Jeden svět
ohodnotit

Dálnice 60

Interstate 60

Další název:
Interstate 60: Episodes of the Road
Rok:
2002
Délka:
112 minut
„Na počátku byla touha po dobrodružství, která se změnila v dramatickou cestu za hranice snů a fantazie.“

Komentáře k filmu Dálnice 60

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 33
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.10.2021
Byť se snímek zdá být jen   značně jednoduchou zábavnou   road movie, opak je pravdou.   Šikovně v sobě skrývá   filosofii života a osobního   přesvědčení. Převážně   jsou obsažené interpretace o   promiskuitním sexu, drogách   a o snaze být tím, kým jsme   a nenechat se ovlivnit   ostatními. Životní   překážky jsou něco, co se   někdy překonává lehce,   někdy hůře, někdy i za   pomoci svého vlastního   důvtipu a sebelhostejnosti.   Matka si vezme drogu jenom   proto, aby se mohla setkat se   svým zdrogovaným synem?   Jasně, zní to divně, ale to   se nejdříve musí vidět   scéna o tom pojednávající   a potom dělat soudy a   moralizovat o daném skutku. A   je tady toho více. Avšak   pozor, snímek rozhodně   nesklouzává k lecjaké   moralizaci. Proto divák   uvidí jen to, co vidět chce.   někdo se bude jen bavit,   někdo si z toho něco vezme k   zamyšlení.   Nízkorozpočtový filmový   projekt a ani to není znát.   V tomto udělal scenárista   Bob Gale poctivý kus filmové   práce. Tento snímek je od   něj první režijní práce a   také poslední, což je   evidentně škoda.
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.2.2021
Tak cesta po neexistující   dálnici kde hlavní hrdina   dojde k prozření jak   vlastně naložit se svým   životem. Chvilkami až   bláznivá komedie se   střídá s filozofickým   zamyšlením.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Pozor na Vaše přání, mohla   by se vyplnit! Cesta mladíka   po neexistující dálnici a   městech za poznáním, co   vlastně od života chce.   Doprovod mu dělá   "bytost", která   posouvá snímek do   mysteriózní roviny. Může   přání plnit a také tak   činí i když po svém.   Jestli nakonec najde dívku z   plakátu a rozhodne se po   jaké profesní dráze bude   kráčet, jestli té co ho   baví (malíř), nebo té co   chtějí   rodiče(právník)-neprozradí   m. Jen, že je to opravdu   dobrej film, který by Vám   neměl ujít.
petrusmev
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.7.2017
Pohádka pro dospívající   muže, aby se správně   rozhodli, co chtějí v   životě dělat. A taky satira   na život v Americe,   tepající do nešvarů typu   lži, sex, drogy, obžerství,   egoismus, lenost, atd. Nápad   nebyl špatný, ale celkově   to nemělo tu správnou   šťávu.
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2017
Úsměvná road movie trochu   připomínající Nezvratné   osudy, jindy zas Gulliverovy   cesty, protože takový   panoptikum lidí a míst aby   člověk pohledal.   Nejzábavnější je epizoda v   ujetým právnickým městě s   příznačným názvem Morlaw,   obstojný je i nápad s Muzeem   uměleckých podvrhů. Nijak   nevadí pomalejší tempo,   protože to solidně táhne   sympaťák James Marsden i   všichni jemu sekundující.   Celou dobu jsem se usmíval   jako blbeček a korunoval to   famózní závěr, takže pod   100% jít nemůžu.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.7.2013
Mezistátní 60 (debilní   českej distributor musel film   opět přejmenovat   samozřejmě) je v pohodě   film, nemusím u něho   vypínat mozek a občas se i   zasměju. Na druhou stranu   důraz na konformitu a   slušňáctví z filmu trčel   jak červenej bavorák ze   skály a dorazila to scéna s   údajnýma pankáčema. Jestli   je v americe projevem punku   ježdění v jedné plechovce   a vylívání barvy na druhou   buzerantskou plechovku, tak   potěš koště. Ale jestli   byl dabing stejně kvalitní   jako překlad názvu, tak   filmu možná křivdím..
Petantino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2013
