Duben
ohodnotit

Červená Karkulka

Red Riding Hood

Další název:
Červená Čiapočka (SK)
Žánr:
Rok:
2011
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
30.6.2011
„Má s vlkodlakem jedinečné spojení, které je k sobě neúprosně přitahuje, a tak se z ní stane návnada...“

Komentáře k filmu Červená Karkulka

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 29
klasifikátor
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.10.2023
Po filmařské stránce je to   určitě dobré, obsazení je   vskutku reprezentativní a   tomu odpovídají většinou i   odvedené výkony, ale tyhle   fantasy horory s pohádkovým   základem, to prostě není   nic pro mě. Objektivně by si   to asi zasloužilo aspoň 6 a   možná i 7 hvězd, ale já se   prostě víc než 5 z 10   nepřinutím dát!!
Frolíček
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.12.2012
Amíci do filmu, který mi v   určitých chvílích   asocioval naše Kladivo na   čarodějnice, procpali   Červenou Karkulku evidentně   kvůli barvě jejího   pláště, jinak byl celý   film ve sněhu, případně ve   tmě. Horor to nebyl,   chvílemi dobrá komedie viz:   "Babičko, proč máš   tak velké zuby?" Na   konci dojem upravil Billy   Burke, sázela jsem na   babičku. A Michael Shanks   teda moc dlouho nevydržel.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2011
Red Riding Hood
Na tenhle film jsem se   těšila a rozhodně mě   nezklamal spíš naopak.   Příběh se hodně liší od   klasické Karkulky, ale kdo by   se chtěl dívat pořád na tu   samou karkulku. Takhle   karkulka nebo spíše Valerie   v podání Amandy Seyfried   byla výborná. Jakmile se na   scéně objeví otec Solomon v   podání Garyho Oldmana filmu   to dodává na zajímavosti a   hlavně přináší akci.   Samozřejmě nesmí chybět   klasika: Babičko, proč máš   tak velké oči-abych tě   lépe viděla.Jinak u tohohle   filmu zapomente na klasickou   karkulku.Mě se tenhle film   moc líbil a rozhodně se na   něj ještě ráda podívám,   i přesto, že kdo je vlk už   pro mě nebude žádné   překvapení.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.3.2015
Jedna z nejznámější   pohádek jako fantasy?   Zajímavý nápad, ještě   zajímavěji provedený.   Tvůrci pustili svoji fantazii   naplno a vytvořili   atmosferické dílo, které se   nemá s ohledem na svůj   žánr zač stydět. Hrůzná   tajemnost a děsivé útoky   vlkodlaka je devizou   příběhu, který zaujme už   od prvních minut. Klasické   pohádce však zůstala v   lecčem věrnost a tak se   například dočkáme i   známých otázek Karkulky   Babičce. "Babičko,   proč máš tak velké   oči?" A srdce zaplesá.   Je to film pro ty, co měli v   dětském věku tuto pohádku   rádi a teď coby dospělí by   si ji rádi zopakovali v   poněkud drsnějším hávu.
prvosenka
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.8.2012
ČERVENÁ KARKULKA

Mystický příběh   Červené Karkulky, který je   vydáván za horor.   Naštěstí s Červenou   Karkulkou nemá nic   společného. Izolovaná   vesnická komunita v lese,   červený měsíc a vlkodlak.   No a vlkodlak je někdo z   nich. Téma upírů,   vlkodlaků a jiných   podobných potvor mi je vcelku   cizí, ale občas je potřeba   zavítat do neprobádaných   vod. A to jsem právě   udělala. Jediný pozitivní   poznatek je, že toto mi   opravdu nesedí a tak se   napříště budu podobným   tématům zdálky vyhýbat.

