Jeden svět
ohodnotit

Chraň nás od zlého [2k digital]

Deliver Us from Evil

Další název:
Beware the Night; Erlöse uns von dem Bösen; Zbav nás zlého
Rok:
2014
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
3.7.2014
„Opravdové zlo nás teprve čeká.“

Obsah filmu Chraň nás od zlého

 
Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Édgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy.

zdroj: Falcon / HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 15.05.2015 HBO

oficiální text distributora
 
Související odkaz
 
Recenze: Chraň nás od zlého

A ještě jednou navážeme na článek o filmu The Black Phone, neboť i v tomto případě režíroval Scott Derrickson.... číst dál

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Scott DerricksonScott Derrickson  
hraje:
Eric BanaEric Bana.....Ralph Sarchie [45]   
Édgar RamírezÉdgar Ramírez.....Mendoza [36]   
Olivia MunnOlivia Munn.....Jen [33]   
Chris CoyChris Coy.....Jimmy Tratner [27]   
Dorian MissickDorian Missick.....Gordon [38]   
Joel McHaleJoel McHale.....Butler [42]   
Sean HarrisSean Harris.....Santino [47]   
Lulu WilsonLulu Wilson.....Christina [8]   
Olivia HortonOlivia Horton.....Jane Crennaová   
Scott JohnsenScott Johnsen.....seržant Griggs   
Daniel SauliDaniel Sauli.....Salvatore   
Antoinette LaVecchiaAntoinette LaVecchia.....Serafina   
Valentina RendónValentina Rendón.....Claudia [38]   
Lolita FosterLolita Foster  
Amra MallassiAmra Mallassi  
Raiden IntegraRaiden Integra.....pacient   
scénář:
Scott DerricksonScott Derrickson  
Paul Harris BoardmanPaul Harris Boardman  
námět:
Ralph SarchieRalph Sarchie.....kniha Chraň nás od zlého (2001, česky nakl. Noxi, Bratislava 2014) [51]   
Lisa Collier CoolLisa Collier Cool.....kniha Chraň nás od zlého (2001, česky nakl. Noxi, Bratislava 2014) [61]   
hudba:
Christopher YoungChristopher Young  
kamera:
Scott KevanScott Kevan  
střih:
Jason HellmannJason Hellmann  
trailer
Oficiální stránka:
www.falcon.cz/film/del...
 
 
Distributor v ČR:
Falcon
 
 
Typ:
[2k digital]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Formát:
1:1,85
 
 
Jazykové verze:
anglická, italská, španělská
 
 
Distribuční verze:
dabováno, s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Digital (SDDS/DTS)
 
 
Přístupno:
od 18 let
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Chraň nás od zlého >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.11.2020
Nihil novi sub sole. Je to hodně natažené,   občas se zbytečně tlachá. Viděl jsem to sice   až do konce, ale na třikrát a občas jsem se   nudil. Takže dávám dvaciáše a to za ty   občasné efekty.  
  