Dálnice 60 je silnicí, po   které jezdím často, rychle   a rád. Pouze tam lze totiž   potkat poťouchlého vtipálka   O. W. Granta, výbušného   pana Codyho, právníky   preventivně věznící své   klienty, drogy sloužící   městskému pořádku,   falešné muzeum uměleckých   podvrhů či podezřele   kulatou odpověď na každou   otázku. Je to zábavné,   návykové, nabízí to   jednoduchá řešení   složitých problémů a   sarkasmus mimořádné   úrovně, čemuž zkrátka   nemohu odolat.
Pecik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.2.2013
Zajímavý příběh, vcelku i   scénář. Příliš jsem se v   průběhu nezasmál a vysoké   hodnocení moc nechápu.   Výběr vcelku nesympatických   herců a celkové zpracování   mě nezaujalo. Pár dobrých   hlášek, ale celkově nevím   co vyzdvihnout, krom hlavní   myšlenky.
Blasel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2012
Jeden z nejlepších filmů,   kde Gary hrál - a zároveň   není za odporného magora.   Perfektně vypointováno,   diváka neotravuje   odhadnutelnost příštího   děje...
mat.ilda
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.11.2012
Vcelku zábavná, místy   infantilní road movie,   počínající bianco podpisem   pracovní smlouvy,   pokračující panoptikem   jedinečných občanů ve   svérázných městech a   zakončená malou revoltou bez   přetvářky, připomíná v   lecčem skutečný svět a   jeho pokroucené zákony, k   tomu příjemní herci - tak   akorát na lepší průměr -   nad průměrem 80.1% však   kroutím hlavou třetí den   :-O
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.5.2012
Dálnice 60 má vysoké   hodnocení a já po   shlédnutí nevím zač   vlastně?Ale čím víc   přemýšlím,tím asi tuším   proč tomu tak je:-)Film my   připomínal vzdáleně   Osudový Dotek(2003)a nakonec   musím ocenit,že díky   hercům a některým momentům   a i neotřepanému tématu   dávám 60%.
karlosphonic
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.11.2011
Road komedie,která nešetří   dobrými originálními   nápady.Kde jinde můžete   vidět město,kde všichni   lidé jsou právníci?Kde   jinde můžete vidět   město,kde jsou legálně   povoleny drogy?U obou   případů tak shlédnete tu   absurdičnost takových   měst.Škoda jen,že hlavní   hrdina měl ušlapanou   cestičku předem pomocí   kouzelné kostky.Dálnice 60   je ale překvapivě hodně   povedený,svěží film,který   srší originálním   vtipem.
I originální   komedii se sluší dát   vysoké hodnocení.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.9.2011
Mezi stovkami a stovkami   stále stejných komedií,   které se liší pouze   detaily, případně hereckým   obsazením či několika málo   dobrými nápady ční tahle   docela inteligentní věcička   jako diamant mezi uhlím. Už   základní nástřel   příběhu tenhle fakt   dostatečně ozřejmuje.   Komedií z „paralelního“   světa zase tolik není že?   Nápad je však jedna věc,   ale ke zrealizování   povedeného snímku to přeci   jenom nestačí, takže   popořadě: herci jsou na   jedničku – Gary Oldman je   zkrátka klasik, Marsden je   docela sympaťák, Chris   Cooper nebo Christopher Lloyd   jsou fajn osvěžení   (obzvláště prvně   jmenovaný má úžasnou   roli), Amy Smart mám rád už   pár let a zklamala mě zatím   jenom málokrát….a zbytek   nestojí moc za   zmínku…myslím rozsahem   role, jinak třeba šerif K.   Russell je též vypečenej.   Na snímku ale musím nejvíce   pochválit scénář, zde je   totiž jasně vidět, že si   někdo s jednotlivými fórky   skutečně vyhrál a stejně   jako dialogy jsou skvělé.   Dialogy mají navíc i jistou   hloubku a vzhledem k tomu, že   je to jakási road-movie,   stále se měnící   prostředí postavy dávají   ději potřebnou jiskru a já   se celou dobu vyloženě   těšil, kam ta vrtkavá koule   Neala zase zavede…
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.8.2011
Dálnice 60
Docela vydařená komedie,   která mě zaujala hlavně   díky netradičnímu pojetí.   Samozřejmě zde jako u   každé správné komedie   nesmějí chybět skvělé   hlášky a srandovní scénky,   které na sebe pěkně   navazují, takže dohromady   tvoří opravdu originální   celek. Příběh je více než   zajímavý a doslova oplývá   dobrodružstvím.
Aintcha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.12.2010

