitní byly i před tímto   snímkem.
pataamat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2009
mamut, lenochod a šablozubý   sú trojka fakt k pohľadaniu   aj keď je to fakt super   zloženie , je stále   najlepšia dvojka veverička a   orech
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2009
Tak toto je velmi pekny   kousek.Libilo se to me i mym   detem.................opravdu   pekna prace.To se jim fakt   podarilo
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.7.2008
slušná a poměrně   zkultovnělá záležitost,   proti které nemůže mít   milovník animovaných filmů   větších výhrad, ani já je   nemám, snad jen tu, že k   plnému počtu chybí   určité... kouzlo
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.7.2008
Tak trochu mimo mne...
V posledních několika letech   se s animovanými projekty   roztrhl pytel. Nemohu říct,   že bych neměla ráda   animované věci, ale jsem v   tomto ohledu výjimečně   poněkud konzervativní a   spíše inklinuju k našim   českým záležitostem o   krtečkách, cvrčkách,   kouzelným sluchátkům   atd...zahraniční věci o   dobách ledových či   Madagaskarech mne neříkají   absolutně nic. Asi nejsem ta   nejsprávnější cílová   skupina pro sledování   těchto filmů. Doba ledová   sice není nic, co by   narozdíl od jiných filmů   mohlo nějak negativně   zapůsobit na dětského   diváka, věřím, že pro   děti to může být i   zážitek, pro mne ale jen   mechanické koukání na cosi,   co jsem ani nedokázala   pořádně vnímat. Snaha   byla, ale bohužel - víc jak   ten jeden bodíček fakt   nedám:-))
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Výborná animovaná   rozprávka, pri ktorej sa   každý pobaví. Deju nechýba   fantázia, myšlienka aj   nápad.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.2.2012
DOBA LEDOVÁ I

