Chaplin lodním kuchařem (1915)

Chaplin lodním kuchařem (Shanghaied)
78.9 %
 
 

Shanghaied

Další název: Charlie Shanghaied

    Žánr: groteska
    Země: Spojené státy americké
    Premiéra v ČR: 4.10.1915        
    Délka: 30 min.
Majitel loďí je finančně na dně, proto s pomocí kapitána se rozhodne pro pojišťovací podvod - chce svoji loď uprostřed moře vyhodit do povětří a shrábnout pěknou sumičku. Charlie miluje jeho hezkou dívku, ale jejich lásce tatík nepřeje, a odežene jej od svého domu. Potom se Charlie motá opuštěný v přístavu okolo lodí a stane se, že se nechá, ne však dobrovolně, nalodit i s dalšími námořníky a stane se z něj lodní kuchař, od kterého se nedá nic jíst.

Tanec, step a žonglování, to by mu šlo. Přijdou vlny a na Charliho přijde nevolno, proto se jde ven projít, kde objeví černého pasažera. Není to nikdo jiný, než jeho dívka, která se na lodi schovala. Přichází kapitán, který připraví pekelný stroj, který všechno vyhodí do povětří. Jenomže to by zde nesměl být Charlie, který všechny plány překazí, loď zachrání, tatíka kopne a hodí do vody...příběh spěje k happy endu...  Autor: jarda53

režie:
Charlie Chaplin (.)
 
 
hraje:
Charlie Chaplin (tulák), Edna Purviance (dcera majitele lodi), Wesley Ruggles (majitel lodi), Bud Jamison (druhý důstojník), Billy Armstrong (námořník), Paddy McGuire (námořník), Leo White (námořník), John Rand (lodní kuchař), Fred Goodwins (plavčík v kombinéze), Lee Hill (důstojník v klobouku), Lawrence A. Bowes (důstojník)
 
 
scénář:
Charlie Chaplin (.)
 
 
kamera:
Harry Ensign (.)
 
 
hudba:
Robert Israel ((1999))
 
 
střih:
Charlie Chaplin (.)
 
 
produkce:
Jess Robbins (.)
 
 
asistent režie:
Ernest Van Pelt (.)
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.