Catherine (1969)

Catherine (Catherine, il suffit d'un aimer)
60 %
 
 

Catherine, il suffit d'un aimer

    Žánr: melodrama / adaptace
    Země: Francie / Itálie / NSR
    Délka: 110 min.
Francouzský režisér Bernard Borderie po ukončení veleúspěšné série filmů o Angelice, markýze Andělů, hledal podobný historický námět. Našel námět v příbězích mladé služky, krásné Kateřiny. Bohužel film neměl obchodní ani divácký úspěch. Publikum čekalo další Angelicu a jejich očekávání příběh nenaplnil. Mj. další plánované příběhy o Angelice nebyly realizovány pro přemrštěné finanční nároky hlavní představitelky Michèle Mercierové, čímž ale sama herečka zahájila úpadek popularity.

Romantický příběh se odehrává v roce 1418. Kateřina žije v Paříži, která je v rukou Armagnaců. Hlavní město Francie je obleženo vojsky Filipa Burgundského. Mladá dívka je svědkem smrti svého otce a milence při obraně Paříže. Odmítá milostné návrhy dobyvatelů a pomocí ženské lsti utíká z dobyté Paříže do lesů v okolí Chaillot, kde se setkává s rebely a psanci. Zažívá řadu dalších dobrodružství.  Autor: curil

režie:
Bernard Borderie
 
 
hraje:
Olga Georges-Picot (Catherine), Horst Frank (vévoda Philippe), Roger Pigaut (vrchní velitel armády), Claude Brasseur (Caboche), Francine Bergé (Sarah), Roger Van Hool (Arnaud de Montsalvy), Bérangère Dautun (Joëlle), André Pousse (Barnabé), Robert Berri (jezuita), Elio Zamuto (voják), Fred Williams (Michel de Montsalvy), Gérard Séty (Legois), Arturo Dominici, Roger Lumont (anglický vyslanec), Paul Mercey (Tavel), Marcel Gassouk (Pichet), Jacques Hilling (Polyte), Guy Delorme, Henri Cogan, Marco Tulli, Raoul Saint-Yves, Pilar Seurat, Eric Vasberg, Gustav Knuth, Pierre Hatet, Jean-Jacques Daubin, Carlo Pisacane, Claude Orengo (Xantrailles)
 
 
námět:
Juliette Benzoni (román)
 
 
scénář:
Bernard Borderie, Antoine Tudal
 
 
kamera:
Henri Persin
 
 
hudba:
Michel Magne
 
 
výprava-architekt:
Max Douy
 
 
kostýmy:
Rosine Delamare
 
 
střih:
Christian Gaudin
 
 
zvuk:
Antoine Petitjean
 
 
producent:
Franco Clementi, Raymond Danon
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.