Cocagne (1961)

Cocagne
90 %
 
 
    Žánr: komedie
    Země: Francie
    Délka: 92 min.
Marc-Antoine pracuje ve městě Arles jako řidič popelářského vozu a žije poklidným životem s manželkou Mélanií a dvěma dětmi. Po krádeži obrazu v místním nočním podniku je Marc-Antoine povzbuzován servírkou Hélene, začne sám malovat a dočasně se stává obletovanou celebritou. Jeho obrazy se však špatně prodávají a o Hélene se navíc začne zajímat jeho bratranec Septime. Marc-Antoine začne pochybovat o svém malířském nadání i o nenadálé změně ve způsobu života.

Komedie COCAGNE vznikla v režii Maurice Cloche, v jeho případě se jednalo po delší době teprve o druhou (a i poslední) spolupráci s populárním komikem Fernandelem. Vzhledem k zasazení děje byl film natočen téměř kompletně ve městě Arles na jihu Francie, natáčení proběhlo v říjnu 1960, premiéra se konala 8. března 1961. Vzhledem k italské spoluúčasti hrálo ve filmu několik italských herců, Fernandelovu manželku Mélanii ztvárnila kdysi slavná hvězda Leda Gloria, s níž se setkal již dříve při práci na filmech o Donu Camillovi. Ve francouzských kinech viděly film bezmála dva milióny diváků.  Autor: argenson

režie:
Maurice Cloche
 
 
hraje:
Fernandel (Marc-Antoine), Dora Doll (Hélène), Andrex (Amédée), Rellys (Septime), René Génin (Mathias), Leda Gloria (Melanie), Memmo Carotenuto (Jean), Paul Préboist (Banane), Léon Zitrone (sám sebe), Roberto Risso (Vincent)
 
 
scénář:
Yvan Audouard, Jean Manse, Maurice Cloche
 
 
kamera:
Roger Hubert
 
 
střih:
Fanchette Mazin
 
 
výprava:
Jacques Paris
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.