Duben
ohodnotit

Deník Bridget Jonesové

Bridget Jone's Diary

Další název:
Denník Bridget Jonesovej (SK); Bridget Jones - Schokolade zum Frühstück
Rok:
2001
Délka:
92 minut
Premiéra v ČR:
9.8.2001
„Nevychovaná. Nekontrolovatelná. Neprovdaná.“

Komentáře k filmu Deník Bridget Jonesové

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 40
efCZa
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2008
věta Marka Darcyho o   milování Bridget takové   jaká je, je jednou z   nejromantičtějších, jaké   znám...přesto to není jen   slaďárna. je to hlavně o   trochu sžíravém pohledu   třicátnice na sebe a na   okolí...a také o pohledu   toho okolí na ni. To vše   podáno výbornou herečkou a   jejími přicmrndávači. Co   je nejdůležitější si o   filmu zapamatovat? že   přestože je na v podstatě   vážné téma, je šílený,   resp. šíleně vtipný.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.7.2009
No tak ja, kdyz jsem to videl   poprve,tak jsem pomalu   uchcaval smichy.Fakt dost   dobra komedie a obsazeni   hercu.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.12.2014
Pravda je že jsem neměl z   počátku moc chutí to   shlédnout, jelikož název mi   evokoval něco jako "Můj   milý deníčku.", ale   pak jsem po šílenství okolo   tohoto filmu neodolal a jsem   tomu rád. Prostě   netradiční a kouzelné, k   čemuž nemalou měrou   přispívá nezaměnitelné   kouzlo Renée Zellweger,   kterou mám velmi rád, a   další obsazení je též   skvělé. Kdo má rád   britský humor, ten by si   tenhle bombonek neměl nechat   ujít stejně jako Lásku   nebeskou :-)
Angelitos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Úplně malilinkatý kalhotky
Deník Bridget Jonesové je   vynikající romantická   komedie, na kterou bych se   mohla dívat pořád nejen   kvůli skvělému humoru, ale   také kvůli ději, který je   zajímavý hlavně tím, jak   je dnešní. V této době   existuje mnoho žen, které by   se mohly s Bridget rovnat,   alespoň v nějaké fázi   jejich života. Filmík je o   dnešních ženách. Opravdu   stojí za shlédnutí, a nejen   jedno :).
Pavka89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2010
Renée Zellweger a její   bombarďáky + Colin Firth a   jeho svetr s jelenem :-D jeje   co k tomu dodat? Moc povedená   komedie!
Katullinka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Pro pobavení
Romantický film s roztomilou   Bridget, která se shodou   okolností dostává do   komických situací.
stacey99
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.2.2008
Film je o 180 stupňov iný   ako kniha a predsa ho mám   radšej. Neviem, či je to   tým, že sa blížim k tomu   nebezpečnému veku, alebo   preto, že tiež nie som   tenká ako prútik... No   snažím sa povedať, že DBJ   patrí medzi tie filmy, ktoré   sú pre mňa balzamom na   dušu. Aj keď taká   praštená nie som a ani jej   matku by som si do domu   nepustila. A bez mučenia   priznávam, že pravdepodobne   má dosť výrazný vplyv na   moje hodnotenie aj Colin   Firth.
anos
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.9.2006
autorka přesně věděla o   čem píše :-)
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2004
Pohodový film o tom,že na   každou někde čeká ten   princ a nemusíme kvůli němu   shazovat naše ,,kulatější   tvary",protože nás má   rád takové jaké jsme. A   když k tomu navíc dá přes   držku Colin Firth Hughu   Grantovi,tak je to ještě   lepší.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.4.2010
Bridget Jone's Diary
