Duben
ohodnotit

Četnické humoresky [TV seriál]

Žánr:
Rok:
1997
Délka:
90 minut, 39 dílů, 3 série po 13 dílech (díl průměrně 90 min
„Příběhy z brněnské četnické pátrací stanice“

Komentáře k filmu Četnické humoresky

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 39
SvoKar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Pod pojmem humoreska si   představuji něco humorného,   a toho se mi tu nějak   nedostalo. První díl jsem v   nějakém očekávání   dokoukal, druhý už nevím,   třetí jsem neviděl...
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.1.2010
seriál pro fajnšmekra
Tento seriál jsem si velice   oblíbil a každý rok jej   celý sjedu.Při sledování   příběhů,které pan   Moskalik vypráví, je vedle   americké produkce, takový   balzám na duši.Seriál   patří k tomu nejlepšímu,   co se u nás natočilo.Je mě   velice líto, že seriál již   zřejmě nebude mít   pokračování.Já mám taky   oblíbený díly ato hned   první díl s Mariánem   Labudou, kde jako poslanec   Slepička načerno odebírá   elektřinu.A samozřejmě   díl, kdy nám zastřelí   Toníčka.
green-tea
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.5.2008
Bezvadný seriál - snad   každý si v něm najde to   "svoje" -   napětí,humor,romantiku i   něco k zamyšlení.   Pestrobarevný kaleidoskop   situací mužů z brněnské   pátračky zaujal CELOU naši   rodinu - a to je opravdu co   říct! :-)
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.9.2020
Obecně jeden z nejlepších   seriálů posledních dvou,   tří desítek let.   Minimálně první dvě řady   jsou skvělé, vtipné,   výpravné, občas i smutné,   lidské. Čím více se doba   děje blížila k   protektorátu, tím více   přibývalo smutku a   beznaděje a nelíbily se mi   ani samotné případy. Stále   však laťka byla nastavena   velmi vysoko a jakékoli   pozdější pokusy (Četníci   z Luhačovic...) nesahaly   humoreskám ani po přezky   četnických bot.
Prasoid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.7.2008
Bez komentáře klenot   českého seriálu jakožto   celku. Báječnému Töpferovi   sekunduje snad ještě lepší   Trojan. Snad jsem k seriálu   až moc benevolentní kvůli   skutečnosti, že se   částečně natáčel v mé   rodní vísce, ale to mi   nevadí.
Petra.Barbie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Naše stará dobrá detektivní klasika.
Četnické humoresky považuji   za zdařilý seriál. Navíc   jakožto milovník atmosféry   1. republiky a tehdejší doby   vůbec už jenom tím pro mne   měl seriál své kouzlo. To   by pochopitelně ale   nestačilo. Oceńuji výpravu,   preciznost i herecké výkony.   Ivan Trojan je zde daleko   lepším hercem nežli v   Příbězích obyč.   šílenství a jiných   hrůzách. Tomáš Töpfer   nemá konkurenci, jeho role   strážmistra Arazíma je   prostě tahoun celého   seriálu. Dokonce i   nepříliš dobrá herečka   Alena Antalová, je - li   vedena dobrým režisérem,   může ukázat lepší   stránku svého herectví. Je   jen velmi smutné, že právě   onen režisér, pan Moskalyk,   v průběhu natáčení   poslední série navždy   odešel. Jeho dcera Pavlína s   precizností v duchu svého   otce seriál dokončila.   Nemám výraznějších   výtek, snad jen u některých   dílů převládá více   politika a vlastní   detektivní příběh je   odsunut do pozadí, takže se   objevily i takové epizody,   které mne nebavily či   nepřipadaly mi nijak   atraktivní. Naštěstí jich   mnoho nebylo. Celkově jako   komplex jde o kvalitní   seriál, jakých v současné   době nevzniká mnoho, spíše   naopak.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2009
Jo pan Moskalyk ten umí   naprostá paráda o jedné   pátračce v tomto seriálu   je vidět nejen pátračku v   akci ale i jejich soukromí a   starosti parádní dílko   české televize za zmínku   stojí i parádní obsazení   našimi nejlepšími herci
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.10.2015
Jeden z nejlepších českých   seriálů. Skvělé herecké   obsazení, výborné   příběhy, skvělá dobová   atmosféra, dostatek   humoru.Celkově super
hejtman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.4.2007
Budu opakovat již mnohokrát   vyslovené,ale nedá mi to a   musím znovu upozornit na   tento unikátní   seriál,který dokáže znovu   a znovu zaujmout masu   lidí,různého názoru i   pohledu.
Nevím   kolikrát jsem již viděl   různé díly,ale vůbec mi to   nevadí,100% uklidňující a   oddechový,nenáročný   scénář,originální   zpracování,zajímavá doba o   které seriál pojednává a   na kterou lidi rádi   vzpomínají,ikdyž ji   většinou nezažili a znají   ji jen z vyprávění a   historických dokumentů.Jen   víc takovýchto českých   děl páni tvůrci a   nevymýšlet ty psychologické   ptákoviny,názývané černá   komedie nebo seriály jako   nekonečná pouta či   růžové zahrady aj. záhady   posledních let,které na nás   vypouští moderní TV.