Tento film jsem pořádně   ocenila až ve chvíli, kdy   jsem se ho snažila   převyprávět a doporučit   kamarádům. Většinou mi   nedělá potíže vyprávět o   čem film byl. Tento film   však v mém podání vypadal   jako největší blbost,   která mohla být kdy   natočena. Přesto se však   tento film všem, kteří ho   viděli, líbil. Takže   menší typ pro všechny:   koukně te se na Dálnici 60 a   potom zkuste někomu kdo to   nezná převyprávět děj   příběhu. Nezapomeňte však   zmínit kouzelného dědečka   nebo muže bez žaludku a   uvidíte co si o tom filmu (v   horším případě i o vás)   ostatní pomyslí ;-)
gotop
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.5.2010
Ač jsou podle mě road-movie   komedie skvělé, toto je   bohužel výjimka   potvrzující pravidlo,   spíše než zábavu to   připomíná filmy o cestách   do duše psychopatů nebo   feťáků na ošklivém tripu.   Děj je naprosto nesmyslný a   k tomu je mi 90% herců velmi   nesympatických(neplatí o Amy   Smart). Sledování   nedoporučuji.
Georgie2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2010
Road-movie není můj   oblíbený žánr. Různé   bizarní postavičky, které   se v "příběhu"   objevují a zase mizí a   celkově mi to normálně   nedává smysl a nebaví mě   to. Ale Dálnice 60 je jiná.   Má to hlavu a patu a v   každé postavě je nějaká   myšlenka. Začátek trochu   připomíná Útěk do   divočiny (nebo obráceně,   vzhledem k tomu, že tenhle   film je starší)
Jarda.ftr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2010
Vlastně velmi jednoduchý   film, který nás provádí   řadou situací-řadou   lidských rozhodnutí. Ukazuje   jak snadno volíme v životě   jen jakési laciné   volby,náhražky které nikdy   nevedou k vytouženému cíli   a dokonce mají i tragické   důsledky. Ukazuje v   jednotlivých scénách jaká   je vlastně lidská   společnost. Hlavní hrdina   jimi proplouvá při svém   hledání života někdy   snáz, někdy obtížněji,   aby v závěru našel.....I   když je film jednoduchý,   myšlenka je velmi silná.
jarocefa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.11.2009
Dívatelný film
Film na který se rád   podívám třeba na druhý   den. Děj není nijak   složitý s pár vtipnýma   hláškama, herecky dobře   zahraný. Doporučuji jako   oddychový filmeček na   sobotní večer.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.7.2009
dosti slušná komedie   která se dá vidět i   víckrát je to skvěle   natočeno a odehráno proto   vám to může stát za tu   chvilku času
ICEMAN1979
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.7.2008
Myslím že tady se nedá   vytknout zhola nic jeden s   filmu na který se rád   podívám kdykoliv.Je to   prostě něco co tu ještě   nebylo a je pravda že ten   film je tak trošku   nedoceněnej.Nedal jsem 10 asi   proto že jsou i lepší filmy   ale tenhle je fakt dost dobrej
Maidens
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2008
Špičkový a velmi   nedoceněný film. Naprosto   vybočuje z řady. Vyniká   perfektním scénářem a   dějem. Taková příjemná   filosofická road movie.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.6.2008
Chytře provázané epizodky,   které plavou „tak trochu“   proti proudu (osobně se mi   nejvíce líbila ta s Chrisem   Cooperem coby milovníkem   pravdy), dávají dohromady   skvěle fungující celek,   jehož poselství nejen o   možnosti volby a   důležitosti i zdánlivě   „titěrných“ rozhodnutí   je stoprocentně uvěřitelné   a nepůsobí vůbec násilně   či uměle, neboť příběh   plyne lehce a neustále jakoby   „s úsměvem“, navíc   přehnaně nemoralizuje (jen   místy a trošku :-)). Lví   podíl na tom má sympaťák   James Marsden. Velmi potěší   všechny ty slavné tváře, s   nimiž se během cesty po   Interstate 60 setká. Až   nečekaně velká pohoda,   kterou si kdykoli dám ještě   jednou. A třeba mi dá i   něco do života.
vratik7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.6.2008
Velice povedeny filmecek s   kouzelnickou tematikou. Nejvic   me ale dostala ta koule, ktera   zna odpoved a vsechny otazky a   ke konci nevidana souhra   nahod.
padde
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.12.2007
Nezařaditelný, okouzlující   příběh. Vždy mě dostane   zpracování, které se   čímsi vymyká ostatním   filmům. Nápaditost, jemný   humor, skryté poselství i   herecké výkony řadí tento   film u mě do top 10.
Pauleta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.9.2007
Je neuvěřitelné, že tak   skvělý snímek je tak málo   známý. Výborný scénář,   kde do sebe vše přesně   zapadá a snad každá scéna   má svůj přesný význam,   což oceníte spíš až když   se na Dálnici bude dívat   poněkolikáté. Skvělá   odlehčená atmosféra a   šíleně zrzavý Gary   Oldman... 9 bodů
BouncesCZ
Hodnocení:
Přidáno: 8.4.2007
Když jsem narazil na tento   film v příloze časopisu tak   jsem si říkal panebože co   to zase je! Filmu snad   nechybí vubec nic a rozhodně   ho řadím mezi ty nejlepší   filmy který jsem viděl jen   škoda že je tak nenápadný   a že jsem o DVD přišel,   každým koutkem na mě kouká   Návrat do budoucnosti!
Karabekian
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.9.2006
Takové filmy se jen tak   nevidí... Vtipné (jinak než   obvykle), milé (jinak než   obvykle), možná trochu   naivní a hodně divné, ale   rozhodně ne nudné! Zajimavý   nápad skvěle provedený se   vždy cení..
hejtman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.7.2006
jednou nestačí....
Právě jsem se probudil z   krásného snu o tajemné   dálnici a synu úspěšného   otce co chce znát odpovědi,o   tajemném podivínovi a kouli   co zná na vše odpověď ,o   tajemném světě mystiky a   fantazie.Texty,herci,romantick   á příroda a krásné   scénérie,neopakovatelný   humor.Nějak takhle si   představuju dokonalý mix na   dané téma,/ikdyž uznávám   ,že jsou tam věci co šli   lépe udělat - pro mě v   tomto případě však   nepodstatné /Zaposlouchej se   a možná se ti splní i tvůj   sen - je to nevyhnutelné !
fifoml
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2005
Konecne neco na co se da divat   a neni to film zabij vsechno   co se pohne. Supr road movie   ve spojeni s komedii!!!
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2005
Na něco takového jsme   čekali. Žádné ohromující   scény. Prostě   "jen" sqěle   vymyšlený příběh a je na   světě výborný film, který   je plný   překvapení...originál,   který stojí za to.
mmartina
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.5.2004
Hooodně dobré překvapení.   Nejlepší jsou filmy, o   kterých ani nevíte, že jsou   a najednou se k nim dopaříte   a nestačíte zírat.
Byford
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.12.2003
velmi povedené a neobvyklé...
Těžce žánrově   zařaditelné. Zvláštní   směsice pohádky a bizarní   road movie. Skvělé herecké   obsazení (včetně mojí   oblíbené Amy Smart). Velmi   zvláštní a povedený film.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih51310minih51310Jack Brooks Monster Slayer (2007) 
Jack Brooks Monster Slayer n
minih102700minih102700Pěna dní (2013) 
L'écume des jours n
minih24749minih24749Transit Carlsbad (1966) 
n
minih6534minih6534Dobrodruzi (1967) 
Les Aventuriers n
minih13281minih13281Mys hrůzy (1991) 
Cape Fear n
minih122520minih122520Hodinový manžel (2014) 
Hodinový manžel n
minih155922minih155922Jojakdoen dosi (2017) 
Jojakdoen dosi n
minih27679minih27679Konec světa (1999) 
End of Days n
minih66848minih66848Ženy sobě (2011) 
Bridesmaids n
minih80502minih80502Proti mužům zákona (1997) 
Against the Law n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Fantomas se zlobí (1965)