Jo, doba ledová je doba   ledová. Tak proto se tam   mohou potkat i tak nesourodá   zvířata jako je mamut,   šavlozubý tygr a lenochod. A   když ještě potkají   člověčí mládě, o které   se někdo přece musí   postarat, tak je i o zábavu   postaráno. Úžasné   příklady toho, že ve   smečce si musíme pomáhat,   vkusný humor, vtipný   příběh, výchovné momenty,   dobré animace, co více si   přát. Doba ledová patří k   naprosté špičce mezi   animovanými snímky. Je to   dobrý film pro celou rodinu.
Duri86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.4.2012
Sid , Manny a Diego ,najdou   lidské mládě, rozhodnou se   že ho vrátí svojí smečce.   Ze série Doba ledová je   jednička nejlepší
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2009
Skvělá animovaná podívaná   pro celou rodinu. Co zůstane   rozhodně v paměti po   shlédnutí animáku je   skvělá veverka, která se   nechce vzdát svého žaludu.   Proto i rád film skouknu   znova.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.6.2012
Kedysi dávno dávno
Že by ma to úplne odrovnalo,   to nie, ale ide o veľmi   podarenú animovanú   rozprávku. I keď chvíľami   zamrazilo a zosmutnelo (matka,   či keď mamut zistí, kto má   na svedomí jeho rodičov).   Všetko však dobre dopadne a   tiež sa dozvedáme, že   tigrom (apropo všetkým   mačkám) sa celkom veriť   nedá a dokonca sa dozvieme   ako to bolo s tými   svetadielmi. Jo a samozrejme   favorit je už tá kultová   veverička
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Jedna z mých   neoblíbenějších   animovaných a vtipných   pohádek.Tři přátelé   kteří se v tomto díle   seznámí prožívají   nebezpečné a vtipné   dobrodružství.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Od filmu jsem moc nečekal ale   velmi mně potěšil skvělé   propracovaná animace prostě   fantazie je to prostě paráda
Chrustyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Všemi vychvalovaný a velmi   populární animák. Rozhodně   to není špatný (veverka je   dokonalá - ale to ví   určitě každý, a Sid je   taky docela v pohodě) ale na   takový pecky jako je Shrek,   Úžasňákovi to prostě   nemá. Ale už jsem viděl i   horší animáky. 70%
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.2.2012
Super animák
Výborný animák, určitě   jeden z nejlepších. Je tu   nejslavnější veverka všech   dob ledových i neledových   Scrat a jeho honba za   žaludem, což jsou nejlepší   momenty filmu. Je tu i   hláškující lenochod Sid,   další skvělá postavička.   Manny, protivný mamut i   šavlozubák Diego jsou také   velice sympatičtí. Příběh   je vtipný i dojemný a   hlavně originální, jistě   se u filmu pobaví celá   rodina. Pěkná rodinná   zábava, která potěší ale   i dojme. Pokračování ovšem   byly lepší a proto dávám   80%.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2018
║Rozpočet   $59miliónov║Tržby USA   $176,387,405║Tržby   Celosvetovo $383,257,136▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   //počet predaných kusov ║   Tržby za predaj DVD od roku   2006 v USA $15,611,651   //počet predaných kusov   1,255,223║ Možno po   grafickej stránke trošku   štúdio 20th Century Fox   zaostáva za konkurenciou ale   príbehovo dokáže upútať a   hlavne do sýtosti pobaviť.   /95%/
Snura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Určitě to není ten z   nejlepších animáků,   nicméně patří mezi ty,   které si vždycky rád   pustím a dobře se u toho   bavím, protože to má   příběh, pointu a   především vtip. Hlášky   lenochoda Sida mě vždycky   dostanou a nešťastná   praveverka se svým žaludem,   ta se stane nezapomenutelnou   klasikou.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.3.2009
Tohle je mezi animákama už   klasika, Shrek se mi nějak   zvlášť nelíbil, ale u Doby   ledový sem se fakt   nasmál.totálně nejlepší   je určitě pravěká veverka   se svym žaludem, to je   opravdu sranda, jaký s nim   má problémy:-D.Ale i   ústřední trojka   mamut-lenochod-šavlozubej   tygr je výborná.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.8.2004
Lehce infantilní (Američané   to rádi) rodinná komedie,   která vás lehce pobaví,   když už jiného.
Za   zmínku stojí příhody   praveverky u kterých se   hodně nasmějete. Bohužel s   hlavním dějem nesouvisí a   je jich ve filmu velmi málo.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.11.2007
I přes chabý příběh   (přímočaré putování za   daným cílem od začátku až   do konce) se tento   „animák“ vyšvihnul mezi   digitální klasiky. Nejen   díky osobitým figurkám,   příjemnému sentimentu a   všudypřítomnému a   osvěžujícímu humoru, ale   hlavně díky celkové   atmosféře.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.10.2011
Já prostě kultu bláznivé   hromadící veverky nepodlehl   a ve srovnání se Shrekem a   Nemem vychází Ice Age   jednoznačně až jako ten   třetí daleko vzadu.
Rocky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2009