Na téhle britské romantické   komedii jsem byla v kině a to   už před lety, po skončení   filmu jsem odcházela z kina   víc jak nadšení. Bridget   Jones v podání Renée   Zellweger byla prostě   skvělá. Film je vtipný,   netlačí nijak na pilu a   prostě má své kouzlo.   Herecké obsazení Colin Firth   či Hugh Grant, tak tahle   mužská dvojce byla zvolená   víc jak skvěle. Deník   Bridget Jones si pouštím   pravidelně, řekla bych že   snad nejčastěji ze všech   filmů, které doma mám.
Příběh je v podstatě   obyčejný a jak je vidět jde   udělat i z obyčejného filmu   něco co diváka zaujme -   žena v jistých letech,   která není žádná hubená   dívka, má pár kilo navíc,   problémy s muži a aby toho   nebylo málo je tak trochu   smolařka. Perfektní film pro   jakoukoliv příležitost.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2015
Citová a velice lidská   romantická komedie o jedné   plnoštíhlé ženě se svými   předsudky, touhách po   štěstí, přirozenými   trapasy i zklamáním. Renée   Zellweger do své role dala   naprosto všechno a je to na   celém jejím výkonu velice   znát. Pro ženy s takovou   postavou snímek dodává   ohromnou duševní sílu a   předsevzetí, že nebýt   štíhlá jako laň nemusí   znamenat jen opovržení a   odloučení od společnosti.   Ano, trošku to celé   vyznívá jako pohádka se   šťastným koncem, ale   nakonec, proč ne?
pataamat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2009
Bridget Jones a jej trapasy   sú total extrém ja byť baba   a na jej mieste tak sa asi   radšej prepadnem pod zem   ,chúďa .
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.1.2010
přímo skvělá komedie   která nic nepostrádá jeto  
skvěle   natočeno a ještě lépe   obsazeno tato komedie je bez  
chyb od začátku do   konce je zaručen smích.
Matematicka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.2.2013
Úžasná romantická komedie
To, co by se mohlo stát i   mně - taky jsem v mnoha   směrech zvláštní - tak   trochu ad absurdum - tak to   má v dobré komedii být.   Navíc tady se trochu pod   povrchem ukrývají i dost   závažné otázky: Jak poznat   toho pravého? V čem   spočívá partnerství mezi   mužem a ženou? Kromě   (velice dobré) zábavy,   poznání módních trendů   90. let (svetr se sobem,   kravata se sněhuláky,   dámské spodní prádlo...),   obdivování hereckých   výkonů hlavních   představitelů, smíchu i slz   s hlavními hrdiny atd. lze   nad filmem tedy i přemýšlet   :-)
Zajímavé   komentáře: mildaaxe,   hledaseniki, Nikotyna.
mikee007
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.4.2018
Klobouček dolů.
V první řadě před Renée   Zellweger, která neváhala   dvakrát během tří let   nahodit deset kilo navíc nad   svou obvyklou váhu, aby se   mohla zúčastnit tohoto   báječného projektu.
Další kompliment je pro   autorku námětu Helen   Fielding a následně pro   scenáristický tým, protože   dokázali přiblížit   dívčí svět široké   veřejnosti a jsou při tom   vtipní a ne trapní, jako   třeba tvůrci Sexů ve   městě, nebo 50 odstínů   trapnosti.
Deník   Bridget Jones je díky   sympatickým (a dobrým)   hercům a výbornému   scénáři něčím, na co se   můžete koukat znovu a znovu   a stejně se vám to neomrzí.
sylwikk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.3.2009
Fajnová, oddechová komedie a   hlavně skvělá Renée   Zellweger. Bavila sem se.   Nejvíc na celym filmu miluju,   jak přijde Mark ve svetru se   sobem, to fakt nemá chybu :)
Nikotyna
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2011
Vynikající nápad. Konečně   film, který opravdu v   životě se dá zažít. :)   Briget po třícítce, bez   chlapa, s cigaretami a   alkoholem. :D a spousty   sladkýho k utěšení svýho   života v osamění, se   rozhodne změnit život a   najít si chlapa. :) prostě   pecka.
Myshitchka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2005
