Carrie (2002) [TV film]

Carrie
47.1 %
 
 

Další název: Stephen King's Carrie

    Žánr: drama / horor
    Země: Spojené státy americké / Kanada
    Délka: 132 min.
„Kdyby jen tušili, co dokáže!“
Možná kdyby ji měla její matka víc ráda, nemuselo se to stát. Takhle vyrostla malá Carrie v plachou dívku, pro kterou je život ve škole peklo. Spolužačky se jí posmívají a fanatická matka ji rozhodně neutěší. Možná kdyby si dříve všimli, že když se Carrie ocitne ve stavu rozrušení, popraskají v okolí žárovky a věci se dávají do pohybu, byli by mnozí ještě živí. Neustálé ponižování Carrii žene až k hranicím šílenství a když pochopí, že, aniž by se o to jakkoliv zasloužila, má telekinetické schopnosti, je osud jejích trýznitelů zpečetěn…

Nová televizní adaptace stejnojmenného románu Stephena Kinga, či remake slavného filmu Briana De Palmy se Sissy Spacekovou v roli Carrie z roku 1976 je v mnohém věrnější slavné předloze než De Palmův film. Natočil jej v roce 2002 zkušený televizní režisér David Carson (seriály Právo v L.A., Star Trek, Návraty Sherlocka Holmese a další) s přesvědčivou Angelou Bettisovou v roli Carrie.

Zdroj: ČT

režie:
David Carson
 
 
hraje:
Patricia Clarkson (Margaret White), Angela Bettis (Carietta 'Carrie' White), Kandyse McClure (Sue Snell), Emilie de Ravin (Chris Hargensen), Tobias Mehler (Tommy Ross), Rena Sofer (Miss Desjarden), Chelan Simmons (Helen Shyres), Katharine Isabelle (Tina Blake), Michaela Mann (Estelle Horan), Jodelle Ferland (malá Carrie), Meghan Black (Norma Watson), David Keith (Det. John Mulchaey), Jasmine Guy (Ruby Moore), Michael Kopsa (John Hargenson), Laurie Murdoch (Principal Morton), Malcolm Scott (Jackie Talbot), Miles Meadows (Kenny Garson), Sean Tyler Foley (Lou Garson), Jesse Cadotte (Billy Nolan), Andrew Robb (Danny Cibler), Ed Anders (Steve Nishbov)
 
 
námět:
Stephen King
 
 
scénář:
Bryan Fuller
 
 
kamera:
Victor Goss
 
 
hudba:
Laura Karpman, Richard S. Kaufman (supervise)
 
 
střih:
Anthony A. Lewis, Jeremy Presner
 
 
koproducent:
David Carson, Stephen Geaghan
 
 
výkonný producent:
Bryan Fuller, Pen Densham, John Watson
 
 
překlad:
Barbora Knobová
 
 
Copyright © 2003-2019, BigZoom, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.