Nebýt mého malého   nevlastního brášky, asi   bych podobný animáky ani   neviděl. A to by byla trošku   škoda, protože musím říct   že to má myšlenku, pro   děti to je určitě lepší   zábava než jim pouštět   Kobru 11 a podobné   akčňáky, na které ještě   zdaleka nemají věk, ale   když jim to rodiče tolerují   že jo?
Zatím jsem   viděl pouze tento první   díl, stejně tak jako u   Madagaskaru. Ale možná že   shlédnu i další díly.   Protože originály mi   nabídly, kvalitní a   inteligentní zábavu.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.6.2009
Doba ledová v originále Ice   Age je animovaná komedie o   mamutovi,lenochodovi a   šablozubém tigři.Bavila mne   tahle komedie s   nezapomenutelnou zábavou.Co   se týče animace,tak tá je   velmi dobrá.
Out-Of-Way
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 8.1.2010
Celý film zachraňuje jedna   veverka (nebo co to je za   zviřátko), jinak je to   nudná zbytečnost,   nejnudnější animák, který   jsem viděl.
caseyjones
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.11.2007
Dobra komedie tady člověk   vidi co dělají lenochdi v   zoo mamuty už bohužel nemame   a tygr by lenechoda nejraději   sežral ale nemuže člověk   se aspon zasměje
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2014
Povedlo se. Scénáristé   přišli v té době s dobrým   nápadem. Jak animace, tak i   český překlad jsou   zdařilé a dost vtipné.
huron
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2006
Tyto rodinné kreslené filmy,   se kterými se poslední dobou   roztrhl pytel, mám prostě   rád - obdivuji invenci   tvůrců, a jestliže se   přidá vtip a dobrý   scénář, mají mě.
Vídžej
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2004
Do té doby než jsem film   viděl, jsem si myslel, že   nic lepšího není. Ale ono   je a je toho dost.   Samozřejmě, že Hledá se   Nemo a Příšerky s.r.o nebo   Shrek Dobu ledovou asi   trumfnou, ale stejně je film   celkem podařený aspoň co do   příběhu a některých   vtipných scén u kterých se   děti u nás doma smáli.
Strength
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Vydařená pohádka, opravdu   se velice vyvedla. Nechybí   zde vtip a neskutečné   putování mamuta, tygra a   lenochoda společně s   člověčím   "mládětem" je   vskutku nezapomenutelná. Byť   vedlejší, ale hlavně pro   mnoho malých dětí   "hlavní" roli zde   jedna z nejvtipnějších   postav - šavlozubá veverka,   která vlastně nevšední   putování tří přátel   způsobí.
Ivett
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.9.2007
Pro mě je tohle jeden z   nejlepších animáků. Má   vtip, ten správný tak trochu   sarkastický náboj. Bude se   líbit dospělým i dětem.   Každá skupina si z toho   vytáhne to svoje. Pár   detailů vám může poprvé   inuknout, tak doporučuje   vidět minimálně dvakrát.   No a veverku...tu snad ani   nemusím chválit.
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.3.2009
Další z mejch oblíbenejch   animáčků :) Líbí se mě,   je to takový oddechový a   vtipný :) Ale nejlepčí je   stejně veverka Scrat, která   furt hledá žalud :)
Vanous
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.4.2007
At zije veverka :))) I kdyz   tady nema moc prostoru, je to   proste veverka a orisek, kdo   je neznamejsi z celeho filmu.   Ale i jinak je to moc moc   pekna kreslena pohadka, ktera   je vhodna pro celou rodinu a   pro nekolikanasobne podivani.   Libit se proste musi nejen   malym detem.
bouncer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.9.2003
Doba ledová
Prý nejúspěšnější   animovaný film všech   dob...ale když se   jakkéhokoliv nadšence   zeptám, co se mu líbilo,   vždy a jedině slyším   odpověď:   "veverka". Ano,   veverka je bombastická, ale   kvůli 7 minutám nepůjdu na   celý film, navíc mám   bonusovou scénu s veverkou,   která je lepší a zadarmo.   Bohužel, radši doporučím   Shreka nebo Příšerky sro.
Elda1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Tahle pohádka je hezká a   vtipná, určitě si jí   pustte. A ta veverka je fakt   super.snad bude dvojka ještě   lepší.
Alix
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Říct, že se mi film líbí,   je málo. Spíš bych řekla,   že jsem nenašla nic, co by   se mi ve filmu nelíbilo. A   Jiří Lábus, jako lenochod,   je prostě bomba!
Medousek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.3.2008
Doba ledová je Doba   ledová!Ten kdo to řekl měl   zatraceně pravdu!:-)Teď   ovšem nemyslím tu z Macha a   Šebestové!Jeden z prvních   peckovních animáků,který   mě dokázal rozesmát i   rozplakat.Veverka je naprosto   bezkonkurenční!:-)
Honey0105
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.11.2010
Doba ledová, je doba   ledová.
Tak tohle je   opravdu vtipný snímek,   který pobaví. Nejlepší   pouštět si v létě, když   hodně paří. Miluju tady   lenochoda. Nemusím se ani   dívat na film a stačí mi   poslocuhat, abych se zasmála.   Na poprvé se mi film líbil   asi nejvíce. Teď jsem ho ale   viděla již tolikrát, že   už to pro mě není úplný   skvost, ale stejně tenhle   film mám ráda a občasně si   ho ráda pouštímm.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Jeden z prvních 3D   animáků,které jsem viděla   a velice mě nadchl. Mimo   krásné zpracování a   vtipné okamžiky po celou   dobu filmu provází   smysluplný děj.