Bylo to o něco   méně hloupé, než   žánrově spřízněné   Stmívání, ale to jenom   díky barvité výpravě,   která vytvořila skutečný   dojem středověkého   městečka či vesničky.   Naproti tomu grafické   zpracování vlka bylo   příšerné. Scénář je   velice slabý, těžce se   propracovává k jakémusi   nevýraznému ději. Předloha   udělala z pohádky   nefalšovanou romanci na   hranici červené knihovny.   Láska, závist, nenávist,   odpuštění, podvody, nevěra   matky. Protipólem je   hledání a lov vlkodlaka. A   když už si scénárista   nevěděl s tím vším rady,   tak scénář vylepšil tím,   co mu slina na jazyk   přinesla. Rozpomněl se   náhle na název filmu a tak   úplně mimo mísu vlepil   pasáž z pohádky. A tak   zazněly známé hlášky: a   babičko, pročpak máš tak   veliké…? To mně fakt   rozesmálo málem až k   pláči. Za zmínku stojí   ještě postava Garyho   Oldmana, který lehce   vyčnívá nad ostatní. Jen   Bůh ví proč přijal tuto   roli.

Shrnuto a   podtrženo, na jednu stranu to   mělo docela hezkou atmosféru   středověku, ale to je asi   jediný klad. Film není ani   drama ani thriller, horor   také ne, ale není to ani   pohádka pro děti. Neslané,   nemastné, trapné. Vidět   toto dílo vícekrát fakt   nemusím.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2012
Předělávky klasických   pohádek mně baví a tahle   verze byla povedená.I když   je z toho cítit režisérka   Hardwicke která natočila   první díl Stmívání.Mně   se to líbilo ospalá   vesnička působila   depresivně,vlkodlak jak ze   Stmívání a okatá Amanda   sládká jako vždy.:)
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.10.2011
Krasna Karkulka-nie je to malo?
Zaujimava adaptacia Karkulky,   ktora vsak skoncila na   polceste medzi umeleckym   vyjadrenim a   thrillerom.Malebne sceny,   zaujimave kostymy,carovna   Amanda Seyfried a stabilny   Gary Oldman su v kontraste s   chaotickym scenarom a lacnymi   specialnymi efektami.Vysledkom   je film, ktory sa len tak tak   prehupol do slabeho   nadpriemeru a mozem ho   doporucit s vyhradami.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2018
S velkou pochybností jsem se   začala dívat a s napětím   sledovala až do konce.   Klasika, kdy si myslíte, že   vás nic nemůže překvapit a   zíráte, jak jste vyvedeni z   omylu.Povedená pohádka pro   dospělé se skvělým   hereckým obsazením a   sugestivní drsností   středověkého prostředí.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.6.2011
Víc jak polovinu filmu jsem   čekala a čekala - v čempak   že se zobrazí ten název:   "Červená   Karkulka". Obdržením   červeného hábitu... či   honbou za vlky... - nakonec   pouhým: "babičko, vy   máte velké zuby" - se   mi připomnělo známé heslo   ze "staré"   Karkulény... No jako   upřímně - Amanda by mohla   hrát vyjevenou opici, ne   karkulku, tu herečku   absolutně nemusím, její   projev je vyloženě nucený,   ba dokonce ona nemá s   herečkou společné ani   ponožky... děs běs.   Oceňuji zde jen efekt   vlkodlaka - Billyho Burkea a   samozřejmě dokonalého   Garyho Oldmana. Jinak celkem   zbytečný film. Sice byl zde   pro mne připomínající   náběh do ne tak dávného   "Vlkodlaka" s   Beniciem Del Torem či do   Vikingů II., ale toť vše...   Opětně se podivuji celkem   vysokému hodnocení.
decepticon
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 22.2.2012
/spoiler/
+vizualne   pekne
-metrosexuali v   stredoveku
-twilight   wannabe
neni to az tak   neuveritelne zamotane ako sa   vravi
a horror? kde?!
