Dívka a kouzelník (2009) [TV film]

Dívka a kouzelník
62.2 %
 
 
    Žánr: drama
    Země: Česká republika
    Délka: 94 min.
„Neobvyklý příběh setkání dvou zcela odlišných lidí, do jejichž osudu zasáhne velká láska...“
Ivan Trojan a Veronika Kubařová v hlavních rolích příběhu potulného kejklíře a mladého děvčete, do jejichž osudu zasáhne velká láska i žárlivost, spolu s lidskou malostí a zbabělostí.

V době protektorátu Čechy a Morava se v jedné vesnické hospodě potkávají hlavní postavy příběhu. Své varietní číslo tam předvádí potulný kouzelník se svou asistentkou a současnou milenkou, s níž se v minulosti zapletl místní hostinský. Asistentka by se ráda usadila, potulný život se jí už zajídá. Po hádce ji ale kouzelník vyhodí. Ve sklepě hospody se skrývá mladičká šestnáctiletá dívka, poloviční židovka, kterou kouzelníkovo vystoupení zaujme. Hostinští ji tu ukrývali tak trochu proti své vůli. Když dívka s kouzelníkem uteče, částečně se jim uleví. Ale jen do té doby, než si uvědomí, co by se stalo, kdyby dívenka prozradila, kde se schovávala. Za tento čin by jim hrozil trest smrti. Kouzelník s dívkou putují krajem, on ji zasvěcuje do své profese a ona se brzy stane jeho šikovnou pomocnicí. Jejich cesta se však spíše mění v cestu jednoho k druhému, ke sblížení lidskému i osobnímu. Postupně mezi nimi vzniká láska. Jenže - do dívky se zamiluje i syn německého důstojníka. Možná, že by ten příběh skončil jinak, nebýt tak obvyklých lidských vlastností - žárlivosti, strachu a zbabělosti...

režie:
Juraj Herz
 
 
hraje:
Veronika Khek Kubařová (dívka), Ivan Trojan (kouzelník), Radek Holub (hostinský), Zdeněk Maryška (velitel), Veronika Gajerová (Marion), Barbora Hrzánová (hostinská), Jakub Šmíd (Hans), Michal Dalecký (Gebhard), Bára Fišerová (Vejrová), Zdeněk Dušek (výčepní), Věra Kubánková (sousedka), Milan Koníček, Ladislav Trojan (chlap), Miroslav Šnajdr, Jan Kehár, Romana Hájková, Jakub Šlégr (voják u brány), Peter Varga (německý voják), Pavel Tomanka (četník), Jiří Vostrovský, Ondřej Moravec, David Ouřada (řidič motorky), Jiří Kout (voják), Karel Bulíček (kovář), Marek Štulpa, Václav Helšus (lesák), Vlastimil Přáda (lesák)
 
 
námět:
Jiří Hanibal
 
 
scénář:
Jiří Hanibal, Juraj Herz
 
 
kamera:
Jiří Macháně
 
 
výprava-architekt:
Petr Fořt
 
 
kostýmy:
Simona Rybáková (návrhy kostýmů), Simona Ledererová, Jitka Matiášková, Petr Pluhař
 
 
zvuk:
Martin Lonek
 
 
masky:
Lukáš Král (umělecký maskér), Radka Pipková
 
 
dramaturgie:
Lída Hustolesová
 
 
asistent režie:
Pavel Hejnal
 
 
pomocná režie:
Eliška Týblová
 
 
odborný poradce:
Petr Drozda, Petr Pluhař, Roman Štabrňák
 
 
asistent architekta:
Daniel Tůma
 
 
výprava:
Jan Petřík, Petr Zůza, Tomáš Hais, Radek Bláha
 
 
asistent produkce:
Tomáš Pešula
 
 
vedoucí výroby:
Matěj Stehlík
 
 
asistent zvuku:
Vojtěch Ptáček
 
 
vrchní osvětlovač:
Oldřich Havelka
 
 
asistent střihu:
Jaroslava Hrubá
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.