Ona se cejti vetsinu casu jako   idiot a ja ji naprosto chapu:)   Vzdycky kdyz se na to koukam,   tak s ni soucitim a vyborne se   u toho bavim.
alus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.3.2008
Bridget Jonesová je mi   nesmírně sympatická a Marc   Darcy alias Colin Firth   ještě víc...Tuhle komedii   miluju, proto těch   nekritických 10.
Petík
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2005
Roztomilá Renné Zellweger o   nic míň roztomilý Hugh   Grant, ve skvělé komedii o   roztomilé Bridget.
Prasoid
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Celkem originální dílo.   Hlavní hrdinka sice na   hereckou školu chodila asi   jen před zrcadlo cvičit   hloupé úsměvy, ale   naštěstí je tu úchylný   H.G., který jako vždy   předvádí, že jeho role   bůvec není hraná, ale   prožívaná.
davidek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2008
Inteligentní humor na   romanticko - realistické   téma. Rodina je prostě   rodina, vrtá do všeho a nic   se neutají a chlapi jsou   chlapi.
Papaja73
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.2.2009
Životní peripetie trochu   svérázné třicátnice a   její trampoty nejen s   láskou.Škatulka   ,,romantická komedie"   možná mnohé odradí ale v   tomto snímku to rádi   přejdete.Hlavním důvodem je   skvělý humor a roztomilé   karamboly hlavní   představitelky.V rámci   žánru báječný film.
bouncer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.9.2003
Brigdet Jones
Takováhle dobrá romantická   komedie tu dlouho nebyla - už   bylo načase! Zamilujete si   ji...Film, který pohladí na   duši
Verik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.2.2005
Bridget Jones diary je fakt   vtipný film.O ženě,která   hledá chlapa,ale nějakjí to   nevychází.Pracuje ve   vydavatelství a všechno   začne až jií její šéf   Daniel Cleever(Hugh   Grant)pošle mail.Pak se ale   objeví jiná žena do které   se Dan zamiluje a Bridget pak   bude chtít zapomenout na   všechny muže.Jenže se najde   jeden takový,který jí to   neumožní.A nová láska je   tu.
Henry123
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.7.2009
Romantická komedie, která se   od jiných ničím neliší, a   přece je vtipná a svým   způsobem i originální.   Příjemně mně překvapila a   zpříjemnila večer.
kaylin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Pro moderní ženu, která má   mírnou nadváhu snad základ,   skoro bible, ale i pro   ostatní lidi je tohle film,   který pobaví a to nijak   vulgárně, ale od srdce.   Renée Zellweger je skvělá a   role Bridget ji sedla dokonale   na tělo. Colin Firth hraje   přesně to, na co vypadá, a   Hugh Grant nemusí být vždy   sladký romantik. Komedie,   která nebude zapomenuta.
christinak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.2.2005
Životní předsevzetí   Bridget: Zhubnout, nekouřit,   nepít a najít si chlapa. V   tomto duchu se nese celý   film. Ale svůj účel to   splnilo, určitě vás to   pobaví!
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.2.2017
Dišputa o literatúre
Toto je skôr taká nostalgia,   keď nás na to vyhnali na   strednej a som si hovoril, že   čo to bude za blbosť a nudu   a viem, že sa mi to nakoniec   aj páčilo. Teraz som si to   zo zvedavosti zopakoval.   Prišlo mi to vtedy trocha   iné, ako tie bežné typické   romantické filmy a vlastne   nie je to najhoršie. Navyše   nechápem, prečo si myslela,   že je pri sebe, mne prišla   akurát
mildaaxe
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.9.2010
Bridget Jonesová už   překročila třicítku,   ovšem je stále sama. Možná   že je to také kvůli tomu,   že má pár kilo navíc,   vykouří denně velký   množství cigaret a ani s   alkoholem si hlavu neláme.   Navíc má talent vytvářet   skutečně trapné situace.   Jednoho dne si však řekne   dost – začne si psát   deník a stanoví si   důležitý úkol –   konečně si sehnat   pořádnýho chlapa.
