Jeden svět
ohodnotit

Obsah filmu Detektivní příběh

 
Slavný William Wyler režíroval film - Detektivní příběh v roce 1951. Hlavní roli policisty McLeoda hrál Kirk Douglas. Snímek v podstatě pojednává o jednom dni a událostech na místní policejní stanici. Děj, který byl zpracován podle divadelní hry Sidneyho Kingsleyho především mapuje vztah McLeoda a jeho ženy Mary - Eleanor Parkerová, která tají svou ne tak docela bezúhonnou minulost, a ta se protíná s příběhem jednoho pokoutního doktora, dvou lupičů, zlodějky z obchoďáku, nebo kluka, který zpronevěřil peníze svého šéfa......

MartaH-claraB

Autor: clara.bow
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2013
Detektivní klasika, která se dnes už netočí a   která si vesměs vystačila s jednou místností,   kde jsou dohromady všichni zadržení, policisté   i oběti.
Nedovedu si dnes představit   identifikaci pachatele, jak stojí v řadě mezi   figuranty a oběť ho má identifikovat   položením ruky na rameno.
Druhá věc, co mě   zaujala byla, jak byli všichni chlapi vypasení.   Možná to bylo i filmem, ale ten dojem ve mě   nepřestával.
Samo rozuzlení zápletky mě   nijak nezaujalo, spíš odpudilo a to nejen tím,   jak člověk dokáže neodpustit milované osobě.   Konec byl pak už nabíledni.
hvezdyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.5.2010
Věřte, že braní otisků prstů je bezbolestivé,
akorát si pak musíte umít ruce. Třeba tamhle.  

Krásné dílo. Opět bych zvolal, kéž by   obdobných filmů bylo více a je škoda, že dnes   filmařům schází takový um, který je v tomto   příběhu vidět.
Takřka celý děj se   odehrává na jednom místě. A tím je jedna   policejní stanice v jednom newyorském obvodu.   Setkáváme se tu s celou řadou většich i   menších postav a postaviček. Každá je nějak   vykreslena, každá má svůj charakter. I když   film je dramatem i tragédií, nabízí mnoho a   mnoho úsměvných situací. Ale také nutí   diváka přemýšlet. Přemýšlet o životě i o   tom, co se odehrává na plátně. Dnešní   lidské hodnoty i morálka jsou dávno někde   jinde, než co ukazuje snímek.
Celý dej se   odehrává během jednoho dne (nebo skoro půldne)   a odehraje se toho spousta. Vedle detektivů do   děje vstupují různí delikventi. Ať už ti   začínající, tak i ti zkušení. A sranda je na   place. Jeden zajímavý dialog střídá druhý.   Jednou z nejroztomilejších postav filmu je   dívka, která se zlodějny v obchodě dopustila.   Ta je tak kouzelná, že skoro nejde se do ní   nezamilovat. Kouzelné je třeba i její   zjištění, že braní otisků prstů nebolí. Co   by svobodná dívka se alespoň během zatčení a   zadržení snaží zbalit nějakého toho   policajta. Však už je to dívka na vdávání.   Do děje zasahuje i mladík, který byl pro změnu   zatčen za okradení svého zaměstnavatele.   Potřeboval peníze na to, aby uspokojil dívku   svých snů. Jiné děvče se jej snaží z toho   maléru dostat.
Je tu i doktor, který   provádí nelegální interupce a porody. Onehdá   to velice zlověstný trestný čin na půdě   americké. Tento lékař a jeho právník nejvíce   zasáhnou do života hlavního hrdiny, detektiva   McLeoda.
Životy policistů se prolínají se   životy jejich zadržených. Ač každý na jiné   straně barikády, mají toho hodně společného.  
Snímek nabízí i mnoho smyslu pro detail.   Např. jsem ocenil situace s lítacími vrátky u   vstupu do kanceláře detektivů, kdy jeden z   četníků stojící zády k těm vrátkům vždy   navstavoval nohu, aby jej nepraštily do pozadí,   když někdo těmi vrátky procházel. Diakogy ve   filmu jsou takové normální a přirozené. Jo.   To už se dnes neumí.


Hodnocení:n12345678910
Detektivní příběh (1951)Detektivní příběh (1951)Detektivní příběh (1951)Detektivní příběh (1951)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10