Hodnocení:
Přidáno: 10.8.2018
Postupne a pomaly vybudovaný scenár a napätie.   Samotný príbeh a jeho jednotlivé časti sú   silne inšpirované klasikami v tomto žánru, čo   však vôbec nevadí. Prostredie (tmavé a   opršané) a k tomu vybraná hudba takmer nemá   chybu. Sympatický výkon od E. Bana a E.   Ramírez. Záverečná „epic“ scéna je   najlepšia, čo som v tomto žánre za posledné   roky videl. Osobné hodnotenie: 80%
T2
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 10.8.2018
║Rozpočet $30miliónov║Tržby USA   $30,577,122║Tržby Celosvetovo $85,277,122▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných   kusov ║ Tržby za predaj DVD v USA //počet   predaných kusov ║ úvod zaujímavý ale asi po   20 minútach to ide vo svojej banálnosti   stŕmhlav dole, utápajúc sa tuctovosti a   nehoráznej príbehovej pasivite a vrcholovej   nezmyselnosti, však v amerike musí mať sídlo   samotné peklo keď tam je toľko ľudí   posadnutých, nie?... a už nehovoriac o   záverečnom vymítaní to bolo dokonale komické   a bez akéhokoľvek silnejšieho náboja, tento   Bruckhaimerov kalkul mal nadviazať na úspech   dokonalého V zajatí démonov, nebuďte smiešny   /15%/
261972
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2018
Režisér Scott Derrickson a Christopher Young   zase spolu. Po úspěšném hororu Sinister v roce   2012, se jejich cesty střetly tentokrát ve   vymítání Chraň nás od zlého. Skvělá hudba   zaujme především v děsivých scénách, které   pokrývají téměř celý film. Obsazení ve   stylu Erica Bana nebo Édgara Ramiréze byla   volbou číslo jedna. A vyplatilo se! Vznikl film   jenž dodnes(zatím) nikdo nepřekonal. Úžasně   čtená kniha byla skvělou inspirací a cestou k   veleúspěchu a zrození Chraň nás od zlého za   což je mnoho fandů vděčná.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2017
Další filmové zpracování o posedlosti   ďáblem a vymítání a opět na základě   skutečného příběhu. Zajímavé by bylo se   dozvědět, co všechno si scénárista do děje v   rámci dramatizace přidal. Dramatický horor má   vše podstatné, co takový příběh má mít.   Napětí trvá téměř až do konce, což je   dobrá věc. Temná atmosféra je zcela ne   místě. CGI efekty jsou povedené, děsivé   scény děsí, příběh i přes svou   nenáročnost dokáže zaujmout, zkrátka filmová   zábava se vším všudy.
zeus12xy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.9.2015
moc pěkný
krimi horor. Vadila mi spousta klišé, např.   chápající krásná manžela, chudák   odstrkovaná,neb pan drsný policajt je oddán   práci... Téměř celý děj ve tmě, jako by   snad policie ve dne ani nepracovala,   psychiatrická léčebna jak z předminulého   století "posily" se volaj až když je   pozdě atd. Na druhou stranu potěšilo vzájemné   dobrácké rýpání policajtů, nevíra v   nadpřirozeno téměř do poslední chvíle,   hezký kněz co pil a kouřil, atmosféra k   okousání nehtů a hudba, která všechno   krásně doplňovala. Další plusový bod za   plyšovou sovu, z takové hračky bych uhynula   hrůzou i ve dne.
viana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.7.2015
Chraň nás od zlého
Tento film je přesně moje krevní   skupina,thriller a horror současně.A jestliže   je natočen podle skutečného příběhu,tím   spíš...Eric Bana se hlavní role zhostil opravdu   důvěryhodně,ačkoliv jsem z jeho obsazení moc   dobrý pocit neměla,věřím mu každé slovo i   akci.A to je účel.Příběh dobrý,triky   sedí,vymítání drsné a   uvěřitelné.Doporučuji.
Jiftach
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.4.2015
Dobrý film
Jsem velmi mile překvapen, nejsem veliký   příznivec hororů, ale tohle se mi líbilo,   právě proto, že se tématu exorcismu věnuji   téměř 10 let. Bezesporu některé scény jsou   přehnané, ale postupy jsou zde uvedeny velice   dobře. Několikrát je citovaný exorcismus Lva   XIII, který je standardně používán a je   velice účinný. Fialová štola,svěcená voda,   dotazy na jméno démona, zákaz diskutování,   pomocník, který odříkává liturgické texty a   modlitby. Dobré. Reálné a pravdivé. Dobrý   film, který svoji atmosférou vystihuje   přítomné Zlo.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.3.2015
Deliver Us from Evil
Deliver Us from Evil patřil k těm hororům na   které jsem se velmi těšila a jistě jsem nebyla   sama a důvod? Těch bylo několik. Prvním byl   fakt, že film byl inspirován skutečnými   událostmi a takové horory vždy přilákají   větší množství diváků, ostatně proto se   stal nejočekávanějším hororem roku 2014.   Druhým důvodem byl Eric Bana, které jsem dosud   v hororu neviděla a přiznám se byla jsem velmi   zvědavá jak si s tím poradí. Jako milovník   knih a filmů když jsem zjistila, že film vznikl   dle knihy rozhodla jsem se jí přečíst. Kniha   mě zklamala, proto jsem k filmu přistupovala s   lehkou nedůvěrou. Deliver Us from Evil má jako   horor určitě co nabídnout o tom žádná, má   skvělou atmosféru kterou musí ocenit každý   milovník hororu, vypráví jeden příběh ve   kterém se děje víc událostí najednou, ale   všechny jsou součástí jednoho příběhu. Ano,   filmy o posednutí a exorcismu tady byly   mnohokrát, žádného Vymítače ďábla   nečekejte, protože ten je jen jeden a vždycky   bude patřit mezi špičky tohoto žánru, ale   tenhle film rozhodně nezatracuji, atmosféra byla   opravdu špičková i když těch lekaček tam   bylo málo a když se tam nějaká objevila, tak   byla dost předvídatelná. Možná proto je pro   mě Deliver Us from Evil malým zklamáním.   Trošku komické mi přišlo, že lidé posednutí   ďáblem si prozpěvují písně kapely The Doors   nebo abych byla přesná odříkávají texty   písní této kapely, což mi přišlo docela   nevkusné a nějak mi ušel smysl.

Eric Bana   si s postavou poradil opravdu skvěle a s knězem,   kterého hraje Édgar Ramírez tvoří výborný   tým, což považuji za velké plus. Kněz Mendoza   je velký sympaťák ze kterého vlhnou kalhotky   každé ženě i těm, které se zaslíbily Bohu.   Kvůli němu bych snad začala chodit do kostela   :D
Steawi
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.2.2015
Jsem strašně zklamán. Čekal jsem od toho   nářez a nedostal jsem nic. Pravděpodobně jsem   měl proniknout skrz ta všechna vodítka, měl   jsem tomu dát prostor a více porozumět. Ale já   si horor nepředstavuji jako natahovačku   něčeho, z čeho nedostane nic. Každou vteřinou   jsem čekal akci a pořád jsem měl prázdnou   mysl. Uznávám, že to je svým způsobem dobře   vymyšlené, ale já se tolik nudil, že jsem   nedal šanci ani konci. Jako jeden z nejlepších   hororů roku 2014 dávám velký palec dolů a   více k tomu nemám co říci.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih144144minih144144Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 
Guardians of the Galaxy Vol. 2 n
minih42886minih42886Rovnou do pekel (2005) 
Straight Into Darkness n
minih109389minih109389Žena v kleci (2013) 
Kvinden i buret n
minih71689minih71689Gazdina roba (2009) [TV divadelní představení] 
n
minih45426minih45426Gangsteři (2007) 
Crime Insiders n
minih6863minih6863Drákuloviny (1995) 
Dracula: Dead and Loving It n
minih49523minih4952320 let poté (2008) 
20 Years After n
minih46135minih46135Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel (2008) [Video] 
Starship Troopers 3: Marauder n
minih8563minih8563Hořký podzim s vůní manga (1983) 
Hořký podzim s vůní manga n
minih149641minih149641Přes kosti mrtvých (2017) 
Pokot n


Hodnocení:n12345678910
Chraň nás od zlého (2014) [2k digital]Chraň nás od zlého (2014) [2k digital]Chraň nás od zlého (2014) [2k digital]Chraň nás od zlého (2014) [2k digital]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190275
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10