Chicago Joe a holka ze šantánu (1990)

Chicago Joe a holka ze šantánu (Chicago Joe and the Showgirl)
60.9 %
 
 

Chicago Joe and the Showgirl

    Žánr: drama / romantický
    Země: Velká Británie
    Délka: 102 min.
„Erotický vztah dvou ztroskotanců vrcholí vraždou...“
Setkání dvou mladých lidí uprostřed rozbombardovaného Loudýna ve válečném roce 1944 je pro oba osudné. Betty Jonesová (Emily Lloydová) odjakživa snila o umělecké dráze a velké slávě. Když potká amerického poručíky Ricky Allena (Kiefer Sutherland), kterému se přezdívá Chicago Joe, vidí v tom osudové znamení. Joe si hraje na velkého gangstera, který je pověřen tajným úkolem. Před dívkou se vytahuje a ta se do něho rychle zamiluje. Úplně si ji získá, když pro ni přijede kradeným náklaďákem. Betty se vidí jako milenka gangsterského bosse. Ricky ale má další zástup, když navštěvuje rodinu mladé cukrářky Joyce Cookové, které slibuje sňatek.

Zatím stoupají nároky Betty, která po milenci chce, aby přepadl taxikáře nebo pro ni ukradl kožich. Když jednou večer zahlédnou ženu v nádherném kožichu a s kufrem, nabídnou jí svezení autem. Joe jí omráčí a škrtí punčochou. Když ženu okradou, hodí jí do vody. Ricky se s vraždou těžko srovnává, ale Betty je nadšená a plánuje další přepadení. Ricky se musí nyní rozhodnout, zda je jeho láska k Betty tak silná, aby znovu vraždil.  Autor: curil

režie:
Bernard Rose
 
 
hraje:
Kiefer Sutherland (Karl Hulten), Patsy Kensit (Joyce Cook), Emily Lloyd (Betty Jones), John Lahr (radio komentátor), Liz Fraser (pí. Evans), Harry Fowler (Morry), Keith Allen (Lenny Bexley), Angela Morant (klientka), John Surman (p. Cook), Janet Dale (pí. Cook), John Dair (John), Stephen Hancock (doktor), Hugh Millais (U.S. colonel), Harry Jones (taxikář), Alexandra Pigg (Violet)
 
 
scénář:
David Yallop
 
 
kamera:
Mike Southon
 
 
hudba:
Shirley Walker, Hans Zimmer
 
 
kostýmy:
Bob Ringwood
 
 
střih:
Dan Rae
 
 
zvuk:
Mark Auguste (supervize)
 
 
zvláštní efekty:
Ian Wingrove (supervize)
 
 
koordinátor kaskadérů:
Gareth Milne
 
 
výprava:
Gemma Jackson
 
 
výkonný producent:
Jane Frazer
 
 
producent:
Tim Bevan
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.