Duben
ohodnotit

Cestománie [TV cyklus]

Rok:
1999
Délka:
29 minut, (179 dílů x 29 min.)
„Tajem cizích zemí vás provedou Bára Štěpánová a Miroslav Vladyka. Objevovatelský týdeník o zemích, lidech, cestách a cestování.“
Popis / Obsah / Info k filmu Cestománie
V lednu 1999 se objevil v České televizi další úspěšný projekt Febia – cestopisný magazín, který se stal nejrozsáhlejším a nejsledovanějším původním českým cestovatelským cyklem v dějinách naší televize. S vědomím, že původní dokumentární cyklus, který by pravidelně mapoval země světa a otevíral českým divákům pohled do něj, v tuzemských televizích chybí, nabízelo FEBIO námět Fera Feniče na cestovatelský magazín už v roce 1994. První díl se však začal připravovat až na podzim 1998, od ledna 1999 se pak nový týdeník objevil na programu ČT 1. Okamžitě se stal jedním z nejsledovanějších českých dokumentárních cyklů roku. Přesto jej po půlroce (od července, po 25 dílech), vystřídal jiný cyklus vyráběný přímo v České televizi ("Světozor"), avšak divácké úspěšnosti svého předchůdce nedosáhl a sledovanost se ve srovnání s „Cestománií“ propadla na jednu pětinu. "Cestománie" se pak od ledna 2000 znovu vrátila na obrazovku a zpátky si vybojovala pozornost u diváků.

"Cestománii" na ČT 1 pravidelně sledovalo kolem jednoho a půl milionu diváků, čímž velmi často porážela i většinu nejatraktivnějších titulů, včetně zábavných pořadů nebo zahraničních filmů uváděných v sobotním „prime time“. Obliba pořadu byla tak velká, že za celou tu dobu šesti let share sledovanosti zřídkakdy klesl pod 30% (často dosahoval i 45% diváků) a v programovém schématu ČT patřila „Cestománie“ každý týden mezi 2 - 5 nejsledovanějších pořadů týdne! Pro Českou televizi se pak stala zajímavou, kromě velmi sledovaných premiér a častých repríz, i svým úspěšným prodejem do zahraničí (Severní a Jižní Amerika, Evropa, Asie). Na ČT bylo odvysíláno celkem 182 dílů, které navštívily 119 zemí všech kontinentů, vyjma Antarktidy.

Protože, přes obrovský divácký úspěch, ČT neprojevila o další pokračování cyklu na svých obrazovkách zájem, zachránila ho pro české diváky nejúspěšnější česká komerční televize TV NOVA, která cyklus začala od 14. září 2004 vysílat pod upraveným názvem Nová cestománie".


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Cestománie
"Nejstarší a největší láskou je láska k životu" napsal starořecký spisovatel Plútarchos. Dobou antiky ovlivnilo Řecko celou evropskou kulturu. Teď už sice takový vliv nemá, ale Řekové nám stále mohou jít příkladem, jak si naplnit život radostí a jak si ho užít. Řecko má rozlohu 131 940 km2, hlavní město Athínai, státní zřízení plurativní republika s jednokomorovým parlamentem, oficiální měnou Euro. Řecko se pyšní kulturním bohatstvím navazují na historii dlouhou více než 5000 let. Poloostrov, na kterém leží většina řeckého území je obklopen více než 1400 ostrovy, z čehož je asi 170 obydlených. Ostrovy se dělí do 6 hlavních skupin (Kyklady, ostrovy Jónské, Egejské, Sporady). -
Egejský trojúhelník. - Oblázky z Dodekanesos. Kypr - Ostrov lásky. Kréta
- Ostrov, Řeka Zorby


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Cestománie
Afrika - druhý největší světový kontinent - je především zemí, která přitahuje návštěvníky toužící poznat pravé africké safari. Většinu Evropanů fascinuje představa afrických plání, po kterých pomalu kráčejí majestátní sloni, žirafy, zebry, kolem prchá stádo antilop pronásledovány lvem. Právě tam, ale i na dalších místech můžete obdivovat Afriku – neopakovatelnou krásu její přírody a zvířecích obyvatel. Turisty láká rovněž Egypt se svojí bohatou historií i ideálními podmínkami pro potápění a odpočinek u moře. Častým cílem bývá i Tunisko. Afrika je rozhodně kontinentem, na který se nezapomíná.

DVD1:
EGYPT-DAR NILU.
TUNISKO-POUŠTNÍ RŮŽE.
UGANDA-NIL JAKO REFRÉN.

DVD2:
ZIMBABWE-VŠECHNY BARVY AFRIKY.
TANZÁNIE-AFRICKÁ SAFARI.
JIHOAFRICKÁ REPUBLIKA-ČERNOBÍLÁ ZEM.