14:15 - 15:50

74 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Tvořivá díla zvířecí říše

14:40 - 15:35

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:30 - 15:30

59 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:25 - 15:30

64 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190376
Osobností: 697524
Fotografií: 763185
Plakátů: 375836
Obsahů a biografií: 177995

Poslední komentáře

Cesta za králem trollů (2017)

Cesta za králem trollů
Já mám pro dobrodružné a   fantasy filmy tak trošku   slabost, takže mě tohle   docela zajímalo. No, byť to   není žádné veledílo v   podobě více >

Autor: Karius | Hodnocení: 7 / 10

Knight Rider 2000 (1991) [TV fil...

Knight Rider 2000
Já nemůžu dát pár hvězd   ani z nostalgie, leda by tam   byl pravý, původní KITT v   černém obalu. To bych byl i   štědřejší, ale takhle?   více >

Autor: Karius | Hodnocení: 1 / 10

Býčí oko (1990)

Býčí oko
Ona je to obsahově vlastně   úplná pitomost, ale je to   taky docela nápadité,   vtipné a má to správný   švih. No a když vám tu   pitomost více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Expend4bles: Postrad4telní (2023...

Návrat v dobrej forme...

Expend4bles: Postrad4telní
V nejakom článku som čítal   vyjadrenie Dolpha Lundgrena o   sklamaní zo štvrtého   pokračovania   Expendables.Určite mal na   mysli finančnú více >

Autor: pigal | Hodnocení: 8 / 10

Shromáždění starých mužů (1987) ...

Shromáždění starých mužů
Jestli máte rádi čistou   filmařskou práci, natočenou   podle výborné literární   předlohy, jste fanoušky   prvotřídního herectví v   podání více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10