Duben
ohodnotit

Doba ledová 4: Země v pohybu

Ice Age: Continental Drift

Další název:
Doba ľadová: Zem v pohybe (SK); Ice Age 4 - Voll verschoben
Rok:
2012
Délka:
84 minut
Premiéra v ČR:
28.6.2012
„Klimatická pohroma znamená pro Mannyho, Diega a Sida další dobrodružství!“

Komentáře k filmu Doba ledová 4: Země v pohybu

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
vojtam
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.7.2012
Veverka je best:)
Doba ledová je po Shrekovi   můj nejoblíbenější   animák,tak jsem si nemol   čtyřku nechat ujít.Možná   mě ovlivnilo vysokým   hodnocením i to že jsem   čtyřku viděl ve 3D,a byla   to pecka.Hezky vymyšlený   příběh(nic   překombinovaného),hlášky   od začátku až do konce, a   má milovaná veverka.Trošku   mi vadili ti piráti,ale   budiž.Já se bavil   výborně,a troufnu si tvrdit   že země v pohybu je aspoň   pro mě best off.Dávám 10:)
bobo336
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.1.2013
Continental drift.
Celkom dobré aj po tých   rokoch dobré vtipy.Celkom   pekné spracovane.Kopu nových   postáv ako Sidova   babka.Takže som sa bavil.
monita333
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2012
Super
Je to super podívaná,   stejně jako u předchozích   dílů se máte čemu   zasmát(veverka opět   nezklamala).
Určitě   doporučuji všem.
Pan_Skala
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2012
Pravda dopředu jsem byl   trochu skeptický jak dobrý   to může být a výsledek   nezklamal, ale potěšil.   Celou dobu jsem to sledoval a   bylo to jak vtipné tak i   krásné. Hezky příběhově   udělané a standartní   postavičky nezklamaly.
akrej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2012
best
super film 4 zase překvapila   veverka zenzačni doporučuji   si na to zajíc ve 3d ale sám   sem to nevyděl ve 3 dečku   jinak best díl co sem vyděl   od doby ledové ale 3 je taky   dobrá všechny díly sou   dobre můj názor a nikdo mi   ho nezmění
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.10.2012
Ice Age: Continental Drift
Přiznám se hned na   začátku, mám Dobu ledovou   moc ráda, ale s tímhle   čtvrtým dílem jsem si   nebyla jistá, znechutili mě   všechny ty negativní ohlasy.   Nakonec jako fanoušek Doby   ledové nenechala jsem se   zvyklat a shlédla i tento   čtvrtý díl a musím   přiznat, že jsem zklamaná   nebyla vůbec. Veverky tam   bylo o něco víc než vždy   jindy, takže svůj prostor   dostala, pak tady máme naší   bandu a hlavní záporák tak   chvilku jsem s ním měla   docela problém, ale nakonec   jsem mu přišla na chuť.
Sidova babička ta mě   zaručeně pobavila a vnesla   do filmu trochu víc vtipu.   Scéna kde jsou Siréna, ta se   mi líbila snad úplně   nejvíc. Jinak čtvrtý díl   je nepochybně lepší než   ten třetí. Ráda se k dílu   Země v pohybu vrátím   stejně jako ke dvoum   předchozím dílům.
Jinak nejsem příznivcem   českého dabingu jedinou   vyjímkou je Doba ledová, ale   tenhle díl jsem viděla v   originále a samozřejmě byl   ještě lepší.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.1.2013
DOBA LEDOVÁ 4

Další pokračování   animovaných příběhů   nesourodé partičky z Doby   ledové. Film nabídl podle   mne o něco málo lepší   příběh a mnohem víc   zábavy jako předchozí díl.  

