Děvčátko (2002)

Děvčátko
55.3 %
 
 

Další název: Girlie

    Žánr: tragikomedie
    Země: Česká republika
    Premiéra v ČR: 19.12.2002        
    Délka: 83 min.
„…na cestě mezi byty, postelemi a sny…“
Během tří dnů a nocí na periferii dnešního velkoměsta se sedmnáctiletá Ema rozejde s frajerem Viktorem, prožije románek s budoucím pilotem Karlem a potká jediného opravdového muže svého příběhu, taxikáře bez taxíku. Ve vztahovém propletenci se postavy a jejich city náhodně setkávají a osudově míjejí. Zhuštěný milostný příběh je vyprávěn tak, jak Ema vnímá svět kolem sebe a hledá v něm lásku, radost a zábavu. Není však jediná, kdo touží po štěstí a nechce tím nikomu ublížit. Emina opuštěná matka hledá druhou životní šanci, zatímco Karlovi rodiče se marně snaží nalézt dávno ztracený smysl svého manželství.

Děvčátko je první film natočený ve střední a východní Evropě technologií HDTV CineAlta. Autorem scénáře a režisérem filmu je debutant Benjamin Tuček, který v roce 2000 absolvoval pražskou FAMU. Jeho předchozí scénář "Nohama napřed" byl oceněn Maximem a prémií Literárního fondu na festivalu FAMU 1997, podobně jako pozdější "Filmové povídky" z roku 1999. Jako spoluautor se podílel na televizním cyklu mystifikačních dokumentů "Kinetická encyklopedie všehomíra", natočil několik dokumentárních filmů a pracoval jako 1. asistent režie na filmu Návrat idiota, kde též vedl casting.

režie:
Benjamin Tuček
 
 
hraje:
Dorota Nvotová (Ema), Jana Hubinská (Emina matka), Ondřej Vetchý (taxikář bez taxíku), Dana Batulková (Karlova matka), Pavel Kikinčuk (Karlův otec), Lukáš Latinák (Viktor), Mario Kubaš (Karel), Martha Issová (kadeřnice Věra), Tatiana Dyková (Marie), Adéla Decastelová (kadeřnice Magda), Noel Le Bon (vedoucí secondhandu), Kamil Švejda (moderátor), Golden Horses
 
 
scénář:
Benjamin Tuček
 
 
kamera:
Antonín Chundela
 
 
hudba:
Ivo Heger
 
 
výprava-architekt:
Pavel Ramplé
 
 
kostýmy:
Petra Vasquez, Eva Petriková, Petra Hábová
 
 
střih:
Petr Mrkous
 
 
zvuk:
Jakub Čech
 
 
vedoucí produkce:
Martin Kořínek, Jiří Koštýř
 
 
produkce:
Daniel Tuček
 
 
choreografie:
Jana Kleňhová
 
 
II. kamera:
Otto Kobylák (kamerový jeřáb)
 
 
koproducent:
Jaroslav Kučera (koproducent ČT), Petr Zikmund
 
 
masky:
Jana Dopitová
 
 
dramaturgie:
Jan Gogola, Jan Lekeš
 
 
nahrál:
Ivo Heger
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.