V prvním díle Cestománie jsme odhalili vše, co ukrývá ITÁLIE.
Ve druhém díle jsme projeli Řeckem, Kyprem a Krétou.
Čtvrtý díl nás zavede do Afriky.
V pátém díle budeme cestovat po Pacifických ostrovech.

Bonusy:
Všechny díly budou tvořit komplet Cestománie. V případě zakoupení celé sady, můžete získat zdarma box na DVD.Bližší informace a podmínky této akce naleznete uvnitř 2DVD jakéhokoliv dílu Cestománie.
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Cestománie
Jak procestovat celý svět a nemuset opustit teplo svého domova? Cestujte s námi!
V rolích průvodců se Vám představí Bára Štěpánová a Miroslav Vladyka.
Odhalte vše, co ukrývá Španělsko, Portugalsko a Azorské ostrovy!
Populární dokumentární cyklus Cestománie není jen pouhým klasickým cestopisem. Poutavou formou představuje různé země a místa naší planety. Neobvyklým způsobem objevuje krásu, památky i současný život blízkých, vzdálených a exotických oblastí zeměkoule.

Proč vzniklo právě tolik písniček o Španělsku? Zatím víme jen tolik, že se tam pije dobré víno, tancuje flamengo, žijí tam ohnivé Španělky a odvážní toreadoři. Jaké je tedy Španělsko doopravdy?
Portugalsko – říká se, že jej zplodilo spojení oceánu s pevninou. Rozlohou a počtem obyvatel je země srovnatelná s naší republikou, ne však už klimatem ani vzdáleností od center dění.
Středomořské ostrovy byly celá staletí oblíbeným cílem drancování pirátů i celých vojsk. Najížděli sem Turci, Arabi i Evropané. Doba se však naštěstí změnila, dnešní návštěvníci nedrancují naopak přivážejí.
Islas Canarias – sopečné souostroví 13 ostrovů v Atlantiku. V antice se jim říkalo „ostrovy šťastných“ a od 15. stol. jsou španělským územím.
Kdyby Evropa sestavila seznam svých nejméně známých koutů, Azorské ostrovy, které leží asi ve 1/3 cesty mezi Evropou a Amerikou, by v něm obsadily jedno z prvních míst.
DVD Express


Popis / Obsah / Info k filmu Cestománie
Tentokrát zamíříme do Francouzské Polynésie – k několika skupinám ostrovů, které jsou rozesety na ploše čtyř milionů čtverečních kilometrů Jižního Pacifiku. Lidé tu neznají hlad, protože sklizeň trvá celý rok. Sotva urodí jeden strom, vedle něj dozrávají plody na dalších a tak stále dokola. Polynésie se proslavila také černými perlami. Nosili je maharádžové, královny a černá perla zdobila i korunu císaře Rudolfa II. Ostrovy vyhlášené nejpřitažlivějšími ženami na světě, které nabízejí nezištně volnou lásku, zprostředkoval Evropanům v jejich plné vůni Gauguin. Na jeho plátnech defilují snědé vahine – domorodé ženy a děvčata prosycená kouzlem erotiky. Stejná, jaká tu potkáte i dnes…


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Na cestě (2006) [TV cyklus]

 Na cestě (2006) [TV cyklus]
Na cestě n
 
Žánr: dokument
Země: Česká republika


(pokračování)

Nová cestománie (2004) [TV cyklus]

 Nová cestománie (2004) [TV cyklus]
Nová cestománie n
 
Žánr: dokument / cestopisný
Země: Česká republika


(pokračování)

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:50

4 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:40

29 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:25

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190534
Osobností: 697813
Fotografií: 763956
Plakátů: 376532
Obsahů a biografií: 178260

Poslední komentáře

Příšerná chvíle (1927)

Příšerná chvíle
Jedná se o strhující   filmové dílo, které   obstálo ve zkoušce časem a   i v dnešní době dokáže   přinést mrazivé napětí a   strhující příběh. více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Studené štěstí (1992)

Studené štěstí
Nečekejte žádný filmový   skvost, ale když na tenhle   titul narazíte, uvidíte   docela zajímavý film,   natočený podle velmi   solidní více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 6 / 10

Dračí princ (2015)

70%? To jako vážně? :-D

Dračí princ
Po dlouhé době bude mé   hodnocení úplně jinde, než   u zbytku uživatelů. Cca 70%,   tedy nadprůměr, je opravdu   velký přestřel. Ruská   verze více >

Autor: Karius | Hodnocení: 2 / 10

Nesvatbovi (2005)

Nesvatbovi
Já mám tuhle komedii fakt   rád. V mém věku už na   takové velké lásky moc   nevěřím, ale ve filmu mě   to baví. Owen Wilson je   sympoš a více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Erikovy narozeniny (1998) [TV ep...

Erikovy narozeniny
Lehounce přihodím směrem   nahoru, ale díl se povedl,   skvělej byl Fez ačkoliv toho   moc neřekl, ale i Erikova   maminka, opět několik   silných hlášek a scének:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10