Duben
ohodnotit

Divočina

Wild

Další název:
Der große Trip - Wild; Dzika droga
Rok:
2014
Délka:
120 minut
Premiéra v ČR:
5.3.2015

Komentáře k filmu Divočina

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 13
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2018
Myslíte si že se vám svět   zhroutil a že již nic   dalšího nemá smysl? Tak si   vezměte vše potřebné pro   přežití a vydejte se o   samotě na tůru třeba do   Krkonoš. Pokud překonáte   všechny překážky s tím   spojené, otevře se vám   život novou cestou s novou   nadějí postavit se pevně na   vlastní nohy. Takovou tůru,   i když tu nejtěžší,   udělala i hrdinka tohoto   příběhu Cheryl, které   zkrachovalo manželství a   zemřela matka. Nezvládla to   a tak se dostala na okraj   společnosti do světa drog a   náhodných známostí na   jednu noc. Její rozhodnutí   se svým životem něco   udělat vyznívá jako   nejdrsnější metoda, ale   pokud taková skutečnost   přesvědčí, že jsou v   životě i horší věci a že   život prostě pluje časem   dál, v podstatě nemá co   ztratit. Jak jinak poznat, jak   skutečně vypadá osamělost,   beznaděj, vyčerpání a   hněv. Snímek však není   vlivem názvu o   dobrodružství a hrozeb v   divočině. Jde o smysl   života a pochopení. Je to   příběh o poznání   vlastního sebevědomí a   touze pokračovat dál.   Krásně plynulé vyprávění   doprovázené až   filozofickými citáty a   dobře komponovanou hudbou   přináší nevšední   filmový zážitek vedoucí k   zamyšlení nad sebou samým.   Je inspirativní k   prožívání krás života v   jednoduchosti přírody. Reese   Witherspoon v roli Cheryl   Strayed určitě svým   výkonem chytne za srdce a   snad i připomene tu správnou   podstatu cesty životem.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.2.2017
Ačkoli recenze tu příliš   pozitivní nejsou, mě se film   líbil. Chápu přesycení   smrtí matky, lidmi, heroinem   a pestrým střídáním   partnerů. Kde jinde si   člověk dokonale vyčistí   hlavu, než na treku. Jít   sám s obrovským batohem 1700   mil? Šílenost. Chtěl bych   zkusit aspoň jeden úsek PCT.
kakkena
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.3.2015
Velmi mile mě to překvapilo.   Dokonce tak, že se ještě   teď divím, že může být   americký film bez výbuchů,   přemíry slov a dialogů,   nucených skečů a   amerických patosů. Naopak   dvě hodiny příjemného   skoro ticha. Parádní, ani   chvilku jsem se nenudla.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.2.2017
Nikdy bych nesesbírala odvahu   na takovou šílenou cestu a   protože tohle není   vymyšlený příběh, tak   můj obdiv a respekt.Reese   Witherspoon dokázala, že   není jenom pěkná blondýna,   ale odvedla poctivý a   skvělý výkon, na který se   pečlivě připravovala.   Možná proto jsem jí postavu   Cheryl opravdu věřila.Celý   film se podle mého názoru   hodně povedl, včetně hudby   a o působivém prostředí   ani netřeba   mluvit.Nepřestávám   žasnout, jak mohla samotná   Cheryl 94 dní šlapat tou   divočinou 1 800 kilometrů a   přežít...
Rastaman33
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2020
Kniha je samozřejmě o něco   lepší. Ve filmu pár věcí   chybí a občas něco není   úplně pochopitelné.   Nicméně Reese ve filmu   předvedla výborný výkon a   film je fakt skvělý. Být   mladší, tak bych asi zkusil   nějaký kus PCT i ujít. Je   fakt, že ta její matka se   svým neochvějným optimismem   je na zabití, ale já   celkově Lauru Dern nemusím.   Permanentně vypadá, že bude   každou chvíli brečet.
Didinka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2015
Když někam jdu, přeju si   hlavně, aby se nic nestalo.   Abych se nezranila, aby mě   nikdo nepřepadl a aby mi   neselhala výstroj. A když   pak dorazím do cíle, řeknu   si: "Bylo to úplně   nejvíc bezva, ale teda film   by se o tom natočit   nedal."
Když   někdo vyrazí na takovou   pouť z nějakého vážného   důvodu a dá se o tom pak   natočit film, je to taky   bezva.
A jsem hrozně   ráda, že tento film   vzniknul. Mě připadl hodně   vypovídající, třebaže   hodně zhuštěný, hlavní   postavě jsem dobře   rozumněla (i když teda moje   kamarádka by to asi nebyla),   fandila jsem jí až do konce,   aby tam našla to, co hledala.   Myslím, že tento film se   bude holkám hodně líbit,   ale chlapům zase až tak ne.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.8.2023
Ženský Into the Wild...
Zaujímavý životopisný   snímok, v ktorom podala   slušný výkon Reese   Witherspoon.Sprvu mi nesedela,   ale postupne si ma dokázala   získať.Príbeh Cheryl   Strayed je fascinujúci a info   o PCT treku neskutočné.Síce   to nie je geniálny a v tomto   smere neprekonateľný Into   the Wild, ale to nevadí.