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 30.1.2019
Twilight vlkoš
Červená Karkulka v souboji s   inkvizicí, nu což,časy se   mění.V podhorské vesnici   žije parta balíků, kteří   odvádějí zvířecí   desátek lesní bestii.Jednou   se však situace změní a   umírá mladá   slečna.Místní uvědomělý   fráterník se rozhodne o   celé věci spravit otce   Solomona,což se však moc   nezamlouvá balíkům. Solomon   a jeho manšaft asiatů a   afričanů kteří se vyznají   v alchymii stejně dobře jako   EU v multikulturalismu   zahájí lov na   vlkodlaka.Umírají však   další venkovani a inkvizice   přitvrzuje ve vyšetřování   událostí.Co by to však byl   za příběh bez love   story.Červená kapucka má   dva nápadníky a taky zášť   ostatních děvčat,   poněvadž je prý   krasavice...Na klasický   pohádkový příběh nám   tvůrci tohoto snímku   naroubovali kde co a pomotali   s kde čím, ale dějově to   zase až taková totální   holomajzna není.Zpracování   je ovšem prachbídné.Sníh   ze sádry, papundeklová   venice a nuzné triky   srážejí film víc než   vlkodlak své oběti.Bohužel   tam chybí trocha nadsázky   nebo humoru , takže se nedá   říct, že je to záměr a   parodie.Co vedlo Gary Oldmana   , že vzal roli v tomto   ochotnickém představení je   asi největší horor z   celého filmu.
hlavsa5
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.10.2012
Je to červená karkulka, nebo   není..? Je ! Takhle nějak by   to asi bylo ve fantazii   autorů a docela odlišné od   klasiky. Pěkná pohádka.
kockak1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2012
Stylový film, námětem   nepatrně inspirovaný   původní pohádkou, kterou si   vyložil po svém. A vůbec to   není na škodu. Nečekaně   poutavá podívaná, bez   hluchých míst a gradací   napětí v rozumných mezích,   takže nemusíte odvracet   oči, jako u některých   thrillerů. Jen čím dál   tím víc přemýšlíte, kdo   z vesničanů ten vlk může   být. Vytkla bych jen jednu   věc - vlk měl být někdo   jiný, protože ten, kdo to   je, podle mě nezapadá do   předchozího děje a   rozuzlení mě tím pádem   lehce zklamalo.
meduska
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2011
Bravo. Nezbývá něž   pochválit. Chvilkama je to   trochu moc   "sladké", ale   druhá půlka filmu je   výborná. Tuto strašidelnou   pohádku doporučuji všem,   kteří se rádi bojí, jsou   rádi v napětí a   očekávání jak vše   dopadne.
Roux
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2011
Musím uznat, že ze začátku   se mi celkem chtělo smát.   Třeba při scéně, kdy sebou   Valerie sekne do listí, aby   se jakoby oddala Petrovi.   Tyhle scény ovšem z filmu   potom díky bohu zmizely a   vzknil z toho zajímavý,   dobře natočený film. I   když pořád na úrovni   Stmívání, bohužel. Osobně   si myslím, že z toho mohla   režisérka dostat mnohem víc   a mohla si vybrat lepší   herečku. Nic proti Amandě,   ale její hraní mě zatím   příliš neoslovilo. Zatím   co Gary Oldman si zde střihl   totálního maniaka, kterého   opět bravůrně zvládl =)
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2019
Tak tohle se povedlo. Klidně   by to sneslo ještě trochu   přítmí, ale podle mě to   bylo dobře vyvážené. Herci   se povedli, až do poslední   chvíle jsme nevěděli co   bude. Mně se film opravdu   hodně líbil.
Orin002
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.8.2015
Tento film vás donutí   vydržet sedět až do konce,   protože až tam zjistíte kdo   je vlastně vlk.   Podezříváte opravdu   každého včetně samotné   karkulky, ale nakonec   zůstanete stejně v šoku.