lion71
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.3.2011
Dobrý
ale krapet mi tam chybí   atmosféra,asi jsem postižen   Radou Vacátkem.Humoresky jsou   pro mne trochu mdlé,ale   možná to je tím televizním   zpracováním.
Nasudr
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.10.2015
Jedná sa o seriál veľmi   dobrej úrovne, kvalitného   spracovania, pričom je   výstižne zobrazená   atmosféra tej staršej doby,   zaujímavé a najmä   vierohodné príbehy, vtipné   dialógy a profesionálne   výkony väčšiny hercov.   Môžem len odporučiť.
MildaX
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2007
Mě se tento seriál celkem   líbí. Myslím, že se u něj   dá strávit večer   příjemněji než s jinými   českými seriály, pokud   ovšem o večerech nemáte na   práci něco jiného a   užitečnějšího, tj. bez   televize. :-)
Užívám   si, že příběhy i celé   provedení seriálu je takové   civilní.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2004
Rozhodně zajímavý seriál,   který si drží svou úroveň   snad ve všech dílech.   Připočteme-li většinou   dobré herecké výkony, nelze   nic jiného než doporučit.   Znovukoukatelnost vysoká.
diamant
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2011
Arazím
postava kterou   "udělal" Tomáš   Töpfer svou   "člověčinou"   dostala tento seriál na   nejvyšší místa mezi   seriály na zeměkouli.   Mám-li si rychle vzpomenout   na podobně výrazné postavy   napadá mě jen aldův Pears a   víznerův Saturnin.
meduska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2011
Pro mě jeden z nejlepších   českých seriálů. Tomáš   Töpfer a Ivan Trojan - to je   prostě dvojka na kterou se   vždycky ráda podívám.
Strength
Hodnocení:
Přidáno: 15.6.2007
Myslím, že Četnické   humoresky se zařadí mezi   klasiku českého filmu.   Příběhy na sebe dokonale   navazují, nikdy se u toho   nenudíte, je tam i   originální humor, který   dokonale prokreslí atmosféru   a role Tomáše T. je naprosto   dokonalá. Rozhodně jeden z   lepších českých seriálů   dnešní doby.
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.3.2010
nejlepší český seriál,   kdy byl jako historicky   natočen, herecké obsazení   brněnských herců, a další   a další věci!! :-)
ZuzikD
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.4.2009
Četnické humoresky jsou u   mě seriál číslo jedna,   nikdy se u nich nenudím....ty   novější díly už teda   nejsou až tak extra, ale taky   to není úplně   špatný....Arazím s Béďou   jsou skvělá dvojka a   vlastně i zbytek patráčky   jsou super kluci, Topfer s   Antalovou se super škorpí   mezi sebou, a každá epizoda   je příjemné pobavení   .....škoda že jednou tento   seriál taky musí skončit   :-(
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.6.2018
Fakt dokonalej českej   seriál. Hlášky, dobrý   charaktery, skvělí herci,   pěkný příběhy, fakt není   co tomu vytknout.
Brikca
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.6.2009
Výborný český seriál a to   nejen zásluhou pana   Moskalyka, ale i řadou   výborných herců v čele s   Tomášem Töpferem a Ivanem   Trojanem. Osobně jsem mám   první řadu nejraději a   hlavně díl kde je Béďa   převlečen za Bedřišku
artcrime
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.2.2005
vybornej televizni serial na   kratochvili
soptik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2005
Skvělý český seriál v   němž září spousta herců.   Dle mého názoru to   nejlepší co nám naše   televize za posledních 15 let   mohla nabídnout.
K.I.T.T
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.4.2011
Seriál se mi nelíbí, mám k   němu několik výhrad.   Nelíbí se mi délka   jednotlivých dílů. Na   seriál je 70 minut moc,   seriál má mít kolem 45   minut. Dále mi tam vadí   odlišnost od doby První   republiky, která je místy   skutečně hodně daleko. A   dost scén mi tam připadá   nudných a zbytečných. Co se   mi na seriálu líbí, je   herecké obsazení. To se   skutečně výborně povedlo.   Seriálu jsem dal přesto   alespoň čtyři body, ale   není tohle seriál, který by   mě nějak zvlášť bavil.
Henry123
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Velmi dobrý seriál. Moje   nejoblíbenější díly jsou   Medovina a Klaudynka. Tomáš   Töpfer a Ivan Trojan   dodávají všemu atmosféru.   Četl jsem i knihu četnické   humoresky, ale seriál je   lepší