teta.Essie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2010
No tenhle film je prostě   zaručená qualita!!!!Hodne   legrace,poučení,procítění   ,akčních scén i   kráááásná grafika a   spousta sněhu.Namítnout mohu   pouze to že ten konec nebyl   tak extra moooc   dodělanej.Odevzdali dítě no   a tod vsechno...a kam sli pak   nebo co pak teda udelali to uz   nevi ani Kristus
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.11.2007
Zdaleka jeden z nejlepších   animovaných filmů poslední   doby. Skvěle zvládnuté po   grafické stránce, vtipný   děj a postavičky, které si   musí okamžitě získat srdce   každého malého, ale i   velkého vděčného diváka.
Verik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.2.2005
Tam je ale zima
Jak už název   napovídá,odehrává se děj   tohoto filmu v době kdy   žijí dinosauři.
Celý příběh je   vlastně o mamutu   Menfredovi,hloupému lenochodu   Sidovi a tygrovi   Diegovi,kteří chcou vrátit   malé dítě rodičům.Při   téhle cestě prožijí hodně   zábavi,ale také smutku a   půjde jim i o život. :-)
tuwanakha
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2005
Ať žije šavlozubá veverka!
Doba ledová je po delší   době vtipný a přitom   poetický kreslený film nejen   pro děti. Výborný je   zejména lenochod a   šavlozubá veverka.
Henry123
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.7.2009
Vtipný film o mamutu,   lenochodu a tygrovi.I když   jsou tito tři hlavními   protagonisty filmu, mám   nejradši kryserku Scrata.   Její touha po oříšku je   neoblomná a její vtipy   nekončí.
RaR
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.11.2007
Na milimetre poriadkumilovná   veverička je   perfiš...Takže,ak sa   necítite pristarý na   animáky,nevadia vám časy   prehistorické a nebránite   sa srande,tak je tento snímok   určený pre vás.Leňochod s   mäkkým srdcom sa rozhodne   zachrániť riekou vyplavené   dieťa,mamut odhadnúc   možnosti leňochoda sa   radšej pridáva k ním a   tretí do partie tyger   prechádza najväčším   prerodom-z krvilačnej šelmy   na záchrancu
kaylin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Kluci s Pixaru jsou sice   frajeři, ale s veverkou holt   přišel někdo jiný.   Animáky od Foxu nejsou tak   skvělé jako od Dreamworks   nebo Pixaru, ale Doba ledová   je jasnou výjimkou. Většina   lidí sice miluje právě   Scrata, ale přesto stojí   tenhle film i na poměrně   slušném příběhu, který   neurazí a hlavně pro děti   to musí být skvělá   podívaná.
Ziidgaa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.10.2004
Doba ledová má perfektní   děj, hlášky zvířat jsou   povedené a snad nikdo   nezapomene na nesmrtelnou   (doslova) veverku.
Mile   mě překvapil konec filmu,   kdy vtipný příběh končil   docela dojemně...
christinak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.1.2005
doba ledová patří mezi mé   nejoblíbenější filmy.   skvělá zvířátka, hlášky   i příběh. Ale stejně   nejlepší je ta veverka.   Jestli máte toto DVD tak se   podívejte na bonus. Je celý   o vevercr a je úplně k   popukání :)))
kara.lol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Skvělá animovaná komedie,   která potěší nejen děti,   ale i dospěláky, a to   především vtipnými   hláškami a na rozdíl od   jiných podobných filmů i   poutavým dějem.
IGCONEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
skvělá animovaná komedie
Bylo nebylo. Ne tak dávno,   sotva před 20 000 lety, v   prehistorickém světě, kdy   mrzne až praští, začíná   příběh o mi-mi-migraci. Jak   má jeden ale poznat, že jde   o DOBU LEDOVOU a ne třeba o   Mrazivé časy nebo Velký   chlad? No, tak se na naše   hrdiny podívejte! obličeje   mají vyloženě LEDOVÉ. A s   tím přesunem je docela   honička, zvlášť když   zvířecí tým - mamut, tygr   a lenochod - najdou lidské   mládě, moc roztomilého   človíčka, a usmyslí si,   že prcka vrátí rodičům.   Během dobrodružné cesty   mají zvířata spoustu   starostí, jak se uživit.   Mamut musí dávat pozor, aby   mu věčně někdo nešlapal   na chobot a musí hájit svou   tělnatost. Není přece   tlustý, to ty chlupy   dělají, že tak vypadá.   Tygr zase potřebuje uchovat   svou tygří vážnost. A   ještě musí vyřešit   spoustů problémů se vztahy.   A jaký je to pořádek. když   lenochod střídá partnerky   jako ponožky? Panečku,   mamut, ten je věrný. Na   konec by to chtělo nějakou   změnu. Což takhle   "globální   oteplení"?
No a   příběh s veverkou k tomu   není co dodat,to se musí   vidět!!!
Bumbacius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.11.2007
Jeden z nejlepších   animovaných filmů co jsem   kdy viděl pěkně zpracováno   a třešničkou na dortu je   samozřejmě bláznivá   veverka honící se za   vytouženým oříškem.
