Červený bedrník (1982) [TV film]

Červený bedrník (The Scarlet Pimpernel)
73.3 %
 
 

The Scarlet Pimpernel

Další název: Znamení květiny

    Žánr: drama / dobrodružný / romantický
    Země: Velká Británie
    Délka: 180 min.
Dobrodružný film z období francouzské revoluce, příběh, který napsala maďarská baronesa Emmuska Orczy v roce 1890. Po popravě Marie Antoinetty a jejího manžela fracouzského krále Ludvíka, byli houfně zatýkáni příslušníci šlechty, vězněni, aby byli potupně přivezeni a popraveni novým revolučním nástrojem - Gillotinou. Často celé rodiny, malé děti nevyjímaje. Proti tomu povstali lidé, kteří se už dál na toto řádění nemohli dívat.
Sir Percy Blakeney - Anthony Andrews je mladý,navenek chladný,hodně unuděný, anglický šlechtic, který se nedávno oženil s utečenkou před Robespierovou a Chavellenovou krutovládou, z Francie, s krásnou hraběnkou Marguerittou - Jane Seymour. Ve skutečnosti je to ale zachránce mnoha šlechticů prchajících z revoluční Francie. Říká si podle prosté červené květiny – Červený bedrník. Je natolik odvážný, že se mu daří dostat některé šlechtice přímo z vězení, a hlavně před nosem "paní gillotiny". Na jeho dopadení je záhy ve Francii vypsána obrovská odměna, ale "Červený bedrník" stále uniká, může ho však dostat lest, podlost, nebo i žárlivost ......protože je v neustálém nebezpečí, že bude přistižen rozhodne se pro poslední největší zásah - osvobození malého Dauphina z téměř nedobytného žaláře.

Marta H.clara b.  Autor: clara.bow

režie:
Clive Donner
 
 
hraje:
Anthony Andrews (Sir Percy Blakeney\ Scarlet Pimpernel - Červený bedrník), Jane Seymour (Marguerite St. Just - Blackeney), Ian McKellen (Chauvelin), James Villiers (baron de Batz), Eleanor David (Louise), Malcolm Jamieson (Armand St.Just), Denis Lill (hrabě de Tournay), Ann Firbank (hraběnka de Tournay), Richard Morant (Robespierre), Julian Fellowes (princ, regent), Timothy Carlton (hrabě de Beaulieu), David Gant (Fouiquet), Gordon Gostelow (Duvall), Carol MacReady, Joanna Dickens, Christopher Villiers, Sean Mathias, Daphne Anderson, Nick Brimble, Barrie Houghton, Kate Howard, Preston Lockwood, Iris Adrian, Derek Deadman
 
 
scénář:
William Bast
 
 
kamera:
Dennis C. Lewiston
 
 
hudba:
Nick Bicât
 
 
střih:
Peter Tanner
 
 
zvuk:
Graham V. Hartstone
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.