Úvodní   sekvence, v níž praveverka   zapříčiní lámání   zemských desek a rozpad   Pangey, patří k tomu   nejlepšímu, co nejen v   téhle sérii bylo kdy   zanimováno.
Dále   přichází vcelku   očekávaný nášup   klasického mixu partičky z   doby ledové a praveverčích   eskapád točících se kolem   vysněného oříšku, které   nás stále baví. Tentokrát   jsou ještě více posíleny   rodinné hodnoty, což je v   apriori dětském filmu věc   zcela pochopitelná a tím   pádem i lehce   akceptovatelná. Mamutí   rodina má stejné problémy   jako každá jiná. A rodina   je základ státu i v době   ledové. Trochu mi vadila jen   postava lenochodí babičky. I   na animák už toho bylo   přespříliš. Po technické   stránce se nedá   přehlédnout velké   zlepšení, vodní hladina   vypadá skutečně jako by ani   nebyla animovaná, výrazně   propracovanější jsou i   detaily obličejů a řada   dalších maličkostí. Jsem   příznivcem zvířátek Doby   ledové a jejich nové   peripetie se mi líbily. Se   čtvrtým pokračováním jsme   byli vcelku spokojeni   všichni. Děti i já.

Všechno je   akční, všechno se parádně   pohybuje, všichni jsou   ukecaní tak, jak to máme   rádi. Zapůsobilo to na mě   lépe než předchozí díl, i   když jsem to tentokrát už   vážně nečekala. Ano, je to   pořád stejně   předvídatelné, ale je to   dětský film a je stále na   dobré úrovni. Myslím, že   toto pokračování není   vůbec námětově vyšumělou   a uměle nastavovanou kaší.   Doba ledová má stále má co   nabídnout. U nás doma   vládla plná spokojenost.
wlki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.7.2012
...
pecka, naprosto vyborne a pro   ty, kteri videli vsechny   predchozi dily tento urcite   nebude zklamanim. Az si clovek   kolikrat rekne, ze kam ti   tvurci chodi na ty myslenky a   napady... :)
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Čtvrté pokračování   nerozlučných   přátel,tentokrát se   Manny.Diego a Sid utkají na   moři s podivnými piráty a   začne cesta plná   dobrodružství.
superfilmar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.11.2012
Musím říct, že čtyřka   Doby ledové zcela nenaplnila   má očekávání. Výsledkem   jsem ale přesto zklamán   nebyl, jako vždy to bylo   vtipné, úchvatné a   bezvadné. Dle mého názoru   je Země v pohybu druhým   nejlepším dílem - po   dvojce. Staré známé postavy   zase nezklamaly, český   dabing se opět povedl a já   se prostě skvěle bavil.   Nejlepší byl samozřejmě   zase Scrat, hlavně jeho   závěr (úvod už mě moc   nepobavil, viděl jsem ho   aspoň desetkrát   samostatně). Když pominu   veverčáka, nejvíce mě   bavili noví hrdinové -   hlavní záporák, Šmudlinka   (tak se jmenoval i náš   králík) a hlavně   excelentní Sidova babička.   Skvělá zábava pro celou   rodinu je to rozhodně   pořád, na kvalitě to od   minulého dílu neztratilo,   animace pokrok neudělala, ale   k ní samozřejmě nemám   výhrady, jen děj byl občas   zmatený (a krátký). Hoši z   doby ledový mi zase   dokázali, že na to prostě   pořád baví. S konečným   výsledkem jsem spokojen,   případné pětce bych se   nebránil. Za mě 85%.
T2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.7.2018
║Rozpočet   $95miliónov║Tržby USA   $161,299,492║Tržby   Celosvetovo $879,765,137▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $21,403,345 //počet   predaných kusov 1,000,339║   Tržby za predaj DVD v USA   $42,797,431 //počet   predaných kusov 2,324,389║   Príbehovo len priamočiara   spleť(dejovo zatiaľ   najslabšie), dokonca úvodom   poskladaná aj zo spotov,   ktoré nám boli ponúkané   už rok pred premiérou   animáku ale nevadí, dobre   zapasovali, príbeh nenudí   ani chvíľu a tendencia   zábavnosti abnormálna. Nové   postavičky sa dobre   aklimatizovali, malo to svoju   iskru súdržnosť hlavných   postáv - ťahúňov, skvelý   SK dabing, super oddychovka a   fajn 3D. /videl v kine 3D   verziu 2x: 80%/
Lencak10
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2012
Good
Super podivana kde se   nasmejete, velice pekna   animace a veverka ;) Opet   nezklamal cesky dabing. Je jen   skoda, ze se to skoro porad   opakuje. Urcite doporucuji   rodinkam s detmi.
SvoKar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.10.2013