vercounek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2007
Tak tenhle příběh je   absolutně výbornej, podle   mě geniální. Ale nejlepší   na celém filmu je veverka,   která se sice objeví jen   několikrát za celou dobu,   ale je prostě nejlepší
Laila
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2010
nejlepsi pohadka jakou znam,je   to napul komedie a napul   pohadka,ale fakt super,je to   mile a nenasilne,nejlepsi je   veverka,ta fakt pobavi:-)
PoliptheShits
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2005
Tak dobře přiznávám bavil   jsem se. Elesticita veverky   ?!?, či co to bylo s tím   žaludem,je dokonalá. A   lenochod z doby ledové, jako   bych někoho poznával ....   Bezva film pro chvíli, kdy   potřebujete vědět, že je   na tom někdo hůř. No, jo   jsem taky jenom člověk ....
Tarik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.11.2004
Takže... Myslím, že o   veverce psát nemusím. Je   jasně nejlepší postava z   celého filmu, ale nenavazuje   na děj, což je škoda...   Jinak příběh o miminu,   které najdou zvířata a   doručí ho otci - trochu   přitažené, ale vlastně   proč ne...
Zvířata   mají skvěle vykreslené   povahy,což výrazně   přispívá ke kvalitě   filmu...
co se mi ale   nelíbilo byl konec, ale film   určitě stojí za   shlédnutí...
LordPagi
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2004
V našich kinech běží již   nějaký ten pátek zdařilá   upoutávka, ve které   sledujeme strasti malého   hlodavce, který se za každou   cenu snaží ukrýt svůj   ořech. Že to není zrovna   snadná záležitost, protože   všude se to jen hemží   praskajícími ledovci, blesky   či obrovskými mamuty, se   není třeba podrobněji   zabívat.
richi23
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Doba ledová je snad   nejlepší kreslený   příběh,moc fajn animovaný   film u kterého se opavdu   mockrát zasměju a ten nový   díl je taky moc dobrý.
McFady
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2009
Pěkný animák.
No jo, Ice Age je prostě   dobrej animák a dobrá   veverka, co víc si ještě   můžete prát???? Dávám   8/10 ..
tyzik.cejka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.7.2013
Super filmek kde si dá pár   zvířat na starost malé   děcko taky super veverka   která se pořad honí za   svým žaludem nebo to je   ořech hmmmmm ale fakt   skvělé
markes13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.6.2009
Doba ledová mě překvapila   fak supr děj kvalitní   výdělek a dobrá veverka s   ořechem je dobrý aj sid   COOL!
Lusinka1312
Hodnocení:
Přidáno: 5.2.2008
Bylo nebylo. Ne tak dávno,   sotva před 20 000 lety, v   prehistorickém světě, kdy   mrzne až praští, začíná   příběh o mi-mi-migraci. Jak   má jeden ale poznat, že jde   o DOBU LEDOVOU a ne třeba o   Mrazivé časy nebo Velký   chlad? No, tak se na naše   hrdiny podívejte! obličeje   mají vyloženě LEDOVÉ. A s   tím přesunem je docela   honička, zvlášť když   zvířecí tým - mamut, tygr   a lenochod - najdou lidské   mládě, moc roztomilého   človíčka, a usmyslí si,   že prcka vrátí rodičům.   Během dobrodružné cesty   mají zvířata spoustu   starostí, jak se uživit.   Mamut musí dávat pozor, aby   mu věčně někdo nešlapal   na chobot a musí hájit svou   tělnatost. Není přece   tlustý, to ty chlupy   dělají, že tak vypadá.   Tygr zase potřebuje uchovat   svou tygří vážnost. A   ještě musí vyřešit   spoustů problémů se vztahy.   A jaký je to pořádek. když   lenochod střídá partnerky   jako ponožky? Panečku,   mamut, ten je věrný. Na   konec by to chtělo nějakou   změnu. Což takhle   "globální   oteplení"?
Peto508
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2008
pekný príbeh,pekná   animácia,super   scenár,skvelé   scény,jednoducho film ktorý   pobavý po každej   stránke.Zaujme hlavne   postavička Scrat.
rudyzzr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Ac emerycke filmy a vytvory   moc nemusim,tohle se mi i   kdysi libilo (od te doby jsem   to nevidel..:) )
Hezky   udelany film,hezky pribeh a   veverci vsuvky nemaji   chybu.Jo,na tehdejsi dobu to   byl trhak a myslim ze se lidem   bude libit jeste hodne dlouho
Boyolomouc
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.1.2010
Moc pěkný film!
Tak tenhle film je opravdu moc   pěkný.Koukal jsem na něj   asi 8krát!Jednička i dvojka   jsou super filmy!
popcorn_cola
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2009
Za všetkým hľadaj veveričku:)
Skvelý animovaný film, jeden   z elity... Krásna animácia,   skvelé postavy a vtipný   humr.. Už sa teším na   trojku:))
pavelnop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.7.2003
I v době ledové bylo pořádně veselo.
Napočátku byla praveverka a   její pražalud, který nebylo   kam schovat.
Až se   vás bude někdo ptát proč   nastala doba ledová   odpovězte, že praveverka si   nevybrala zrovna dobrý úkrat   pro svůj pražalud a uvolnila   obří ledovec, který změnil   klima na celé planetě.

