Duben
ohodnotit

Obsah filmu Chata

 
POZOR SPOILER

 Matka volá dceru Miu a syna Aidena. Odváží je k otci, se kterým již nežije.  
Ten své exmanželce Lauře sděluje že chce dokončit rozvod a že se chce oženit s Grace, což je jeho současná partnerka. Laura to nijak moc nekomentuje a pak se v poklidu zastřelí.
Otec pak obě děti odveze na vzdálenou chatu na samotě. Je zde i Grace. Děti si zjistily, že je to bývalá pacientka jejich otce, který jí pomáhal zbavit se závislosti na náboženské sektě. Děti jí dávají najevo, že ji nemusí. Přesto se zrovna navzájem nezabíjejí, ale napětí tu je. 
Pak musí otec odjet a dává své milé pistoli. Ta se ukáže jako poměrně slušný střelec....
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Veronika FranzVeronika Franz  
Severin FialaSeverin Fiala  
hraje:
Riley KeoughRiley Keough.....Grace [29]   
Richard ArmitageRichard Armitage.....Richard [47]   
Lia McHughLia McHugh.....Mia   
Jaeden MartellJaeden Martell.....Aidan [16]   
Alicia SilverstoneAlicia Silverstone.....Laura [42]   
Katelyn WellsKatelyn Wells.....Wendy   
scénář:
Veronika FranzVeronika Franz  
Severin FialaSeverin Fiala  
Sergio CasciSergio Casci  
hudba:
Danny BensiDanny Bensi  
Saunder JurriaansSaunder Jurriaans  
kamera:
Thimios BakatakisThimios Bakatakis  
střih:
Michael PalmMichael Palm  
trailer
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Chata >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.10.2021
PROCESOR!
Ze začátku to vypadalo, jako velmi příjemná   duchařina. Nevadilo mě ani pomalejší tempo, to   k těmto snímkům patří. Pár momentů, tam   bylo celkem pěkně udělaných, ale celkově jsem   musel jít s hodnocením trochu níž.
PS-Nikomu   neschovávejte prášky, nevíte, jak moc je   potřebuje…
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.5.2020
Psychologické drama o ztrátě křesťanství   doslova podporující hrůzu trpícího jedince a   o traumatu nad sebevražednou ztrátou matky od   rodiny. Jako pojítko děsivého účinku je   použita panenka, která tak vyvolává pocit, že   v celém příběhu hraje nejdůležitější   roli. Ta role je však ve vytváření emocí a   nálad v charakterech daných postav dle situace v   rámci vývoje děje. Byť se to na první pohled   nezdá, hlavní devizou je vztah mezi   křesťanstvím a sebevražedným činem.   Emočních scén, právě v tomto kontrastu, je tu   několik. Biblických výjevů je skutečně   obrazově ztvárněno více než dost a právě   tyto výjevy vytvářejí onen nejsilnější   emoční pocit. Například vnímání reality   rozpadající se pod kříži, obrazy světců a   mrtvol. Nebo opakující výzva k pokání   neotevírající bránu do nebeského   království, která působí jako meč   zapíchnutý v těle ve jménu viry. Své   vyjadřují i malinkaté panenky v domečku pro   panenky. Tak, jak jsou rozptýleny, zdůrazňují   duševní stav lidí. Vše má své místo, vše   má svůj smysl, vše je vyprávěno výhradně ze   subjektivních hledisek. Tady zkrátka všechno   souvisí se vším. I ten ledový sníh venku   plně odráží situaci v domku. Děti nikdy   nepociťovali takovou samotu a chlad, jako nyní.   Snímek byť se zdá jednoduchý, opak je pravdou.   Tady nestačí pouze sledovat počínání postav.   Tady se musí zároveň i přemýšlet nad danou   situací, podstatou věci a hlavně nad skrytými   motivy ukrytých právě v oněch obrazech   posloupnosti příběhu. Kdo celý tento koncept   plně pobere, má vyhráno.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.5.2020
Po padesáti minutách nudy spadne ze zdi   obraz!! Tvl to je nervák jako kráva!! Takto se   mají dělat horory. Kecání, kecání a zase   kecání. Nuda, nuda a zase nuda. Tak jestli se   tohle někomu líbí, prosím. Mně teda ne. No, a   ten konec to jen dorazil.  
 
 


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Chata (2019)Chata (2019)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190570
Osobností: 697852
Fotografií: 763986
Plakátů: 376601
Obsahů a biografií: 178287

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10