Admin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.3.2009
dobrá podívaná
Moc pěkný seriál, hezky   natočen a herecké obsazení   taky dobré, proto dávám 8ku   jako hodnocení.   Doporučuji.., na televizní   sérii dost dobrý :-)
xxlch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.6.2014
Když už dneska nějaký   televizní seriál,pak   vítězí jednoznačně   "humoresky".Kam se   na ně hrabou jiné novodobé   seriály.Vtipné   dialogy,perfektní atmosféra   časů dávno minulých,jenom   té "moravštiny"   bylo pomálu.
keddy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.11.2007
Tento seriál se opravdu   povedl.Po dlouhé době se   díváte na něco co dává   smysl a ještě se u toho   pobavíte.Kéž by se   takovích seriálů oběvovalo   více.
miláček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.12.2009
Jednoznačně nejlepší   seriál posledních let.Pan   Moskalyk vyváženě propojil   krimi případy s porcí   humoru,stejně tak i herecké   obsazení je spravedlně   rozděleno mezi herce z Brna a   Prahy.
eso
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Tomáš Töpfer a jeho muži z   četnické pátrací stanice   řeší vážné i veselé,   tragické i směšné   kriminální případy z doby   první republiky v seriálu   České televize, který   dostal prestižní diváckou   cenu TýTý 2005 (2000). Dále   hrají: I. Trojan, A. Jarý,   V. Zawadská, B. Rösner, T.   Vilhelmová, E. Pardus, L.   Šafránková, L. Geprtová,   D. Batulková a další.   Kamera J. Víšek. Režie A.   Moskalyk
tommaxis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2008
Po revoluci pro mě nejlepší   natočený seriál. Při tom   množství seriálů kdy   kvantita vítězí nad   kvalitou je sledování   Četnických humoresek slast.   Nejen pro to že mám zálibu   v období 1. rep., ale i pro   skvělé výkony dvojky   Töpfer, Trojan.
sussy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.8.2005
Tomáš Töpfer společně s   Ivanem Trojanem ukazují, že   umí hrát. Výborný český   seriál, který společně s   málo dalšími tvoří vrchol   české seriálové scény.
TarabasCz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Konečně normální TV serial   z české produkce na který   se dá dnes dívat.
Výborné herecké výkony   Töpfera a Trojana zaručujou   skvělou podívanou.
Serialy typu Ordinace,   Letiště a pod. sice jsou   uplně z jiné doby z jiného   prostředí ale jsou totalně   trapné, takže když vím že   večer budou humoresky mám   hned lepší náladu.
Jarda6
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.10.2009
Jednoznačně nejlepší   český seriál.Panu   Moskalikovi se podařilo   najít zlatou střední cestu   mezi vážnem a   humorem.Výsledkem je seriál   kterému se žádný jiný   nemůže rovnat.
sissi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.10.2007
Je to klasický český   seriál, vtipný a se   skvělými hereckými výkony   - hlavně Ivan Trojan a   Tomáš Töpfer. A taky   jediný, na který se dá v   současnosti v televizi   dívat.
Adule222
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2016
Skvělé
Tento seriál se mi moc   líbí. Nikdy jsem jediný   díl nevynechala, opravdu mě   tento seriál zaujal. Myslím,   oproti většiny seriálů je   opravdu o něčem.
Jonáš
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2007
Četnické humoresky
Je málo serialů při   kterých si člověk   odpočine.Četnické humoresky   takovým serialem jsou.Je to   autentický popis doby a lidí   s jejich životními radostmi   i starostmi.
Rovněž   obsazení a režie je bez   chyby a plně profesionální.
mikulka24
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2007
Četnické humoresky
Četnické humoresky jsou ze   současných seriálů prostě   nejlepší. Výborné herecké   obsazení, scénář i režie.   Vždy se těším na nový   díl. Nejvíce se mi líbí   Béďa Jarý v podání Ivana   Trojana. :-)
Metty8
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2016
Po revoluci jeden z   nejlepších seriálů, který   ČT uvedla na plátno. Karel   Arazím je neskutečně   sympatická postava, Ivan   Trojan mě v roli Bédi   dokázal vždy rozesmát,   stejně tak Zahálka. Pak tam   byly postavy absolutně   zbytečné (Líbal,   Skrčílek). Ovšem to   absolutně nahrazuje skvělá   parta četníků a období 1.   republiky. Proto tomuto   seriálu musím dát 10/10.
Pavuk88
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2018
......
..............................   ..............................   ..............................   ..............................   ..........................