Je o skvěle   naanimovaný film o   přátelství mamuta,   lenochoda, šavlozumého tygra   a člověčího mláděte.

Mezi nejlepší   části filmu považuji   všechny kde se objevuje   praveverka, vyhynutí Blbounů   Nejapných a dobrodružství v   jeskyni.
Že nevíte o   čem mluvím? Tak se na film   podívejte a hned poznáte   proč je tak dobrý.
DeWitte
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Veverka je best ne?Tak tahle   animatorska pohodicka je uplne   skoro njlepsi...oni jsou   vsechny fajn ale veverka je   proste nej:-)
braby
Hodnocení:
Přidáno: 10.4.2007
Doba ledová
Super animovaná komedie   která musí rozesmát snad   každého povedlo se.
Nikoleta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.4.2009
Doba ledová
Je to fakt super fimm moc se   mi líbil sranda a napětí   nechibí mě moc zaujal a 2 je   ještě lepší myslím že se   pobavíte je to sranda něco   podobného jako Za plotem
smili
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2004
Nemůžu si pomoci, ale jak   hlášky, tak i animace jsou   naprosto perfektní. Neznám   nikoho, kdo by se u filmu   nenasmál.
Majkl
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.2.2004
Veverka je super. Souhlasim,   že zbytek filmu lehce   pokulhává, ale má to hezký   příběh. Shrek byl lepší,   ale Hledá se Nemo mě fakt   moc nezaujalo. Pro klidný   večer nebo pro menší děti   film vřele doporučuju...
LUCIE171
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2007
strašně úžasná sranda a   hlavně pro děti.Moje dcera   na to kouká 3x týdně a   pořád se na to dá   koukat.Mazec
agree1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.7.2009
Animovana komedie pro celou   rodinu.Animace je supr,nechybi   skveli humor.Proste suprova   zabava.Moc me to bavilo a film   mohu jenom doporucit.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih20230minih20230Exterminátor (1989) 
Class of 1999 n
minih34285minih34285Detektivové z Hollywoodu (2002) 
Hollywood Homicide n
minih32722minih32722Pán prstenů: Dvě věže (2002) 
The Lord of the Rings: The Two Towers n
minih40362minih40362Zakletá Ella (2004) 
Ella Enchanted n
minih28465minih28465Divoké kočky (2000) 
Coyote Ugly n
minih47684minih47684Lenssen & spol. (2003) [TV seriál] 
Lenßen und Partner n
minih24942minih24942Hvězdná pěchota (1997) 
Starship Troopers n
minih3671minih3671Batman (1989) 
Batman n
minih2522minih2522Ace Ventura 2: Volání divočiny (1995) 
Ace Ventura: When Nature Calls n
minih11867minih11867Malé ženy (1994) 
Little Women n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Doba ledová: Dobrodružství s Buckem Wildem (2022)