Docela netypická   romantická komedie. Přeci   jenom v typické komedii se   objevuje spíše krásná   dvaceti až třicetiletá   dívka, která potkává   nějakýho úžasnýho   kluka/muže a všechno je to   plný předvídatelných   situací a nástrah z okolí.   Proto jsem byl příjemně   překvapenej jakousi   civilností tohoto příběhu,   protože s mírnou nadsázkou   se mu dá i věřit –   všechny tři ústřední   postavy totiž rozhodně   nejsou ani zdaleka dokonalý a   proto působí docela   příjemným dojmem. I když   postava Bridget je skutečně   možná až moc velká   smolařka. Ovšem jako v   každým správným filmu   tohoto subžánru se svýho   štěstí nakonec dočká. I   přes několik opravdu   zábavných situací musím   podotknout že Deník Bridget   Jonesové baví jenom občas,   což je sice s ohledem na   jakousi reálnost nápadu sice   pochopitelné, ale film by   měl bavit celou dobu.   Nicméně všechno   pospojovaný dohromady s velmi   sympatickou Renée Zellweger,   sukničkářem Hughem Grantem,   nudnym patronem Colinem   Firthem a také povedeným   soundtrackem to funguje celkem   solidně a z filmu mám   nakonec docela dobrý pocit.
killy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2008
Celkem povedená zábava.   Skvěle vybraní herci,   kteří své role zvládli   perfektně. Vtipný humor a   dobrý děj filmu.
Ivett
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Docela vtipná, i když ne   nijak objevná komedie.   Příběh ženy ve středním   věku, která řeší všechny   možné i nemožné situace.   Naštěstí poměrně vtipně   a s nadhledem.
Shadow
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.8.2004
Námět je sice zajímavý,   ale skutečný výsledek je   trochu jiný. Má to sice být   romantická komedie, ale zase   až tak moc vtipné mi to   nepřipadá. Sice to není   nějak extra rozvleklý film,   ale stejně se tam toho zase   tak moc neděje. Třeba   Brigetin homosexuální   kamarád nabízí spoustu   možností k využití v   tomhle filmu, ale jako postava   je naproto zapomenutý.   Ostatní postavy na tom nejsou   o moc lépe. O nikom kromě   Briget toho zase až tak moc   nevíte, což se dá pochopit,   když je to její deník, ale   přeci jen by to chtělo   lepší prokreslení postav.   Herecké obsazení to   nezachrání. Konec nabízí   pokračování. Pár známých   písniček to zase až tak moc   nevytrhne. Zajímavý je snad   jen sladký konec.
Aravis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.11.2004
Brigit Zellwegerová
Film mě nijak neuchvátil   dějem (Brigit chce dostat   jednoho chlapa, podaří se   jí to, s jiným chlapem se   následně rozhádá, ten   první jí zahne, ona se dá   dohromady s tím co se s ním   rozhádala) ale to jak to   Renée podala bylo   ohromující. Film proti   splínu a špatné náladě!
lucymat
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.9.2011
Je fajn vidět Bridget v akci   a být tak v obraze, čím že   si tato dáma dokázala   filmové obecenstvo podmanit.   Tvůrci na to šli od lesa -   nevymýšleli nic extra -   prostě vzali obyčejnou   ženu, přibalili obyčejné   každodenní problémy a   zamotali kapku vtipu s   romancí. Chválím, ale   přiznám se, že bohatě   stačí vidět jen jednou.
Pecik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.3.2011
Moje první reakce byla, že   to je rozhodně film pouze pro   něžnější pohlaví. Dle   komentářů jsem se tedy   nejspíše spletl=) Film mi   příjde spíše lehce   úsměvný, než jako komedie   a romantika a téma, které   jistě osloví každou   ženu,ale pro mě nebylo   příliš zajímavé.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.8.2004
