Jeden svět
ohodnotit

Divoké včely

Rok:
2001
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
8.11.2001
„Dáme po zelené, svět nám zrůžoví…Na chvíli“

Komentáře k filmu Divoké včely

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 25
argenson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2008
Liška: "Sorry!"
babka: "Já ti dám   sorry, ty kreaturo!"
Liška: "Co   říkala?"
Wilhelmová: "Že   seš debil, jeď."

Nemyslím, že   bych měl z Divokejch včel   nějakej extra zážitek, ale   tenhle rozhovor mě baví už   několik let. A přitom, nic   světovýho to není,   žejo?:-)
Pitryx
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.1.2014
Velmi solidní filmek z   prostředí pro mne kdysi   velmi blízkého. Proto   věčná škoda velmi   špatného zpracování a   jistých nedotažeností v   některých scénách. Herci   – neherci se líbili,   celkově to také ušlo. Na   české poměry prostě   dobré. Ač Lišku nemusím,   tady je velmi dobrý trotl.   201401128904/8237
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.12.2004
Měšťácký pohled na vesnici
Film patří lehce k lepšímu   průměru. Je to však trošku   podivný pohled na současnou   vesnici. A trochu mi v tomto   filmu chyběl i nějaký   příběh.
MARi0
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.7.2008
Film bez děje o sociálně   slabších. Nuda, nuda, nuda.   Jediný, kdo se aspoň trochu   snaží udržet diváka   vzhůru je Pavel Liška, ale   na jeho role v podání   dementího machýrka jsme už   až přespříliš   zvyklí...
P.S. Teď   jsem ho nedávno potkal a v   civilu se chová a mluví   přesně jako jeho filmové   role:-)
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2011
Dle mého hodně povedená   hořká komedie,kterou Bohdan   Sláma vystihl sociální   situaci v odloučenějších   místech naší země a nejen   to.Dobře zahrané jednotlivé   postavy a asi pravdivý pohled   do života někde v Horní   Dolní dělá z tohoto filmu   slušnou"událost".
pataamat
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.4.2009
tento film bol pre mňa osobne   veľkým sklamaním čakal som   odneho oveľaa viac , keď už   nie od režiséra tak aspoň   od hercov
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2017
PROCESOR!
" Jsem od tebe čekal   nějaký duševní pohyb"   Nemyslím, že by si chtěl   Sláma dělat prdel z   vesničanů. Liška jako   Jackson, Dušek- Tatiana-Vanda   -Matonoha jsou výborný.   Možná, že to časem   dospěje do Formanovo-Hoří   má panenko...
beneva
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.6.2022
No to byla čirá hrůza.
Tohle, že je Morava? Ale   děte...To se zase někdo   snaží udělat z Moravy   totální dno společnosti?   Pan režisér Sláma se   zjevně snaží ve svých   filmech sondovat do lidských   duší a jejich příběhů,   nejspíš ovlivněn svým   Severomoravským rodištěm a   neradostným dětstvím...
Divoké včely? Asi mi   něco uniklo. Proč se to tak   jmenuje?
Nelíbilo se   mi tam nic a vůbec jsem se   nebavila. Ani Liška to s   Majklem Džeksnem neobohatil.   Nic, prostě nic. Nasink...  
Dvacet procent dávám   za tu zelenou.
Duri86
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.7.2012
opět Česká kravina, film   který je úplně o ničem   ,doteď jsem ho nepochopil.   nuda a nuda, nebýt Michaela   Jacksona (Lišky) bylo by to   na nulu
BinLADIN
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.9.2009
Tento film mně osobně nijak   neoslnil
docela mně   zklamal film skoro o ničem je   to škoda velmi dobré   obsazení a propadák
Bara.40
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.5.2008
JACKSON - LIŠKA
Nejsem filmový kritik ani   odborník,ale tohle dílko   musel natočit nějaký   amatér.No,na oskara to není,   ale na českého lva to   stačilo.
New
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.8.2012
Nechápu, proč byla natočena   takováhle blbost. Místama se   i člověk pobaví, ale   považuji to za výplýtvanou   energii a film.
Mlapiska
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.10.2008
Rozhovor, uvedený v   předchozím komentáři   Argensona, bylo taky to   jediný, co se mi na tomto   filmu opravdu líbilo. Jo,   ještě Liškův Jackson.   Jinak šeď a hlavně   naprostá nuda. Prostředí   bylo mdlé, příběh byl   mdlý a mdlé byly i postavy   (až na Pavla Lišku),   vlastně mdlý, to je hlavní   slovo, které mě v   souvislosti s tímhle filmem   napadá.
moldovan
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2007
I když je tato   "hořkosladká"   komedie v kritikách chválena   za pohled do vztahů na   české vesnice, přece jenom   nedosahuje úrovně filmů   jako jsou např. Vesnička má   středisková, Sestřičky a   j. Stačí pro jedno   shlédnutí a to stačí.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.5.2006
Hořkosladká komedie ze   života, ono se tam vlastně   nic neděje a v tom je to   trefný, takovej je prostě   život...
Není to tak   dobrý jako novější   Štěstí ale je vidět, že   si Sláma uvědomuje pro co   má nos....
jardiv
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.11.2011
Asi mi uletěly
Velkolepě pojatá freska ze   současné české vesnice.   Skvěle prokreslené   charaktery protagonistů,   dialogy které jakoby psal   sám život. Předivo vztahů,   skrytých lásek a skrytých   averzí odkrývá obraz,   jehož smysl si samy postavy   doposud nepřipouštěly.   Nelze hodnotit jinak než   všemi deseti!
Tak   takhle by bylo možné   okomentovat film, kdyby...   Snad kdyby to natočil někdo   jiný, s nějakým jiným   štábem. Ale dost ironie!   Dokoukal jsem tuhle slátaninu   s přestávkami a se   sebezapřením. Teda né že   by mě zajímalo, jak to   nakonec dopadne – bylo   přeci od začátku zřejmo,   že to nedopadne nijak. Ale   já už jsem prostě takovej.   Co nakousnu, to si taky   dožeru. Teda jestli mi v tom   nezabrání nějaká vyšší   moc (třeba když se z   přehrávače vyvalí oblak   kouře páchnoucí po   spálené izolaci).
O   jeden dojem bych se však s   vámi přece jen rád   podělil. Vypadá to, že na   venkově všichni akorát   pořád chlastaj. Teda páni,   jestli je to pravda, tak to s   tou naší společností   opravdu není docela v   pořádku. No, raději to budu   brát jako filmovou   nadsázku.