Nové postavy budiž, ale s   objevením se Broskvičky a   Shiry bylo jasné, že se děj   bude dost točit okolo vztahů   s okolím, tudíž lásky. Ne   že by to bylo na překážku,   ale dost předvídatelné.   Souhlasím také s názorem,   že se do animáků nemusí   cpát jakékoli formy   násilí, byť ne tak drsného   jako jinde, ale přece jenom.   Vždyť se dají dělat   (nejen) animáky bez zla, viz.   mnou nedávno viděný a   komentovaný Malý Dodo, a i   tak to má slušný a ne   nudný děj. 1 a 3 jsou   lepší, 2 o něco slabší   než toto.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.5.2015
Tak naše parta má pár   novejch členů a kámošů a   novou partu nepřátel -   pirátů a zas to docela   odsejpalo a bavilo. Některé   vtípky a scény výborné,   humor dobrý, no a animace a   triky a tyhle věci opět   vychytané na jedničku.   Dobrá odpočinková   zábava...
M.A.G.
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.12.2012
Série filmů Doba ledová   byla od prvního dílu pro   mně i mé děti   výborná.Ovšem mám pocit,   že s každým dalším filmem   dávám o stupínek v   hodnocení míň a nejinak   tomu bude i u této   čtverky.
Už to   zkrátka nějak není   ono.Myslím si, že v   nejlepším je přestat.Ovšem   je to jenom můj názor.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.11.2012
žaluditida
pohodová pohádka, která už   jen čerpá z popularity   prvního dílu, ale na jedno   zkouknutí bohatě zabaví,   ale u každého pokračování   je problém srovnávání s   prvním dílem
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.11.2013
Na mamuta Mannyho, jeho   družku Ellie, lenochoda Sida   a tygra Diega čekají další   dobrodružství při dělení   kontinentů, plavbě na   ledové kře, mimo jiné   setkání s piráty, vedené   kapitánem Střevem   (zajímavé jméno pro   piráta). Dobrý český   dabing (Jirák, Lábus,   Mahdal).
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.12.2018
Doba ledová 4: Země v pohybu
Dobrá animovaná podívaná,   u které více měně víte   předem, co dostanete. Pravdou   však zůstává fakt, že   předchozí díly se mi   líbily o něco více. Stále   však film má povedený   dobrodružný příběh,   který je oživen   přítomností lenochodí   babky, jež vtípky opravdu   nešetří.
karlosphonic
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.7.2012
Dobrá zábava pro   děti,která dá zapomenout na   všední   starosti.Pohádka,která je   dobrá,nikoliv   perfektní.Zážitky na   dlouhé roky si neodnesete.
Viděno v kině ve 3D s   pětiletou dcerou.
lucymat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.12.2012
Země v pohybu se pohybuje v   kruhu. Mannyho zachraňování   rodinky mě zkrátka   neoslnilo. Babča se   Šmudlinkou zcela jistě   potěší, stejně jako Scrat   (lhostejno, že jeho výtvory   v reálu vznikly úplně   jindy, originalita tvůrců se   cení), ale je vidět, že Ice   Age cílí na caparty, kteří   si v budoucnu rádi smlsnou i   na 5., 6., 7. ... dílu.
cerfik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.8.2014
Jediná doba ledová, která   mě v průběhu prvního   shlédnutí začala nudit. Je   to celé takové přeplácané   a nemá to už tu duši. Ne   že by se zde neobjevili   vtipné momenty, to ne -   třeba lenochodí babka je   super :-) Celkově ale slabý   průměr.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.12.2018
Dle mého už se vaří z   vody. Sidova babička je   vtipná, ale ten opičí   pirát mizernej. Stejně tak   byly jasný vztahy šavlozubů   i Broskvičky. Čím víc se   rojí postav, tím se to   stává slabší. A už to   nezachraňuje ani veverka.   Ovšem proti Mamutímu   drcnutí je tohle ještě   slušnej film.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41241minih41241Flynn Carsen: Honba za Kopím osudu (2004) [TV film] 
The Librarian: Quest for the Spear n
minih112959minih112959Patrick (2013) 
n
minih103651minih103651Konzultant (2013) 
The Counselor n
minih66914minih66914Nezvratný osud 5 (2011) 
Final Destination 5 n
minih12093minih12093Maska (1994) 
The Mask n
minih81381minih81381Retreat (2011) 
Retreat n
minih102676minih102676Godzilla (2014) [2k digital] 
Godzilla n
minih52329minih52329Jak jsem přežil (2009) [TV seriál] 
Ako som prežil n
minih66936minih6693621 Jump Street (2012) 
21 Jump Street n
minih71864minih71864Koupili jsme ZOO (2011) 
We Bought a Zoo n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Podobné filmy

