Cyrano Fernández (2007)

Cyrano Fernández
    Žánr: romantický / drama
    Země: Venezuela
    Délka: 101 min.
Caracaské zpracování slavného dramatu o Cyranovi z Bergeracu přenáší poměrně přesně děj do současnosti a vhodně ho také aktualizuje. Cyrano Fernández vede pouliční gang bránící jednu z chudinských čtvrtí proti místní mafii. Kristian je pohledný mladík, který se vrací ze Spojených států, a Roxana je svůdná učitelka tance. V tomto drsném, milostnému dramatu se mísí poezie s násilím. Zároveň se zde setkáváme s typicky karibským pohledem na život, kde naděje není tou nejvyšší hodnotou. To zásadní poselství si příběh uchoval: vnitřní boj každého z nás mezi tím, čím jsme a čím bychom chtěli být.
Alberto Arvelo patří mezi známější venezuelské režiséry; věnuje se politickým thrillerům, dokumentům nebo filmům pro děti. V roli Cyrana se objevil Édgar Ramírez, který patří mezi mezinárodně proslulé hvězdy venezuelského filmu (u nás je známý spíše z vedlejších rolí jako ve filmu Bourneovo ultimátum).

La Película 2012

režie:
Alberto Arvelo Mendoza
 
 
hraje:
Édgar Ramírez (Cyrano Fernandez), Jessika Grau (Roxana Padilla), Pastor Oviedo (Christian), Ximo Solano (Lopez), Rafael Uribe (Gaspar)
 
 
scénář:
Alberto Arvelo Mendoza
 
 
kamera:
Cezary Jaworski
 
 
hudba:
Mario de Benito
 
 
zvuk:
Maite Rivera
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.