P.S.: Tak jsem si tady   počet názory těch, co   viděli Včely přede mnou. Je   teda fakt, že na film se   musíme dívat těma   správnýma očima. Jenomže   já už si dneska pouštím   filmy především proto,   abych se pobavil a někdy snad   i popřemýšlel (i když to,   jak známo, bolí). To by se   mi možná mohlo podařit,   kdybych si svoje oči vyloupal   a nasadil místo nich jiné,   správnější. Stojí ale za   to dát si takovou práci jen   pro tenhle film?
Papaja73
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.7.2008
Posmutnělá komedie o   životě na vesnici kdesi v   Jeseníkách,kde jak se   lidově říká lišky   dávají dobrou noc.Film sám   o sobě není úplně   špatný,jen mi v něm   schází větší dynamika   děje.Snímek působí   příliš   rozvláčným,nudným dojmem.
sakro
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2010
opomenutý skvost
Jako poslední přede mnou   hodnotil tento film mr.TomaX.   Nerad se odvolávám na   hodnocení jiných, ale v   tomto případě musím. Pod   obsah jeho hodnocení bych se   totiž bez zaváhání plně   podepsal. Považuji ten film   opravdu za neoprávněně   opomenutý skvost české   kinematografie a pan Sláma   má ode mě jedničku s   velikou hvězdou. Už jen s   výběrem lokace pro film s   tímto námětem snad ani   nemohl mít šťastnější   ruku. Nevím, kdo z Vás zná   Rýmařovsko v Jeseníkách,   ale věřte, že v počasí   ani v životních podmínkách   není v tom snímku nadsazeno   téměř nic. Je to jedna z   nejchudších a zároveň   nejdrsnějších oblastí v   naší zemi a nedivím se, že   si třeba obyvatelé Prahy   vůbec nedokážou   představit, že se takto   ještě někde žije. Opravdu   si leckdo může myslet, že   snad byly pro film pracně   vytvářeny nějaké   zvláštní kulisy k   podtržení života lidí na   sociálním dně. Ale ne, je   to realita. A i přes ni tam   život běží jako jinde,   lidé tam žijí a jsou mezi   nimi i spokojení, i naprosté   životní trosky. Vysoce   hodnotím i bezchybný výběr   herců, nadprůměrnou kameru,   skvělé dlouhé pasáže, kdy   se střihač moc nenadřel,   ale přesto odvedl perfektní   práci. Jednoznačně   skvělé, skvělé, skvělé.   Doporučuji všem, ale je   nutno se na to podívat   jinýma očima, oprostit se od   pohodlí a luxusu, který nás   obklopuje, abyste to vše   mohli pochopit. Jinak i vás   film mine bez povšimnutí.
artcrime
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.2.2005
hodne horka komedie.lisku mam   rad.
ondrech
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.11.2009
Super prostředí(listopadová   mlha) a kamera a scény.   Takovou syrovost jsem z filmu   nikdy necítil, vážně jsem   si připadal, jako bych byl s   nima.
sarf
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Není to film o životě, ale   o přežívání bez motivu, o   bloudění v kruhu. V   panoptiku zbytečných postav   není těžké najít svého   souseda, kolegu nebo   vesničana, kterého znáte od   vidění z obchodu. Jediný,   kdo snad někam spěje, je   Matonohův mimozemšťan,   ovšem neví se kam, a proč.   A tak jedinou postavou, která   ušla kus cesty, je Michael   Jackson, který musel využít   služeb smečky předních   vizážistů a choreografů a   stát se obětí pochybných   plastických chirurgů, než   se mu podařilo vypadat jako   Pavel Liška.