Doba ledová: Dobrodružství s Buckem Wildem (2022)

 Doba ledová: Dobrodružství s Buckem Wildem (2022)
Doba ledová: Dobrodružství s Buckem Wildem n
The Ice Age Adventures of Buck Wild
Žánr: animovaný / dobrodružný / rodinný / komedie
Země: Spojené státy americké / Kanada
Režie: John C. Donkin

(pokračování)

Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016)

 Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016)
Doba ledová: Mamutí drcnutí n
Ice Age: Collision Course
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Mike Thurmeier, Galen T. Chu

(pokračování)

Doba ledová: Velikonoční překvapení (2016) [TV film]

 Doba ledová: Velikonoční překvapení (2016) [TV film]
Doba ledová: Velikonoční překvapení n
Ice Age: The Great Egg-Scapade
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Ricardo Curtis, Mike Thurmeier

(spin-off)

Vesmírná Scratastrofa (2015)

 Vesmírná Scratastrofa (2015)
Vesmírná Scratastrofa n
Cosmic Scrat-tastrophe
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Mike Thurmeier, Galen T. Chu

(pokračování)

Doba ledová: Mamutí Vánoce (2011)

 Doba ledová: Mamutí Vánoce (2011)
Doba ledová: Mamutí Vánoce n
Ice Age: A Mammoth Christmas
Žánr: animovaný / rodinný / komedie / pohádka
Země: Spojené státy americké
Režie: Karen Disher

(spin-off)

Scrat's Continental Crack-Up (2010)

 Scrat's Continental Crack-Up (2010)
Scrat's Continental Crack-Up n
 
Žánr: komedie / animovaný
Země: Spojené státy americké
Režie: Steve Martino, Mike Thurmeier

(spin-off)

Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009)

 Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (2009)
Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů n
Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs
Žánr: pohádka / animovaný / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Carlos Saldanha, Mike Thurmeier

(pokračování)

Surviving Sid (2008) [Video]

 Surviving Sid (2008) [Video]
Surviving Sid n
 
Žánr: animovaný / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Galen T. Chu, Karen Disher

(spin-off)

Doba ledová 2: Obleva (2006)

 Doba ledová 2: Obleva (2006)
Doba ledová 2: Obleva n
Ice Age 2
Žánr: animovaný / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Carlos Saldanha

(pokračování)

Doba ledová (2002)

 Doba ledová (2002)
Doba ledová n
Ice Age
Žánr: animovaný
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris Wedge, Carlos Saldanha

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Sardinky, aneb život jedné rod...

14:45 - 16:00

70 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherný svět

15:20 - 16:30

35 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

25 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:35 - 16:40

20 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763974
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178281

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10