Komedie u které se moc   nenasmějete, ale spíše   otrávíte nudou. Film snad   může být zajímavý jako   netradiční sonda do   amerického způsobu života.
ElFal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.6.2004
Jedná se o klasiscky   romantickou komedii, kde   třicetiletá Bridget je   odhodlána se zamilovat do   muže, který ji bude mít   rád takovou, jaká   je.Přestože zrovna nemá   nejlepší postavu, její   vrstevníci už mají   potomstva a matka se dětinsky   zamilovala do navoněného   narcise, se na Bridget jednou   hvězdy pousmějí.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.6.2016
Tak tahle Bridget mě nikdy   neoslnila. Holt je to film pro   holky. Nehezká, netlustá,   nevtipná, neslaná a   nemastná.
Petra.Barbie
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Mezi jedničkou a dvojkou žádný rozdíl...
...obojí je hrůza hrůz.   Tento film mi doporučovala   kamarádka, prý se budu   bavit, je skvělý, ze   života, vypovídá o   problémech naší vrstevnice   humornou formou s nadsázkou.   Tak jsem si ho vypůjčila a   pustila. Když jsem asi půl   hodiny koukala na bláznivou   ženskou svého věku   (třicátnici),jak jenom   jezdí na rotopedu, leze na   váhu a řeší, že ještě   neměla chlapa, řekla jsem   si, že tudy asi cesta   nepovede. Zasmát se? Nevím   čemu. Já taky jezdím na   rotopedu a i ty kalorie si   musím tak nějak hlídat a   rozhodně si nemyslím, že by   na tom bylo něco vtipného a   zábavného pro druhé.   Renéé Zellweger se nijak   herecky nepředvedla, možná   není špatnou herečkou, ale   musela by dostat kvalitní   roli, ať už opravdu   komediální či naopak hodně   dramatickou. Ale hrát   bláznivé jelito s myšlením   14ti leté pubošky na   herečku jejího údajného   hollywoodského formátu fakt   nic moc. O pokračování   filmu radši nemluvím, z   něho jsem viděla opět jen   asi půl hodiny a šlo o   stejný balast jako tento   první. Víc no comment.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih16267minih16267Polibek smrti (1994) 
Kiss of Death n
minih27533minih27533Rozparovač (1997) 
The Ripper n
minih38559minih38559Buď v klidu (2005) 
Be Cool n
minih32865minih32865Kill Bill (2003) 
Kill Bill n
minih39458minih39458Finty Dicka a Jane (2005) 
Fun with Dick and Jane n
minih151616minih151616Smrtelné stroje (2018) 
Mortal Engines n
minih48314minih48314Underworld: Vzpoura Lycanů (2009) 
Underworld: Rise of the Lycans n
minih26897minih26897Sebechlebskí hudci (1976) 
Sebechlebskí hudci n
minih27802minih27802Pláž (2000) 
The Beach n
minih82555minih82555Mezi vlky (2011) 
The Grey n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Dítě Bridget Jonesové (2016)

 Dítě Bridget Jonesové (2016)
Dítě Bridget Jonesové n
Bridget Jones's Baby
Žánr: komedie / romantický
Země: Spojené státy americké / Irsko / Francie / Velká Británie
Režie: Sharon Maguire

(pokračování)

Bridget Jonesová: S rozumem v koncích (2004)

 Bridget Jonesová: S rozumem v koncích (2004)
Bridget Jonesová: S rozumem v koncích n
Bridget Jones: The Edge of Reason
Žánr: komedie / romantický
Země: Velká Británie / Spojené státy americké / Francie / Irsko
Režie: Beeban Kidron

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

167 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

ČT2 - Kouzlo Velké Británie

08:30 - 09:20

16 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:35

16 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:35 - 09:10

11 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190550
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376577
Obsahů a biografií: 178278

Poslední komentáře

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10