jmokr
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.4.2015
Je to taková   "historizující"   freska na české téma. Film   neoslní, lehce zdlouhavý,   ale některé momenty jsou   podařené. Ta beznaděj a   česká malost jsou   hrůzné...
chorobka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.12.2008
Pravda, ve filmu se toho mnoho   neděje, takže po dějové   stránce určitě po půl roce   nebudete vědět o co šlo.   Ale zase je plný bizarních   postaviček se spoustou   suprových keců (kromě   Lišky hlavně např. ještě   Kájův táta i babička a   celý ten Duškův   ,,tým,,:-).Takový vcelku   typický český film skoro o   ničem, kde se furt chlastá,   i když to prostředí mě   spíš připomínalo   východní Slovensko nebo   dokonce Ukrajinu.Za   shlédnutí stojí, i když   předpokládám, každému se   líbit nebude
pastika
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Skvele herecke obsazeni.
Michael Jackson v podani   Pavla Lisky, Tatiana   Vilhelmova jako Bozenka,   Jaroslav Dusek jako hajny,   Zuzana Kronerova jako   Bozencina maminka a mne   neznamy Zdenek Rauser jako   Kaja podali vyborny vykon.   Film ma vtipne hlasky a urcite   pobavi.
mr.TomaX
Hodnocení:
Přidáno: 20.2.2010
Tenhle film byl suprovej a né   náhodou,obrovský obsazení a   přesně je to film,který   popisuje život na venkově a   i to chování,vyjadřování   a scénáře byly naprosto   dobře zpracované,tomuto   filmu dávám 100% uspěšnost   mohl bych se tady upsat co   tento film měl v sobě a jak   byl vynikající.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42964minih42964Randall a Hopkirk (1969) [TV seriál] 
Randall and Hopkirk n
minih57054minih57054Chlapec, který spatřil vlkodlaka (1973) 
The Boy Who Cried Werewolf n
minih39314minih39314Vánoční skřítek (2003) 
Elf n
minih38184minih38184Temné lesy (2003) 
Villmark n
minih7072minih7072Dva nosáči tankují super (1984) 
Zwei Nasen tanken Super n
minih140817minih140817Modré stíny (2016) [TV minisérie] 
n
minih24017minih24017Znamení raka (1966) 
Znamení raka n
minih103905minih103905Parátko (1986) [TV hra] 
Parátko n
minih18581minih18581Sedm samurajů (1954) 
Sichinin no samurai n
minih13744minih13744Nebezpečná rychlost (1994) 
Speed n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Na stopě (2000) [TV pořad]

22:05 - 22:29

19 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

ČT2 - Jak orat s čertem, život s mno...

21:50 - 22:45

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

21:40 - 23:00

44 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

21:35 - 22:45

49 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190378
Osobností: 697526
Fotografií: 763185
Plakátů: 375842
Obsahů a biografií: 178001

Poslední komentáře

Deník malého poseroutky: Výlet z...

Deník malého poseroutky: Výlet za všechny peníze
Narozdíl od předchozích   dílů,tohle byl propadák.   Nesympatičtí herci,   stupidní námět, špatný   scénař, žádný humor,   absolutně nepochopitelné   scény. Prostě bída...

Autor: Máša13 | Hodnocení: 2 / 10

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10