Cesta byla suchá, místy mokrá (2002) [TV film]

Cesta byla suchá, místy mokrá
62.7 %
 
 

Další název: The Road Was Gry, Somewhere Wet

    Žánr: road-movie
    Země: Česká republika
    Délka: 84 min.
POZOR SPOPILER!!!

Starý Zborník se závozníkem Edou převážejí letitý parní válec. Zastaví se v hospodě, kde narazí na lehkou dívku, která se později představí jako Hanka. Ta, když vidí svého pasáka, prchá. Na útěku se ukryje v maringotce, kterou za válcem táhne Zborník s Edou. Staroch ji chce nejprve vyhodit, ale pak ji tam nechá. Ona mu za odměnu předvede striptýz.

V jiné vesnici Zborníka pozná jeho bývalá milenka. Mluví tak, že Zborník nabude dojmu, že s ním měla dítě, ale on odjel, aniž to věděl. Ukáže se však, že dítě nebylo donošeno. Následuje divoká pitka /26/, které se Hanka sice účastní, ale nepije.

Další den je Hanka na odchodu, ale vyhmátne ji ten její pasák. Ona mu na chvíli uteče, ale on si ji najde znova. Z jejich rozhovoru vyplyne, že Hanka je těhotná, ale neví s kým. Ona si myslí, že s ním.

Jindy Hanka a Eda zůstanou na válci sami, ovšem ten je špatně zaparkován, děda na houbách a policajtovi v civilu se to nezdá. Vyhrožuje a na to Hanka ukecá Edu, aby popojel. Ten zpočátku odmítá, ale pak uposlechne, což starocha nesmírně vytočí. Eda odchází a staroch ukazuje Hance poškozenou součástku „policajta“. Eda je na nádraží, kde mu je sděleno, že má přijít za Hankou do hospody. On tak učiní a tam se setkají. Hanka odchází s místním kovářem. Ráno ukazuje opravenou součástku, kterou spolu s Edou zanesou Zborníkovi. Na další cestě se Eda vyšplhá na jakousi „sochu“ a mezitím Hanku najde opět ten pasák. S Edou se servou jako koně. Pasák mizí v neznámu a Hanka k babičce. Zborník dorazí na místo, kde má jeho válec stát jako pomník, zde se však doví, že tam stát nebude, že tam bude benzinová pumpa. Staroch úředníka napadne a musí zasáhnout policie. Babička Hance neotevře. A tak mají všichni své potíže a starosti a každý je musí nějak vyřešit.  Autor: Pitryx

režie:
Karel Kachyňa
 
 
hraje:
Lubor Tokoš, Klára Issová, Vojtěch Štěpánek, David Novotný, Ladislav K.J. Novák (závozník), Pavel Vondruška, Vladimír Kudla (role neuvedena)
 
 
scénář:
Karel Čabrádek, Karel Kachyňa
 
 
kamera:
Andrej Barla
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.