Dandy v aspiku (1968)

Dandy v aspiku (A Dandy in Aspic)
50.9 %
 
 

A Dandy in Aspic

Další název: Smrtelný tanec zabijáka

    Žánr: drama
    Země: Velká Británie
    Délka: 107 min.
Alexander Eberlin pracuje v britské tajné službě a nikdo netuší, že je dvojitý agent. Rád by po téměř dvaceti letech ukončil činnost a vrátil se domů. Pro KGB je jeho špionážní činnost užitečná a snaží se ho v Londýně udržet. Eberlin dostane od londýnských nadřízených příkaz k likvidaci sovětského agenta Krasnevina, který má na svědomí životy několika britských agentů. Potíž je v tom, že Eberlin je sám Krasnevin.

Eberlin s novým partnerem Gatissem odjíždí do Západního Berlína, kde byl údajně naposledy spatřen Krasnevin. Gatiss je chladnokrevný násilník, navíc Eberlinem pohrdá, ale nemá tušení o jeho pravé identitě. Gatiss se rozhodne uplatit dalšího agenta Sobakoviče a dozvědět se Krasnevinovu podobu, ale druhá strana je rychlejší a agenta zlikviduje. Eberlin se zatím snaží uprchnout přes Berlínskou zeď na východ.  Autor: curil

režie:
Anthony Mann, Laurence Harvey (po smrti Anthony Manna)
 
 
hraje:
Laurence Harvey (Eberlin), Tom Courtenay (Gatiss), Mia Farrow (Caroline), Harry Andrews (Fraser), Peter Cook (Prentiss), Lionel Stander (Sobakevich), Per Oscarsson (Pavel), Barbara Murray (Miss Vogler), John Bird (Henderson), Norman Bird (Copperfield), Geoffrey Bayldon (Lake), Calvin Lockhart (Brogue), James Cossins (Heston-Stevas), Michael Trubshawe (floristka), Lockwood West (Quince)
 
 
námět:
Derek Marlowe (román)
 
 
kamera:
Christopher Challis, Austin Dempster
 
 
hudba:
Quincy Jones
 
 
kostýmy:
Pierre Cardin
 
 
střih:
Thelma Connell
 
 
zvuk:
Peter Davies
 
 
výprava:
Carmen Dillon, Patrick McLoughlin
 
 
producent:
Anthony Mann
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.