Detektivní   "horor" fantasy, na   které se hodí jednou   podívat.
anetaaneta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.6.2011
Myslela jsem, že v tomhle   zpracování bude chybět vlk   vycpaný kameny, věta:   ,,proč máš tak velké uši,   babičko?" a další   věci z klasické pohádky,   ale kupodivu tam všechno je.   Novodobá verze klasiky ve   středověkém podání mne   mile potěšila...
karolli
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2011
Film od kterého jsem z   předchozích komentářů   příliš nečekala mě   příjemně překvapil.Amanda   Seyfried mě herecky příliš   nepřesvědčila, ale zase jí   to velmi slušelo.Shiloh   Fernandez zase používá na   svou dobu příliš gelu do   vlasů, přesto se mi film   velmi líbil.Na vlka jsem   tipovala všechny okolo,   kromě toho skutečného,   který byl pro mě nečekaný.
viana
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2011
červená karkulka
...krása,paráda,trošku   horor i pohádka-prostě jsem   musela vidět tento výtvor a   nezklamal!! tajemné oči   Garyho Oldmana mě fascinují   již od nejkrásnějšího   zpracování Draculy od   F.F.Coppoly z roku 1992 a tato   role mu též velice   sedla.Dobrá podkreslující   hudba,zvláštní odhalení   WOLFA a kráááásný happy   end(nakonec zase ten pohled   jako ve VLKU s michelle   pfeifer a jack   nicholsonem.....)jooo,bezva   filmeček! DOPORUČUJI :)
xxlch
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 28.6.2014
Tak se nemohu rozhodnout-je   todle pohádka,fantasy,hororek   a nebo ňáká napodobenina   vlkodlaka či Twilight   ságy?Nic z toho mi nesedí a   pouze jsem byla zvědavá,kdo   že je tím vlkoušem.Je to na   jedno nudné skouknutí a pak   už nic.
Gimli_syn_Gloinuv
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.8.2011
Film od kterého jsem nečekal   vůbec nic ... a dal mi   příjemě strávený   večer.
Velmi dlouho mi   trvalo, než jsem si   uvědomil, kdože je oním   záhadným vlkem, ač hned ze   začátku filmu jsem jich   spoustu vyloučil :-)
Pro mne příjemný   zížitek a zajímavá   adaptace známé pohádky.
mischel251
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2011
Nooo zaujímavý film, takúto   červenú karkulku som ešte   nevidela ale bolo to   zaujímavé...príjemné   mladé herecké obsadenie, dej   bol taktiež napínavý   absolútne som dokonca filmu   netušila kto to bude o to   viac ma to prekvapilo. Ale bol   aj pekný koniec,
maciii
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.12.2011
Ta pohádková stylizace a   intimní atmosféra byla   vcelku příjemná, akorát   že samotný příběh,   dialogy, prostě všechno co   se týkalo dějové stránky   filmu, se neuvěřitelně   neohrabaně snažilo šokovat,   překvapovat, a zarážet   puberťačky do sedadel, že   nikdo výše téhle věkové   kategorie tu snahu neocení. A   s Červenou karkulkou to mělo   společnou akorát tu barvu.
kacenec
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2012
Zábava
Mňa tento film bavil, a to je   najdôležitejšie. Vlkodlaka   by som si nikdy netipla, a   záver na parádu...čo   dodať? Jediné   mínus-pomalší rozjazd   filmu, ktorí vykompenzovali   úžasní Billy Burke a Gary   Oldman.
likantrop
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.5.2011
No film je to celkom   zaujímavý,kto má rád tento   druh filmu také jemné   fantasy spletené s   minulosťou a neprebádaným   stredovekom tak to   doporučujem teda.Pokiaľ sa   jedná o spracovanie príbehu   tak je to akási paródia na   skvelý vlkodlačí film a   moju srdcovku Společenstvý   vlkú ináč treba si pozrieť   aj tento film pre   porovnanie.Ale k filmu asi   toľko že pramení z povestí   o vlkodlakoch a čerpá s   historických faktov.Asi pre   upresnenie Beštia s Gevaudanu   a povesť o rytierovi   Salomonovi čo našiel   vlastnú ženu ako vlkodlaka.A   ešte jednu vec spomeniem tak   to je vlkodlak a ten je tu   opäť počítačový čo je   neodpustiteľné,pretože ja   počítačových vlkodlakov   neznášam.
renefer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2012
Mně se tento film líbil,   spíš než thriler bych ho   označila za horor, hlavní   hrdinka je krásná, její   nápadníci jsou odvážní a   stateční (fakt nevím,   kterého bych si vybrala já)   a identita vlkodlaka mi   zůstala utajená až do   konce. Takže doporučuji :-)
Antonio.M
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.7.2011
Ale tak jako jo... Film měl v   sobě spoustu klišé, ale tak   málokdy se povede i mne   znejistět o tom kdo je ten   špatný... a tady jsem to   opravdu neuhádl a Gary Oldman   je tu opět excelentní.
Micky45
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2015
Ten to film mne opravdu   překvapil. Na začátku jsem   čekala nudnou pohádku jak ji   všichni známe v průběhu   děje se to ukazalo být čím   dál tim zajimavější.   Nutilo mě to se dívat až do   konce a zjistit kde je vlk.   Líbilo se mi také obsazení   hercu, krásně se hodili na   své role.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11719minih11719Má je pomsta (1995) 
n
minih56510minih56510Krejčí Záševek a bradatý kámen (1977) [TV inscenace] 
Krejčí Záševek a bradatý kámen n
minih86163minih86163Světová válka Z (2013) 
World War Z n
minih161260minih161260Favoritka (2018) 
The Favourite n
minih23774minih23774Země dešťového stromu (1957) 
Raintree County n
minih60997minih60997Sociální síť (2010) 
The Social Network n
minih24947minih24947Vetřelec: Vzkříšení (1997) 
Alien: Resurrection n
minih56645minih56645Dům bez oken (1977) [TV inscenace] 
Dům bez oken n
minih27606minih27606Napiš si svou smrt (1999) 
A Murder of Crows n
minih171048minih171048Velké šéfky (2020) 
Like a Boss n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Dynastie Prachařů

