Duben
ohodnotit

Co děláme v temnotách

What We Do in the Shadows

Žánr:
Rok:
2014
Délka:
66 minut
„Jak zvládají přežívat v současné, moderní společnosti?“
Popis / Obsah / Info k filmu Co děláme v temnotách
POZOR SPOILER

Jednou do roka se na Novém Zélandu schází tajná společnost. A jednou je do této společnosti výjimečně puštěna i skupina dokumentaristů.

Z truhly vstává jako prkno vampýr Viago. Je stár 379 let. Svolává schůzku spolubydlů. To jsou další tři upíři, z nich nejstarší Peter má přes 8000 let. Pak jsou zde ještě Deacon a Vlad. Na schůzce se řeší neumyté nádobí a pak soužití vůbec. Nakonec se tři „mladí“ upíři vydávají do města za zábavou. Hledají i občerstvení. Vlad získává jednu ženu, které se trefí na tepnu a krve teče až až. Služebná Jackie jim domů přivádí oběti. Mladý pár. Ten je bez milosti „vypit“.

Jedním z páru byl Nick a ten sem nyní zalétá na kus řeči. Zajdou spolu do tanečního klubu, pak potkají skupinu vlkodlaků. Trošičku do sebe rýpají, ale objede se to bez krve. Pak učí Nick staré upíry technickým novinkám. Tedy pro ně. Používat internet a tak. A stále spolu chodí do města.

Jednou zasvítí do Peterova doupěte slunce - a on uhoří. Upíři pak zjistí, že se utkal s lovcem upírů, a když se Nick přizná, že lovci řekl, že je upír, dochází k pranici. Musí zasáhnout policie. Nick je pak souzen a odsouzen. Je vyhnán.

Upíři jdou na maškarní ples. Bezbožný maškarní ples. Je zde i Pauline Ivanovich. Je to bývalá Vladova milenka. A on sem přichází, aby ji po svém pozdravil, čímž vyvolá hněv a souboj s jejím současným milencem. Cestou domů z plesu opět ucítí vlkodlaky…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Co děláme v temnotách
Spolubydlící Viago, Deacon a Vladislav vypadají jako kdokoli jiný, až na to, že jsou nesmrtelní a pijí lidskou krev. Jsou to totiž upíři, kteří se snaží přežít v moderní společnosti - placením nájmu a dodržováním rozpisu domácích prací počínaje a úsilím získat pozvání do nočních klubů konče. Jejich osm tisíc let starý spolubydlící Petyr promění dvacetiletého hipstera Nicka v upíra a společně s ostatními ho pak musí naučit upírským pravidlům. On je na oplátku seznámí se záludnostmi moderní společnosti a představí jim nejen nové technologie, ale i módu a rozdílný životní styl.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: titulky
Premiéra: 05.04.2015 CX


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Přes nový práh

01:30 - 01:55

4 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - 24 hodin pražského metra (2018...

01:20 - 01:50

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

00:50 - 01:50

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:50 - 01:45

44 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697848
Fotografií: 763986
Plakátů: 376597
Obsahů a biografií: 178284

Poslední komentáře

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10