Duben
ohodnotit

Čudný človek [TV film]

Další název:
Divný člověk; Странный человек
Žánr:
Rok:
1975
Délka:
69 minut

Obsah filmu Čudný človek

 
Televízna inscenácia romantickej drámy M.J.Lermontova. Hlavným hrdinom je mladý intelektuál šľachtického pôvodu Vladimír Arbenin - čestný, citlivý človek, ktorý nevie zapadnúť do banálnej, prázdnej spoločnosti, ktorá ho obklopuje. Stretáva sa s ľuďmi, ktorí ho rad-radom zrádzajú. Stráca svojho najlepšieho priateľa, lebo ten mu odvedie jeho jedinú lásku. Otec ho prekľaje za to, že ho chce zmieriť s matkou na smrteľnej posteli. Zostáva sám - sám ukončí aj svoj smutný život.

oficiální text distributora
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
dvd obal  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Česká televize
 
 
Typ:
[TV film]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
slovenská
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Čudný človek >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Hodnocení:
Přidáno: 28.2.2016
Tento film mě velice zaujal. Juraj Kukura zde mi   dokázal,že se pro dramata doslova narodil. Film   byl sice smutný,ale věděla jsem,že to je jenom   film a vše se to tam děje jenom jako. Všichni   herci úžasní,nejvíce se mi zde líbil právě   Juraj Kukura,pro kterého mám slabost :-).
mia
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.3.2009
Nižšie hodnotene
Lermontov je moja srdcová záležitosť. No   dávam nižšie hodnotene. Toto televízne   spracovanie má svoje svetlé stránky ako je   výber hercov, výborné kostýmy ... no záver je   nedotiahnutý. Na konci sa v priebehu pár minút   dozvieme, že Arbeninova láska dala prednosť   jeho zámožnejšiemu priateľovi a hneď na to sa   z rozhovoru dozvedáme, že Arbenin už nežije.   To o čom to je, o utrpení a nepochopení   mladého človeka, ktoré ho vedie až k   dobrovoľnej smrti, to zostalo niekde za   dverami.

No jedno musím vyzdvihnúť –   krásu našich herečiek. Najmä Soňa Valentová   bola v tejto inscenácii očarujúca.


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190499
Osobností: 697748
Fotografií: 763807
Plakátů: 376379
Obsahů a biografií: 178209

Poslední komentáře

Město v obkličení (2010)

Město v obkličení
Tentokrát si hongkongská   ikona akčních filmů v   podobě Bennyho Chana vzala na   paškál americké superhrdiny   a superpadouchy s   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 6 / 10

Na nože: Glass Onion (2022)

Na nože: Glass Onion
Zajímavý film ala Agáta   Christie. James Bond pomalu   rozmotává klubíčko   vztahů, příležitostí a   motivů až se dostane k   samotnému vrahovi. Hodně   mně to připomíná film Zlo   pod sluncem.

Autor: red.mann | Hodnocení: 7 / 10

Brýle (1969) [TV inscenace]

Brýle
Při patnáctiminutové   stopáži se určitě nedají   čekat velké zázraky a   vodopády humoru a tahle   televizní mikrokomedie není   rozhodně více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Na nože (2019)

Na nože
Chyba. Omylem napsaný   komnet.***********************   ******************************   ******************************   ******************************   ************

Autor: red.mann

Teorie všeho (2014)

Teorie všeho
Hnus! Dělá se mi z toho   špatně. Leda tak k zeblití.   Další snímek, který nám   předhazuje něco co vůbec   vidět nemusíme.

Autor: kruhyyy | Hodnocení: 1 / 10