21:20 - 22:39

46 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

ČT2 - Přichází Satan!

22:05 - 23:55

1 minut již uběhlo
109 minut zbývá do konce

NOVA - Plán útěku 3 (2019)

21:40 - 23:35

26 minut již uběhlo
89 minut zbývá do konce

Prima - České chaty snů

21:30 - 22:30

36 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190575
Osobností: 697870
Fotografií: 764026
Plakátů: 376658
Obsahů a biografií: 178302

Poslední komentáře

Vše, co jste kdy chtěli vědět o ...

Vše, co jste kdy chtěli vědět o vztazích, ale báli jste se (zeptat)
Red Forman prodává v   obchodě, ale ještě nic   neprodal, Kitty ho naučí jak   být milej k zákazníkům a   Eric má nového kamaráda, ze   kterého se vyklube gay,   docela dobrej díl, pár frků   výbornejch.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Chobotnice (1998)

Chobotnice
Tak nějak nevím... nechala   jsem se zlákat jmény, která   znám, ale vůbec mě to   nezaujalo. Příšery byly jak   z loutkového divadla,   více >

Autor: peginka | Hodnocení: 4 / 10

Střílejte na měsíc (1982)

Střílejte na měsíc
Jen zdánlivě úplně   banální rodinné drama o   jednom rozpadajícím se   manželství, protože   režisér Parker to dost   chytře natočil, použil více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Útěk do bezpečí (1955)

Útěk do bezpečí
Průměrná westernová   podívaná s né moc   výrazným hereckým   obsazením,na začátku   krátká přestřelka a potom   už nijak zvlášť záživná   podívaná.

Autor: PORTER | Hodnocení: 5 / 10

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10