 Doba ledová: Dobrodružství s Buckem Wildem (2022)
Doba ledová: Dobrodružství s Buckem Wildem n
The Ice Age Adventures of Buck Wild
Žánr: animovaný / dobrodružný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: John C. Donkin

(pokračování)

Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016)

 Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016)
Doba ledová: Mamutí drcnutí n
Ice Age: Collision Course
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Mike Thurmeier, Galen T. Chu

(pokračování)

Doba ledová: Velikonoční překvapení (2016) [TV film]

 Doba ledová: Velikonoční překvapení (2016) [TV film]
Doba ledová: Velikonoční překvapení n
Ice Age: The Great Egg-Scapade
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Ricardo Curtis, Mike Thurmeier

(spin-off)

Vesmírná Scratastrofa (2015)

 Vesmírná Scratastrofa (2015)
Vesmírná Scratastrofa n
Cosmic Scrat-tastrophe
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Mike Thurmeier, Galen T. Chu

(pokračování)

Doba ledová 4: Země v pohybu (2012)

 Doba ledová 4: Země v pohybu (2012)
Doba ledová 4: Země v pohybu n
Ice Age: Continental Drift
Žánr: animovaný / komedie / dobrodružný / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Steve Martino, Mike Thurmeier

(pokračování)

Doba ledová: Mamutí Vánoce (2011)

 Doba ledová: Mamutí Vánoce (2011)
Doba ledová: Mamutí Vánoce n
Ice Age: A Mammoth Christmas
Žánr: animovaný / rodinný / komedie / pohádka
Země: Spojené státy americké
Režie: Karen Disher

(spin-off)

Scrat's Continental Crack-Up (2010)

 Scrat's Continental Crack-Up (2010)
Scrat's Continental Crack-Up n
 
Žánr: komedie / animovaný
Země: Spojené státy americké
Režie: Steve Martino, Mike Thurmeier

(spin-off)

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009)

 Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009)
Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů n
Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs
Žánr: pohádka / animovaný / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Carlos Saldanha, Mike Thurmeier

(pokračování)

Surviving Sid (2008) [Video]

 Surviving Sid (2008) [Video]
Surviving Sid n
 
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Galen T. Chu, Karen Disher

(spin-off)

Doba ledová 2: Obleva (2006)

 Doba ledová 2: Obleva (2006)
Doba ledová 2: Obleva n
Ice Age 2
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Carlos Saldanha

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376381
Obsahů a biografií: 178212

Poslední komentáře

In Nacht und Eis (1912)

In Nacht und Eis
První filmové   převyprávění   katastrofální události   Titaniku, na kterém se prý   začalo pracovat pouhé dva   měsíce poté, tedy v době, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 8 / 10

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann