Duben
ohodnotit

Ďábelské oči

Evil Eyes

Žánr:
Rok:
2004
Délka:
80 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Ďábelské oči
Nepříliš úspěšný spisovatel Jeff Stenn (Adam Baldwin) dostane nabídku od producenta George Thrumana (Udo Kier) slušnou nabídku na psaní scénáře k filmu. Má to být o režiséru Gary Grammovi (Eric Caselton), který před 35ti lety vyvraždil celou svou rodinu. O Grammovi bylo také známo, že jakmile něco napsal a natočil, tak se to skutečně stalo. Tohle sice není Jeffova parketa, ale díky tomu, že je spolu s těhotnou manželkou Tree (Jennifer Gates) ve špatné finanční situaci, nabídku přijímá. Obdrží všechny dostupné materiály i s klíči od Grammova domu a dá se do práce.

Jakmile ale začne psát, stane se podivná věc. Jeho kamarádka Nina (Kristen Lorenz), jíž si přizval na pomoc, umře při autonehodě úplně přesně, jak to Jeff napsal do scénáře. Zanedlouho poté je při basseballu těžce zraněn jeho přítel Peter (Mark Sheppard), také stejně podle toho, jak to Jeff napsal. Jeff tomu nechce věřit, není přece žádný vrah.

Thruman na něj tlačí a tak se Jeff s Tree přestěhují do Grammova domu, aby měl větší ispiraci a lépe se mu tak psalo. Tady se o Grammovi dozvídá čím dál víc a pomalu ale jistě si uvědomuje svou podobnost s ním. Také si myslí a ono to tak i vypadá, že by mohl být jeho syn.

Jeffovi se teď jen těžko pracuje a navíc ho sužují děsivé vidiny. Dokonce, stejně jako Gramm, podezírá svou manželku z nevěry. Píše dál a tím zkouší, co dokáže. Napsal o zeměstřesení v Mexiku - stalo se. Napsal také smrt svého bývalého agenta Boba (Byron James), i to se stalo. Jeff je z toho zoufalý, jeho vidiny jsou čím dál více realističtější a navíc mu stále chybí konec scénáře, který ne a ne dopsat.

Nakonec se mu to podaří, ale Thruman mu tuhle verzi odmítne a vrátí zpět. Jeff sedí doma a pokouší se o jiný konec, když ho Tree zavolá na jejich dvorek. Tam je pro něj přichystaná oslava na úspěšné dokončení scénáře. Jsou tu jejich přátelé, nevlastní rodiče Tree, producenti .....a všichni mu gratulují k jeho báječnému dílu. Jeff to nechápe a neví, co si má myslet, protože si nevzpomíná, jaký konec napsal a kdy. Telefonuje mu také Thruman, který je velmi potěšen a uvažuje o další spolupráci s ním. Také mu děkuje, že mu to poslal e-mailem.

Jeff tomu stále nerozumí a proto jede vše zjistit k Thrumanovi. Po cestě zpět domů se telefonicky dozví, že on nemůže být Grammův syn, poněvadž se Grammovi narodila dcera. Jeff se vrátí domů, kde najde mrtvé adoptivní rodiče Tree. Začíná mu svítat,jak to všechno asi bylo a se sekerou v ruce chce udělat všemu konec. Tree je totiž Grammova dcera......

O 35 let později.
Thruman sedí ve své kanceláři a nabízí zajímavý scénář jednomu ....



Pozn. aut.: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Ďábelské oči
Scénarista, který se snaží prosadit, získá možnost napsat příběh o nelítostném sériovém vrahovi. Zatímco pracuje a vymýšlí hrůzné scény plné strachu a smrti, začínají se jeho slova na papíře stávat skutečností. Má opravdu takovou moc nebo je to někdo jiný?!


Autor: 42611

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190497
Osobností: 697745
Fotografií: 763785
Plakátů: 376364
Obsahů a biografií: 178200

Poslední komentáře

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10

Tomorrow (1972)

Tomorrow
Citlivě napsaný scénář   podle skvělé literární   předlohy Williama Faulknera,   výborně vybrané exteriéry,   precizně vedená kamera a   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Čaroděj ze země Oz (1939)

Čaroděj ze země Oz
Skoukl jsem ze zvědavosti,   protože je tento snímek   často zmiňován jako   legendární počin. No na   jednu stranu hrozná   ptákovina, na druhou mě to   celkem chytlo a bavilo:-)

Autor: Máša13 | Hodnocení: 7 / 10

Lucy (2014) [2k digital]

Lucy
Koukatelné akční sci-fi.   Člověk o tom nesmí moc   přemýšlet a pak je to   rychle plynoucí sci-fi   příběh.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Patnácté léto (1994) [TV film]

Patnácté léto
Tak já mám asi zcela jiné   představy o humoru   všeobecně. A o komediích   také. Zde se hodinu a něco   koukáme na hádky a řev. To   je vše. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10