Cradle Of Fear (2001)

Cradle Of Fear
41.4 %
 
 
    Žánr: krimi / horor
    Země: Velká Británie
    Délka: 120 min.
POZOR SPOILER

Ulicí kráčí podivný mladík. Zmasakruje nějakého člověka a pak je sám zbit třemi muži. On však povstane a dá jim co proto.

Je nalezena mrtvola dívky, která je dost "zrasovaná". Na místě na ni sahá vyšetřovatel Pete, ovšem jinam, než bývá zvykem.

Na velkém koncertě sbalí téhož mladíka dívka. Prožijí spolu divokou noc. Dívka pak začne ve sprše krvácet a venku vidí podivné obličeje. Navštíví kamarádku, která se jí snaží pomoci. Přespí u ní, a zdá se jí, jako by něco měla v břiše. Sen se ukáže jako skutečnost a to nečekaně drastická. Obě dívky to něco zabije velmi brutálním způsobem. Případ dostává na starost nám již známý vyšetřovatel Pete Neilson.

Jiné dvě dívky se vloupají do opuštěného domu. Při hledání peněz se v jedné z postelí probudí ukrytý bezdomovec a jedna z dívek jej zabije. Peníze mají, ale je zde také ona mrtvola. A když se jedna z nich zmíní o tom, že řekla sestře kam má namířeno, ta druhá ji pro jistotu zabije. Přijde domů a má z peněz velkou radost, ale v tom ji začne strašit zabitá dívka i onen muž. Zabijí ji a mrtvola je nalezena na místě kde ke zločinu došlo.

Pete se prodírá případy vražd, ve kterých figuruje muž jménem Kemper. Na místě činu je totiž nalezen jeho otisk. Potíž je, že je zavřený v blázinci ve vypolštářované cele. Kdysi byl profesionální hypnotizér a zneužíval toho ke vraždám. Jen my víme, že má venku pomocníka a to je právě onen podivný mládenec.

Nick je už trochu postarší a beznohý. To mu dost vadí, a když mu lékař sdělí, že by mohl nohu mít, ale musí si ji obstarat, neváhá ani chvilku. Navštíví svého komplice Thomase. Toho zastřelí a nohu mu ukradne. Pak je mu přišita, z čehož má radost i jeho dívka a Nick začíná tvrdě cvičit. Zdá se, že po nějaké době je vše OK a Nick už i řídí auto. Jenže vtom jej noha přestane poslouchat, rychlost jízdy se zvyšuje, noha na brzdu nechce a vypadá to, že dojde ke katastrofě.

Neilsonovi volá kolega, že v Kemperově cele byl nalazen seznam. Na něm jsou jména lidí, kterých případy vyšetřuje. Jako poslední jméno je jméno jeho syna.

Ten se zabývá snuffem. Své dívce Penny tvrdí, že jen pracovně, jinak to prý na něj nemá vliv. Pak je Penny u něj a v práci se tři dny neukáže. Když za ní přijde spolupracovnice, ukáže se, že Penny má dosti zrasovaný obličej. Robert se stává na snuffu stále více závislý. Z práce je vyhozen. Přes internet se dívá na týrání muže v místnosti a za peníze sám dává příkazy čím a jak. Pak se v této místnosti ocitá sám. Jeho otci je sděleno, že Robert je mrtev a Pete zatouží po pomstě. Bere si pistoli a jde do blázince, aby si to s Kemperem vyřídil tváří v tvář…  Autor: Pitryx

režie:
Alex Chandon
 
 
hraje:
Dani Filth (Muž), David McEwen (Kemper), Edmund Dehn (detektiv Neilson), Emily Booth (Melissa), Eileen Daly (Natalie), Rebecca Eden (Sophie), Melissa Forti (Nikki), Louie Brownsell, Emma Rice (Emma), Stuart Laing (Richard Neilson), Barry Lee-Thomas (šéfinspektor Roper)
 
 
scénář:
Alex Chandon
 
 
kamera:
Sebastiani Bontempi
 
 
výtvarník:
Marcus Raven
 
 
zpěv:
Cradle of Filth (soundtrack: "Lord Abortion", "At the Gates of Midian")
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.