Film doporučujem.
MildaX
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.4.2016
Ať se snaží Reese   Witherspoon vypadat   nenalíčeně a nesexy   sebevíc, tak se stejně   předloze moc nepřiblížila.   :-) Psychodrama, které má za   kulisy americkou divočinu,   ale o treku to tolik není.   Retrospektivní scény děj   oživí a hlavně vysvětlí   motivace hrdinky a díky za   ně, protože Laura Dern v   roli matky je také výborná.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Od snímku jsem čekal víc.   Především si člověk musí   totálně zkurvit život   drogami a nevěrami, aby už   nemohl hlouběji klesnout a   mohl se posunout dál?   Protože je na dně a už   není kam klesat tak cokoli je   kus dopředu? Nestačí třeba   se vyrovnat s úmrtím matky   tak, že se upne na práci,   koníčky, přátele? Kdo se   nepoučí z vlastních chyb je   nucen prožívat je stále   znova i ne moc chytrý jedinec   pochopí, že tudy cesta   nevede a "posune se   " dál, tak nějak   přirozeně. Věřím, že   život se s někým nemazlí a   valí se na něj tuny xxx, ale   proč si to ještě záměrně   zhoršovat. Co se mi líbilo,   bylo, že když se ocitnete na   rozcestí tak vám s tím   nikdo nepomůže, tu sílu v   sobě musíte nalézt jen vy   sami. O.K. tak si nasadíme   batoh a vyrazíme 2000 km   abychom.. utekli před   sebou.., životem, a pak co,   nemůže z tohoto nabití   čerpat celej zbytek života i   když je to obdivuhodný   výkon, tak žití v reálnu   je přece jenom lepší. Film   na mě nepůsobil motivačně   spíš depresivně. Asi jsem   si už prožil svoje a vím,   že před některými věci se   prostě nedá utéct ani   kdybych šel kolem světa..
Duri86
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.2.2015
60% čekal jsem od toho   námětu víc, manželka teda   byla nadšená z   psychologické stránky věci   já čekal nějaký   dobrodružství trochu ve   stylu Divoké řeky ale   hlavní hrdinka prostě jen   jde. 2 x je tam náznak   vyděšení z cizích lidí   ale tím to končí. Příroda   je krásná.
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.4.2016
Že by to byla divočina, to   se podle mého říct nedá.   Spíš se to táhne jak   žvýkačka na botě. Abych   ale jen lacině nekritizoval,   myslím, že pokud má   člověk náladu spojit se s   ne-příliš-kvapíkovým   tempem putování/filmu,   může být více než   spokojen. Já to prostě   nebyl.
enejčel
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.3.2015
Reese možná hraje ale   odfláknuté zpracování   příběhu a dějové výpravy   vás nedunutí film dokoukat.   Jedným slovem: nuda. Za   zmíňku stojí jenom ta   Reese, ale celkově ji účast   na tomhle filmu k dobré   pověsti nepřidá.
mat.ilda
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.8.2016
Člověk se nezmění jen   proto, že přejde devatero   hor a devatero řek - no ale   když tomu věříte... To já   si zase připadám poněkud   nakrmená... a jestli je   předlohou skutečnost, pak   musím odečítat - a nezačnu   vahou batohu, ale psychickou   nevyrovnaností hrdinky,   které se při extrémním   vystavení vlivu své matky   (Laura Dern - stokrát   šílená a pokaždé jinak),   tvrdošíjně sevřené v   nutkavých záchvatech   bezdůvodného štěstí,   jeden vůbec nediví...   téměř při každém jejím   vstupu se mně obracely oči   jako při Pavlovově reflexu.   A beztak se holka nevydařila,   přesto, že jí jasně   říkala, ať dělá jen   hezké věci... možná, kdyby   jí ta osvícenská máti   rovnou sdělila, že   promiskuita je eé a drogy   blé, nemusela se táhnout   divočinou jen proto, aby se   přehrabovala v jinotajích   života, bez záruky   nechtěné recidivy svých   městských návyků. Čekala   jsem totální vyčištění   hlavy a dostalo se mně   úmorné cesty, na které mě   nejvíc bavilo čtení   návodů, příprava krmě a   čištění vody. Nebylo by   marný osobně vyzkoušet,   když nečekáte žádnou   očistu... jen pro tu   šlichtu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih42880minih42880Mstitel (1989) 
The Punisher n
minih52596minih52596Ztraceni v hlubinách / Kráter pod městem (2008) [TV film] 
Der Abgrund - Eine Stadt stürzt ein n
minih110399minih110399Kosti a skalp (2015) 
Bone Tomahawk n
minih31928minih31928Velká sázka o malé pivo (1981) [TV film] 
Velká sázka o malé pivo n
minih40000minih40000Policajtem proti své vůli (2005) 
The Man n
minih31785minih31785Přání smrti 3 (1985) 
Death Wish 3 n
minih54000minih54000Temné stíny (2012) 
Dark Shadows n
minih175151minih175151Tammy Tell Me True (1961) 
Tammy Tell Me True n
minih8643minih8643Hra o život (1956) 
n
minih2614minih2614Agent, který mne miloval (1977) 
The Spy Who Loved Me n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10