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih143347minih143347Doba ledová (2014) [Video] 
Age of Ice n
minih30490minih30490Moskva slzám nevěří (1979) 
Moskva slezam neverit n
minih36077minih36077O Ječmínkovi (2003) 
O Ječmínkovi n
minih8546minih8546Hoří, má panenko! (1967) 
Hoří, má panenko! n
minih24673minih24673Slečny přijdou později (1966) 
n
minih22633minih22633Vlčí bouda (1986) 
Vlčí bouda n
minih9332minih9332Jako vejce vejci (1996) 
Multiplicity n
minih12403minih12403Michal Tučný v lapáku (1991) 
n
minih21280minih21280Trhák (1980) 
n
minih15802minih15802Pilotův návrat (1985) 
The Aviator n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Karel (2020)

14:20 - 16:30

15 minut již uběhlo
115 minut zbývá do konce

ČT2 - Vládci třetí říše

14:15 - 15:10

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:30

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

5 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190492
Osobností: 697720
Fotografií: 763681
Plakátů: 376290
Obsahů a biografií: 178184

Poslední komentáře

Velký Jake (1971)

Velký Jake
Johna Wayne já jaksi   nemusím, ale jako Big Jake,   zřejmě díky dobrému   scénáři, jsem visel očima   na obrazovce. Ve filmu hrál i   jeho syn Patrick, spolu   natočili 11 filmů...

Autor: jarda53 | Hodnocení: 9 / 10

Andělské oči (1994)

Andělské oči
Tenhle film je dokladem toho,   že 90.léta byla z hlediska   naší kinematografie hodně   podivnou dekádou.Kvalitní   Hrabalova literární   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 4 / 10

Těžká Barbora (1960) [TV divadel...

Potěšení

Těžká Barbora
Herecké výkony a hudební   doprovod Orchestr Karla Vlacha   vdechují tomuto kousku   neopomenutelný život.

Autor: Rostislav-Bartosz

Ohnivý máj (1974) [TV inscenace]

Ohnivý máj
Jedna ze série hodně   povedených televizních   inscenací z naší dávné   historie, které vznikly v   roce 1974. Tentokrát   církevní koncil v více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Šťastné a krvavé (2023)

Šťastné a krvavé
O tom, že existují skřítci   Elfové pro země, které o   vánočních svátcích   vyznávají reklamní postavu   Santa Clause společnosti   Coca-Cola, více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 7 / 10